Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

O Κώστας ο Κόγιας νομίζω ότι ήταν σαφέστατος και ας με διορθώσει αν κάνω λάθος.

" Το τελευταίο μέτρο καλωδίου ρεύματος δεν πάιζει ρόλο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα υπό την προϋπόθεση ότι και τα δύο δείγματα καλωδίων που θα κληθούν να τροφοδοτήσουν μια συσκευή υπερκαλύπτουν την μέγιστη ονομαστική ισχύ αυτής της συσκευής. Οπότε είτε είναι το καλώδιο των 2.000 ευρώ είτε είναι των 5 Ευρώ ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως διαφορά στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα"

Υποθέτω ότι έχει συμπεριλάβει και την επίδραση της υφιστάμενης καλωδίωσης της εγκατάστασης ανεξάρτητα από το είδος ή την παλαιότητά της. Συνεπώς σε αυτό εδώ το πείραμα μας ενδιαφέρει να αξιολογήσουμε την ηχητική επίδραση του εκάστοτε δείγματος καλωδίου τροφοδοσίας (Α & Β ) όταν οι υπόλοιπες συνθήκες της εγκατάστασης και του περιβάλλοντος χώρου παραμένουν σταθερές κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους.
Με λίγα λόγια δεν θα συμπεριλαμβάνουμε τις επιδράσεις άλλων χαιεντικών και μη παραμέτρων όπως λ.χ. την θέση της Σελήνης και των υπολοιπων πλανητών στον δικό μας καθώς και τους γειτονικούς γαλαξίες .

Ο συγκριτής καλωδίων τροφοδοσίας είναι σχεδόν έτοιμος. Εχει μπει στο καλούπι και μέχρι αύριο θα έχει στεγνώσει η εποξική ρητίνη.

Η μέγιστη ισχύς του είναι 2.500 VA (2KVA) .

Οι δύο υποδοχές ρεύματος (Male IEC) έχουν τοποθετηθεί στην ίδια πλευρά αλλά υπό γωνία ώστε να μπορούν να συνδεθούν (τερματιστούν) ταυτόχρονα δύο μεγάλα IEC plugs τύπου Wattgate ή παρόμοια. Η έξοδος του συγκριτή είναι μια (standard Female IEC) και θα συνδέeται κατευθείαν επάνω στη συσκευή που θα τροφοδοτούμε.

Last edited:
1. Τζωρτζάκης
2. Ongaku
3. Κακαλιός Στέργιος
4. georgepyr
5. Internet King
6. Periklis.Demos
7. Dimosthenis
8. VaSiLiS-T
9. McZab
10. Vag.Nik
11. George Papas

Άντε και κανένας λιγότερο συνήθης ύποπτος, κανένας νέος στο σπορ. Προς τι η αισχύνη και ο δισταγμός; Το πολύ πολύ να μην ακούσετε διαφορές. Δε θα σας δείρουμε...

Βέβαια, υπάρχουν και μερικοί καρα-συνήθεις ύποπτοι που κάνουν την πάπια, κι αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο...

Last edited:
Λοιπόν...
Προτείνω το τέστ να γίνει με ακουστικά...
Ούτε τελικοί, ούτε φορτία.
Πηγή, προ και ενισχυτής ακουστικών...
Για να μην λέμε μετά πως μόνο οι τελικοί επηρεάζονται...

Χεχε...

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Λοιπόν...
Προτείνω το τέστ να γίνει με ακουστικά...
Ούτε τελικοί, ούτε φορτία.
Πηγή, προ και ενισχυτής ακουστικών...
Για να μην λέμε μετά πως μόνο οι τελικοί επηρεάζονται...

Χεχε...

Αμ, καλά θά´τανε.

Σε επίπεδο προενίσχυσης και χαμηλής ισχύος, δεν έχουμε αρκετά ρεύματα, ούτε έντονα φαινόμενα υστέρησης όπως σε τελικούς.-bye-

έχω την εντύπωση ότι η δυσκολία μετακίνησης επιτάσσει δύο συγκεντρώσεις, μία πάνω και μία κάτω ...

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

έχω την εντύπωση ότι η δυσκολία μετακίνησης επιτάσσει δύο συγκεντρώσεις, μία πάνω και μία κάτω ...

Πολύ σωστά. Αλλά να μαζευτούμε πρώτα.

Άλλος! Μικρός και μεγάλος! Καλά ρε παλιορεμάλια, δεν σας ενδιαφέρει η εμπειρία να μην ξέρετε τί ακούτε; Έτσι, για να πάρετε μια ιδέα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Πολύ σωστά. Αλλά να μαζευτούμε πρώτα.

Άλλος! Μικρός και μεγάλος! Καλά ρε παλιορεμάλια, δεν σας ενδιαφέρει η εμπειρία να μην ξέρετε τί ακούτε; Έτσι, για να πάρετε μια ιδέα...

Γραφε πιο "ομορφα". Εδω ειναι avclub -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Αμ, καλά θά´τανε.

Σε επίπεδο προενίσχυσης και χαμηλής ισχύος, δεν έχουμε αρκετά ρεύματα, ούτε έντονα φαινόμενα υστέρησης όπως σε τελικούς.-bye-

Κι όμως, στις πηγές και στους προενισχυτές έχουν αναφερθεί κατά καιρούς μεγάλες διαφορές. Κάποιοι επιμένουν στη χρήση πολύ ακριβώς καλωδίων παντού. Αυτό που δεν θυμάμαι εαν ποτέ έχει αναφερθεί είναι η χρήση τέτοιων ειδικών καλωδίων σε αναλογικό πικάπ. Για το τελευταίο, που αφορά το πικάπ, ας μας διαφωτίσει ο κ. Σκαλούμπακας που αν μη τι άλλο λέει ότι χρησιμοποιεί σαν βασική πηγή το πικάπ του.

