Περί Φακών κεφαλής ο λόγος

Ωραιο gadget και ειδικα το κοκκινο λεντακι+strobe που θα εκτιμηθει απο πολλους για αρκετους λογους.

Ομως για να κανω το συνηγορο του διαβολου, αν και δεν συγκρινουμε ακριβως ανταγωνιστικα προιοντα, σημειωνω τα εξης...

-παιρνει 3χΑΑΑ!! (+45% παραπανω συνολικο βαρος, 83γρ vs 57γρ το φενιξακι με 1χΑΑΑ). Ομως εχει μεγαλη αυτονομια που ειναι σημαντικο.
-γραφει οτι παιρνει (μονο) ΑΑΑ αλκαλικες και λιθιου. Παιρνει ΝιΜΗ? Aν ναι, επηρρεαζει την φωτεινοτητα/διαρκεια του?
-δεν εχει μνημη, τουλαχιστον απ'οτι διαβαζω. Ο μικρος φενιξ εχει μνημη της τελευταιας σκαλας που χρησιμοποιηθηκε.
-δεν υπερθερμαινεται επειδη βγαζει μαξ. 50 λουμενς. Ο Φενιξ πιανει τα 70 λουμενς.
-το UI του φενιξ ειναι σαφως απλουστερο. Εχει μονο 3 σκαλες. Ο Τικκα εχει 2 σκαλες+strobe και red led+red strobe. To strobe βεβαια ειναι χρησιμο σε ωρα αναγκης.
-δεν αποσπαται απο τη βαση του αν χρειαστει οπως ο φενιξ (ενταξει αυτο δεν ειναι μειονεκτημα αφου ειναι φακος κεφαλης, αλλα λεμε)
-η ποιοτητα κατασκευης του φενιξ μου φαινεται ανωτερη βλεπωντας τις φωτο
-ειναι ακριβουτσικος και..

-ΔΕΝ ειναι αδιαβροχος. Σημαντικοτερο μειονεκτημα κατα τη γνωμη μου, ειδικα για φακο ορειβασιας/camping etc. Ειναι προδιαγραφης IPX-4 vs IPx-8 -2m underwater o fenix.

Συμφωνω απολυτως ομως οτι 'ουκ εν τω πολλω το ευ'.
Ειδικα για φακους 'εργαλεια' που πρεπει να ειναι απλοι, γεροι και αξιοπιστοι. Ολοι οι αλλοι οι φακοι ειναι για τη χαρα και μονο :))

Εγω παντως, μολις μετρησα 54β στη κεφαλη του φακου μετα απο 10 λπτα (2χ5 ) !!!
Πολυ υψηλη θερμοκρασια θεωρω ....δεν υπαρχει περιπτωση να το διακινδυνεψω να τον αναψω πανω απο 2 πενταλεπτα.

Ε, ναι, ειναι υψηλη θερμοκρασια για μετα απο ενα δεκαλεπτο μονο.
Το μανουαλ δεν εχει καποιο αναλογο warning.

Τι να πω. Αν τυχαινε στο δικο μου copy, θα εκανα ερωτηση στην Fenix με τα συγκεκριμενα στοιχεια θερμοκρασιας που πηρες.

Απάντηση: Re: Περί Φακών κεφαλής ο λόγος

Ωραιο gadget και ειδικα το κοκκινο λεντακι+strobe που θα εκτιμηθει απο πολλους για αρκετους λογους.

Ομως για να κανω το συνηγορο του διαβολου, αν και δεν συγκρινουμε ακριβως ανταγωνιστικα προιοντα, σημειωνω τα εξης...

