Penultimate zen

πάντως από οτι λέει οι τιμές δεν παιζουν και τόσο ρόλο

"As with all the Zen amps, very few of the component values are
critical, in fact none of them are, so if you have resistors and
capacitors which come close to these values, feel free to use
them."

νομίζω οτι το πιο σημαντικό μέρος είναι τα IRFP044, ή τα IRFP240 σαν αντικαταστάτες τους ....

είναι γεγονός όμως οτι ο ζεν που άκουσα ζωγράφιζε .........

και την ίδια γνώμη έχουν από οσο ξέρω όλοι όσοι τον έχουν ακούσει ...

Last edited:
πάντως από οτι λέει οι τιμές δεν παιζουν και τόσο ρόλο

"As with all the Zen amps, very few of the component values are
critical, in fact none of them are
, so if you have resistors and
capacitors which come close to these values, feel free to use
them."

νομίζω οτι το πιο σημαντικό μέρος είναι τα IRFP044, ή τα IRFP240 σαν αντικαταστάτες τους ....

τότε γιατι σε 'χαλάει" αυτα που έχει βάλει ο ΚΙΝΕΖΟΣ ???
αυτά είχε στο συρτάρι του !

τότε γιατι σε 'χαλάει" αυτα που έχει βάλει ο ΚΙΝΕΖΟΣ ???
αυτά είχε στο συρτάρι του !

γιατί πρέπει να κάνω ακροβατικά ......

και γιατί στο σχηματικό και στη parts list που μου είχε στείλει δεν είχε αυτά που έβαλε .... ο λαλάκας, είχε αυτά που λέει ο Pass ..

βέβαια, αν έλεγε από την αρχή οτι έχει "αλλάξει" την αρχική συνταγή δεν θα πουλούσε ούτε τεμάχιο ....

μπορεί όμως να το έκανε και για να μην έχει θέματα με τίποτα royalties ....

Πφφφφφφ, το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε εγώ ούτε ο Δημήτρης δεν έχουμε ακούει τις παραλλαγές αυτές…
και αυτή τη στιγμή ψάχνοντας στο συρτάρι μας έχουμε μόνο συγκεκριμένες επιλογές

Δημήτρη ασε τον κινέζο να κινεζίζεται, εσύ ακολούθα το σχέδιο Pass κατά γράμμα, έστω και με λάθος πλακέτα, μην αγχώνεσαι λέμε όλα γίνονται, λιγο στράβωμα στα ποδαράκια και θα έρθουν εκεί που θέλουμε εμείς. Τάπαμε, το συγκεκριμένο κύκλωμα είναι συνταγή αν αντι κρεμμύδι βάλεις σκόρδο δεν είναι οτι θα δηλητηριαστείς αλλά πως να το κάνουμε, αλλάζει η γεύση.

είναι γεγονός όμως οτι ο ζεν που άκουσα ζωγράφιζε .........

και την ίδια γνώμη έχουν από οσο ξέρω όλοι όσοι τον έχουν ακούσει ...

και γω έτσι άκουσα. Και στο σπίτι μου με τα 206 και στου Χρήστου όσες φορές πήγα, απλά, με δύο λέξεις, κορυφαίος ηχος.....

Αντε, προχώρα το ...

Για το θέμα της μπαλαρίνας και τα ακροβατικά – όπως εύστοχα το λέει ο Δημήτρης
Τι προτείνετε να κάνουμε?
Απλά στραβωμένα ποδαράκια και προσεκτικό κόλλημα απευθείας στην πλακέτα?

Πιθανά να γίνεται και με εναλλακτικές μεθόδους (αν και το είναι πιο περιπλοκές από την απλή λύση και άρα πιθανότατα λάθος)
Χρήση και θερμοσυστελόμενου πιθανά ανάμεσα στα ποδαράκια?
Λ.χ jumpers στην πλακέτα και τα ποδαράκια κολλημένα στα Jumpers?
Ή κάτι σαν βάση για να βάλουμε τα πόδια στη σειρά?

