Με την ευκαιρία που έγραψα ξανά σε αυτό το νήμα να πω την αμαρτία μου.
ΚΑΘΕ καλοκαίρι αν δεν πιω μερικά φραπεδάκια να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια δεν μπορώ. Φυσικά αρκετά χρόνια τώρα παίρνω μόνο nescafe gold που δεν με πειράζει στο στομάχι και αναγκαστικά βάζω και μισή κουταλιά ζάχαρη γιατί αλλιώς δεν πίνεται. Περιττό να πω ότι από τη μικρή συσκευασία πάντα πετάω το μισό στο τέλος του καλοκαιριού.
Φέτος πήγα στο σούπερ μάρκετ και βρήκα το παρακάτω:
View attachment 236215
Έχοντας δει και το βιντεάκι το πρόσφατο του Hoffman που προσπάθησε να φτιάξει μόνος του στιγμιαίο καφέ σίγουρα μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Πρώτη φορά είδα light roast σε στιγμιαίο και φυσικά τον αγόρασα αντί για τον κλασσικό gold. Επίσης χαμογέλασα όταν διάβασα στο κουτί τις νότες: caramelized honey / toasted biscuit. Αν έβγαζε τέτοια θα μου άρεσε σίγουρα.
Λοιπόν έχω φτιάξει 2 φραπεδάκια ως τώρα. Το πρώτο βασικό είναι ότι δεν είναι δηλητήριο σαν όλους τους άλλους στιγμιαίους. Ναι δεν είναι γλυκός, αλλά πίνεται και σκέτος! Σίγουρα επίσης η γεύση είναι πολύ καλή σε σύγκριση με τους άλλους στιγμιαίους. Βασικά πρέπει να φτιάξω και ένα ζεστό να δω αν μπορεί να βγάλει τις νότες που λέει.
Η Nescafe ήδη παίζει το χαρτί της βιωσιμότητας γιατί ξέρουμε ότι δεν υπάρχει καφές με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από το στιγμιαίο (ακόμη και με τις πατέντες για υψηλό extraction σε εσπρέσσο με χάρτινα φίλτρα κλπ δεν φτάνουμε ούτε κατά διάννοια τους στιγμιαίους).
Αν θέλετε να πιείτε κανένα φραπεδάκι, δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα έχουμε άλλη καλύτερη επιλογή για καφέ.