Ακυρώσεις μπορούν να συμβούν όταν έχουμε συμβολή ηχητικών κυμάτων της ίδιας συχνότητας (ή μήκους κύματος) με αντίθετη φάση. Δε χρειάζονται δύο Subs για να συμβεί. Μπορεί να προέλθει και από τα κανονικά κύρια ηχεία. Εξαρτάται από το χώρο, αν δημιουργούνται δηλαδή στάσιμα κύματα που μπορεί να δημιουργήσουν φαινόμενα συμβολής με τονισμούς, καταβυθίσεις, ή και ακυρώσεις σε κάποιες συχνότητες.Με 2 sub τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, η τοποθέτηση γίνεται πιο δύσκολη, γιατί υπάρχει περίπτωση να έχεις ακύρωση του μπάσου.
Γι'αυτό και δεν τα βλέπουμε εύκολα ούτε στις διαφημίσεις.
Ακυρώσεις μπορούν να συμβούν όταν έχουμε συμβολή ηχητικών κυμάτων της ίδιας συχνότητας (ή μήκους κύματος) με αντίθετη φάση. Δε χρειάζονται δύο Subs για να συμβεί. Μπορεί να προέλθει και από τα κανονικά κύρια ηχεία. Εξαρτάται από το χώρο, αν δημιουργούνται δηλαδή στάσιμα κύματα που μπορεί να δημιουργήσουν φαινόμενα συμβολής με τονισμούς, καταβυθίσεις, ή και ακυρώσεις σε κάποιες συχνότητες.
Υπάρχει ένα θέμα ακόμα. Ένα Sub ή δύο; Όπως ήδη είπαμε, δεν υπάρχει κατευθυντική πληροφορία κάτω από τα 250-300 Hz, παρά μόνο η διαφορά στη φάση.
Αυτό μάλλον χρειάζεται περεταίρω επεξήγηση εκτός και εάν εγώ δεν κατάλαβα καλά.
Δηλαδή μια θεμελιώδης συχνότητα των 250hz από ένα τόνο δίχως δευτέρες αρμόνικες, για παράδειγμα αυτό, http://www.ronelmm.com/tones/tones-mp3/static/250hz.mp3 ο εγκέφαλος αδυνατεί να προσδιορίσει το ακριβές σημείο αναπαραγωγής?
Ετσι που το θέτεις Στέργιο,η υπόθεση υπογούφερ μάλλον αφορά μπασοφρίκουλες...:Banane0:
Κι όμως δεν είναι μόνο θέμα μπάσου η αναπαραγωγή εκεί στα χαμηλά.
Μερικές φορές ακόμα και το 'πι' όταν προφέρεται μπορεί να φτάσει και τους 15 κύκλους.
Δεν το ακούμε βέβαια αλλά πολλοί υποστηρίζουν πως το νιώθουμε με κάποιον τρόπο.
Ποιος έχει χώρο για 15 Hz είναι το θέμα θα μου πει κάποιος βέβαια,και θα έχει και δίκιο...
Αν εγώ,προχωρούσα σε μια τέτοια κίνηση;Πιθανόν δεν έχω δοκιμάσει.Με ιντριγκάρει σαν ιδέα.
Αλλά σκέπτομαι άλλου είδους αναβάθμιση στο μέλλον,εκμεταλευόμενος την αρχική μου επιλογή σε ηχείο βάσης.Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.