-παιρνει 3χΑΑΑ!! (+45% παραπανω συνολικο βαρος, 83γρ vs 57γρ το φενιξακι με 1χΑΑΑ). Ομως εχει μεγαλη αυτονομια που ειναι σημαντικο.
-γραφει οτι παιρνει (μονο) ΑΑΑ αλκαλικες και λιθιου. Παιρνει ΝιΜΗ? Aν ναι, επηρρεαζει την φωτεινοτητα/διαρκεια του?
-δεν εχει μνημη, τουλαχιστον απ'οτι διαβαζω. Ο μικρος φενιξ εχει μνημη της τελευταιας σκαλας που χρησιμοποιηθηκε.
-δεν υπερθερμαινεται επειδη βγαζει μαξ. 50 λουμενς. Ο Φενιξ πιανει τα 70 λουμενς.
-το UI του φενιξ ειναι σαφως απλουστερο. Εχει μονο 3 σκαλες. Ο Τικκα εχει 2 σκαλες+strobe και red led+red strobe. To strobe βεβαια ειναι χρησιμο σε ωρα αναγκης.
-δεν αποσπαται απο τη βαση του αν χρειαστει οπως ο φενιξ (ενταξει αυτο δεν ειναι μειονεκτημα αφου ειναι φακος κεφαλης, αλλα λεμε)
-η ποιοτητα κατασκευης του φενιξ μου φαινεται ανωτερη βλεπωντας τις φωτο
-ειναι ακριβουτσικος και..

-ΔΕΝ ειναι αδιαβροχος. Σημαντικοτερο μειονεκτημα κατα τη γνωμη μου, ειδικα για φακο ορειβασιας/camping etc. Ειναι προδιαγραφης IPX-4 vs IPx-8 -2m underwater o fenix.

Συμφωνω απολυτως ομως οτι 'ουκ εν τω πολλω το ευ'.
Ειδικα για φακους 'εργαλεια' που πρεπει να ειναι απλοι, γεροι και αξιοπιστοι. Ολοι οι αλλοι οι φακοι ειναι για τη χαρα και μονο :))

H αυτονομια ειναι σημαντική, απλα δε χρειαζεσαι αλλες μπαταριες μαζί σου, οπότε συνολικα ειναι ελαφρυτερος

εχει μνημη!! το γραφει στα specs!
το αν φτάνει τα 70η οχι δε το ξέρουμε, ψευτες δεν ειναι σίγουρα στα στο datasheet γράφουν λεπτομερώς για τις μετρήσεις τους! Ψιλοφουσκωμενοι παίζει να ειναι αλλά δεν ειναι κινεζο-εταιρία να αναγράφει πλασματικά νούμερα.
Για το UI δεν εχω αποψη αν δε το δουλέψω. Δεν ειδα κάτι τραγικό, αντίθετα μου φαίνεται πολύ απλούστερος απο τον zebra μου
η απόσπαση απο την βάση ειναι χαμηλής σημασίας. δε μου χρειάστηκε ποτέ στο βουνό. αντίθετα μάλιστα.
Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαιότερα προβλήματα ποιότητας με petzl (ενταξει ορκο δε παιρνουμε , για κανεναν κατασκευαστη εξάλλου) η πλαστικη βάση στήριξης του fenix με τα μεταλλικά hinges μου φαίνεται πολύ κακό για το τίποτα.
χαθηκε κατι απλο σαν αυτο?
images

πραγματικα αυτη την βάση, η επιτομη της απλοτητας/χρηστικοτητας/χρησιμοτητας για τετοιους φακους.

οσο για το αδιάβροχο της υπόθεσης, αν αντέχει βροχή -οπως αναφέρει- είναι οκ στο 95% των περιπτώσεων. Σίγουρα ένας στεγανός 100% ειναι το τελειο, (εξάλλου αν πάμε για καταδύσεις εκ των πραγμάτων κοιτάμε αλλού)
Ποιο χρήσιμο βρίσκω την ύπαρξη κόκκινου led παρά την xtra αδιαβροχοποίηση.

