Περί καλωδίων ο λόγος...

Στο μονόκλωνο by default θα έχεις χειρότερη επαφή στους διανεμητές και στα schuko.

Μιλάμε για απλή φυσική.
Ακόμη και ακροχιτώνια να μπουν θα έχουμε σημειακή επαφή.
Το οποίο δημιουργεί arcs.
Επίσης δεν γίνεται αυτό που έχω στο μυαλό μου, να περάσω διπλή καλωδίωση στη πρίζα του ενισχυτή.

Στους μονόκλωνους τα ακροχιτώνια είναι περιττά (και άχρηστα).. τα βάζουμε μόνο στους πολύκλωνους για να μην σπάνε τα strands.

Συμφωνώ σε όλα.. άλλωστε δεν έχει νόημα να βάλεις μονόκλωνους αγωγούς σε πολύπριζο αφού το καλώδιο που θα το τροφοδοτήσει θα είναι 99,9% πολύκλωνο.

• Like
Reactions: Tzimisce
Στους μονόκλωνους τα ακροχιτώνια είναι περιττά (και άχρηστα).. τα βάζουμε μόνο στους πολύκλωνους για να μην σπάνε τα strands.

Συμφωνώ σε όλα.. άλλωστε δεν έχει νόημα να βάλεις μονόκλωνους αγωγούς σε πολύπριζο αφού το καλώδιο που θα το τροφοδοτήσει θα είναι 99,9% πολύκλωνο.
Που κολλάει ότι δεν βάζουμε μονόκλωνο στα πολυμπριζα από την στιγμή που τα υπόλοιπα είναι πολυκλωνα;...
Τι συλλογισμός είναι αυτός;

Που κολλάει ότι δεν βάζουμε μονόκλωνο στα πολυμπριζα από την στιγμή που τα υπόλοιπα είναι πολυκλωνα;...
Τι συλλογισμός είναι αυτός;

Δεν είπα ότι δεν βάζουμε.. είπα ότι δεν έχει νόημα να βάλουμε.

Μπορείς να μου αποδείξεις το αντίθετο ;;

Απορω γιατι ασχολεισαι.
Αφου σε χαλανε τα καλωδια και τα παραφερναλια γιατι, χαλιεσαι με τους αλλους που ακουνε διαφορες
και τους αρεσει να δινουν τα λεφτα τους σε αυτα;
Εσένα γιατί σε ενοχλεί που ασχολούμαι;

Ότι έχει νόημα το μονόκλωνο σε σχέση με το πολύκλωνο σε πολύπριζο
Ο μόνος τρόπος να στο αποδείξω είναι να φτιάξουμε δύο ίδια πολυμπριζα εσύ με πολυκλωνο, εγώ με μονόκλωνο και να τα βάλουμε πάνω στο setup σου..
Το αποτέλεσμα και την απάντηση μου θα την καταλάβεις μόνος σου..
Εγώ δεν θα χρειαστεί να μιλήσω καν..
Λοιπόν, τι λες; Θα το κάνουμε;

Δεν ισχύει αυτό που λες για τους μονοκλωνους αγωγούς...

Τι εννοείς αυτό με τον ενισχυτή;

Όταν θα σφίξει η βίδα θα πιάσει σε ένα σημείο το καλώδιο και άλλο ένα θα ακουμπήσει από την απέναντι μεριά.
Όσο και να το παραμορφώσεις με το σφίξιμο θα υπάρχουν σημεία που δεν θα ακουμπάνε σε μέταλλο.

Στον ενισχυτή σκέφτομαι να βάλω διπλή καλωδίωση.
Κάτι σαν 6*2mm αντί για 3*6.
Με μονόκλωνο δεν παίζει

η ανάρτηση μου λέει κάτι άλλο...... "Αντίθετα σε όλες τις άλλες εφαρμογές της ηλεκτρονικής - από την αναπαραγωγή εικόνας, διαστημική τεχνολογία, ιατρικά μηχανήματα ακριβείας κ.λ.π- κανείς δεν ασχολείται με hiend καλώδια. Απλά θέλουν καλώδια με συγκεκριμένες μετρήσιμες και ανακοινώσιμες προδιαγραφές"
.....αυτό είναι το ζουμί: Αν τα καλώδια είχαν κάποια άξια λόγου επίδραση τότε θα είχαν εξίσου ίδια επίδραση και σε όλες τις άλλες εφαρμογές... στην εικόνα; αλήθεια αν αλλάξεις καλώδιο τροφοδοσίας στην τηλεόραση θα αλλάξει η εικόνα; στην απόδοση ενός ιατρικού μηχανήματος; στο Artemis II κ.λ.π
Του Artemis τα καλωδια ειναι πολυ ακριβα ακομα και να τα δουμε. Τα ιατρικα μηχανηματα εχουν προδιαγραφες καλωδιων που γινονται σοβαρα τεστ γθα το ποια μπορουν να τις ικανοποιησουν. Μη με βαλετε να ξαναψαχνω παλιοτερα ποστ με παραδειγμα εταιρειας που κανει καρριερα στο hiend και επισης μεγαλο κομματι των πωλησεων ειναι τα ιατρικα μηχανηματα.

Ο μόνος τρόπος να στο αποδείξω είναι να φτιάξουμε δύο ίδια πολυμπριζα εσύ με πολυκλωνο, εγώ με μονόκλωνο και να τα βάλουμε πάνω στο setup σου..
Το αποτέλεσμα και την απάντηση μου θα την καταλάβεις μόνος σου..
Εγώ δεν θα χρειαστεί να μιλήσω καν..
Λοιπόν, τι λες; Θα το κάνουμε;
Αν έχεις ήδη πολύπριζο με μονόκλωνους αγωγούς το φέρνεις μια μέρα και κάνουμε την σύγκριση με το δικό μου που έχει πολύκλωνους ελληνικής εταιρείας και μάλιστα πολύ χαμηλής τιμής.

Αν έχεις ήδη πολύπριζο με μονόκλωνους αγωγούς το φέρνεις μια μέρα και κάνουμε την σύγκριση με το δικό μου που έχει πολύκλωνους ελληνικής εταιρείας και μάλιστα πολύ χαμηλής τιμής.
Έχω αλλά δεν υφίσταται θέμα σύγκρισης μεταξύ τους, είναι άλλο το σασί, άλλη η καλωδίωση, άλλο το iec, άλλες οι πρίζες και κάποια άλλα πράγματα που κανω στα δικά μου πολυμπριζα..
Δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε κάτι τέτοιο...

Η σύγκριση όπως ανέφερα πρέπει να γίνει με ίδια πολυμπριζα με την μόνη διαφορά μεταξύ τους ότι το καθένα θα φοράει πολυκλωνους και μονοκλωνους αγωγούς, ίδιας διατομής και ίδιας μάρκας αγωγούς..

Έχω κάνει άπειρες δοκιμές ώστε να καταλήξω σε συγκεκριμένες συνταγές..
Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτά που φτιάχνω..

Όταν θα σφίξει η βίδα θα πιάσει σε ένα σημείο το καλώδιο και άλλο ένα θα ακουμπήσει από την απέναντι μεριά.
Όσο και να το παραμορφώσεις με το σφίξιμο θα υπάρχουν σημεία που δεν θα ακουμπάνε σε μέταλλο.

Στον ενισχυτή σκέφτομαι να βάλω διπλή καλωδίωση.
Κάτι σαν 6*2mm αντί για 3*6.
Με μονόκλωνο δεν παίζει
Εξακολουθώ να σου λέω ότι υπάρχει τρόπος σωστού σφιξηματος ενός μονοκλωνου αγωγού...

Στον ενισχυτή τι θες να κάνεις; Να αλλάξεις την εσωτερική καλωδίωση στο AC ;

Κατανοητό, αλλά δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία Λευτέρη...
Ok, απλά μου ζήτησες να σου αποδείξω αυτά που λέω..
Και ο σωστός τρόπος είναι αυτός που αναφέρω, τα υπόλοιπα δεν έχουν κανένα νόημα, οι σωστές συγκρίσεις έτσι γίνονται, όχι με εντελώς διαφορετικά πολυμπριζα μεταξύ τους..

• Like
Reactions: vlad66
Σκέφτομαι μήπως στη πρίζα που θα μπει ο ενισχυτής να συνδέσω 6 καλώδια αντί για 3.
Αν και σε τέτοια απόσταση δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο.

Το πολύμπριζο θα κοστίσει κάπου 700€.
Επιασες το λόττο και θα το κάνεις για δοκιμή; 😂

Σκέφτομαι μήπως στη πρίζα που θα μπει ο ενισχυτής να συνδέσω 6 καλώδια αντί για 3.
Αν και σε τέτοια απόσταση δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο.
Μπορείς να μου εξηγήσεις καλύτερα τι φτιάχνεις, και τι θες να κάνεις στον ενισχυτή για να καταλάβω ακριβώς ώστε να σε βοηθήσω με την γνώμη μου;

Από τους διανεμητές μέσα στο πολύμπριζο θα φεύγει ένα καλώδιο για γείωση, ένα φάση, ένα ουδέτερο για να πάει στα schuko.
Σκέφτομαι μήπως στο schuko του ενισχυτή να βάλω 2 για γείωση, 2 φάση, 2 ουδέτερο

Από τους διανεμητές μέσα στο πολύμπριζο θα φεύγει ένα καλώδιο για γείωση, ένα φάση, ένα ουδέτερο για να πάει στα schuko.
Σκέφτομαι μήπως στο schuko του ενισχυτή να βάλω 2 για γείωση, 2 φάση, 2 ουδέτερο
Οκ, τώρα κατάλαβα, Ναι, κάντο αυτό..
Πώς κάνεις τις συνδέσεις μέσα στο πολυμπριζο; Πώς ενώνεις τις πρίζες με το iec;

Ok, απλά μου ζήτησες να σου αποδείξω αυτά που λέω..
Και ο σωστός τρόπος είναι αυτός που αναφέρω, τα υπόλοιπα δεν έχουν κανένα νόημα, οι σωστές συγκρίσεις έτσι γίνονται, όχι με εντελώς διαφορετικά πολυμπριζα μεταξύ τους..
Αφού έχεις κάνει την σύγκριση, είναι απόδειξη για μένα.
Πιστεύω αυτά που λες.