Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

γλυκίζει λίγο οπότε αν θες την πυκνότητα και πικράδα (σώμα) του εσπρέσο δε θα τη βρεις εύκολα, όπως πχ με το γαλλικό αν τον κάνεις παγωμένο δεν έχει την ίδια αίγλη....

Να σε δώκω έναν καλό 100% Robusta της Gimoka στα 10 ευρώπουλα το κιλό να τον κάνεις παγωμένο να αλληθωρίσεις από την πικράδα; :flipout:
Όχι, σοβαρά, ζεστός είναι φοβερός καφές.
Παγωμένο μην σκεφτείς να τον κάνεις!

Εγώ συνεχίζω να είμαι φανατικός των συσκευασμένων κόκκων btw...
Ότι φρέσκο έχω δοκιμάσει, λεμονάδα βγαίνει.

δυστυχώς τα οικονομικά μας μεγέθη για Ελλάδα κα´νουν τις μηχανές εσπρέσο να φαίνονται πολύ ακριβές αλλά αν θες καλό εσπρέσο είναι από 1500 και πάνω....οτιδήποτε άλλο είναι συμβιβασμός.

Μωρε σε πιστευω. Αλλα ειμαι ετοιμος για αλλον εναν συμβιβαμο :flipout:

Οποτε για πειτε μοντελα ακρως συμβιβασιμα μικρα σε ογκο και τιμη

καμια γνωμη γι αυτο ?

υπάρχουν και καφετέριες που έχουν ακριβώς τον ίδιο κόκκο.

γνώμη μου είναι ότι θα βγαίνει μια έξτρα πικρίλα

υπάρχουν Blends που απλά τυγχάνει να ταιριάζουν περισσότερο για φίλτρου

εγώ προσωπικά μόνο Dallmayr - έχει μια έξτρα γλυκιά γεύση που δεν κάνει και για εσπρέσο....

Η σειρά της Delonghi, Magnifica, τι λένε σαν μηχανές; Χρειάζομαι μία για το σπίτι για παρασκευή φρέντο εσπρέσο και καπουτσίνο (ζεστό με αφρόγαλα) με max 2 καφέδες την ημέρα ή παραπάνω αν έχω επισκέψεις. Θέλω κάτι με ευκολία στη συντήρηση (όσον αφορά αφαλάτωση και καθαρισμό) και να μην κοστίζει και μια περιουσία η συντήρηση.
Βλέπω διάφορες τιμές από τα 270 έως 400 περίπου. Ξέρουμε διαφορές; Πιο δημοφιλή βλέπω τη Delonghi Magnifica S ECAM 22.110.B στα 297 . Μέχρι 400 μπορώ να δώσω.
Ευχαριστώ.

με βάση τα δεδομένα σου αν θες πραγματικά εσπρέσο το καλύτερο είναι να παραγγείλεις από έξω! καμία συντήρηση και να βρεις καλό μαγαζί είσαι σούπερ.

αν θες νεροζούμια πίκρας που θυμίζουν καφέ πας πχ σε κάψουλες καλύτερα της ILLY

ενδιάμεση λύση το μπρίκι της Bialleti

αυτά....

ενδιάμεση λύση το μπρίκι της Bialleti

Επειδη το μπρικι μου ειναι λιγο παλιο ισως πρεπει να αναβαθμισω αυτο καλυτερα (οπως ειπα δεν εχω χωρο για μηχανη)

Οποτε λες οτι για ενα μπρικι 3-4 μεριδων (παντα διπλο πινω και να μπορω να φτιαξω και αλλου ενα τουλαχιστον) οποιοδηποτε μπρικι της Bialleti ειναι η καλυτερη λυση ?

Επειδη το μπρικι μου ειναι λιγο παλιο ισως πρεπει να αναβαθμισω αυτο καλυτερα (οπως ειπα δεν εχω χωρο για μηχανη)

Οποτε λες οτι για ενα μπρικι 3-4 μεριδων (παντα διπλο πινω και να μπορω να φτιαξω και αλλου ενα τουλαχιστον) οποιοδηποτε μπρικι της Bialleti ειναι η καλυτερη λυση ?
Εναλλακτικά, εάν έχεις μύλο, δοκίμασε και την τεχνική του pour over.
Ίσως εκπλαγείς ευχάριστα με το αποτέλεσμα.

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ναι οτιδήποτε ακολουθείς μια πραγματική διαδικασία και όχι ένα ψέμα θα σου δώσει τον καφέ που έχεις προδιαγράψει!

με το μπρίκι ο καφές δε θα είναι εσπρέσο, και αν δεν είναι φρεσκοκομμένος δε θα έχει άρωμα

αλλά ότι δίνει ένα καφέ Α τον δίνει κάτι μεταξύ γαλλικού και εσπρέσο

οι κάψουλες είναι ένα ψέμα του marketing καθώς και τα pressurized baskets είναι νεροζούμια

με το μπρίκι ο καφές δε θα είναι εσπρέσο, και αν δεν είναι φρεσκοκομμένος δε θα έχει άρωμα

αλλά ότι δίνει ένα καφέ Α τον δίνει κάτι μεταξύ γαλλικού και εσπρέσο

Σωατα. Κρεμα αφρουλη δεν υπαρχει με την καμια .

Οποτε μας μενει η αναβαθμιση του μυλου.

βασικά με το μύλο και κατάλληλο καφέ μια χαρά κάνω γαλλικό το πρωί σε καφετιέρα RUSSELL δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο

αν παρακάμψω το μύλο το αποτέλεσμα είναι πολύ κάτω του μέτριου αλλά σίγουρα καλύτερο από καφετέρια σε γαλλικό

Και μια τελευταια ερωτηση πριν ασχοληθω με μυλους :D

Ενα μπρικι σαν αυτο ειναι μια χαρα ?

https://www.skroutz.gr/s/21506587/Bialetti-Venus-Induction-4cups.html#reviews

1) Επειδη βλεπω και λεει MOKA που ειναι για αλλη πιεση ? Η ολα τα μπρικια ΜΟΚΑ-ΞΕΜΟΚΑ πανω κατω τα ιδια ειναι ?

2) Αναλογα το μπρικι που παιρνεις πρεπει να κοβεις και τον καφε ?

Η σειρά της Delonghi, Magnifica, τι λένε σαν μηχανές; Χρειάζομαι μία για το σπίτι για παρασκευή φρέντο εσπρέσο και καπουτσίνο (ζεστό με αφρόγαλα) με max 2 καφέδες την ημέρα ή παραπάνω αν έχω επισκέψεις. Θέλω κάτι με ευκολία στη συντήρηση (όσον αφορά αφαλάτωση και καθαρισμό) και να μην κοστίζει και μια περιουσία η συντήρηση.
Βλέπω διάφορες τιμές από τα 270 έως 400 περίπου. Ξέρουμε διαφορές; Πιο δημοφιλή βλέπω τη Delonghi Magnifica S ECAM 22.110.B στα 297 . Μέχρι 400 μπορώ να δώσω.
Ευχαριστώ.

Κάποιος που να γνωρίζει τις μηχανές υπάρχει να μου πει άποψη;
@PublicDomain ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δε με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Αν βγάζει καλύτερο καφέ από μία baby που είχα παλαιότερα και μία classic που είχα δοκιμάσει πέρσι το καλοκαίρι σε ταξίδι.

Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Κάποιος που να γνωρίζει τις μηχανές υπάρχει να μου πει άποψη;
@PublicDomain ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δε με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Αν βγάζει καλύτερο καφέ από μία baby που είχα παλαιότερα και μία classic που είχα δοκιμάσει πέρσι το καλοκαίρι σε ταξίδι.

όχι δεν βγάζει...αυτό που θα βγάλει θα είναι καμένος πικρός καφές...

Και μια τελευταια ερωτηση πριν ασχοληθω με μυλους :D

Ενα μπρικι σαν αυτο ειναι μια χαρα ?

https://www.skroutz.gr/s/21506587/Bialetti-Venus-Induction-4cups.html#reviews

1) Επειδη βλεπω και λεει MOKA που ειναι για αλλη πιεση ? Η ολα τα μπρικια ΜΟΚΑ-ΞΕΜΟΚΑ πανω κατω τα ιδια ειναι ?

2) Αναλογα το μπρικι που παιρνεις πρεπει να κοβεις και τον καφε ?

κάτι σαν αυτό (εμένα το 2 cups μου βγαίνει πολύ λίγο - ψάξε κανα βίντεο review να δεις ποιο σου ταιριάζει αλλά πρόσεξε να είναι όπως αυτό στη φωτό)
https://e-coffeeshop.gr/horeca/manu...g-4-cups-ιταλικο-μπρικι-espresso-4-φλιτζανιων

Έχετε να προτείνετε μια καλή καφετιέρα φίλτρου που να παίρνει και κόκκους καφέ από Ελλάδα;

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

τον κόκκο θα τον αλέσεις εσύ...

ή θα προσπαθήσεις το pour over ή πχ εμένα (με πολύ καλό μύλο όμως) μου δουλεύει πολύ καλά η:
https://www.bestprice.gr/item/2154974359/russell-hobbs-retro-21700-56.html

Ποιον μύλο προτείνεις;

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Για γαλλικό αυτός https://www.skroutz.gr/s/4664810/Graef-CM-702.html είναι υπεραρκετός.
Αξίζει όμως να ανέβεις μία κατηγορία πάνω μήπως και αποφασίσεις αργότερα να ασχοληθείς με εσπρέσσο.

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk