Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Iσως φταίνε και τα καλώδια ρεύματος -bye-

Eπειδή διακρίνω μια ειρωνεία επ'αυτού, ας μοιραστώ μια παλαιότερη εμπειρία μου:
Είχα για CDP το Meridian 588, ενισχυτή τον accuphase E211 και ηχεία τους Ερμήδες.

Μου είχε πει ο Μορφέας ότι είχε δοκιμάσει ένα καλό καλώδιο ρεύματος, επικασσιτερωμένο 3χ2.5.

Το δοκιμάζω και απουλέτε και δε πίστευα στ'αυτιά μου. Απο εκεί που ήταν όλα τζετ, το σύστημα άρχισε να ξυρίζει.
Μιλάω για πρίμα απίστευτα "μπροστά" από το υπόλοιπο φάσμα.

Περίμενα κανα 2 βδομάδες μήπως "καταλαγιάσει" το πράμα, αλλά μάταια. Ενώ το καλώδιο αυτό μου έδωσε έξτρα ανάλυση και καλύτερο χαμηλό, δε μπορούσα να υποφέρω τα πρίμα του.
Και μιλάμε για Meridian 588, το οποίο φημίζεται για τον "ματ" χαρακτήρα του εκεί ψηλά.
Μέχρι και VDH the first έβαλα που τα μαλακώνει τα πράματα, αλλά...

Τελικά επέστρεψα στο κανονικό μου χάλκινο και ταπεινό 3χ2.5 που είχα πριν...

Eπειδή διακρίνω μια ειρωνεία επ'αυτού, ας μοιραστώ μια παλαιότερη εμπειρία μου:

....
Το δοκιμάζω και απουλέτε και δε πίστευα στ'αυτιά μου. Απο εκεί που ήταν όλα τζετ, το σύστημα άρχισε να ξυρίζει.
Μιλάω για πρίμα απίστευτα "μπροστά" από το υπόλοιπο φάσμα.

Που διέκρινες τότε την ειρωνεία ;

Τωρα δεν ξερω εαν παιζει ρολο και ο encoded ,που ειναι διαφοροι αναλογα με ποιον συμπιεσε ο κατοχος το αρχικο cd (3,89-3.93 κ.τ.λ),θα το ψαξω και αυτο.

O encoder παίζει τον κύριο ρόλο! Μεγαλύτερο ακόμα και από το bitrate.
Καρατσεκαρισμένο σε πολλά συστήματα: ΜΡ3 από τον lame encoder με την μέγιστη ποιότητα q=0 στα 128kbps παίζει ΚΑΛΥΤΕΡΑ από ότι το ίδιο κομμάτι κωδικοποιημένο από το MusicMatch στα 160kbps. !!!

O encoder παίζει τον κύριο ρόλο! Μεγαλύτερο ακόμα και από το bitrate.
Καρατσεκαρισμένο σε πολλά συστήματα: ΜΡ3 από τον lame encoder με την μέγιστη ποιότητα q=0 στα 128kbps παίζει ΚΑΛΥΤΕΡΑ από ότι το ίδιο κομμάτι κωδικοποιημένο από το MusicMatch στα 160kbps. !!!
Το σωστότερο θα ήταν να γραφεί 'παίζει λιγώτερο σκ_τά'.Δεν υπάρχει 128 mp3 που να παίζει καλά.Ακόμα και στο ipod η διαφορά είναι μεγάλη.Πόσο μάλλον στα 'πολλά συστήματα'...Και στο τέλος δε βρίσκω το λόγο να κάνει κάποιος 128 bit encoding σήμερα που τα gigabytes είναι τσάμπα.Ο καλύτερος encoder είναι πιστεύω ο fraunhofer professional.Μην ξεχνάμε ότι αυτοί ανακάλυψαν το mp3...

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Πολύ ωραία. Να ετοιμάσουμε ένα τυφλό τεστάκι ABCX, μεταξύ mp3 256Kbps, mp3Pro 96Kbps και CD.
Καλως τον Κώστα.Βρε σύ κατ'αρχάς εκρεμμεί το τεστ καλωδίων...και κατά δεύτερο τι να κάνουμε τώρα τεστ σε συμπιεσμένη μουσική...Τι σκ... χαιεντάδες ήμαστε???

