Περί καλωδίων ο λόγος...

Τα σουβλάκια που συζητιούνται στο θέμα :D

p.s. εσείς οι audiophiles που τα ξεσκίζετε όλα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, αρκείστε σε self-crimping βύσματα στα ethernet ?
Και μένα αυτό το self crimping κάπου με προβλημάτισε,αλλά μιας και δεν είμαι τεχνικός θα το ρωτούσα.
Εν πάση περιπτώσει,εσύ ποια προτείνεις για μένα.
Πάντως τα ethernet που είχες προτείνει(panduit) τα πήρα ,αλλά τα έχω ακόμα στο συρτάρι 😄

Last edited:
Γιατί θεοποιείτε την πρέσα;
Σιγά το εργαλείο.
Όλη τη δουλειά την κάνουν τα μαχαιράκια που έχει το ίδιο το βύσμα.
Αν κλείσει έκλεισε.
Αν δεν κλείνει λόγω κουλαμάρας το πιέζεις και με πένσα 😂

Τόσο δύσκολο είναι να μας πείτε τι μάρκα είναι αυτό το καλώδιο και που μπορούμε να το βρούμε??
Αν ήξερα θα απαντούσα το πορτοκαλί ας το λέμε έτσι κοστίζει 10 ευρώ το μέτρο και 15 ευρώ τα βύσματα. Αν ο δημιουργός του δεν θέλει να μας πει, ειναι δικαίωμα του και προσωπικα δεν με στεναχωρεί καθόλου. Είναι ένα καταπληκτικό καλωδιο σε λογική τιμή. Εχω ενημερώσει το Tzimisce οτι αυτο που επιχειρεί εχει ιδη γίνει ακούστηκε χειρότερα και κόστισε περισσότερα αλλά φυσικά ειναι επιλογή του να πειραματιστει.
Εγώ στο συστημα μου εχω βάλει μέχρι και στην τηλεόραση.
Όποιος θέλει με ενημερώνει με π.μ.

Οποτε αλλος.
Γνωρίζω επισης οτι δεν τερματίζεται με την κλασική πρεσα που έχουμε όλοι τα κλασικά rj 45 που εχω πάντα μαζί μου δεν κάνουν το καλώδιο ειναι πιο παχύ. Οπως καταλάβατε χάλασα ένα για να πειραματιστώ. Δοκιμάσαμε παρέα με το Tzimisce αλλά δεν καταφέραμε να το τερματίσουμε.

Γιατί θεοποιείτε την πρέσα;
Σιγά το εργαλείο.
Όλη τη δουλειά την κάνουν τα μαχαιράκια που έχει το ίδιο το βύσμα.
Αν κλείσει έκλεισε.
Αν δεν κλείνει λόγω κουλαμάρας το πιέζεις και με πένσα 😂
Η αποτυχία όμως ειναι λίγο ακριβούτσικη με 28 ευρώ το βύσμα αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξανανοίγει.

Η αποτυχία όμως ειναι λίγο ακριβούτσικη με 28 ευρώ το βύσμα αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξανανοίγει.

Το δικό του θα φέρει ο Μιχάλης.
Πρέπει να με νοιάζει τι πειράματα θέλει να κάνει; 😂

Το δικό του θα φέρει ο Μιχάλης.
Πρέπει να με νοιάζει τι πειράματα θέλει να κάνει; 😂
Μπερδεύτηκα εσύ δεν θα έφτιαχνες καλώδιο χρησιμοποιώντας audioquest με το μέτρο?? 🤔

Αποφασίστε. Είστε high endάδες ή δεν είστε.
Αλλάζετε την μια Furutech πρίζα με την άλλη. Φτάνετε και στον πίνακα (αν αποφασίσετε να βάλετε audioquest ρεύματος και μέσα στον τοίχο μεταξύ πίνακα, κλπ. στείλτε ένα μήνυμα :D έχω καλή τιμή για μεγάλες παραγγελίες :D ) με τις audiophile ασφάλειες. Αλλάζετε τα πάντα. Αλλά δέχεστε να χάνετε "επιδόσεις" (ποιότητα) από ένα ατελώς τερματισμένο καλώδιο;
Για κάποιους ακουγονται διασκεδαστικά για άλλους ειναι πράξη, απο την κατασκευή του ακινήτου μου μπήκε καλό καλώδιο ρεύματος απο το ρολόι ως την μπριζα του συστήματος. Επίσης πριν πέσουν τα πατώματα μπήκαν υποδαπεδια κανάλια για το σινεμά. Τέλος μπήκε διπλή στρώση ηχομόνωσης για να μην ενοχλώ και ενοχλουμε.
23 χρόνια μετά δεν μετανοιωσα για καμιά απο αυτές τις παρεμβάσεις.
Για να ακούνε οι παλιοί και να μαθαινουν οι νέοι.😉

Για κάποιους ακουγονται διασκεδαστικά για άλλους ειναι πράξη, απο την κατασκευή του ακινήτου μου μπήκε καλό καλώδιο ρεύματος απο το ρολόι ως την μπριζα του συστήματος. Επίσης πριν πέσουν τα πατώματα μπήκαν υποδαπεδια κανάλια για το σινεμά. Τέλος μπήκε διπλή στρώση ηχομόνωσης για να μην ενοχλώ και ενοχλουμε.
23 χρόνια μετά δεν μετανοιωσα για καμιά απο αυτές τις παρεμβάσεις.
Για να ακούνε οι παλιοί και να μαθαινουν οι νέοι.😉

Δεν το λέω για κακό...