Σε κάθε περίπτωση ο κάθε σοβαρος φακός έχει τον σχεδιασμό του και το αντίστοιχο κοινό που απευθύνεται ;)

Last edited:
αυτα για τις petzl τα εχουμε ξαναπει....
ΔΕN εχουν regulation γιατι δουλευουν με σειρα αντιστασεων (ξεχωριστη σειρα για καθε mode).
Εστι χανεται ηλεκτρικη ενεργεια πανω στις αντιστασεις
Για αυτο και δεν δεχονται επαανφορτιζομενες γιατι το χαμηλοτερο βολταζ + αντιστασεις δεν αφηνουν αρκετα στο led.
Ακομα οι χρονοι ειναι πλασματικοι, γιατι μια που δεν ειναι regulated το διαγραμμα της φωτεινοτητας ειναι μια μακρως απομειουμενη καμπυλη

Χωρια που δεν χρησιμοποιουν και το πιο συγχρονο LED αρα χανουν πολυ απο την αποδοση των νεωτερων που μπορει να μεταφραστει σε μεγαλυτερους χρονους ή μεγαλυτερη φωτεινοτητα

Αν πατε πισω οταν τα ξαναελεγα αυτα θα δειτε και την αναλυση βαρους σε συγκριση εμ τις ΑΑ Zebralight.... Αν πουμε οτι τις χρησιμοποιεις και τις δυο για πχ 2 εβδομαδες θα χρειστεις να κουβαλησεις πολυ περισσοτερο αβρος σε μπαατριες απο οτι με μια Ζεβρα...

Και χανεις και τα πολλα λουμενς που σε μια βραδυνη πορεια ειναι σημαντικη παραμετρος ασφαλειας

Επσιης σε χρηση η αισθηση ειναι πολυ διαφορετικη. Οταν ρυθμισεις την petzl να φωτιζει στα ποδια σου θα δεις οτι γινεται πολυ εμπροστοβαρη και εχεις κραδασμους. με την ζεβρα το κεντρο αβρους δεν αλλαζει.

Αυτα συνοπτικα για να ξερουμε τι ειναι τι και στις λεπτομερειες και στην πραξη

ΥΣ...αν δειτε την RXP θα δειτε την εξεζητημενη δουλεια που εχουν κανει για να φτασουν στις Ζεμπρα σε φωτεινοτητα κτλ. Αλλα ταυτοχρονα βλεπεις και τυος περιορισμους στην φυση της ετιαριας (πλαστικα σωματα)
αλλα βλεπεις και στο "μαντρωμα" που κανει στους ακολουθους. Εξειδικευμενη μπαταρια, φορτιστης κτλ

Last edited:

αυτα για τις petzl τα εχουμε ξαναπει....
ΔΕN εχουν regulation γιατι δουλευουν με σειρα αντιστασεων (ξεχωριστη σειρα για καθε mode).
Εστι χανεται ηλεκτρικη ενεργεια πανω στις αντιστασεις
Για αυτο και δεν δεχονται επαανφορτιζομενες γιατι το χαμηλοτερο βολταζ + αντιστασεις δεν αφηνουν αρκετα στο led.
Ακομα οι χρονοι ειναι πλασματικοι, γιατι μια που δεν ειναι regulated το διαγραμμα της φωτεινοτητας ειναι μια μακρως απομειουμενη καμπυλη

Χωρια που δεν χρησιμοποιουν και το πιο συγχρονο LED αρα χανουν πολυ απο την αποδοση των νεωτερων που μπορει να μεταφραστει σε μεγαλυτερους χρονους ή μεγαλυτερη φωτεινοτητα

Αν πατε πισω οταν τα ξαναελεγα αυτα θα δειτε και την αναλυση βαρους σε συγκριση εμ τις ΑΑ Zebralight.... Αν πουμε οτι τις χρησιμοποιεις και τις δυο για πχ 2 εβδομαδες θα χρειστεις να κουβαλησεις πολυ περισσοτερο αβρος σε μπαατριες απο οτι με μια Ζεβρα...

Και χανεις και τα πολλα λουμενς που σε μια βραδυνη πορεια ειναι σημαντικη παραμετρος ασφαλειας

Επσιης σε χρηση η αισθηση ειναι πολυ διαφορετικη. Οταν ρυθμισεις την petzl να φωτιζει στα ποδια σου θα δεις οτι γινεται πολυ εμπροστοβαρη και εχεις κραδασμους. με την ζεβρα το κεντρο αβρους δεν αλλαζει.

