Περί καλωδίων ο λόγος...

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Παναγιώτη τα έχω 4 χρόνια κοντά τα κλιπσακια μου...εαν τσιρίζανε στα δικά μου αυτιά πιστεύεις θα τα κρατούσα πάνω από ένα μήνα? Θα ήταν ανυπόφορο...ούτε κομμάτι τραγουδιού δεν θα ειχα όρεξη να βγάλω και να ακούσω. Και όχι μόνο δεν έμεινα σε αυτα , αλλά πήρα κ άλλα έχοντας συνολικά 13 στον χώρο μου....:ROFLMAO::ROFLMAO:

Λες να ισχύει το "στου κουφού την πορτα οσο θελεις βρόντα??" :) Θα κάνω ακουόγραμμα και θα το ποστάρω εδώ , το υπόσχομαι!!!

Εχεις ακούσει την σειρά 2 σωστά στημένη και με την πρέπουσα ηχητικη αλυσίδα ?

Οπως εχω ξαναγραψει , μονη μου εμπειρία είναι η γυροβολια των εκθεσεων , οπου σε καθε περίπτερο δεν σηκώνομαι από την καρέκλα εαν δεν ακούσω καμια 10ριά ντεμάκια. Ε λοιπόν σε πληροφορώ ότι τέτοια Livela , ζωηράδα και μπάσο (που δεν χρειάζεται ουτε για αστειο sub) δεν έχω συναντησει απο αλλο ηχείο σε αυτό το εύρος τιμής. Εαν τα στησεις σωστά και με τις σωστές αποστάσεις από τον τοίχο θα σοκαριστείς...

Εαν κλείσεις τα μάτια θα νομίζεις πως είσαι στο κέντρο όπως παραπάνω έστειλε ο φίλος . Σαν να παίζουν μπροστά σου , σαν να ήρθαν για την πάρτυ σου στο σαλόνι σου ένα πράμα!!

Είμαι τόσο πορωμένος που στο αμάξι μεσω bluetooth ακούω τα τραγουδάκια που έχω ηχογραφήσει από αυτά και έχω ανεβάσει στο κανάλι μου στο youtube...

Αγαπημένο ηχείο και το μονο που μου άρεσε ακούγοντας το ήταν το παρακάτω πρόπερσι στην έκθεση στο Μαρούσι στημενο στην υπόγα....πρεπει να έλιωσα την καρεκλα αφού την πήρα και μαζί μου φεύγοντας...

Ειναι φως φανάρι πια πως είμαι Hornakias και μπασάκιας τέρμα!!! Aλλος μπορει να μην υποφέρει τις Horns , γι αυτο και εχουμε ευτυχως ηχεια για όλα τα γούστα!

View attachment 262418
Η φωτογραφία που ανέβασες τι εξυπηρετεί; Προσωπικά εάν είναι το σύστημα σου μου αρέσει γιατί δεν φιλοξενεί στο κέντρο της μια ηλίθια τηλεόραση.

• Like
Reactions: djmnv81
Καλώδια χρησιμοποιούνται κατά εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλο τον πλανήτητ γη. Σε υπερυψηλής τεχνολογίας εφαρμογές: διαστημικές-αμυντικής βιομηχανίας-studio ηχογράφησης-αναπαραγωγή 8Κ video-super cars/formula 1 κ.λ.π κ.λπ
Δεν σαν κάνει εντύπωση ότι οι μόνοι που ασχολούνται με τις υποτιθέμενες τρομερές διαφορές μεταξύ τους είναι οι HiEnd-άδες "ειδικοί" κατασκευαστές και οι ακουο-σχολιαστές-κριτικοί; Και κανένας άλλος από τις προαναφερθείσες υψηλής τεχνολογίας εφαρμογές; Εκεί βρίσκουν το κατάλληλο καλώδιο με τις δεδομένες προδιαγραφές και τέλος!
Σαν πιο ασχετος με καλώδια θα τολμήσω να πώ ότι ασχολούνται επειδή είναι και η μόνη περίπτωση από αυτες που ανέφερες που τα ακούς πλέον μέσα από τα ηχεία σου....αποκτούν άλλο νόημα ύπαρξης απο απλός μεταφορέας εντολών και ρεύματος μιας τοστιέρας ή της μίζας ενός αμαξιού.

