Περί καλωδίων ο λόγος...

Την φωτογραφία στο ποστ #1.067 την είδες ;;

Το κουτί του καλωδίου είναι.

Τι ;; Λέει βλακείες το κουτί ;;;;

Το ίδιο το καλώδιο ;;;

View attachment 267154

Και αυτό βλακείες λέει ;;;

View attachment 267155
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο έχουν το 10 κι ενας το 8.

Εγω σταματαω το σκαλισμα. Επηλθε η κοπωση και μιας που νιωθω ικανοποιημενος δε ψαχνομαι αλλο.... Θα ξαναψαχτω οταν ερθει η ωρα να αλλαξω τελειως συστημα. Αλλα θα σας παρακολουθω με ενδιαφερον. :D

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Είναι απίστευτο το ότι έχουμε 2026 και ακόμα κάποιοι συζητάνε για το κατά πόσο κάνουν ακουστές διαφορές τα αναλογικά καλώδια.

Και γράφονται άρθρα για αυτό, λες και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε ένα έστω αξιοπρεπές σύστημα να δοκιμάσει 2 καλώδια και να κρίνει για τον εαυτό του.

Και όλα αυτά επειδή κάποιοι είναι κυριολεκτικά κουφοί.

Είναι απίστευτο το ότι έχουμε 2026 και ακόμα κάποιοι συζητάνε για το κατά πόσο κάνουν ακουστές διαφορές τα αναλογικά καλώδια.

Και γράφονται άρθρα για αυτό, λες και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε ένα έστω αξιοπρεπές σύστημα να δοκιμάσει 2 καλώδια και να κρίνει για τον εαυτό του.

Με τους πολλους , λεει μια παροιμια στην Κύπρο , ο θανατος ειναι πιο γλυκος................. για καποιους ισως ισχυει και για την.................... κουφαμαρα.
Ας πεισουμε λοιπον οσους περισσοτερους μπορουμε ???
😁

• Haha
Reactions: vlad66

Το να χαλάει ώρες από τη ζωή του για να "αποδείξει" τη θέση του τον κατατάσει στους ηλίθιους.
Είτε αυτό είναι ότι ακούγεται είτε όχι.
Αυτοί είπαν ότι υπάρχουν διαφορές και τις μέτρησαν, θα βγει ο αντιρησίας να πει "ναι, αλλά δεν είναι ακουστές".

Σαν αυτούς που χαλάνε λεφτά και χρόνο για να αποδείξουν ότι η γη είναι επίπεδη και τους επιστήμονες που γράφουν άρθρα για να τους αντικρούσουν.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Να ρωτήσω κάτι που έχει σχέση έμμεσα με καλώδια .Όσοι από εσάς έχετε τραβήξει ξεχωριστή γραμμή από πίνακα για το στερεοφωνικό σας και λογικά έχετε ξεχωριστή ασφάλεια ,έχετε βάλει και ξεχωριστό ρελέ διαφυγής για αυτή τη γραμμή ;

Να ρωτήσω κάτι που έχει σχέση έμμεσα με καλώδια .Όσοι από εσάς έχετε τραβήξει ξεχωριστή γραμμή από πίνακα για το στερεοφωνικό σας και λογικά έχετε ξεχωριστή ασφάλεια ,έχετε βάλει και ξεχωριστό ρελέ διαφυγής για αυτή τη γραμμή ;

Δε νομίζω να το έχει κάνει κανείς αυτό.

Δεν σε εμποδίζει κανείς να το κάνεις, αλλά γιατί να το κάνεις;

Υπάρχουν και audio grade ρελέ διαφυγής; :D

• Haha
Reactions: Panoramix
Ας απαντήσω στον εαυτό μου: Ναι, υπάρχουν και audio grade ρελέ διαφυγής! :D

Γύρω στο χιλιάρικο αν κατάλαβα καλά το μονοφασικό..

Αν τραβηξεις "απο τον πινακα" δεν τον παρακαμψεις δηλαδη, λογικα εισαι κατω απο το ρελε.
Δεν μπορω να γνωριζω ολες τις εγκαταστασεις βεβαια.

Αν σκοπεύεις να βάλεις τέτοιο πρέπει να τραβήξεις από τον πίνακα πριν το ρελέ διαφυγής που ήδη έχεις.

Οπότε μετά τον γενικό διακόπτη, αλλά πριν το ρελέ.

Δεν είναι κακή ιδέα.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Εγώ το εχω πανω στο ρελε κανονικά παντως. Μου ακούγεται τελείως άχρηστο το να σπασει σε αλλο ρελε, υπερβολικό να μπει ξεχωριστό hi end ρελε και επικίνδυνο (και "παρανομο") να μη περάσει καθόλου απο το ρελε.

• Like
Reactions: Th.ARvan
Το συμπέρασμα ύστερα από τις πρώτες ώρες ακροασης είναι πως το Neotech neet-1008 είναι αποκάλυψη!
Το έχω δοκιμάσει ξανά μεν,ως τμημα "πακετου" καλωδίων δε.Επισης,τότε χρησιμοποιήθηκε και το dac το οποίο δεν υπάρχει τώρα.
300 ώρες μέχρι να "στρώσει" είναι πολλές;
Περιμένω ν' ακούσω και το Nexans.Ο Βλαδίμηρος εργάζεται για μένα και τον ευχαριστώ δημοσίως.

Ακομα και με τους πιο συντηρητικους υπολογισμους δηλαδη θελεις ενα χιλιοπεντακοσαρι
για να μπορεσει το streaming να δει με αξιωσεις τις αλλες πηγες. Η οχι...

• Like
Reactions: Frenz
Δεν εχω σχεση με audiophile είτε ρελέ -είτε πρίζες -είτε καλώδια ,απλά ρώτησα αν είναι καλό να μπεί στον πίνακα που έχει την ξεχωριστή γραμμή .

Σε σεΑκομα και με τους πιο συντηρητικους υπολογισμους δηλαδη θελεις ενα χιλιοπεντακοσαρι
για να μπορεσει το streaming να δει με αξιωσεις τις αλλες πηγες. Η οχι...
Όχι.Το Streamer(T8) παίζει σαφως καλύτερα από το Cd(ATC)με κοινό Dac(ATC) από την πρώτη στιγμη λειτουργίας του και μάλιστα με χειρότερο καλώδιο ρεύματος.
Η διαφορά έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο ύστερα από την βελτιωμενη συνδεση του T8.

Δεν εχω σχεση με audiophile είτε ρελέ -είτε πρίζες -είτε καλώδια ,απλά ρώτησα αν είναι καλό να μπεί στον πίνακα που έχει την ξεχωριστή γραμμή .

Αν δεν σκοπεύεις να το τερματίσεις audiophile-wise δεν έχει νόημα.