Αυτα συνοπτικα για να ξερουμε τι ειναι τι και στις λεπτομερειες και στην πραξη

ΥΣ...αν δειτε την RXP θα δειτε την εξεζητημενη δουλεια που εχουν κανει για να φτασουν στις Ζεμπρα σε φωτεινοτητα κτλ. Αλλα ταυτοχρονα βλεπεις και τυος περιορισμους στην φυση της ετιαριας (πλαστικα σωματα)
αλλα βλεπεις και στο "μαντρωμα" που κανει στους ακολουθους. Εξειδικευμενη μπαταρια, φορτιστης κτλ

Δεν αντιλέγω σε αυτα που λες, αλλα τα φακουδακια αυτα ειναι σχεδον μονοδρομος στο ειδος τους μαζι με καποια αλλα παρεμφερή. Οι λόγοι ειναι προφανείς. Δε χρειαζεσαι το ποιο εξελιγμένο κυκλωμα η το τελευταιο λεντάκι για την δουλεια αυτη. Τα βλεπουμε με τα αρνητικά τους αυτα (θες πολλές μπαταρίες, ζεστένονται, ρίχνουν φωτεινότητα για προστασία, δεν έχουν xtra led ή καλούδια)
Στο βουνο χρειάζεσαι σταθερη απόδοση εργονομία και αξιοπιστία, πράγματα που τα έχουν κερδίσει τόσα χρόνια με τις υλοποιήσεις τους. Οχι οτι δε μπορεις να τα βρεις και αυτά, αλλα θα κοστίζουν η κάτι θα χάνουν. Εκαστος στο είδος του θα έλεγα!

δεν καταλαβανεις αυτο που σημαινουν αυτα που εγραψα...Για εμενα το υποδειγμα σχεδιασμου φακου κεφαλης petzl εχει τελειωσει

Μπορει να μαθαμε σε αυτες γιατι καποτε ηταν οτι καλυτερο ειχαμε, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η συνηθεια και το brand loyalty πρεπει να μας κρατησουν εκει...στο "τοσο λιγο αρκει"
πχ...με τα περισσοτερα λουμεν μπορεις να κανες πραγματα που απαγορευταν καποτε να κανεις ισως για αυτο τον λογο. πχ νυχτερινη πορεια.

πιο πεζα, καποτε ειχαμε ΑΜ τηλεορασεις και εκανες την δουλεια σου με αυτες. Ηταν αυτος ο λογος να μην προχωρησουμε στις Εγχρωμες?

ριξε μια ματια στον ορο paradigm shift, χωνεψε το τι σημαινει και θα με καταλαβεις

κατι για το υποδειγμα.....τι ειναι μια petzl?

τρεις ΑΑΑ με μια πλακετα με στοιχειωδη ηλεκτρονικα να οδηγουν ενα LED (οι συστοιχιες LED των 5mm) τις εποχης με υψηλες απαιτησεις βολταζ λειτουργιας (3,6+ Volt)

Πριν 20 χρονια δεν ειχαμε καλες μπαταριες επαναφορτιζομενες και δεν ξεραμε οτι θα υπαρξουν μπαταριες λιθιου μιας χρησης (με πολυ καλυτερη αντοχη στις χαμηλες θερμοκρασιες συν τοις αλλοις).
Αναγκαστικα εκεινη την εποχη 3ΑΑΑ Αλκααλικες θα χρησιμοποιουσες για να εχεις το βολταζ που χρειαζοσουνα. Γιατι με μια ΑΑ δεν θα εκανες δουλεια.

Και ηταν ο πιο φθηνος τροπος γιατι δεν ξερω που θα πηγαινε η τιμη τους αν εβαζαν ηλεκτρονικα buck/boost που θα μπορουσαν να κανουν την δουλεια
(κατα αναλογια σημερα ειναι υπερτιμημενες για το κοστος των υλικων και τη μεθοδο κατασκευης τους)

Για να μην πουμε για τους οσους αλλους συμβιβασμους που το brand loyalty δεν αφηνει τους χρηστες να τους καταλαβουν και να τους παραδεχτουν

Χθες σχολιασα την RXP... τι ειναι η αυτη? Ειναι μια 18650, με τα ηλεκτρονικα που πρεπει και το LED που πρεπει. Ασχετα με το αν δουλευει ΚΑΛΑ, η εταιρια επεσε στην παγιδα που εχει στημενη για τους πελατες της, που οι περισσοτεροι δεν την ψαχνουν ετσι και αλλιως. Ειναι αναγκασμενη λοιπον η petzl να ακολουθησει το form factor της υπολοιπης σειρας. Και κατεληξε σε μαι εξεζητημενη υλοποιηση που λειτουργικα την ειχαν ηδη ξεπερασει απο πριν η Spark (κατα την γνωμη μου περισσοτερο στις 18650 απο οσο οι αλλοι), η Surefire και η Zebra, και συντομα μπαινουν και αλλοι στο παιχνιδι (Armytek, XTAR)

Και γουσταρω της Ζεμπρα γιατι με το μεταλλικο κυλιδρινο σωμα, τα μαματα ηλεκτρονικα και το ενα αποδοτικο λεντ εφεραν την αλλαγη. αυτο το paradigm shift που ανεφερα παραπανω.

ΥΣ...χρησιμοποιω δευτερο ενικο ρποσωπο για τον εξης λογο. Εισαι ο μονος που ξερω που ειχε επαφη με Ζεμπρα και δεν "αλλαξοπιστεψε."

κατι για το υποδειγμα.....τι ειναι μια petzl?

τρεις ΑΑΑ με μια πλακετα με στοιχειωδη ηλεκτρονικα να οδηγουν ενα LED (οι συστοιχιες LED των 5mm) τις εποχης με υψηλες απαιτησεις βολταζ λειτουργιας (3,6+ Volt)

Πριν 20 χρονια δεν ειχαμε καλες μπαταριες επαναφορτιζομενες και δεν ξεραμε οτι θα υπαρξουν μπαταριες λιθιου μιας χρησης (με πολυ καλυτερη αντοχη στις χαμηλες θερμοκρασιες συν τοις αλλοις).
Αναγκαστικα εκεινη την εποχη 3ΑΑΑ Αλκααλικες θα χρησιμοποιουσες για να εχεις το βολταζ που χρειαζοσουνα. Γιατι με μια ΑΑ δεν θα εκανες δουλεια.

Και ηταν ο πιο φθηνος τροπος γιατι δεν ξερω που θα πηγαινε η τιμη τους αν εβαζαν ηλεκτρονικα buck/boost που θα μπορουσαν να κανουν την δουλεια
(κατα αναλογια σημερα ειναι υπερτιμημενες για το κοστος των υλικων και τη μεθοδο κατασκευης τους)

Για να μην πουμε για τους οσους αλλους συμβιβασμους που το brand loyalty δεν αφηνει τους χρηστες να τους καταλαβουν και να τους παραδεχτουν

Χθες σχολιασα την RXP... τι ειναι η αυτη? Ειναι μια 18650, με τα ηλεκτρονικα που πρεπει και το LED που πρεπει. Ασχετα με το αν δουλευει ΚΑΛΑ, η εταιρια επεσε στην παγιδα που εχει στημενη για τους πελατες της, που οι περισσοτεροι δεν την ψαχνουν ετσι και αλλιως. Ειναι αναγκασμενη λοιπον η petzl να ακολουθησει το form factor της υπολοιπης σειρας. Και κατεληξε σε μαι εξεζητημενη υλοποιηση που λειτουργικα την ειχαν ηδη ξεπερασει απο πριν η Spark (κατα την γνωμη μου περισσοτερο στις 18650 απο οσο οι αλλοι), η Surefire και η Zebra, και συντομα μπαινουν και αλλοι στο παιχνιδι (Armytek, XTAR)

Και γουσταρω της Ζεμπρα γιατι με το μεταλλικο κυλιδρινο σωμα, τα μαματα ηλεκτρονικα και το ενα αποδοτικο λεντ εφεραν την αλλαγη. αυτο το paradigm shift που ανεφερα παραπανω.