Η φωτογραφία που ανέβασες τι εξυπηρετεί; Προσωπικά εάν είναι το σύστημα σου μου αρέσει γιατί δεν φιλοξενεί στο κέντρο της μια ηλίθια τηλεόραση.
Όταν γραφεις ένα κατεβατό μόνο για Κλιπς , πρέπει κάπως να το υποστηρίξεις και με εικόνα από το δικό σου σύστημα...😁

Σ ευχαριστώ φιλε μου!! Και 135 ιντσες τηλεόραση να υπήρχε δεν θα την έβαζα ποτέ και για αισθητικούς όπως αναφέρεις λόγους αλλά και επειδή δεν έχει την μαγεία του προβολέα - πανιού που χαζεύαμε από μικροί στις αίθουσες....α ρε χρόνια...πρώτη ταινία με γονείς στο AΕΛΛΩ στην πατησίων ... Free Willy και καπάκια Τhe Lion King....

sorry for the offtopic Vlad!!!😊😇

Σαν πιο ασχετος με καλώδια θα τολμήσω να πώ ότι ασχολούνται επειδή είναι και η μόνη περίπτωση από αυτες που ανέφερες που τα ακούς πλέον μέσα από τα ηχεία σου....αποκτούν άλλο νόημα ύπαρξης απο απλός μεταφορέας εντολών και ρεύματος μιας τοστιέρας ή της μίζας ενός αμαξιού.
΄γιατί π΄χ να μην έχουν επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα και σε όλες τι άλλες περιπτώσεις; π.χ στην ποιότητα ενός 8K video, ή στην καλύτερη εγγραφή της μουσικής σε ένα studio ή στην ποιότητα αναμετάδοσης δεδομένων από το διάστημα ή στον τρόπο που το ραντάρ θα ανιχνεύει το εισερχόμενο ή στην καλύτερη ανίχνευση ενός υποβρυχίου από το σοναρ;

Η απάντηση είναι πιο απλή.Επειδη δεν μπορούν να πληρώσουν για τα χιλιόμετρα καλωδίων που χρειάζονται.Τους αρκεί,το καλώδιο να είναι φθηνό κι ανθεκτικό στην καταπόνηση.
Υπαρχουν όμως κι αυτοί που ξεφεύγουν από τον κανόνα.

΄γιατί π΄χ να μην έχουν επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα και σε όλες τι άλλες περιπτώσεις; π.χ στην ποιότητα ενός 8K video παράδειγμα, ή στην ποιότητα αναμετάδοσης δεδομένων από το διάστημα ή στον τρόπο που το ραντάρ θα ανιχνεύει το εισερχόμενο ή στην καλύτερη ανίχνευση ενός υποβρυχίου από το σοναρ;
Φίλε μου τώρα που το λές έχω βιώσει τρομερές αλλαγές ποιότητας εικόνας και ειδικά καλύτερης και πιο ζωηρής χρωματικής απόδοσης στις παρακατω 2 περιπτώσεις...

α). Στο παλιό Playstation 1 αλλάζοντας το μαμα τρικλωνο μαύρο καλώδιο με ένα αμερικάνικο παχύ γκρι

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-12-10 185517.jpg

β). Τα ίδια βίωσα στην OLed μου βάζοντας ένα (δεν θυμαμαι μάρκα) πιο γρήγορο και παχύ HDMI....

Και τώρα που τα ξαναβλέπω....παρατηρούμε φερίτες τουλάχιστον σε καλώδια εικόνας , VGA, etc...

Last edited:
Η απάντηση είναι πιο απλή.Επειδη δεν μπορούν να πληρώσουν για τα χιλιόμετρα καλωδίων που χρειάζονται.Τους αρκεί,το καλώδιο να είναι φθηνό κι ανθεκτικό στην καταπόνηση.
Υπαρχουν όμως κι αυτοί που ξεφεύγουν από τον κανόνα.
Δεν χρησιμοποιούνται χιλιόμετρα καλωδίων στην κάθε εφαρμογή! Τα χιλιόμετρα τα ανάφερα στο σύνολο των καλωδίων που υπάρχουν στον πλανήτη γη! Αλλα αν θέλετε να απαντήσετε, απαντήστε για την "ταμπακιέρα"

