Ιάσονα αυτή είναι η βαλβίδα, άστον ως έχει.
Έτσι φαντάστηκα κι εγώ, αλλά εδώ υπάρχει ακόμα και στους πιο της πλάκας καφέδες (ουσιαστικά στάνταρ παντού), οπότε αναρωτιόμουν μήπως μιλάτε για κάτι πιο σοφιστικέ...
Ιάσονα αυτή είναι η βαλβίδα, άστον ως έχει.
Φρέσκος καφές σημαίνει ψημένος σήμερα και καταναλώνεται έως ένα μήνα αργότερα.
Μπαγιατικος καφές σημαίνει ψημένος από 3-6 μήνες παλαιότερα( όλοι του σουπερμάρκετ τέτοιοι είναι), οπότε με το που τον ανοίξεις, είναι ήδη τελειωμένος.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Έχω την εντύπωση ότι ο μύλος που αγόρασες δεν κάνει για εσπρέσσο.
Δεν είναι τόσα πολλά τα καλά μαγαζιά όσο φαίνεται. Που μένεις ? Καταλαβαίνω ότι στο thread συμμετέχει κόσμος που έχει άποψη, για να προτείνει μαγαζιά.
Σωστός. Γενικά ο κάθε roaster ψηνει και διαφορετικά, οπότε καλό θα ήταν να παραμένεις για ένα μήνα ας πούμε σε έναν συγκεκριμένο roaster, οπότε και θα "μαθαίνεις" το πώς εκχυλιζονται καλύτερα οι καφέδες του.Οπότε μιλάμε ουσιαστικά ότι ψάχνουμε για μια optimal διάρκεια ζωής 1-2 βδομάδων που να ξεκινάει 1-2 βδομάδες μετά το ψήσιμο;
Έχω την εντύπωση ότι ο μύλος που αγόρασες δεν κάνει για εσπρέσσο.
Ο πιο φτηνός που υπάρχει και πληρεί προδιαγραφές κοπής για εσπρέσσο είναι αυτός
https://www.skroutz.gr/s/4664810/Graef-CM-702.html
Συστήνεται ανεπιφύλακτα για όσους ξεκινούν και όχι μόνο.
Για φτηνότερα μόνο χειροκίνητος.
Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τρενάκι, στάση Ομόνοια, ταφ, Εμ. Μπενάκη. Παραγγέλνεις το estate blend ή ένα καπουτσίνο, πληρώνεις λιγότερα από τη χειρότερη καφετέρια. Αφού πιεις το καφέ σου, πηγαίνεις μέσα και ψωνίζεις για το σπίτι. Είναι σημαντικό να πιεις εκεί καφέ, για να καταλάβεις ποια είναι η γεύση του σωστού καφέ, για να κάνεις benchmark.Όντως, θα τον ήθελα 3 4 κλικ πιο ψιλό.
Μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Νέα Ιωνία είμαι.
Αλλά λογικά στέλνουν όλοι.
Ανοίγεις το φακελάκι 10 με 14 ημέρες μετά την ημ/νία ψησίματος. Τον καταναλώνεις δηλαδή την 3η και 4η βδομάδα μετά το ψήσιμο που είναι στο peak του. Νωρίτερα είναι "άγριος", μετά αρχίζει να ξεθυμαίνει. Το sweet spot είναι εκεί μέσα. 3η και 4η βδομάδα.Οπότε μιλάμε ουσιαστικά ότι ψάχνουμε για μια optimal διάρκεια ζωής 1-2 βδομάδων που να ξεκινάει 1-2 βδομάδες μετά το ψήσιμο;
Για οικονομικές μηχανές αναγκαστικά θα κινηθείτε προς Lelit μεριά.Αντε, ριξε και μια αντιστοιχη μηχανη να γινει το βασικο σετ ενασχολησης.
Μετά από διάβασμα του μεγαλύτερου μέρους του νήματος (τι μελετηρός που είμαι), αποφάσισα να ανέβω κατηγορία για μια νέα εμπειρία καφέ!!
Δεν είχα ποτέ espresso καφετιέρα, οι γνώσεις μου είναι σχεδόν μηδενικές. Ήθελα μια που να μην έχει πολλά κουμπιά που δεν θα τα χρησιμοποιήσω και ποτέ και να είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη. Να μην χάνω πολύ χρόνο δηλαδή, αλλιώς χτυπάω και μια φράπα στα γρήγορα...
Nespresso με τις κάψουλες ήθελα να πάρω καθώς είχα δοκιμάσει αλλού και μου άρεσε, αλλά διαβάζοντας κι εδώ, ο αλεσμένος είναι καλύτερος, οπότε πήρα μια που κάνει και τα 2 χωρίς να δώσω μια περιουσία..
Αγόρασα την https://www.skroutz.gr/s/11908493/Delonghi-Dedica-Pump-Espresso-Metal-EC685-M.html στα 150 ευρώπουλα.
Ακόμα δεν την έχω βάλει μπροστά, όταν τη βάλω θα δοκιμάσω με Dimello που έχω πάρει ένα σακουλάκι απ' το σούπερ για αρχή και βλέπουμε!
Αν πάλι θέλει να κάνεις ένα σωρό πράγματα για πριν και μετά τον καφέ, πιθανόν να τη βρείτε και στις αγγελίες σε λίγο καιρό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.