Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Ισα ισα που θα πρεπει να πειστούν οι αρνητικά προκατειλημμένοι, οι αλλοι εχουν πειστεί ουτως ή αλλως!

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Πιστεύω προς το τέλος του μήνα (τελευταίο Σαββάτο) θα μπορούμε να κανονίσουμε κάτι αλλά με επιφύλαξη.Θα ενημερώσω σύντομα.Παρακαλώ μονο να γίνει κάτι απο πραγματικά ενδιαφερόμενους και οχι εξαρχής αρνητικά προκατειλημένους για το θέμα.

Γιάννη σε ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση. :BDGBGDB55:

Οπότε αν όλα πάνε καλά, στις 28 Απριλίου ημέρα Σάββατο θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε την δοκιμή μας στην Orpheus Audio στην Πετρούπολη.
Σας υπενθυμίζω ότι συμμετέχει και το avsite.gr με μια ανεξάρτητη ομάδα "κουφών" -bye-

Οι συντονιστές ας οργανώσουν τώρα τα διαδικαστικά σε συνεννόηση με το avsite.gr . Καλό είναι να χωριστούμε σε ομάδες και να γίνουν δύο sessions σε διαφορετικές ώρες.

Δείτε το πως.

Last edited:
Εγω γενικα δεν ειμαι τυπος των καλωδιων, αλλα χτες ακουγα δυο καλωδια ρευματος στον τελικο. Εντελως διαφορετικος ηχος. Ειμαι σιγουρος οτι με κλειστα τα ματια δεν υπαρχει περιπτωση να τα μπερδεψω. Το ενα ηταν το golden reference του Χαιτα και το αλλο ενα ασημι teflon που χρησιμοποιω. Το πρωτο ειχε πιο προβολικα μεσαια, στρογγυλευε τον ηχο κανωντας τον πιο ξεκουραστο και δινωντας μια αισθηση γλυκητητας εχοντας ελαφρως μικροτερη αναλυση και λιγοτερο "σκοταδι" . Το ασήμι πιο λαμπρο με πιο τονισμενα τα ψιλα, γενικως πιο λαμπρο ηχο, πιο αναλυτικο και σκοτεινο.
10 φορες στις 10 αποκλειεται να πεσω εξω.
Το καλωδιο τοστιερας που αναφερει ο Κωστας (Κογιας) απροβληματιστα λειωνει το τυρι...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΣΤΙΑΣΟΥ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ........ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ....ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ...!!!!

απο Στυλίδα.........
μου πέφτεις λίγο too far away
αν περάσεις απο εδώ θα σε πάω για κοψιδια στην νεραϊδα και μετά για ακρόαση των VD

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Ισα ισα που θα πρεπει να πειστούν οι αρνητικά προκατειλημμένοι, οι αλλοι εχουν πειστεί ουτως ή αλλως!

Ειλικρινά, αυτή η συνάντηση μου θυμίζει συνάντηση με θέμα τα παραφυσικά φαινόμενα... Μιά ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνεται το 2007 σε έναν μεααιωνικό πύργο με σκοπό να αποδείξουν αν υπάρχουν ή όχι φαντάσματα...

Ειλικρινά, αυτή η συνάντηση μου θυμίζει συνάντηση με θέμα τα παραφυσικά φαινόμενα... Μιά ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνεται το 2007 σε έναν μεααιωνικό πύργο με σκοπό να αποδείξουν αν υπάρχουν ή όχι φαντάσματα...

αν ειναι να καλεσετε τα πνευματα, να σας συστησω ενα καλο μεντιουμ:grinning-smiley-043

Πιστεύω ότι τα καλά καλώδια ρεύματος έχουν και ένα άλλο θετικό στοιχείο. Απομονώνουν τον θόρυβο του δικτύου από το συνοθύλευμα καλωδίων σήματος που είναι στριμωγμένα πίσω από το ρακ.

Έχει κάνει κάποιος δοκιμές σχετικά; Δηλαδή αν αλλάζοντας τη διευθέτηση των καλωδίων (χωριστά διασύνδεσης - ηχείω - ρεύματος) επηρεάζεται ο ήχος; Γιατί θα μπροούσε να είναι αυτή η σημαντικότερη βελτίωση.

ΥΓ Εγώ δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να καταλάβω τη διαφορά σε "45 δευτερόλεπτα άγνωστου ήχου με πλούσιο συχνοτικό περιεχόμενο". Συχνά οι διαφορές είναι πιο εμφανής σε απλό περιεχόμενο με το οποίο είμαστε απόλυτα εξοικιωμένοι.

Νομίζω όταν λέμε πλούσιο συχνοτικό περιεχόμενο εννοούμε ότι πιάνει σε όλο το φάσμα των ηχητικών συχνοτήτων, από τις χαμηλότερες μέχρι τις υψηλότερες.

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι το θέμα θα είναι περίπλοκο. Τέσσερα όργανα και δυο φωνές (μια αντρική και μια γυναικεία) φτάνουν για να καλύψουν το φάσμα.

Πιστεύω ότι τα καλά καλώδια ρεύματος έχουν και ένα άλλο θετικό στοιχείο. Απομονώνουν τον θόρυβο του δικτύου από το συνοθύλευμα καλωδίων σήματος που είναι στριμωγμένα πίσω από το ρακ.
Αν τα καλώδια χαμηλού σήματος (interconects) είναι θωρακισμένα δεν εισάγουν κανένα θόρυβο.Αν είναι θωρακισμένα και αυτά του ρεύματος ακόμα καλύτερα.Ούτως άλως τε γίνεται 'απομόνωση και στον μετασχηματιστή της συσκευής.Η τροφοδοσία του κυκλώματος γίνεται από το δευτερεύον του μετασχηματιστή τροφοδοσίας 'εξ επαγωγής' και καμιά ηλεκτρική επαφή δεν υπαρχει του κυρίως ρεύματος με αυτού της συσκευής...

Έχει κάνει κάποιος δοκιμές σχετικά; Δηλαδή αν αλλάζοντας τη διευθέτηση των καλωδίων (χωριστά διασύνδεσης - ηχείω - ρεύματος) επηρεάζεται ο ήχος; Γιατί θα μπροούσε να είναι αυτή η σημαντικότερη βελτίωση.

ΥΓ Εγώ δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να καταλάβω τη διαφορά σε "45 δευτερόλεπτα άγνωστου ήχου με πλούσιο συχνοτικό περιεχόμενο". Συχνά οι διαφορές είναι πιο εμφανής σε απλό περιεχόμενο με το οποίο είμαστε απόλυτα εξοικιωμένοι.

Το να διατηρούμε μια απόσταση > 20 cm μεταξύ των ισχυρών και ασθενών ρευμάτων είναι η καλύτερη μέθοδος για την μείωση των παρεμβολών τύπου EMI. Οπου υπάρχουν διασταυρώσεις καλωδίων αυτες θα πρέπει να γίνονται κάθετα.
Η θωράκιση των καλωδίων είναι ποιο αποτελεσματική στο RFI.

Οσον αφορά το θέμα της μουσικής που θα ακούσουμε στο test, εγω νομίζω ότι το θέμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε μουσικά όργανα λ.χ μια πολυμελή ορχήστρα .

Σας υπενθυμίζω ότι θα κληθούμε να εντοπίσουμε διαφορες και όχι ποιο καλώδιο ακούγεται καλύτερα. Αν ξεχαστούμε και ψάχνουμε για το δεύτερο , χάσαμε το στόχο μας.

Last edited:

Σας υπενθυμίζω ότι θα κληθούμε να εντοπίσουμε διαφορες και όχι ποιο καλώδιο ακούγεται καλύτερα. Αν ξεχαστούμε και ψάχνουμε για το δεύτερο , χάσαμε το στόχο μας.
Διαφωνώ ριζικά και τόχω ξαναπεί ... Δηλαδή άντε και βγάζει το τεστ ότι υπάρχουν διαφορές ... αυτό είναι το ζητούμενο???? Αυτό είναι το σημαντικό??? Δεν είναι σημαντικό αν το καλώδιο των 1000 και των 2000 ευρώ παίζει καλύτερα από αυτό των 50 ??? Ή μετά θα ξαναμαζευτούμε για δεύτερο τεστ.Εδώ δεν μπορούμε να μαζευτούμε για το πρώτο....Ούτως άλως τε δεν καταλαβαίνω τι θα πει παίζουν διαφορετικά.Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να παίζουν διαφορετικά αλλά το ίδιο καλά ή το ίδιο κακά??? Τότε τι σκατά διαφορετικότητα είναι αυτή???

ναι ρε φιλαράκ, τα mark levinson και τα Krell παίζουν διαφορετικά.

Αλλά και τα δυο είναι εξαιρετικά IMHO.

Όπως κάτσει στον καθένα.
Τα mark levinson και τα Krell παίζουν διαφορετικά αλλά παίζουν και τα δύο ΚΑΛΑ και είναι και τα δύο ΑΚΡΙΒΑ...Εδώ μιλάμε να συγκρίνουμε δυο καλώδια με τεράστια διαφορά κόστους...

Ε, ψιτ, ακόμα δεν τον είδατε, Μήτρο τον βγάλατε; Βρείτε πρώτα διαφορές, και μετά πλακώθείτε όσο θέλετε, για το ποιο παίζει καλύτερα...