παλιοτερα πριν το ντιμερακι στην κλασικ , και πριν το ελατηριο των 9 μπαρ επαιζα με 15 γρ ιν , 45-50 αουτ .
οχι κατω απο 45 γιατι μου φαινοταν "σκληρος" , δυνατος και σχετικα πικρος . και οχι πανω απο 50 γιατι εχανε σε γευση.
αντιθετα στην φτηνη αριελλι επαιζα με 1 προς 2. συνηθως 15/30 με νον πρεσουρ καλαθακι εννοειται.
στην gaggia , μετα το ελατηριο των 9 μπαρ , επαιζα με 15 ιν, 40 αουτ, ομως πιο ανετα πια . ο καφες ειχε "μαλακωσει" η γευση του ηταν πολυ καλυτερη , ειχε γινει πιο γλυκος .
το 15/30 παρεμενε πολυ δυνατο ακομα και με προεκχυλιση του "φτωχου" (παιζοντας με το ακροφυσιο ατμου).
τωρα το 17/35 , ακομα και το 17/30 μου φαινεται γλυκο και μαλακο μα παραλληλα πολυ ευγευστο και σιγουρα πιο γλυκο!
εφυγε η πικριλα, η "σκληροτητα" , το δυσαρεστο κλπ. . το καφε μου τον πινω γλυκο, παντα εσπρεσσο.
φιλικη συμβουλη παιδες, με μια τοσο φτηνη μετατροπη που γινεται μεσα σε μιση-μια ωρα , αποκτατε μια "αλλη" μηχανη, που θα σας δωσει πολυ καλυτερα καφεδακια απο ο,τι μεχρι τωρα πινατε , παιζοντας με τα προφιλ και τις προεκχυλισεις
σιγουρα με το καιρο και δοκιμαζοντας διαφορετικα καφουρδισματα και ποιοτητες καφε , εννοειται οπως παντα αραμπικα 100% κατα βαση , παιζοντας με τα προφιλ , το λεβελ του φλυτζανιου θα απογειωθει! κι οταν μπει και το pid, αν ολα πανε καλα, δεν θα εχω να ζηλεψω σε κατι απο τις μηχανες με μοχλο, που δινουν τοσο διαφορετικο καφε σε σχεση με τις κλασικες δικες μας.
πιο μετα θα αλλαξω και το ντιμερακι το ιδιο , να βαλω ενα πιο γραμμικο και ακριβοτερο λιγο , αυτα που χρησιμοποιουν και στις μετατροπες στα ρηβιους
το ευχαριστο ειναι οτι ειδα στο γιουτουμπ , ντελονγκι στυλοζα με μετατροπη σε ντιμερακι . αρα ευκολα θα παιρνει και πιντακι , οπότε και βλακια να κανει καποιος, δεν θα κλαιει κανα 450 αρι οπως με μια κλασικ. (ειδα εναν που εσπασε το αλουμινενιο του μποιλερ πανω σε μια μετατροπη που πηγε να κανει)
η στυλοζα με ανοξειδωτο μποϊλερ και χωρο μεσα στη μηχανη κοστους 100 ευρω , θα ειναι πιο ανετα να μετατραπει.
απο οσα εχω δει, το ντιμερακι ειναι η πιο μεγαλη αλλαγη στην ιστορια των εσπρεσσομηχανων με αντλια , μεγαλυτερη εξελιξη και απο το pid !!
https://www.aliexpress.com/item/100....order_list.order_list_main.82.32061802ekrOWl