Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

για Αθήνα μέσα και εγώ , προτίθεμαι να κάνω τον άχαρο ρόλο του δεκανέα αλλαγής καλωδιων

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Με τις συνθηκες που εχει ενα Blind test αγνωστης ταυτοτητας ηλεκτρονικων αντικειμενων, μπορει να προτιμησω bw απο magnepan...

:speechless-smiley-0

Δηλαδη μιλαμε για ενα συστημα που θα ακουσουμε για πρωτη φορα, το οποιο αφου το ακουσουμε κανα 10λεπτο, θα αρχισουμε να του αλλαζουμε καλωδια και μετα θα αποφασισουμε ποιο καλωδιο παιζει καλυτερα. Με τετοιες συνθηκες πιθανον να κερδισει το καλωδιο τοστιερας του Κωστα.
Αλλα με την σειρα μου, ριχνω και εγω το γαντι στον Κωστα, να κανουμε ενα blind τεστ στο σπιτι μου και ετσι και ΜΙΑ ΦΟΡΑ στις οσες θελει δε καταλαβω τη διαφορα μεταξυ του συγκεκριμενου καλωδιου τοστιερας και αυτων που χρησιμοποιω, τοτε θα δεχτω οτι ειμαι πλανεμενος....

Με τις συνθηκες που εχει ενα Blind test αγνωστης ταυτοτητας ηλεκτρονικων αντικειμενων, μπορει να προτιμησω bw απο magnepan...

Θαύμα. Παναγιώτη, αν είναι ανακοινώσιμο, πες μας το σύστημά σου, και αν μπορείς και έχεις τη διάθεση να μας υποδεχθείς για αυτήν τη δοκιμή. Έτσι, μ' ένα σμπάρο, δύο γάντια. Προτείνω να συμμετάσχεις ως ακροατής, ο Larry ως μάρτυρας κι εγώ ως δεκανέας αλλαγής.

Δηλαδη μιλαμε για ενα συστημα που θα ακουσουμε για πρωτη φορα, το οποιο αφου το ακουσουμε κανα 10λεπτο, θα αρχισουμε να του αλλαζουμε καλωδια και μετα θα αποφασισουμε ποιο καλωδιο παιζει καλυτερα. Με τετοιες συνθηκες πιθανον να κερδισει το καλωδιο τοστιερας του Κωστα.
Αλλα με την σειρα μου, ριχνω και εγω το γαντι στον Κωστα, να κανουμε ενα blind τεστ στο σπιτι μου και ετσι και ΜΙΑ ΦΟΡΑ στις οσες θελει δε καταλαβω τη διαφορα μεταξυ του συγκεκριμενου καλωδιου τοστιερας και αυτων που χρησιμοποιω, τοτε θα δεχτω οτι ειμαι πλανεμενος....

Άν μπερδέψεις τα bw με τα magnepan ούτε γάτα ούτε ζημιά γιατί και τα δύο είνα 'καλά' ηχεία(χμ???) και είναι το ίδιο ακριβά...Άν όμως μπερδέψεις (όπως ο ίδιος δηλώνεις πιθανόν) το valhala με το ... tostala ακούγοντάς τα σ' ένα καλό σύστημα ανεξάρτητα αν είναι το δικό σου, τότε νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα...Γιατί η διαφορά τιμής είναι χαώδης...

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Λαρρυ πως αλλαξες ετσι ρε παιδι μου, απο την τελευταια φορα που σε ειδα,ωραια φωτο
αχαχαχαχαχαχαχαααααα μεσημεριάτικα... μπράβο ρε Πέτρο...(και Λάρρυ)
:flipout: :flipout: :flipout:

Aδελφέ παναγιώτη τόσοι που μαζευτήκαμε , θα βάλεις το καλώδιο της μηχανής του espreso μετά ,, θα εχεί στρώσει τόσο που τι να μας πουν και οι τοστιέρες !!! :flipout: :flipout: -bye- -bye-

Με κίνδυνο να γίνω βαρετός επαναλαμβάνω οτι το θέμα δεν είναι ποιό καλώδιο προτιμούμε. Μην κολλάτε εκεί, δεν θα βγεί άκρη με τίποτα.

Το θέμα είναι αν απλώς υπάρχουν ακουστικές διαφορές στο "τελευταίο μέτρο καλωδίου ηλ. ρεύματος".

Και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιό απλά. Ένα σύστημα αποδεκτής απο όλους ποιότητας και τίποτε άλλο. Ούτε τι καλώδια έχει η ηλ. εγκατάσταση, ούτε να λαδώσουμε τον τοπικό υπεύθυνο της ΔΕΗ να μας δώσει "καθαρό ρεύμα" για κανα δύωρο.

Μακάρι να συμμετείχα κι εγώ αλλά απο αύριο μέχρι τέλη Ιουνίου θα είμαι στη Λήμνο. Άν βέβαια ή μαϊμού ψειριστεί υπερβολικά και οργανωθεί για μετά τον Ιούνιο μέσα κι εγώ.

Για να ανάψουν λίγο (ακόμα) τα αίματα θα καταθέσω και την πλέον πρόσφατη εμπειρία μου...
Χθες το βράδυ παρέλαβα το 50άρι μου μετά την αλλαγή του καλωδίου ρεύματος. Δεν έγινε καμμιά άλλη αλλαγή.
Η διαφορά στον ήχο είναι περίπου όσο θα είχε ένα player από ένα άλλο.
(Το μαμίσιο καλώδιο του Sony ήταν λίγο χειρότερο από του Bluesky βέβαια!)

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι σε πρόσφατη δοκιμή του DAC Meridian (αυτού που πωλείται) με το 50άρι ήταν σχεδόν αδύνατο να ακουστεί διαφορά.

Είναι λοιπόν εντελώς άτοπο να υποβαθμίζεις οποιονδήποτε κρίκο της αλυσίδας ή να αναβαθμίζεις κάποιον άλλο μιλώντας με γενικότητες για τον απλό λόγο ότι πρακτικά και για κάθε σύστημα ξεχωριστά, ο βαθμός επιρροής δεν είναι μετρήσιμος.

Να θεσω εναν ακομη προβληματισμο,αν μια κατασκευη επιρρεαζεται τοσο πολυ και τοσο ευκολα απο ενα καλωδιο τροφοδοσιας ,μηπως δεν σωστα μελετημενη η υλοποιημενη?Καποιες μικρες ακουστικες διαφορες ειναι πιθανον να υπαρξουν,αλλα μεγαλες ?

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Να θεσω εναν ακομη προβληματισμο,αν μια κατασκευη επιρρεαζεται τοσο πολυ και τοσο ευκολα απο ενα καλωδιο τροφοδοσιας ,μηπως δεν σωστα μελετημενη η υλοποιημενη?Καποιες μικρες ακουστικες διαφορες ειναι πιθανον να υπαρξουν,αλλα μεγαλες ?

Εγώ εν μέρει θα συμφωνήσω. Όμως εκτός του ότι λάθη κάνουν όλοι, θα πρέπει να συνυπολογίσεις και τον παράγοντα "κόστος". Κάθε εταιρεία στοχεύει σε ένα επίπεδο τιμής το οποίο ορίζει και την ποιότητα χρησιμοποιούμενων υλικών. Αλλιώς με αυτή τη λογική μπορούμε να μιλήσουμε και για λάθος "υλοποίηση" στους πυκνωτές, τον μετασχηματιστή, κ.ο.κ. Ο στόχος κάθε μοντέλου είναι να παίζει καλά για την κατηγορία τιμής του και τίποτα παραπάνω. Η Sony ας πούμε τότε επέλεξε να κάνει οικονομία στο καλώδιο ρεύματος όπως σήμερα οι περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να κάνουν με ανάλογους τρόπους.

Παντως οσο αφορα τις διατομες των καλωδιων ,τροφοδοσιας ή ιντερκονεκτ, που καμια φορα το παρακανουμε...
Μεσα στα ηχεια και στους τελικους ειναι υποδεεστερα αναλογικα με το κοστος φυσικα.οποτε μηπως υπαρχει ενα ειδος "στραγγαλισμου"?

Το τελευταίο μέτρο κσλωδίου ρεύματος βρίσκεται ήδη μέσα στο μηχάνημα. Υπάρχουν μετά από αυτό άλλα "50 μέτρα" στο πρωτεύον του μετασχηματιστή τροφοδοσίας από απλό βερνικωμένο πηνιόσυρμα που ο κατασκευαστής αγοράζει με το κιλό.

Προτείνω την ίδια μέρα που θα γίνει το blind test, να γίνει και το τεστ της "σωστής φάσης". Ορισμένοι δεν πιστεύουν ότι παίζει ρόλο το πως θα συνδέσεις το φις του καλωδίου ρεύματος στο πολύπριζο.

Να και κάποιος που είπε κάτι σωστό!!!!
Η σωστή φάση είναι που παίζει τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ρόλο και λιγότερο το καλώδιο.
Και η σωστή φάση "παίζει" σε όλων των ειδών τα μηχανήματα από το πιο καλά μέχρι τα πιο φθηνά.
Εχω βρεθεί σε παρέα "χαϊεντάδων" πού άκουγαν διαφορές από το τάδε ή από το δείνα καλώδιο και ότων τούς ρώτησα πώς βάζετε την φάση με κοιτύσαν απορημένοι!!!
Εχει πολλή πλάκα να συζητάμε για διαφορές στα καλώδια και να αγνοούμε την φάση! Είναι σαν να λέμε ότι ακούμε το πέταγμα της σκνίπας αλλά δεν ακούμε τον θόρυβο του λεωφορείου!.... που έρχεται να μάς πατήσει! :flipout:

Μακάρι να συμμετείχα κι εγώ αλλά απο αύριο μέχρι τέλη Ιουνίου θα είμαι στη Λήμνο. Άν βέβαια ή μαϊμού ψειριστεί υπερβολικά και οργανωθεί για μετά τον Ιούνιο μέσα κι εγώ.
Φέρε μας ρε Έκτωρα κανένα μπουκάλι 'τριπλής' που πουλάει εκείνο το παληκάρι στο λιμάνι (Αριστείδης αν θυμάμαι καλά) και κανένα Μοσχάτο Αλεξανδρείας για να γιορτάσουμε το αποτέλεσμα του blind test.....

Ο “συγκριτής” καλωδίων ρεύματος ετέθη σε παραγωγική λειτουργία.
Λειτουργεί άψογα και δεν φαίνεται να επηρεάζει από μόνος του στο ελάχιστο την ηχητική συμπεριφορά της ηχητικής αλυσίδας .

Τον δοκιμάζω αυτή τη στιγμή σε ένα CD player.
Με ή χωρίς τον "συγκριτή" στην πορεία του ρεύματος και με το ίδιο πάντα καλώδιο ρεύματος η ηχητική συμπεριφορά της πηγής παραμένει η ίδια. Με απλά λόγια, μετά την τοποθέτηση του συγκριτή επάνω στο player, δεν άλλαξε κάτι στον ήχο. Το test το επανέλαβα πολλές φορές με ένα μουσικό κομμάτι που γνωρίζω πολύ καλά πως παίζει στο σύστημά μου.

Πάμε τώρα στο θέμα της σύνδεσης επάνω στον συγκριτή δύο καλωδίων Α & Β ταυτόχρονα. Κατ' αρχάς η ροή της μουσικής δεν διακόπτεται με τις διαδοχικές αλλαγές Α-> Β και Β->Α. Απλώς μας δίνεται η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούμε, και για ακρόαση του συνδυασμού Α+Β .
Δεν ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος με κάθε αλλαγή. Δεν πρόκειται να καταλάβει κανείς πότε αλλάζει το καλώδιο Α και γίνεται Β και πότε Α+Β.
Έχω πεθάνει στα γέλια ήδη με την όλη φάση που πρόκειται να δημιουργηθεί στο blind test .
Είχε δίκιο όλα αυτά τα χρόνια ο Κώστας ο Κόγιας που επέμενε ότι δεν υπάρχουν διαφορές στα καλώδια ρεύματος ή όχι ?

Δεν σας κρύβω ότι σήμερα έβαλα επάνω στον συγκριτή, σαν καλώδιο Β, το καλώδιο ρεύματος από ένα bluesky. Το Α ήταν αρχικά ένα της Furutech μετά ένα Ultralink και μετά ένα Kimber.
Δεν θα σας πω το αποτέλεσμα του συγκριτικού για να έχουμε αγωνία για το αποτέλεσμα του blind test.

Αφού σκέπτομαι να γίνει το εξής :

Θα κάνω πίσω από την κουρτίνα Χ διαδοχικές αλλαγές (<20) σε ένα μουσικό κομμάτι και το κοινό από κάτω θα προσπαθήσει να μετρήσει τις αλλαγές συμπεριλαμβανομένων και των καταστάσεων Α+Β. Κάθε κατάσταση θα παραμένει ενεργή για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος στη διάθεσή σας.

Αυτός που θα πετύχει ακριβώς το νούμερο θα πάρει δώρο ένα πολύ ακριβό καλώδιο ρεύματος για να το βάλει εκεί που ξέρει, εκεί που θέλει εννοώ.
Αν έχει βέβαια κανά ευρώ στην άκρη το AVclub για τις δύσκολες μέρες. Διαφορετικά θα βάλουμε όλοι από κάτι για να του το αγοράσουμε. .
Οι χειρότερες απαντήσεις μελών θα συνοδεύονται με στέρηση δικαιώματος αποστολής μηνυμάτων στην HiEnd κατηγορία του AVclub για 15 ημέρες και αναγκαστική συμμετοχή στο ACA για 3 ολόκληρες ημέρες.

Όποιος επιθυμεί να υποστεί την δοκιμασία του συγκριτή καλωδίων στο δικό του σύστημα ας μου το πει και θα το κανονίσουμε. Σαν μέτρο σύγκρισης θα είναι ένα καλώδιο ρεύματος από Bluesky DV-865 το θρυλικό μας πλέον “μπλεσκατούλι” .

Ένα νούμερο θέλω να μου πει στο τέλος της ακρόασης από το 0 έως το 20.
Nothing more nothing less.

Αντε , για να ανάψουν λίγο τα αίματα

Last edited:
Θα υπάρχει και ένας μάρτυρας ο οποίος θα βιντεσκοπεί τις αλλαγές ώστε να υπάρχει και το τεκμήριο. -bye-

Υ.Γ Αν δεν βρεθεί μάρτυρας θα βάλουμε την κάμερα στον αυτόματο.

Last edited: