Περί Σαββόπουλου...

Re: Απάντηση: Περί Σαββόπουλου...

Αυτο ειναι το μονο που δεν μου ρεσει του Σαββοπουλου.

Και στην περιφημη συζητηση που απολαυσα αφου την ανακαλυψα εδω, οπου συμετειχε ο Σαββοπουλος με καποιον Ραφαηλιδη, αυτο ηταν το μονο σοβαρο επιχειρημα που προεβαλε ο Ραφαηλιδης στον Σαββοπουλο, οπου εκει προσπαθησε να τα διορθωσει καπου.

Αλλα ειπαμε ουδεις αναμαρτητος, και οι σειρηνες των καιρων αμετρητες.

Για καποιο μεταφυσικο και καταχθόνιο λογο (που λεει ασκοπα και ο φιλος αουτερ), θυμηθηκα το ανεκδοτο με τον Πιτσιπιτσιδη και τον Πάπα...

Για καποιο μεταφυσικο και καταχθόνιο λογο (που λεει ασκοπα και ο φιλος αουτερ), θυμηθηκα το ανεκδοτο με τον Πιτσιπιτσιδη και τον Πάπα...

Κι εγώ το ίδιο......

185 post τα διαβασα ολα με ενδιαφερον να μου επιτρεψετε μια περιληψη
χωρις καμμια διαστρεβλωση παραποιηση του νοηματος οπως ακριβως καταγραφτηκαν

μια περιληψη λοιπον απο την αντιδραστικη γεροντιστικη κακομουτσουναρα μου
και ξερω οτι απο σημερα η συμπαθεια σας στο προσωπο μου θα ειναι κοντα στο μηδεν

κατ αρχας χωρις κανενας να αναφερει οτι ο Σαβ ειναι Ροκ ολοι σχεδον προσπαθητε να αποδειξετε,
σε ποιον ? οτι ο Σαβ δεν ειναι ΡΟΚ, γιατι ? μηπως ειναι και δεν το ξερω ?

για να δουμε ομως τι μαθαμε σημερα για τον Σαβ ..παμε

ο Σαβ ειναι πρωην καρικατουρα
ο Πανουσης ειναι ποιο σεβαστος απο τον Σαβ
αυτα που εκανε τα βρηκε ετοιμα παιγμενα απο αλλους
ειχε τοση σχεση με το Ροκ οσο ο Αττικ
ειναι ταλαντουχος και χαριτωμενος
οταν τραγουδαει νοιωθω οτι με δουλευει κατι που δεν νοιωθω με τον Βοσκοπουλο
οταν τον ειδα στη επιδαυρο τον σιχαθηκα
ο σαβ λεει τραγουδακια , νομιζω οτι ουτε τα παλια του μεινανε
ειναι τυπου Νταλαρα
ο Μπαχ μου προκαλει ελκος
ο Σαβ δεν ειναι ροκ προωθησε την Καλομοιρα
ο σαβ γεννηθηκε γερος
ειδα live τον Σαβ ηταν μια μνημονιακη καρικατουρα

με τοση προοδευτικοτητα που εχει η μουσικη κατηγορια χαιρομαι για την επισκεψη μου
και ασ με λετε αστειο γραφικο ....

και κατι για το Ροκ που πολυ το αναφερατε
ισως οταν ενα πραγμα το θελουμε πολυ μπορουμε να το αποκτησουμε
με το ροκ δεν ειναι ετσι, πρεπει να αποφασισουμε εμεις να του παραδωθουμε
και αυτο αν μας θελει θα μας παρει
το Ροκ ειναι και τροπος ζωης οχι μονο λογια τραγουδι λογια ....
και φυσικα ο σαβ δεν εχει καμμια σχεση μ αυτο

αλλα εχει ο Ηχος του !!

γεια σου Αθηνα Φωκιωνος
Γρηγορη Κυψελη

Last edited by a moderator:
Στέλιο η προοδευτικοτητα ενός χώρου δεν εχει να κάνει με αυτο που ονομάζουμε ''κοινή γραμμή για να αγαπιόμαστε'' αλλά με την ποικιλία των απόψεων έστω και αν αυτές δεν μας αρέσουν.
Το φάσμα που ξεβράζεται απο το πρισμα του καθενός έχει διαφορετική αφετηρία,διαφορετικό ταξίδι και διαφορετικό ίσως προορισμό.
Για κάποιους το Ροκ σημαίνει απλά ντομπροσύνη.
Για κάποιους άλλους σημαίνει εφηβικά σκιρτήματα,πειραματισμος,headbanging και stage diving,ονειροπόληση,καντάδα στην λεγάμενη και άλλα πολλά.
Το πρόβλημα δεν το έχουν οι νέοι. Το δημιουργεί η εποχή. Κάθε εποχή έχει τα προβλήματά της.
Η καντάδα προϋποθέτει ισόγειο,άντε μετα βίας διώροφο..
Φαντάσου τον αγαπητικό με μια κιθάρα στο χέρι να κάνει καντάδα στην λεγάμενη του ογδόου..Αν δεν κοτσάρει το βύσμα στα ενισχυτονια της marshall,θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι. :))

Επειδή ξεραινομαστε (sic) τόσα χρόνια και επειδή η μουσική είναι ζωντανός οργανισμός,σήμερα το πρωί μου γεννήθηκε μια ιδέα..
Όποιος μου φέρει στο πιάτο το Ladies First από τους Γάλλους Jack The Ripper θα του χαρίσω τα παρακάτω άλμπουμ του Σαββόπουλου..(Δεν μιλάμε για άυλα)
Νομίζω ότι είναι μια δίκαια ανταλλαγή..Το τηλέφωνό μου το ξέρετε πολλοί από εσάς αλλά υπάρχει και το pm.. :)

Αυτά...

View attachment 136798

Γι' αυτό..

12041348_350_350.jpg

ΥΓ..Δεν θα νιώσω μοναξιές...Έχω τον Ξαρχάκο,τον Χατζιδάκι,τον Θεοδωράκη,τον Λοΐζο και τον Μούτση να μου κάνουν παρέα όποτε το θελήσω. :2thumb22sup:

Μια εξαιρετική συλλογή Σαββόπουλου είχε ο Ήχος πριν από πολλά χρόνια. Ήταν ζωντανή ηχογράφηση, με τον Σαββόπουλο να λέει ιστορίες ανάμεσα στα κομμάτια από το καμαρίνι του.
Σε μια από αυτές λέει για το "Ζεϊμπέκικο":
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Όταν τελείωσε η ηχογράφηση, ρώτησε αγχωμένος την Μπέλλου αν της άρεσε το κομμάτι, το πρώτο του ζεϊμπέκικο. Κι εκείνη απάντησε "Ωραία ροκ γράφεις".

Επειδή ξεραινομαστε (sic) τόσα χρόνια και επειδή η μουσική είναι ζωντανός οργανισμός,σήμερα το πρωί μου γεννήθηκε μια ιδέα..
Όποιος μου φέρει στο πιάτο το Ladies First από τους Γάλλους Jack The Ripper θα του χαρίσω τα παρακάτω άλμπουμ του Σαββόπουλου..(Δεν μιλάμε για άυλα)
Νομίζω ότι είναι μια δίκαια ανταλλαγή..Το τηλέφωνό μου το ξέρετε πολλοί από εσάς αλλά υπάρχει και το pm.. :)

Αυτά...

Γι' αυτό..

12041348_350_350.jpg

.....

Yπομονη ισψς καποτε το βρεις και σε βινυλιο.
Για να σε καθυσηχασω, να σου πω οτι εγω εψαχνα ενα βιντεο + το 45ρι που του αντιστοιχει 26 χρονια....Ναι απο τον Σεπτεμβρη Οκτωβρη του 1990.
Ειχα γραψει ακομα και στο τηλεοπτικο καναλι να μου που πως που κλπ...δεν ειχαν ιδεα.
Χρειαστηκε κανονικη ερευνα μεχρι να βρω τον συνθετη και να του γραψω αν το εχει αυτο καπου να το βαλει...ο συνθετης εγινε δασκαλος Ζεν διαλογισμου και τετοια νομιζω...τελικα το βαλε.

θα το βαλω στα βιντεοκλιπς της ημερας.

Και το βρηκα μολις πριν λιγο Οκτωβρη 2016.

Eγω παιδια το ακουω ηδη στο spοtify :)

thanx SPYROS A , τα σπαει πραγματικα το album :)

Yπομονη ισψς καποτε το βρεις και σε βινυλιο.
Για να σε καθυσηχασω, να σου πω οτι εγω εψαχνα ενα βιντεο + το 45ρι που του αντιστοιχει 26 χρονια, ενος αλλου καλλιτεχνη "ατμοσφαιρικου". Ναι απο τον Σεπτεμβρη Οκτωβρη του 1990.
Ειχα γραψει ακομα και στο τηλεοπτικο καναλι να μου που πως που κλπ...δεν ειχαν ιδεα.
Χρειαστηκε κανονικη ερευνα μεχρι να βρω τον συνθετη και να του γραψω αν το εχει αυτο καπου να το βαλει...ο συνθετης εγινε δασκαλος Ζεν διαλογισμου και τετοια νομιζω...τελικα το βαλε.

θα το βαλω στα βιντεοκλιπς της ημερας.

Και το βρηκα μολις πριν λιγο Οκτωβρη 2016.

Ο Καλλιτεχνης ελεγετο σαν μουσικο σχημα Debbie Delay

Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

Μια εξαιρετική συλλογή Σαββόπουλου είχε ο Ήχος πριν από πολλά χρόνια. Ήταν ζωντανή ηχογράφηση, με τον Σαββόπουλο να λέει ιστορίες ανάμεσα στα κομμάτια από το καμαρίνι του.
Σε μια από αυτές λέει για το "Ζεϊμπέκικο":
Όταν τελείωσε η ηχογράφηση, ρώτησε αγχωμένος την Μπέλλου αν της άρεσε το κομμάτι, το πρώτο του ζεϊμπέκικο. Κι εκείνη απάντησε "Ωραία ροκ γράφεις".

Oχι ακριβως νομιζω οταν τελειωσε η ηχογραφιση η Σωτηρια Μπελλου ( αν δεν ειναι Ροκ η Μπελλου ποιος ειναι ο Αγγελακας ? )
γυρισε και του ειπε ''Αχ Διονυση μ εκανες και τραγουδαω Ποπ !! ''

Re: Απάντηση: Re: Moυσεία

.
ο ποιο διαχρονικος Ελληνας συνθετης τραγουδοποιος
κριμα που πολλοι εδω μεσα δεν τον πανε
για μενα και ο μοναδικος που επαιξε καθαρο ελληνικο ροκ

ξανα και ξανα και απο μενα

βρε συ Στέλιο....
τι μου λες τώρα.
Εσύ ο ίδιος λες ότι έπαιξε ελληνικό ροκ.

Αυτό που σου λεω εγώ, δεν ξέρω για άλλους, είναι ότι έπαιξε ελληνικό.... κάτι.
Ροκ όχι.
Δεν ήταν ποτέ.
Ήθελε να είναι.
Αν ήταν θα έπαιζε ακόμα.
όπως πχ κάποιοι άλλοι που γέρασαν και μυαλό δεν έβαλαν (πχ Λάκης με τα ψηλά)

είπα βρήκε τα μπουρμπούλια και μαζί τους έφτιαξε δυό τρεις δίσκους που είχαν ύφος ροκ με βαλκανικά στοιχεία.
Το στυλ του Διονύση ήταν αυτό του φορτηγού, των 10 χρόνια. Και ό,τι παραλλαγή έκανε κοντά σ αυτό ήταν.
Εφτιαξε ποτέ ροκ ξανά?
Ακόμα και ο δίσκος με τον Λάντσια και τον Κιουρτσόγλου, βρωμάει από αυτούς τους δυό.

Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

Νομίζω ότι είναι μια δίκαια ανταλλαγή..Το τηλέφωνό μου το ξέρετε

νομιζω ο Ranger μπορει να το βρει απο Γαλλια ειναι ευκολο !!
αν δεν μπορει , τα αλλαζω εγω με ενα boxset με ταινιες του Αγγελοπουλου

:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...

Oχι ακριβως νομιζω οταν τελειωσε η ηχογραφιση η Σωτηρια Μπελλου ( αν δεν ειναι Ροκ η Μπελλου ποιος ειναι ο Αγγελακας ? )
γυρισε και του ειπε ''Αχ Διονυση μ εκανες και τραγουδαω Ποπ !! ''

Κοιτα απλα την φιγουρα του Σαββοπυλου σε αυτο το σταματημα φωτογραφιας. Εν ετη 1972...Βλεπατε πολλους ντυμενους ετσι στους δρομους ;

Το οτι εγραψε φολκ (και Ελληνικη παραδωσιακη φολκ ) δεν σημαινει κατι για την Rock Attitude σε αυτη την χωρα αυτη την εποχη...Φορεας του Zeitgeist o Νιονιος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

νομιζω ο Ranger μπορει να το βρει απο Γαλλια ειναι ευκολο !!
αν δεν μπορει , τα αλλαζω εγω με ενα boxset με ταινιες του Αγγελοπουλου

:BDGBGDB55:

Δεν το εχω βρει ποτε σε βινυλιο. Σε CD το βρισκεις ανετα αλλα...δεν ξερω γιατι αλλα τσιμπαει...το θεμα ειναι οχι να το βρεις αλλα να το βρεις σε τιμια τιμη.
* Kαι πρεπει σε βινυλιο, με τον πινακα που εχουν σαν εξωφυλλο....αλλο πραμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Moυσεία

βρε συ Στέλιο....
τι μου λες τώρα.
Εσύ ο ίδιος λες ότι έπαιξε ελληνικό ροκ.

Αυτό που σου λεω εγώ, δεν ξέρω για άλλους, είναι ότι έπαιξε ελληνικό.... κάτι.
Ροκ όχι.
Δεν ήταν ποτέ.
Ήθελε να είναι.
Αν ήταν θα έπαιζε ακόμα.
όπως πχ κάποιοι άλλοι που γέρασαν και μυαλό δεν έβαλαν (πχ Λάκης με τα ψηλά)

το ειπα 2-3 φορες τα τραγουδια του ηταν Οχι αυτος
και κανεις λαθος ποτε δεν ηθελε να αποδειξει οτι ηταν ΡΟΚ
πως αλλωστε με οσα εχει πει ....

αλλα παιζει ακομα στα 74 ....

.

Ναι καλά.....
Ο κραουνάκης όταν επιχείρησε να κάνει ροκ δεν πούλησε αρκετά και μετά σκαρφίστηκε πως το ροκ ήταν μεταξύ άλλων η "Μελίνα ντυμένη Στέλλα"
Τόσο υστερικό να είναι το ροκ άραγε?

Εδώ κάτι πήγε να κάνει αλλα το κομμάτι επισκιαστηκε από τη κλαψα του ομότιτλου
Με όρους Billboard, το Single δεν τράβηξε....:flipout::flipout::flipout:

Oλα τα χωραει μεσα το rock, που το προβλημα ? Aπο τους motorhead μεχρι την katy Perry :)

Mε οτι ηχοχρωμα και με οποιον ..αντισυμβατικο στιχο την βρισκει κανεις :)

Last edited:
Αυτες τις ξεπλυμενες κιθαρες στο παραπανω κομματι του Κραουνακη τις εχω συναντησει σε πολλα εντεχνα...Οσον αφορα την χροια υπαρχει καποιο τρικ για να βγει αυτο;
Βγαινουν απο το ιδιο καλουπι; Καποιο συγκεκριμενο στουντιο; Υπαρχει καποιο φιλτρο;
Ρωταω γιατι απο τεχνικα δεν σκαμπαζω :)

@CR θα επανελθω με τους Jack The Ripper...Δασκαλος του Ζεν..Ετσι εξηγειται ολη αυτη η ισορροπια..Αλλα ειναι και κατι παραπερα.