Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)
Ως γραμμή μεταφοράς ενέργειας σε μορφή εναλλασσόμενου ρεύματος προς ένα φορτίο με κατά περίπτωση συγκεκριμένη εμπέδηση.
Να με συγχωρείς , αλλά επειδή αναφέρθηκες σε εμπεδήσεις και γραμμές μεταφοράς ενέργειας , θα ήθελα να σου υπενθυμήσω (ανεξάρτητα απο το τι νομίζεις εσύ , και το τι πιστευω εγω για τα καλώδια ) , οτι και η εμπέδηση τής δόλιας γραμμής μεταφοράς συμμετέχει ... στην μεταφορά αυτή τής ενέργειας
Οπότε το πιο απλό που έχεις να κάνεις , είναι οταν βρεθείς σε κέφια να φτιάξεις 2 απλά πραγματάκια με απλό καλώδιο ....
Το ένα θα είναι η κλασσική συνεστραμμένη γεωμετρία όπως πχ στήν βιβλιογραφια τών 600 Ω
Το άλλο θα είναι ένα μπλενταρισμένο
Μαλιστα για να μήν δηιουργηθούν υστερήσεις λόγω ανεπαρκούς διατομής , μπορείς εύκολα με ένα mΩ meter να συγκρίνεις το ωμικό στοιχείο , έτσι ώστε να βγάλεις απο το παιχνίδι τόν ένα σωματοφύλακα και να μείνουν οι αλλοι δυό (χωρητικότητα και επαγωγή - αυτοί δηλαδή που θα συμμετέχουν εκ τών πραγμάτων στην διαμόρφωση τής εμπέδησης ) , τώρα για θέματα διηλεκτρικής απορόφησης και ανάκλασης μιλάμε κάποια άλλη φορά (σε βάθος χρόνου ...)
Α!....εννοείται οτι οι διαφορές θα φανούν οταν θα ξεπεράσεις το ρεύμα σκέδασης - μαγνητισμού και οτι θα πρέπει να ζορίσεις λίγο τα ενισχυτικά
Εννοείται επίσης οτι το σύστημα θα ΠΡΕΠΕΙ είναι στημμένο (χωρος και συσκευες) έτσι ώστε να γίνονται αντιληπτές οι διαφορες , γιατί
αν τελικά είναι ολα χαμένα μέσα σε μιά ευφωνική αντήχηση ή άλλα φαινόμενα , τοτε δέν πρόκειται να καταλάβεις
σχεδόν τίποτα ...
Επίσης , δέν ξέρω πώς νοιώθεις για το θέμα τής σύνδεσης τής φάσης , αλλά επειδή κατά τήν ταπεινή μου άποψη κι αυτή παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα καλοστημμένο σύστημα , φρόντισε τουλάχιστον (αν δέ πρόκειται να κάτσεις να τήν βρείς ) , να συνδέσεις τα καλώδια με τον ιδιο τρόπο (όποιος κι αν είναι αυτός ) στήν κατανάλωση .