Καλώδια χρησιμοποιούνται κατά εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλο τον πλανήτητ γη. Σε υπερυψηλής τεχνολογίας εφαρμογές: διαστημικές-αμυντικής βιομηχανίας-studio ηχογράφησης-αναπαραγωγή 8Κ video-super cars/formula 1 κ.λ.π κ.λπ
Δεν σαν κάνει εντύπωση ότι οι μόνοι που ασχολούνται με τις υποτιθέμενες τρομερές διαφορές μεταξύ τους είναι οι HiEnd-άδες "ειδικοί" κατασκευαστές και οι ακουο-σχολιαστές-κριτικοί; Και κανένας άλλος από τις προαναφερθείσες υψηλής τεχνολογίας εφαρμογές; Εκεί βρίσκουν το κατάλληλο καλώδιο με τις δεδομένες προδιαγραφές και τέλος!
Ποιες ειναι οι προδιαγραφες για το χαι φαι;

Ποιες ειναι οι προδιαγραφες για το χαι φαι;
καθαρός χαλκός; ή π.χ σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα studio ηχογράφησης; Εννοείς δηλαδή ότι δεν γνωρίζουμε τις "μαγικές" προδιαγραφές για το hifi;

καθαρός χαλκός; ή π.χ σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα studio ηχογράφησης; Εννοείς δηλαδή ότι δεν γνωρίζουμε τις "μαγικές" προδιαγραφές για το hifi;
Οταν λες καθαρος χαλκος;
Ποσο καθαρος;
Υπαρχουν καποια επιστημονικα δεδομενα που να μας λενε ποσο καθαρος πρεπει να ειναι ο χαλκος;
Γιατι πρεπει να ειναι μαγικες;
Οι προδιαγραφες δηλαδη για ολες τις εφαρμογες ειναι ιδιες και αν οχι, γιατι αυτες του χαι φαι να μην ειναι διαφορετικες;

Δεν χρησιμοποιούνται χιλιόμετρα καλωδίων στην κάθε εφαρμογή! Τα χιλιόμετρα τα ανάφερα στο σύνολο των καλωδίων που υπάρχουν στον πλανήτη γη! Αλλα αν θέλετε να απαντήσετε, απαντήστε για την "ταμπακιέρα"
Η "ταμπακιέρα" είναι πως η φθηνεια τρώει τον παρά.
Έχεις την εντύπωση πως τα studios έχουν ξοδέψει αμύθητα ποσα δοκιμάζοντας καλώδια και κατέληξαν σε Mogami και συναφή;
Υπάρχουν κι αυτα που τόλμησαν κι επέλεξαν π.χ. Siltech η VDH.

΄γιατί π΄χ να μην έχουν επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα και σε όλες τι άλλες περιπτώσεις; π.χ στην ποιότητα ενός 8K video, ή στην καλύτερη εγγραφή της μουσικής σε ένα studio ή στην ποιότητα αναμετάδοσης δεδομένων από το διάστημα ή στον τρόπο που το ραντάρ θα ανιχνεύει το εισερχόμενο ή στην καλύτερη ανίχνευση ενός υποβρυχίου από το σοναρ;
Για την ποιότητα εγγραφής σε στούντιο που μπορώ να μιλήσω, θα πω, έχουν. Αλλά πάρα πολύ μικρότερη επίδραση ως τάξη μεγέθους σε σχέση με άλλους παράγοντες. Τόσο μικρότερη που φθάνει να μην την υπολογιζουμε.

Φανταστείτε μία συναυλία του αγαπημένου μας συγκροτήματος. Όπου χρησιμοποιούνται εκατοντάδες μέτρα, για να μην πω χιλιόμετρα, καλώδια.
Φανταστείτε τώρα ότι στη θέση των καθιερωμένων καλωδίων μικροφώνων (Klotz, Mogami, Belden, κλπ), βάζουμε Nordost Odin (περίπου 16.125 €/m, μετά τους υπολογισμούς).
Τα καλώδια θα κοστίζουν περισσότερο από τα μηχανήματα, την αίθουσα, ή το γήπεδο, και τα κτίρια και τους μουσικούς μαζί! 😮

Προφανώς αυτό δεν γίνεται. Η συναυλία διεξάγεται κανονικά. Ηχογραφείται κανονικά. Και κατόπιν εμείς οι Χαϊεντάδες ακούμε την ηχογραφημένη συναυλία, αλλάζοντας το ένα καλώδιο μετά το άλλο, προσπαθώντας να καταλάβουμε με ποιό ακούγεται καλύτερα.
Σχιζοφρένεια!.. 😲 😵‍💫

Ναι.
Σχολιαζεις καθε υπερκοστολογημενο προιόν που υπαρχει;
Μιλαμε για χιλιαδες προιοντα.
Στο παρόν νήμα είναι περί καλωδίων ο λόγος.. αλλού μπορεί να σχολιάσω άλλα πράγματα...

Σκεψου το εξης, υπαρχουν ελαχιστοι που θα δωσουν αυτα τα ποσα και το κανουν εις γνωση τους,
τουλαχιστον οι περισσοτεροι.
Δεν σχολίασα αυτούς που τα αγοράζουν.. ούτε καν τους Σαουδάραβες.

Αυτοι αγοραζουν ακριβα προιοντα για να ειναι οι μονοι που τα εχουν, ειναι θεμα στατους.
Στάτους ένα κρυμμένο καλώδιο ;;;
Να πω ότι ένα πανάκριβο ρολόι είναι status, οκ...

Επισης, η εταιρεια που θα εισπραξει το υπερκερδος θα μπορεσει να ''κλεισει'' αλλες οικονομικες τρυπες,
θα μπορεσει να κανει αρ εν ντι, στην ουσια αυτοι οι πελατες αποτελουν εμμεσοι χορηγοι.
Και αυτοί που αγοράζουν τα "νορμάλ" έμμεσοι χορηγοί είναι.

Στην τελική , αν βρεθεί κάποιος με τέτοιο καλώδιο (αυτό των 11.000 λιρών) και το δοκιμάσει σε σχέση με κάποιο που κοστίζει 6-7.000 και το βρει καλύτερο, ας μου το πει για να το σχολιάσω "θετικά".

Να σου πω και μια περίπτωση που "ξέρω" ;;
Πλούσιος (μάλλον πολύ πλούσιος) Ισραηλίτης με πανάκριβο σύστημα είχε κάτι ανάλογα Ευρωπαϊκά πανάκριβα καλώδια (interconnect , δεν θυμάμαι μάρκα, μάλλον Δανέζικα ήταν)..
Ζήτησε να δοκιμάσει κάτι ντιούικα από φίλο και αν δεν του άρεσαν θα του τα έστελνε πίσω..
Δεν του τα έστειλε ποτέ πίσω, (παρά πόσο κάνουν να σε πληρώσω) και έβγαλε από το σύστημα τα πανάκριβα..
Όχι δεν πήγα στο Ισραήλ να το/τα ακούσω.. φωτογραφίες είδα μόνο...

Και τι να κάνουμε εμείς που δεν έχουμε άλλο χώρο για την ηλίθια τιβί και την έχουμε πάνω από τα πικάπ μας ;;; :cry:

Στο παρόν νήμα είναι περί καλωδίων ο λόγος.. αλλού μπορεί να σχολιάσω άλλα πράγματα...

Δεν σχολίασα αυτούς που τα αγοράζουν.. ούτε καν τους Σαουδάραβες.

Στάτους ένα κρυμμένο καλώδιο ;;;
Να πω ότι ένα πανάκριβο ρολόι είναι status, οκ...

Και αυτοί που αγοράζουν τα "νορμάλ" έμμεσοι χορηγοί είναι.

Στην τελική , αν βρεθεί κάποιος με τέτοιο καλώδιο (αυτό των 11.000 λιρών) και το δοκιμάσει σε σχέση με κάποιο που κοστίζει 6-7.000 και το βρει καλύτερο, ας μου το πει για να το σχολιάσω "θετικά".

Να σου πω και μια περίπτωση που "ξέρω" ;;
Πλούσιος (μάλλον πολύ πλούσιος) Ισραηλίτης με πανάκριβο σύστημα είχε κάτι ανάλογα Ευρωπαϊκά πανάκριβα καλώδια (interconnect , δεν θυμάμαι μάρκα, μάλλον Δανέζικα ήταν)..
Ζήτησε να δοκιμάσει κάτι ντιούικα από φίλο και αν δεν του άρεσαν θα του τα έστελνε πίσω..
Δεν του τα έστειλε ποτέ πίσω, (παρά πόσο κάνουν να σε πληρώσω) και έβγαλε από το σύστημα τα πανάκριβα..
Όχι δεν πήγα στο Ισραήλ να το/τα ακούσω.. φωτογραφίες είδα μόνο...
Κρυμμενα;
Οχι βεβαια, σε τετοια συστηματα κανουν μπαμ.
Θες να μου πεις δηλαδη, οταν βλεπεις ενα ακριβο συστημα δεν θα πας να χαζεψεις και απο πισω;
Δεν θα περιεργαστεις τα καλωδια, δε θα ρωτησεις ποια ειναι;
Αυτο με τα ντιουικα δε καταλαβα γιατι τα αναφερεις.
Ο συγκεκριμενος που μου λες, ειναι πραγματι χαιεντας και ψαχει το καλυτερο, οχι το ακριβοτερο.
Οι αλλοι που λεω εγω δεν ειναι χαιενταδες, ειναι επιδειξιες.

Κρυμμενα;
Οχι βεβαια, σε τετοια συστηματα κανουν μπαμ.
Θες να μου πεις δηλαδη, οταν βλεπεις ενα ακριβο συστημα δεν θα πας να χαζεψεις και απο πισω;
Δεν θα περιεργαστεις τα καλωδια, δε θα ρωτησεις ποια ειναι;
Εγώ να πάω να χαζέψω και να ρωτήσω ποιά είναι ;;
Τόσο καιρό βρισκόμαστε παρέα, δεν μ'έχεις καταλάβει ακόμα ;; :LOL:

Αυτο με τα ντιουικα δε καταλαβα γιατι τα αναφερεις.
Για να "ψυλλιαστείς" τι συμβαίνει με τα πανάκριβα καλώδια... (ή τι μπορεί να συμβεί) :p

Ο συγκεκριμενος που μου λες, ειναι πραγματι χαιεντας και ψαχει το καλυτερο, οχι το ακριβοτερο.
(y)

Οι αλλοι που λεω εγω δεν ειναι χαιενταδες, ειναι επιδειξιες.
Έξυπνος χαϊεντάς.. αγόρασε ακριβό μεν phono , αλλά όχι σε 5ψήφια τιμή απλά γιατί "αφού έχουν τόσο θα παίζουν και καλύτερα''

• Like
Reactions: KMARK
Καλώδια αναλυτικά εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλο τον πλανήτη γη. Σε υπερυψηλής τεχνολογίας εφαρμογές: διαστημικές-αμυντικής βιομηχανίας-studio ηχογράφησης-αναπαραγωγή 8Κ video-super cars/formula 1 κ.λ.π κ.λπ.
Δεν σαν κάνει εντύπωση ότι οι μόνοι που ασχολούνται με τις υποτιθέμενες τρομερές διαφορές μεταξύ τους είναι οι HiEnd-άδες "ειδικοί" κατασκευαστές και οι ακουο-σχολιαστές-κριτικοί; Και κανένας άλλος από τις προαναφερθείσες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας; Εκεί βρίσκουν το κατάλληλο καλώδιο με τις δεδομένες απαιτήσεις και τέλος!
Το είπε μόνος, και οι υπόλοιποι κλάδοι ασχολούνται με τα καλώδια, όχι μόνο ο κόσμος του Audio...
Σε όλες τις εφαρμογές που αναφέρει στο σχόλιο σου πρέπει να έχεις κορυφαία καλώδια με άριστες μετρήσεις, κατασκευή και αντοχή, άριστες προδιαγραφές κ.λπ.
Αυτοί ασχολούνται ποιο σοβαρά με τα καλώδια απ' ότι οι Hiend κοινωνία..

Φίλε μου τώρα που το λές έχω βιώσει τρομερές αλλαγές ποιότητας εικόνας και ειδικά καλύτερης και πιο ζωηρής χρωματικής απόδοσης στις παρακατω 2 περιπτώσεις...

α). Στο παλιό Playstation 1 αλλάζοντας το μαμα τρικλωνο μαύρο καλώδιο με ένα αμερικάνικο παχύ γκρι

View attachment 262446

β). Τα ίδια βίωσα στην OLed μου βάζοντας ένα (δεν θυμαμαι μάρκα) πιο γρήγορο και παχύ HDMI....

Και τώρα που τα ξαναβλέπω....παρατηρούμε φερίτες τουλάχιστον σε καλώδια εικόνας , VGA, etc...

Ώπα, ένα-ένα.

