Απλά αμα ξαναφέρουν Darkhan δοκιμασέ το. Μοιάζει αλλά είναι καλύτερος.Τι να πω, εγώ χρόνια έχω βολευτεί με τον Kazaar (της Nespresso) και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Απλά αμα ξαναφέρουν Darkhan δοκιμασέ το. Μοιάζει αλλά είναι καλύτερος.Τι να πω, εγώ χρόνια έχω βολευτεί με τον Kazaar (της Nespresso) και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Γενικά προσπαθώ ν' αποφύγω να δοκιμάζω γεύσεις που είναι εποχιακές μην τύχει και μ' αρέσουν και δεν τις βρίσκω μετάΑπλά αμα ξαναφέρουν Darkhan δοκιμασέ το. Μοιάζει αλλά είναι καλύτερος.
Με πρόλαβες. Ο καφές της Nespresso (και από τα 2 συστήματα της) μου φέρνει πολύ περισσότερο στον καφέ από την Brika παρά σε εσπρέσσο (ακόμη και κακό εσπρέσσο).Πρακτικά και μία brica θα βγάλει καλύτερο καφέ και με μικρότερο κόστος από την αγορά μίας μηχανής Nespresso.
Αν μιλήσουμε επιστημονικά θέλει να κάνεις ανάλυση νερού, να δεις ακριβώς τους πιθανούς ρύπους (χημικούς, βιολογικούς, κλπ) και μετά βάσει της ανάλυσης να επιλέξεις τη σωστή μέθοδο για την απορύπανση.Δεν τη γνωρίζω την κανάτα αυτή πως λειτουργεί, επειδή εδώ στο Βέλγιο έχουμε πολύ σοβαρό θέμα με τα μικροπλαστικά στο νερό μιας και ένα εργοστάσιο της 3M μόλυνε ότι υπάρχει και δεν υπάρχει, bottom line μας ενημέρωσαν ότι αφαίρεση των μικροπλαστικών (αυτών που μπορούν να αναγνωρίσουν τα μηχανήματα μέχρι τώρα), γίνεται μόνο με αντίστροφη όσμωση και όχι με φίλτρα τύπου brita κλπ.
Varia vs3 με κωνικαΠρώτα από όλα πρέπει να μαw πεις τι σημαίνει οικονομικός.
Για μικρό footprint και αρκετές δυνατότες ένας dc63 ακούγεται καλός, αλλά ίσως τα 360+ ευρώ να μην είναι.
Γενικά μπορείς να βρεις με μικρές διαφορές κόστους DC63 και DF64. Ο πρώτος στη θεωρία είναι καλύτερος αν σου αρέσουν πιο παραδοσιακοί καφέδες (ξηροκάρπια, καραμέλες, φρυγανισμένα ψωμιά κλπ) και ο δεύτερος σε περισσότερες όξινες φρουτένιες νότες.![]()
G-IOTA DC63 CONICAL - Buy online here
G-IOTA DC63 CONICAL Coffee Grinder – Precision, Power and Consistent Grinding The G-IOTA DC63 CONICAL coffee grinder is a premium-grade machine designed…homebarista.be
Στα 200 ευρώ υπάρχουν χειροκίνητοι μύλοι με πάρα πολύ καλές κριτικές, αλλά εγώ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να κάνω μπράτσα κάθε μέρα με την τσίμπλα στο μάτι.
Αλλά μάλλον αν ήμουν να αγοράσω οικονομικό σήμερα θα πήγαινα σε df54 κοντά στα 250 ευρώ. Βέβαια θα προτιμούσα τα κωνικά μαχαίρια του dc63 για τους καφέδες που μου αρέσουν. Αν μου άρεσαν οι καφέδες του τρίτου κύμματος τότε ο df54 είναι απίστευτος νομίζω.
Υπάρχουν και επαγγελματικοί δέυτερο χέρι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν μικρό footprint οπότε με τίποτα.
Δεν συγκρίνεται το νερό της Αθήνας με αυτό των Βρυξελλών.Η γεύση της κανάτας δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Βέβαια η γεύση είναι υποκειμενική.
Να πω τη αλήθεια όσο το σκέφτομαι η γεύση φέρνει σε εμφιαλωμένα νερά σε τρίτες χώρες που έχουν προκύψει από καθαρισμό/φιλτράρισμα νερού και όχι νερού πηγών.
Επίσης έβγαλα το μετρητικό TDS (αυτό που αγόρασα για τον καφέ, αλλά φοβάμαι να αρχίσω να χρησιμοποιώ) και μέτρησα πριν και μετά.
Στη βρύση: 146
Μετά την κανάτα: 158
Έμεινα με το στόμα ανοικτό γιατί περίμενα να έχει πέσει.
Με λίγο ψάξιμο έμαθα ότι η μικρή αύξηση οφείλεται κυρίως σε ανταλλαγή ιόντων (η ρητίνη μειώνει Ca/Mg αλλά τα αντικαθιστά με Na/K, οπότε το “σύνολο” αγώγιμων ιόντων δεν πέφτει απαραίτητα).
Δεν ξέρω τι θα κάνω...ίσως πάρω την κανάτα στην Πάρο. Ίσως την χρησιμοποιήσω λίγο ακόμη.
Ο μονος μυλος σε αυτα τα λεφτα που μπορω να προτεινω ειναι ο χειροκινητος Kingrinder K6. Εχει περιπου 100 ευρω απο amazon.de και μπορει να συνδεθει και με...τρυπανι αν βαριεσαι να τον γυριζεις για καπου 45 δευτερολεπτα για μια δοση εσπρεσσο...Παιδιά, η καφετιέρα ειναι η delonghi dedica 685. H αγορα μύλου στα 400 ευρώ (ελληνικές τιμες) φαντάζει παράλογη. Μηπως να μην το ψάχνω και να συνεχίσω να παίρνω μικρές ποσότητες φρεσκοκομμένου απο τα coffee island της γειτονιάς?
Με απλά λόγια. Αν βρεις κάψουλες που να σου αρέσουν και να τις πίνεις ευχάριστα την κρατάς. Αν όχι την πουλάς και βλέπεις τι μπορεί να αγοράσεις...H Nespresso Vertuo που εχω (...κληρονομησει!) ειναι DeLonghi (φωτο). Την ξερετε, ποιοτικα τι λεει? Παιρνει τη πλατια καψουλα (vertuo) που βγαινει σε μικρη, σχετικα, ποικιλια κι ακριβοτερη απο τις αλλες καψουλες. Να την κρατησω ή οχι;
Εγω εδω και κανα χρονο πηρα αυτον στα 130 ευρω με μεταφορικα.Γιο οικονομικό μύλο με σχετικά μικρό footprint τι προτείνετε?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.