Υ.Γ Στο πικάπ το ρεύμα οδηγεί το μοτερ που με τη σειρά του περιστεφει το πλατό. Σε κάποιες; περιπτώσεις έχουμε και διόρθωση της συχνότητας περιστροφής μέσω ειδικών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Προφανώς το σήμα που παράγει η κεφαλή του πικάπ δεν φαίνεται να έχει άμεση σχέση με την τροφοδοσία.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Γραφε πιο "ομορφα". Εδω ειναι avclub -bye-

Παρακαλώ, ας παραμείνουμε στο θέμα. Επί του τρόπου, με τον οποίο χειρίζομαι το γραπτό λόγο δημοσίως, υπάρχουν αρμόδιοι να κρίνουν.

Kαλημέρα. Εγώ έχω δώσει τις απαντήσεις στον εαυτό μου εδώ και καιρό.
Τουλάχιστον σε ότι αφορά το σύστημα μου, το χώρο και τα σχετικά.
Δεν πρόκειται ένα οποιοδήποτε τεστ να μου αλλάξει άποψη.
Εδώ και σε πολλά με ορθάνοιχτα μάτια τεστ, ύστερα από κάποιες επαναλήψεις χάνεται η μπάλα.
Οι διαφορές μικραίνουν που τελικά λες δεν αξίζει το κόπο η όποια αλλαγή.
Αυτό όμως είναι λάθος και προσωρινό.
Το ξεφωνητό του Τζωρτζάκη εδώ και χρόνια που λέει πως παιδιά ζήστε για λίγο καιρό με την οποιαδήποτε αλλαγή και μετά αποφασίστε, το εφαρμόζω πάντα.
Προτιμώ τα τεστ σε βάθος χρόνου.
Πάντως ψήνομαι και δηλώνω συμμετοχή, γνωρίζοντας πως με τις επαναλήψεις έτσι και αλλιώς θα χαθεί το τόπι. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν διαφορές.
Και για να το κλείσω ,συμφωνώ απόλυτα με τον Πάρι.
Όμως για τον χαβαλέ και την παρέα είμαι μέσα.

Η πρόταση μου είναι τα καλώδια ρεύματος να αλλαχθούν πάνω σε player.
Εκεί πιστεύω πως στις πρώτες ακροάσεις το ποσοστό μου θα πλησιάσει αυτό που είχε η Άγη Κασούμη στους Ολυμπιακούς.
Μετά από καμμιά ώρα με βλέπω στα ποσοστά του Βέγγου στον πράκτορα Θ.Β.

Σωστός. Αυτό θα ήταν το καλύτερο.
Μια μάζωξη στη Θεσ/νίκη και μια στην Αθήνα. Την ίδια μέρα και ώρα και αναμετάδοση του event μέσω συστήματος videoconference.

Θα προηγηθούν και μερικές ανεξάρτητες (ανεπίσημες) συναντήσεις με πολύ επώνυμα και ακριβά καλώδια ρεύματος. Τα αποτελέσματα όμως δεν θα ανακοινωθούν δημόσια για προφανείς λόγους.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!

Παρακαλώ, ας παραμείνουμε στο θέμα. Επί του τρόπου, με τον οποίο χειρίζομαι το γραπτό λόγο δημοσίως, υπάρχουν αρμόδιοι να κρίνουν.

Βεβαιως. Αυτοι που διαβαζουν !

Αθήνα
1. Τζωρτζάκης
2. Ongaku
3. georgepyr
4. Internet King
5. Periklis.Demos
6. VaSiLiS-T
7. McZab
8. Vag.Nik
9. Δημήτρης Μανωλάκος

Θεσσαλονίκη
1. Κακαλιός Στέργιος
2. Dimosthenis
3. George Papas

Μείον ένας καρα-συνήθης ύποπτος. Πα μαλ, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα...

Δηλαδη μιλαμε για ενα συστημα που θα ακουσουμε για πρωτη φορα, το οποιο αφου το ακουσουμε κανα 10λεπτο, θα αρχισουμε να του αλλαζουμε καλωδια και μετα θα αποφασισουμε ποιο καλωδιο παιζει καλυτερα. Με τετοιες συνθηκες πιθανον να κερδισει το καλωδιο τοστιερας του Κωστα.
Αλλα με την σειρα μου, ριχνω και εγω το γαντι στον Κωστα, να κανουμε ενα blind τεστ στο σπιτι μου και ετσι και ΜΙΑ ΦΟΡΑ στις οσες θελει δε καταλαβω τη διαφορα μεταξυ του συγκεκριμενου καλωδιου τοστιερας και αυτων που χρησιμοποιω, τοτε θα δεχτω οτι ειμαι πλανεμενος....

Με τις συνθηκες που εχει ενα Blind test αγνωστης ταυτοτητας ηλεκτρονικων αντικειμενων, μπορει να προτιμησω bw απο magnepan...

Παναγιωτη καλα θα ηταν ενα καλωδιο,τροφοδοσιας, να εχει τοσο τρομερες διαφορες και να μπορουμε να αλλαζουμε τοσο δραστικα τον χαρακτηρα του συστηματος,αλλα μαλλον δεν ειναι ετσι,το τονιζω μαλλον