ΥΣ...χρησιμοποιω δευτερο ενικο ρποσωπο για τον εξης λογο. Εισαι ο μονος που ξερω που ειχε επαφη με Ζεμπρα και δεν "αλλαξοπιστεψε."

Κοίτα, τον zebra μου φυσικά και δεν τον αλλάζω πλέον σαν κύριο φακό κεφαλής. Απλά γιατί τον έμαθα (δύστροπο UI) και με βολεύει με την μια ΑΑ του (παντα εχω αναγκαστικά 1-2 εφεδρικές eneloop). Η ποιότητα του είναι κορυφαία (οπως και τα χρήματα που ζητάει)
Περα όμως απο τα ομορφα τεχνολογικά που αναφέρεις - πολυ σωστα - δε μπορεις να αρνηθείς οτι ανάγκες όλων δεν ειναι ίδιες, και οτι κάθε πράγμα εχει τον ιδιαίτερο σκοπό του - εφαρμογή.
Όλες οι υλοποιήσεις φακών έχουν κάποια drawbacks, δε μπορούμε ποτέ να τα έχουμε όλα!

Επίσης για την βραδινή πορεία δε χρειάζονται πολλά lumen, μακάρι να είχε και γεμάτο φεγγάρι πάντα να μην τους ανάβαμε σχεδόν ποτέ.
Δε μιλάμε φυσικά για ειδικές περιπτώσεις, φωτιες διασωσεις, αναζητησεις όπου έκει πάμε σε άλλη κατηγορία αλλες ανάγκες αλλος εξοπλισμός φυσικά.

ειμαι fan της τεχνολογίας, γουστάρω τα φακουδάκια που λέμε εδω μέσα καργα, αλλα λόγω χρήσης ξέρω τι εχει να δωσει η Petzl η princeton κα στην συγκεκριμένη κατηγορία και που ποντάρουν με τις υλοποιήσεις τους (και γι αυτο ειναι -σχεδον- μονόδρομος σε όσους τρέχουν στα βουνά)

μηπως ισχυει το αντιστροφο?...Αυτοι που τις διαλεγουν δεν εχουν γνωρισει κατι καλυτερο?

Ειτε γιατι δεν ειχαν την ευκαρια, ειτε γιατι δεν τυος την εδωσε η αγορα?
υποθετικη ερωτηση..τι θα γινοτανε αν σε ενα καταστημα ορειβατικων υπηρχαν μια Πετζλ και μια Ζεμπρα επιδειξης?

μηπως ισχυει το αντιστροφο?...Αυτοι που τις διαλεγουν δεν εχουν γνωρισει κατι καλυτερο?

Ειτε γιατι δεν ειχαν την ευκαρια, ειτε γιατι δεν τυος την εδωσε η αγορα?
υποθετικη ερωτηση..τι θα γινοτανε αν σε ενα καταστημα ορειβατικων υπηρχαν μια Πετζλ και μια Ζεμπρα επιδειξης?

Με τέτοιες τιμές και UI... Μονο ψαγμένοι και υπομονετικοί αγοράζουν! :)

Ακόμα petzl vs zebra, fenix....συζητάτε??

Και εγώ για petzl πήγαινα στην αρχή, ειχα δει που είχε ένας φίλος μου στο ψάρεμα και μου άρεσε.

Μετα από ψάξιμο και προτροπή από τα μέλη πήρα τον hl21 και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Εκτός των άλλων + που
Έχει μου αρέσει πολύ το throw, μόλις θες για flood απλά κατεβάζεις το καπάκι και έχεις έναν άλλο φακό .

Για να πω την μαυρη αληθεια, αν ηταν να διαλεγα -για φακους κεφαλης- μεταξυ tikka Petzl και zebra θα διαλεγα tikka για το ευκολοτερο UI, μεγαλυτερη διαρκεια, πιο συμπαθητικο design και το κοκκινο λεντακι, παραβλεποντας το αδιαβροχο της υποθεσης και το υποδεεστερο λεντ/φωτεινοτητα. Αν ομως η επιλογη περιελαμβανε και φακο κεφαλης Fenix, θα επελεγα Fenix.

Συμπερασμα, ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια αρα η επιλογη μας εχει μεγαλη δοση υποκειμενικοτητας γεγονος που δεν καθιστα την επιλογη μας την καλυτερη γενικα, αλλα την καλυτερη για τα γουστα μας.

γιατι κολλατε στο interface? ιδιο με το στανταρ της petzl ειναι.. καρτας πατημενο το κουμπι και αλλαζει μοντς..
απλα στη ζεμπρα εχεις το εξτρα του διπλου πατηματος για τα 2α μοντς

Eκει ακριβως, στο διπλο πατημα και μετα ειναι ολη η υποθεση που με εκνευριζει.
Οσους Ζεβρα εχω τους (υπο)χρησιμοποιω μονο στις πρωτες σκαλες. Δεν ειναι τιποτα δυσκολο, μια συνηθεια ειναι, αλλα για καποιο λογο δε μου παει αυτο το UI.

Αλλα ενας ορειβατης που εχει μπλεξει με GPS, πυξιδες, και χαρτες γιατι να φοβηθει μια ζεμπρα?

Δεν αντιλεγω οτι ο ζεμπρα ειναι κορυφαιος φακος κεφαλης. Ισα ισα.

Απλα η γνωμη μου ειναι οτι ενας φακος εργαλειο (οχι ενας φακος γκατζετ) πρεπει να ειναι αξιοπιστος και οσο το δυνατον πιο απλος.
Ενας απο τους λογους σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι ισως καποιος αλλος χρειαστει να τον χειριστει εκτος απο σενα, για καποιο λογο.

..αντε να βαλει strobe καποιος μη σχετικος σε περιπτωση αναγκης..εδω εγω και εχω ξεχασει και θελω καποιο χρονο να το ψαξω :))

χμμμμ τιποτα δεν ειναι δωρεαν στη ζωη οποτε αν θες ευκολιες θα υποστεις και τα πολλα μοντσ...

αλλα η ζεμπρα ειναι ετσι στημενη που μπορει να την χρησιμοποιησει για τα βασικα ο οποιοσηποτε.
Αν μπλεχτει τον σβηνει και ξεκινα απο την αρχη.

Σημειωση δεν ειμαι brand loyal. Κρατω ακομα την Petzl takitkka μου (και εχω στο προγρμμα αναβαθμιση για 2η φορα) για εναν μονο λογο. τα προσθετα φιλτρα.
Αν η Ζεμπρα βαλει μια τετοια διαταξη ΤΟΤΕ θα γινω brand loyal!

Απλα με ενοχλει το brand loyalty στις petzl

Αλλα ενας ορειβατης που εχει μπλεξει με GPS, πυξιδες, και χαρτες γιατι να φοβηθει μια ζεμπρα?

Γιατι εχει πολυ περισσότερα πράγματα να ασχοληθεί απο το να κοιταει εναν φακο αν ζεστάθηκε, αν ειχει 23424 modes και ποσα κλικ να κανει, πονοκέφαλο με εφεδρικές μπαταρίες κλπ
Καποια πραγματα πρέπει -σε ορισμένες φάσεις- να ειναι άπλα. άναψε-σβήσε.

Δεν αντιλεγω οτι ο ζεμπρα ειναι κορυφαιος φακος κεφαλης. Ισα ισα.

Απλα η γνωμη μου ειναι οτι ενας φακος εργαλειο (οχι ενας φακος γκατζετ) πρεπει να ειναι αξιοπιστος και οσο το δυνατον πιο απλος.
Ενας απο τους λογους σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι ισως καποιος αλλος χρειαστει να τον χειριστει εκτος απο σενα, για καποιο λογο.

..αντε να βαλει strobe καποιος μη σχετικος σε περιπτωση αναγκης..εδω εγω και εχω ξεχασει και θελω καποιο χρονο να το ψαξω :))

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα