Θα σας περιγράψω ένα γεγονός που έχω παρατηρήσει,από τότε που είμαι συνταξιούχος και κάνω πράγματα που ποτέ πριν δεν τα έκανα.
Το πρωί σιαχνω έναν σκέτο ελληνικό σε ποοοολυ μεγάλη κούπα,που τον πίνω όλη μέρα (μέχρι το βράδυ εννοώ

).
Όπως καταλαβαίνετε,ο καφές μετά από λίγο κρυώνει και μετά από άλλο λίγο ,ας πούμε, παγώνει.
Όταν λοιπόν κρυώσει για τα καλά, ειδικά τώρα αυτή την εποχή, μου αρέσει πιο πολύ από ζεστός.
Σαν φρέντο εσπρέσσο,ρε παιδιά ένα πράγμα.
Δεν μπορώ να βρω τον τρόπο να τον φτιάχνω και να βάζω στο ψυγείο το ζουμί και όχι το κατακάθι, ώστε να τον απολαμβάνω έτσι όλη μέρα,αντί του φρέντο.
Έχετε καμμιά ιδέα.
Το μόνο που μου έρχεται πρόχειρο, είναι να πάρω μια σύριγγα,να τον τραβάω από την κούπα και να τον αδειάζω σε μπουκάλι νερού και να τον βάζω στο ψυγείο.
Κάποια φορά θα δοκιμάσω να βάλω παγάκια και μια άλλη να τον χτυπήσω με το μπλεντερακι.
Ως έχει είναι για μένα,μεγάλη απόλαυση.
Ίσως μου αρέσει γιατί είναι κάτι σαν τον cold brew .
Αυτόν τον έχω απορρίψει γιατί ή πίνεται ή δεν πίνεται .
Μόνο μια συσκευασία του έχω βρει που είναι εξαιρετικός, αλλά είναι στην Λάρισα σε 3κιλο και γκρινιάζει η σύζυγος ,γιατί όντως πιάνει χώρο στο ψυγείο.
Όλοι οι άλλοι που έχω πάρει είναι για κλωτσιές και φυσικά 4 ευρώ το τενεκεδακι δεν δίνω με τίποτα .
ps:
Τελευταία ανακάλυψα και πίνω τον καφέ που δίνει στα σουπερμάρκετ το island coffee.
Για μένα ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε ελληνικό καφέ.