Έχω την ίδια ζυγαριά από AliExpress απίστευτη για το κόστος της!
Όσο για το pre infusion είναι game changer.
Ο λόγος που θα πάω για Gaggiuino στη lelit είναι αυτός βασικά. Ακόμη και με την προβληματική μείωση της θερμοκρασίας που αντιμετωπίζω με πατέντες κρατώντας για 4 δευτερόλεπτα την πίεση στα 2-3 bar η γεύση είναι διακριτά καλύτερη!
Πρέπει να το συζητήσω αρκετά με κάποιο ΑΙ για να πάρω κουράγιο για χέριασμα σε κάτι τόσο ακριβό ακόμη.
να ρωτησω γιατι δεν δοκιμαζεις να βαλεις ροοστατη , που ειναι πολυ πιο ευκολο και σιγουρα πιο φτηνο?
κι εγω τις ιδιες πατεντες κανω με τη classic

και σκεφτομαι μαζι με το pid που θελω να της βαλω , να της χωσω κι ενα ροοστατη που ετσι κι αλλιως εχω απο αλλες κατασκευες.
εχοντας παλιοτερα εμπειρια σε προεγχυση απο μια baby dose που την ειχα για χρονια μεχρι που εκαψε πλακετα και δεν συνεφερε η επισκευη , για αυτο ειπα στον ηλια να δοκιμασει την προεγχυση , την οποια ετσι κι αλλιως κανω με "πατεντουλες" με το ακροφυσιο ατμου.
απο διαφορες δοκιμες που εκανα , την καλυτερη γευση την παιρνω απο λιγα δευτερολεπτα προεγχυση και μετα αρκετα δευτερολεπτα (πανω απο 15-20) χωρις πιεση να μουλιασει το πουκ. αναλογα βεβαια και το καφε.
την παρακατω διαδικασια της προεγχισης αποφευγω να την κανω με φτηνοκαφεδες που συνηθως ειναι βαρια καφουρδισμενοι γιατι μου δινουν μια αισθηση λιγο "καμμενου" στο φλυτζανι.
απο εμπειρια παιζω με τους χρονους. δηλαδη κανω πρωτα προεγχυση με το κλασικο κολπο με το ακροφυσιο για λιγα δευτερολεπτα , μετα περιμενω ή συνεχιζω για λιγο μεχρι να σβησει το λαμπακι. (να αρχισει δηλαδη να θερμαινει την αντισταση) αφηνοντας το καφε να μουλιαζει.
εκει περιμενω λιγα δευτερολεπτα μεχρι να ξανααναψει (να παψει να θερμαινει η αντισταση) , περιμενω καμια 10 αριά δευτερολεπτα ακομα, να βρεθει σε μεγιστη θερμοκρασια το νερο (ολη αυτη την ωρα το πουκ μουλιαζει) , και συνηθως ξεκινω χωρις να βαλω μπροστα την αντισταση για ατμο.
παιζει βεβαια και η ποικιλια του καφε , αλλά εχω δει οτι ειναι καλυτερα στη περιπτωση που μουλιασει το πουκ , να μην παταω το τριτο κουμπι για 4-5 δευτερολεπτα. να μην βγω δηλαδη προσωρινα πανω απο την σωστη θερμοκρασια εκχυλισης. αλλά θελει να μουλιασει καλα. με αλλους καφεδες ομως το κανω . συνηθιζω να δοκιμαζω διαφορους καφεδες τουτο το καιρο και σε αλλους συμφερει να βγαινεις λιγο πανω απο τη μεγιστη θερμοκρασια του θερμοστατη μεσω τριτου κουμπιου και σε αλλους οχι.
με αυτο το τροπο δεν πεφτω πολυ στη θερμοκρασια καθως ξεκινω την εκχυλιση στο κυκλο της μεγιστης θερμοκρασιας με μουλιασμενο ομως το καφε!
το λεω αυτο γιατι με το κλασικο κολπο προεγχυσης και θερμοκρασιων που βλεπουμε στα διαφορα βιντεο , χανουμε θερμοκρασια στην προεγχυση. με αποτελεσμα η γευση να χαλαει καθως την περισσοτερη εκχυλιση την κανει στο κατω οριο θερμοκρασιων αν παμε συμφωνα με τα βιντεο.
ετσι ξεκινω με σωστη θερμοκρασια και με το πουκ μουλιασμενο με αποτελεσμα ολη η εκχυλιση να γινεται χωρις να σβηνει το λαμπακι θερμοκρασιας . και υπ'οψη η κλασικ εχει μικρο μποϊλερ. εσυ με τη λελιτ θα εισαι αρχοντας!
στη πρωτη παντως ευκαιρια θα της χωσω εναν ροοστατη απο τους 2-3 που εχω απο τα εργαλεια μου στην αποθηκη.
κουτακι μπριζας με ενα ροοστατη μεσα του συνολικο κοστος κανα πενταρι ευρω και παιζεις ανετα με την προεκχυλιση!
το προβλημα μου , οτι μενω επαρχια , αν κανω κατι λαθος θα ξεμεινω απο καφετιερα για μερες για αυτο κολλωνω στο να της βαλω pid ακομα
αλλά το ροοστατη θα τον χωσω μετα το πασχα , να μου φυγει η απορια