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Πολύ ωραία. Να ετοιμάσουμε ένα τυφλό τεστάκι ABCX, μεταξύ mp3 256Kbps, mp3Pro 96Kbps και CD.

Αν έχουμε χρόνο , μετά το συγκριτικό των καλώδίων ..

... στην ταβέρνα ... βάζουμε 3 κομμάτια Καζαντζίδη σε wav και σε MP3 @128Κbps, κι όποιος καταλάβει διαφορά θα φάει τζάμπα. :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Καλως τον Κώστα.Βρε σύ κατ'αρχάς εκρεμμεί το τεστ καλωδίων...και κατά δεύτερο τι να κάνουμε τώρα τεστ σε συμπιεσμένη μουσική...Τι σκ... χαιεντάδες ήμαστε???

Μα δεν θα ξέρεις ποιά θα είναι η συμπιεσμένη και ποιά η ασυμπίεστη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Μα δεν θα ξέρεις ποιά θα είναι η συμπιεσμένη και ποιά η ασυμπίεστη...
Μέσα για τεστ 256 kpps mp3 και cd.Ή για ακόμα πιο δύσκολα 320 kbps.

οπως ελεγε και ο ημων προγονος Πιερ ντε Κουμπερτεν σημασια δεν εχει το αποτελεσμα αλλα η συμμετοχη

Λοιπόν βλέποντας το πράμα να πέφτει στο γκρεμό προτείνω μια λύση που ούτως άλλως τε είχα προτείνει και στην αρχή...
Να κλείσουμε έναν χώρο για το τεστ σε μια αίθουσα ξενοδοχείου ή τέλως πάντων σε μια αίθουσα εκδηλώσεων κάποια κενή ημερομηνία.Έτσι το πράγμα θα είναι πιο επίσημο, θα υπάρχει η δυνατότητα να έρθει περισσότερος κόσμος και δε θα αναστατώσουμε το σπίτι κανενός.Ακόμα μπορούμε να συμφάγωμεν μετά το τεστ έχοντας φέρει και τις συντρόφους μας και να σχολιάσουμε τα αποτελέσματα κάνοντας και μια κοινωνική επαφή βρε αδερφέ.Έτσι πληρώνοντας το φαγητό θα έχουμε τσάμπα την αίθουσα.Την ώρα δε που εμείς οι άρωστοι συγνώμη οι κριτές θα κρίνουμε το αποτέλεσμα οι κυρίες μπορούν να παίρνουν τον καφέ ή το drink τους στο pool bar ή τέλως πάντων σε διπλανή αίθουσα.
Όμως θα χρειαστεί 1) χρήμα(ρεφενές) και 2)Μηχανήματα.Για το χρήμα νομίζω πως αν φάγομεν δεν υπάρχει πρόβλημα.Για τα δε μηχανήματα μπορούμε να τα φέρουμε πάλι χωρίς πρόβλημα.Προσωπικά μπορώ να φέρω τον τελικό M.F A5CR που έχει γκάζια και είναι τέρας ανάλυσης καθώς και παθητικό pre και το dac1 της benchmark.Ακόμα μπορώ να κοιτάξω για κάποια αίθουσα αφού όμως πάρω καλό feetback από αρκετούς από τα δύο φόρουμς με την υπόσχεση να μην 'πουλήσουμε' το πράγμα....Αναμένω απαντήσεις...

Πρέπει κάποιος να φέρει ένα ζευγάρι καλά monitor ηχεία βάσης(για να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα) + βάσεις.Βάσεις ας φέρει κάποιος άλλος για να μοιρασθεί το κουβάλημα.Προτείνω harbeth atc pmc ή κάτι καλό της monitor σχολής.Επίσης θα πρέπει η ομάδα που θα φέρει τα μηχανήματα και οι 'συντονιστές' του εγχειρήματος να πάνε πρώτοι για στήσιμο του συστήματος και προετοιμασία του χώρου.

Ας περιμένουμε λίγο ακόμα την τελική απάντηση τoυ Γ. Μιχαηλού (Orpheus Audio, Πετρούπολη). Deadline η ερχόμενη Τρίτη ώρα 17:00.

Eαν έως τότε δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση, για τον χώρο και τα συστήματα κοινής αποδοχής, προτείνω η παρούσα δοκιμή να ακυρωθεί και ο καθένας να κάνει τις δοκιμές του στο σπιτάκι του με την ησυχία του.