Το μαμά καλώδιο δεν ήταν πλήρες scart. Περνούσε μόνο composite σήμα αφού ήταν αντάπτορας από CVBS L-R σε scart η όλη φάση με το μαμά καλώδιο στη συσκευασία. Αυτό το γκρι που είχα κι εγώ, περνούσε RGB, και εννοείται ότι η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη. Εφόσον δεν είχες καμιά μπακατέλα τηλεόραση that is που μείωνε δραστικά τη φωτεινότητα όταν δεχόταν RGB.

Και στα VGA επίσης. Μην ξεχνάς ότι και εδώ μιλάμε για μετατροπή του σήματος από ψηφιακό σε αναλογικό και πίσω σε ψηφιακό πάλι στο panel.

Στο HDMI παίζουν άλλα πράγματα ρόλο.

• Like
Ώπα, ένα-ένα.

Το μαμά καλώδιο δεν ήταν πλήρες scart. Περνούσε μόνο composite σήμα. Αυτό το γκρι που είχα κι εγώ, περνούσε RGB, και εννοείται ότι η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη. Εφόσον δεν είχες καμιά μπακατέλα τηλεόραση that is που μείωνε δραστικά τη φωτεινότητα όταν δεχόταν RGB.

Και στα VGA επίσης. Μην ξεχνάς ότι και εδώ μιλάμε για μετατροπή του σήματος από ψηφιακό σε αναλογικό και πίσω σε ψηφιακό πάλι στο panel.

Στο HDMI παίζουν άλλα πράγματα ρόλο.
Λεωνίδα σωστά!! Απλά είχα προσθέσει εγω μετά μάλον scart...σαν αυτό..

IMG_0874.jpeg

Το γκρι ήταν ένα σώμα , με το σκαρτ του πάνω ενσωματωμένο και παχουλο και με περισσότερα οπως παρατηρώ πινάκια στην συνδεση με το PS.

Ήταν μια καλη αναβάθμιση στο PS της εποχής εκείνης με καλύτερη εικόνα και πιο έντονα χρώματα.

Ακριβώς τα ίδια έχω βιώσει δοκιμάζοντας ένα λεπτό HDMI σε σχέση με ενα πιο μπαμπάτσικο σε ps4 pro...

Λεωνίδα σωστά!! Απλά είχα προσθέσει εγω μετά μάλον scart...σαν αυτό..

View attachment 262469

Το γκρι ήταν ένα σώμα , με το σκαρτ του πάνω ενσωματωμένο και παχουλο και με περισσότερα οπως παρατηρώ πινάκια στην συνδεση με το PS.

Ήταν μια καλη αναβάθμιση στο PS της εποχής εκείνης με καλύτερη εικόνα και πιο έντονα χρώματα.

Ακριβώς τα ίδια έχω βιώσει δοκιμάζοντας ένα λεπτό HDMI σε σχέση με ενα πιο μπαμπάτσικο σε ps4 pro...

Αυτό το μαύρο με τον αντάπτορα είχε στη συσκευασία. Δηλαδή το κίτρινο καλώδιο έστελνε το σήμα το οποίο ήταν συνθετο, κοινώς CVBS.
Το γκρι έστελνε RGB.
Δεν έχει σχέση ο ένας τύπος σήματος με τον άλλο. Και μόνο για να αποπλέξει τα χρώματα η TV από το composite σήμα, σήμαινε ότι θα έβλεπες artifacts. Συνήθως οι ακμές των αντικειμένων ήταν πριονωτές και τα χρώματα, τα γνωστά ξεπλυμένα. Με το γκρι καλώδιο έστελνες RGB, δηλαδή τα τρία βασικά χρώματα ξεχωριστά. Άλλη εικόνα... .

Όμως εδώ δεν είχε να κάνει η ποιότητα του καλωδίου. Γιατί το παράδειγμα εδώ αφορά άλλο τύπο σήματος.

Ξέρεις πόσος κόσμος και κοσμάκης δεν ήξερε να αλλάξει τη ρύθμιση στα DVD player σε RGB από το scart και έβλεπε λάθος εικόνα;.

Εγώ έπαιρνα χαρτζιλίκι μόνο και μόνο γι' αυτό σε κάτι επισκέψεις που έκανα. Μαζί με την κατάργηση του letterbox για να έχει καλύτερη ανάλυση η εικόνα στις.... 4:3 τηλεοράσεις.

• Like