Απλά στραβώνουμε τα πόδια να πάνε στις τρυπες που πρέπει, "μπαλαρίνα" όπως σωστά είπες. Δε νομίζω να χρειάζονται θερμοσυστελόμενα κλπ. Έίναι πολύ μικρές οι αποστάσεις και δεν υπάρχει πρόβλημα.

για την καλύτερη απαγωγή θερμότητας των φετ στην ψύκτρα τι προτείνετε ??

πάστα και μίκα?
sil pads ?

χρειάζεται τρίψιμο με λεπτό γυαλόχαρτο η ψύκτρα (ανοδιωμένη μαύρη) ή/και το φετάκι ??

και που τα βρίσκουμε αυτά εύκολα και γρήγορα ?? sil pads σε φύλλο υπάρχει ??

**http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/37262-mica-goop.html

Πολύ καλό σφίξιμο. :D

Έβαλα sl pads και στον Aleph και F5 χωρίς να τρίψω (αν τρίψεις ναι μεν έχεις πιό λεία επιφάνεια / καλύτερη θερμοαπαγωγή , χάνεις όμως τον εξτρα μονωτή που δημιουργεί η ανοδιομένη επιφάνεια του αλουμινίου).

Η μίκα και η πάστα είναι καλύτερη (διάβασε και τι λέει και ο Πάς στο πρώτο post στο link που έβαλες) αλλά με δυσκόλευε στην τοποθέτηση (6 φετ στη σειρά, κάτω απο την μπάρα )

Πολύ καλό σφίξιμο. :D

Έβαλα sl pads και στον Aleph και F5 χωρίς να τρίψω (αν τρίψεις ναι μεν έχεις πιό λεία επιφάνεια / καλύτερη θερμοαπαγωγή , χάνεις όμως τον εξτρα μονωτή που δημιουργεί η ανοδιομένη επιφάνεια του αλουμινίου).

Η μίκα και η πάστα είναι καλύτερη (διάβασε και τι λέει και ο Πάς στο πρώτο post στο link που έβαλες) αλλά με δυσκόλευε στην τοποθέτηση (6 φετ στη σειρά, κάτω απο την μπάρα )

μικα και πάστα είχα σκοπό να βάλω, απλά τα silpads είναι ευκολία ...

ζήτησα και κάτι free samples πριν λίγο σε sil pads heavy duty αλλά και κapton (για να δούμε θα έρθουν , και πότε?) ...

Απάντηση: Re: Penultimate zen

πάστα και μίκα?
sil pads ?

χρειάζεται τρίψιμο με λεπτό γυαλόχαρτο η ψύκτρα (ανοδιωμένη μαύρη) ή/και το φετάκι ??

και που τα βρίσκουμε αυτά εύκολα και γρήγορα ?? sil pads σε φύλλο υπάρχει ??

**http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/37262-mica-goop.html

http://darisusgmbh.de/shop/index.php?cat=c2054_Mica-Wafers.html

Μην τρίψεις με γυαλόχαρτα εκτός αν το κάνεις με το γυαλόχαρτο σε απόλυτα επίπεδη επιφάνεια και να μετακινείς το fet. Διαφορετικά δεν θα είναι πια επίπεδη η επιφάνεια.

Στον F5 χρησιμοποίησα τα sil-pads της Fischer με ελάχιστη πάστα πάλι της ίδιας στα πλάγια του fet. Πίεση με μπάρα χάλκινη χωρίς υπερβολές.

Όπως λέει κι ο Μορφέας για το τρίψιμο.
Μάρμαρο τυλιγμένο με 1000άρι wet-or-dry της 3Μ και τρίψιμο του τρανζίστορ πάνω στο μάρμαρο κάτω από τρεχούμενο νερό.

μπα , άσε καλύτερα ..... δεν τα τρίβω τα φετάκια ...

θα δοκιμάσω με πάστα μίκα και βλέπουμε .....

silpads στην Αθήνα που βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα ??

αν δεν βολέψει η πάστα μίκα θα δοκιμάσω πάστα φλώρα :grandpa: