Τελευταία στο φόρουμ υπάρχουν πολύ αυστηρές και απόλυτες αντιδράσεις από τη διαχείριση. Έτσι ακριβώς είναι, τι να κάνουμε τώρα... Έχει επισημανθεί όχι μόνο από εμένα αλλά και από πολύ παλαιότερα και σημαντικότερα μέλη. Όποιος δεν το έχει αντιληφθεί ενδεχομένως είναι γιατί δεν διαβάζει άλλη κατηγορία από αυτή των δορυφορικών.
Ευτυχώς εδώ έχουν τηρηθεί σωστές "αποστάσεις" από το διαχειριστή.
Η κοινότητά μας μεγαλώνει. Μπορεί να σχηματίζουμε κατά τόπους παρέες αλλά δεν υπάρχει πλέον εκ των πραγμάτων η δυνατότητα να είμαστε όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα. Είμαστε πλέον παρα πολλοί για κάτι τέτοιο. Αυτό απο μόνο του δημιουργεί την ανάγκη για πιο αυστηρή εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων κανόνων λειτουργίας. Η ευκολία με την οποία στο παρελθόν λύναμε τα πάντα "αναμεταξύ μας" με ένα τηλέφωνο έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ακόμα κι αν δεχθώ οτι η αυστηρότητα εφαρμογής ενόχλησε κάποιους παλαιότερους που είχαν συνηθίσει αλλιώς, ήταν αναγκαία. Μην ξεχνάς οτι μέχρι στιγμής το μόνο σημαντικό γεγονός στα Δορυφορικά απο πλευράς ποινών είναι δυό κίτρινες κάρτες. Αρα ΔΕΝ είναι τόσο αυστηρά όσο πιστεύουν πολλοί. Απλά εδώ κάποιοι κρατούν χαρακτήρα και δεν υπάρχει ανάγκη άμεσης καταστολής. Αν υπήρχε, μην έχεις καμμία αμφιβολία οτι ΚΑΙ εδώ θα εφάρμοζα τον κανονισμο κατα γράμμα ! Μια παρατήρηση : ΟΛΑ τα μέλη είναι εξίσου σημαντικά...
Αν οι κύριοι διαχειριστές ήθελαν να είναι τόσο αυστηροί με το "σύνταγμα" τότε θα έπρεπε να το κάνουν σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις. Και κυρίως προς εκείνους (και είναι συγκεκριμένα nicknames) οι οποίοι θεωρούν κτήμα τους τα threads που ανοίγουν και αντιμετωπίζουν όσους είναι εκτός από την "παρέα" σαν παρείσακτους. Σα να σου λένε "μην ανακατεύεσαι" ένα πράγμα...
Είχα διαβάσει και εγώ το νήμα στο οποίο έγινε ο ban ο Πάνος. Και δεν αντιλαμβάνομαι πουθενά ότι υπήρξε τόσο σημαντικός λόγος για να γίνει ban. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν αγαπητέ διαχειριστά να αναρωτηθώ με ποιο τρόπο άραγε μπορούν να λάβουν προειδοποιήσεις οι ίδιοι οι διαχειριστές για τις δικές τους προσβολές και παρεκτροπές;
Γνώμη άμεση μπορώ να εκφράσω για τα νήματα που ξεκίνησα εγώ σε άλλες κατηγορίες, ένα εκ των οποίων ήταν και αυτό στο οποίο έγινε ban ο malakudi.
Σε πληροφορώ οτι σκέφτηκα μέχρι και να ζητήσω να γίνει διαγραφή του νήματος γιατί είχε καταντήσει χαμαιτυπείο. Δεν ήταν κτήμα μου το νήμα, ήταν όμως έλλειψη σεβασμού προς την ανησυχία που εξέφρασα, το γεγονός οτι φτάσαμε κάποιοι να κατηγορούμαστε (γιατί ως κατηγορία εκφράστηκε, παρά την άρνηση σε σχετική ερώτηση) συλλήβδην ώς "Ελληνάρες".
Δεν είπε κανείς σε κανέναν "μην ανακατεύεσαι" και ούτε πρόκειται ποτέ να το πεί. Αλλά, αν ήταν στο χέρι μου, στο συγκεκριμένο νήμα θα απέκλεια ειλικρινά τη συμμετοχή σε όσους δεν έχουν καμμία πρόθεση να συζητήσουν αλλά τουναντίον να σατυρίσουν/χλευάσουν/διασύρουν/διαπομπεύσουν τον προβληματισμό μου... Οταν λοιπόν γίνονται ορατές κάποιες προθέσεις σαν κι αυτές που προανέφερα, λογικό είναι η Διαχείριση να επεμβαίνει και μάλιστα με βαρύ χέρι, ιδίως οταν οι πρότερες εκκλήσεις της ήχησαν εις ώτα μη ακουώντων.
Θα μπορούσες βέβαια να μου απαντήσεις ότι έτσι έχει η κατάσταση και σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει μπορεί απλά να τα μαζεύει και να φεύγει. Όποιος μένει θα "χορεύει" στο ρυθμό που δίνουν οι διαχειριστές.
Μα, γι'αυτό το λόγο ακριβώς είναι που πολλοί έχουν πικραθεί και πια ασχολούνται σποραδικά και αποκλειστικά με τις κατηγορίες που τους ενδιαφέρουν. Αφού οι γενικότερες κατηγορίες απευθύνονται σε τόσο λίγους και με συγκεκριμένη συμπεριφορά, ε, τότε ας γίνουν προσβάσιμες μόνο σε συγκεκριμένα μέλη να τελειώνουμε... Μόνο που τότε πια ασφαλώς δεν θα λέγεται φόρουμ, αλλά κάτι σαν φόρουμ...