Περί Σαββόπουλου...

Ας γινει οσο κυριλε θελει...Οποιος θελει Μπουρναζι να παει στο Μπουρναζι..Οι υπολοιποι μπορουν να βολευτουν καπου στο Six Dogs η στο An Club..Ισα ισα που θα υπαρχει περισσοτερος χωρος..Ξερεις τι ειναι να ειναι ο ενας πανω στον αλλον; :)

six dogs?????????
Spyro έγινες hipster?:flipout::flipout:
ζακέτα να πάρεις, είναι απολιτικ εκει παιδί μου,,,,:flipout:

1.Είμαστε τρεις ημέρες ήδη απο την επισημη κυκλοφορία του δίσκου των Run the Jewels και εσείς ασχολείστε με τον βλάχαρο kanye west?:flipout::flipout::flipout:
2.Μιλάτε για ροκ , σεξουαλική επανάσταση, ηθη κλπ σε λάθος χρόνο! Εχετε συνειδητοποίήσει πως ζουμε σε φάση παγκοσμιας φασιστοποίησης? Σε 5 χρόνια θα καίνε τις δισκοθήκες μας (αφού εχουν κάψει εμάς πρώτα).Αν και εφόσον υποστηρίξετε το ασε μας ρε Γιώργο "τίποτα δεν πάει χαμένο" θα με αναγκασετε να σας θυμισω πως αυτο είναι του Λοίζου και όχι του Σαββόπουλου..:flipout::flipout::flipout:

3.Σε τι αποτιμάται το ροκ?Σε ήχο, σε ήθος, σε σταση ζωής σε τι?

4.Εχει σημασία να αποτιμάται το οτιδήποτε με ορους ροκ? Μου θυμίζετε την αστεία ιστορία των 80ς που ήθελε την Ελένη Δημου την καλυτερη Ελληνίδα soul τραγουδίστρια...(έπος απο τα λίγα:afro:)

5.Ειδε κανείς την παράσταση του Σαββοπουλου στην Επιδαυρο? γιατι εγω την είδα! και δεν ήταν πολυ ευχάριστη εμπειρία.....μια μνημονιακή προπαγάνδα του χειρίστου...

Κρατάω το "δεν ξερω τι να παιξω στα παιδιά" μονο και μονο γιατί έχει την αλήθεια του, μιας και πράγματι ουτε αυτός ξέρει τι να παίξει στα παιδιά, αλλά και τα παιδιά πλέον τα ξέρουν όλα και όσα δεν ήξεραν τα έμαθαν the hard way ...
Ουτως ή άλλως σε αυτό που ονομάζουν κάποιοι "κρίση" οι μάσκες έπεσαν .....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για την ιστορία πάντως μου αρεσουν δυο κομμάτια του...μιας και το νήμα ειναι προς τιμή του

Το τανγκό βουβό
και το δεν ξερω τι να παιξω στα παιδιά....
δεν λεει τιποτα αυτό
πιστεύω πως ολοι εχουν τραγουδήσει κάτι που να μου αρεσει
ακόμα και ο Ανδρέας Μικρουτσικος.....

αρε τι μας έκανες βραδυάτικα..
δεν το πηρα χαμπαρι οτι εβγαλαν καινουργιο.. thanks

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

και ακομα ενας αγαπημένος!

Who trades his culture for dollars?
The fool or the scholar?
Griot? Poet? Or White collared?

[Post-Chorus]
If my written words slurs
Then my speech correct
Keep my meaning inferred to test your intellect
If you remember hip-hop nigga 'nuff respect
Deadverse spoken with broken dialect

https://genius.com/Dalek-culture-for-dollars-lyrics

μήπως το εγραψε για τον Σαββόπουλο;

:flipout:

Last edited:
six dogs?????????
Spyro έγινες hipster?:flipout::flipout:
ζακέτα να πάρεις, είναι απολιτικ εκει παιδί μου,,,,:flipout:

Είμαι όσο hipster είναι ο Brother Ali η οι Poor Righteous Teachers...Δεν υπάρχει χρόνος για παραπανω..Αντε να γινω σαν τον Danny Brown οταν το επιτρέψουν οι συνθήκες..
Με την ευκαιρια αν δεν εχεις ακουσει το τελευταιο του καν το..Αλλα τι λεω..Θα το εχεις ακουσει.. :)

Είχα μια Ευρώπη, αχ καρδούλα μου,
που `μοιαζε συννεφάκι, η Ευροπούλα μου.
Σαν Ευροπούλα φεύγει ξαναγυρνάει
μ’ αγαπά τη μια την άλλη με ξεχνάει.

Συννεφούλα, Ευροπούλα να γυρίσεις σου ζητώ
και τριγύρνα μ’ όσους θέλεις κάθε βράδυ.
Δεν αντέχω άλλο να `μαι μοναχός
μ’ αγαπάς τη μια κι ας με ξεχνάς την άλλη..

Γρηγορη και τωρα τον θελουμε..Αλλα δεν ειναι πουθενα.Η μαλλον ειναι καπου αλλα καπου ''απεναντι''.Προσωπικα δεν έγραψα οτι δεν εχει να επιδειξει εργο..Υπαρχει μια ασαφεια ομως ως προς την γνησιοτητα των προθεσεων του εργου αυτου..Ο Λορκα πεθανε για τα πιστευω του ενω αλλοι σηκωσαν τουλαχιστον το αναστημα τους στην παρακμη.
Η μουσικη και η τεχνες γενικοτερα δεν περιοριζονται στους τεσσερις τοιχους μιας εκθεσης ζωγραφικης,ουτε στα γεμάτα ηχομόνωση studio ηχογράφησης.
Ο Bruce Springsteen πχ βροντοφωναζει και υποστηριζει σε καθε ευκαιρια την υπαρξη του φαντασματος του Tom Joad ενω τζαμαρει με τον Morello πανω στην σκηνη..
Η ροκ μουσικη ειναι αντιδραση,δεν ειναι συμβιβασμος.
Αν πατησουμε αυστηρα πανω σε νοτες θα μας φανε λαχανο οι Magma και οι Dream Theater...
Να κρινουμε τον Σαββοπουλο πως; Σε καθαρα τεχνικο-θεωρητικο επιπεδο; Σε στιχουργικο;
Τελος,αν ανοιχθηκε νημα μονο για να εκθειασουμε το πρωιμο εργο του,τοτε να του αποδωσω τα εύσημα και να πω οτι εβαλε το λιθαρακι του στο πολιτιστικο γιγνεσθαι της χωρας.
Το ''αλλά' ομως εχει μεγαλυτερη σημασια για καποιους, ενω καποιους αλλους δεν τους απασχολει..Κατανοητο.
Να ξερεις ομως οτι για καθε αυτοφωτο αστερι που σβηνει,σβηνουν και πολλα ετεροφωτα.

Φιλικα παντα.:)
Ο ένας ήταν νάρκισσος, ο άλλος τζάνκι, ο άλλος παιδεραστής, ο άλλος σοδομιστής, ο άλλος φιλοχρήματος, ο άλλος βίαιος, ο άλλος χαμαιλέοντας, ο άλλος ιδιοτελής, ο, ο, ο, ... όλοι δήλωναν ροκ και αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης της μουσικής. Για κείνο που τους μνημονεύουμε είναι σίγουρα το έργο τους και γι' αυτό που συμβολίζουν ή σηματοδότησαν. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Οι βαθύτερες προθέσεις του καθενός είναι άγνωστες ακόμη κι αν τις "εξομολογείται" και τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από την ευρύτερη στάση του, γίνονται διαφορετικά αντιληπτά από τον καθένα μας.

Ο Σαββόπουλος, πρόσφερε τέσσερα έργα (Φορτηγό, Το περιβόλι του τρελού, Μπάλλος, Βρώμικο ψωμί) για τα οποία εγώ του χρωστάω και οπωσδήποτε δεν λέω πως πρέπει να το κάνετε και σεις. Όχι το νήμα δεν ανοίχτηκε για εκθειασμό και αγιοποίηση, αλλά για να στεγάσει σκέψεις και οπτικές που δεν είχαν θέση στα 'Μουσεία'. Και ακριβώς επειδή το 'αλλά' έχει τέτοια σημασία, για μένα προσωπικά αυτό του Σαββόπουλου είναι ανάξιο σχολιασμού μπροστά στο 'αλλά' μιας ολόκληρης ροκ γενιάς που οραματίστηκε ένα καλύτερο αύριο και έφτασε στο σημείο να βγάζει πλανητάρχες τύπου Τραμπ. Ή το 'αλλά' ολόκληρων κοινωνιών που ζυμώθηκαν κάτω από καθεστώτα υπαρκτού σοσιαλισμού και είναι σήμερα υπέρμαχοι της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Όλα φίλε μου, ήταν πάντα θέμα οπτικής και τα δυιστικά υπεραπλουστευμένα τερτίπια αδυνατούσαν να εξηγήσουν.

Αχ, τώρα για το τι είναι ροκ, επίτρεψέ μου να λέω την άποψή μου με τον τρόπο μου σ' αυτές τις κουραστικές παλιοπαρουσιάσεις μου.

Σπυράκο, το φιλικά, μεταξύ φίλων δεν το λέμε γιατί εννοείται...
Φιλιά

ΥΓ. Τα πουλιά της δυστυχίας - 1965
Ξέρω κάτι πουλιά
μαύρα πουλιά πουλιά πικρά
πουλιά της δυστυχίας

ζουν σε χώρα συμφορά,
όπου αρρώστια κυβερνά
το αίμα και τη στάχτη

κι όταν στην πόλη κατεβεί το βράδυ,
κι αρχίζει ατέλειωτη η γρια βροχή,
φτάνουν στην πόλη τα πουλιά
στις στέγες στα παράθυρα
κι όνειρα ανθρώπων κλέβουν

τελειώνει όμως η βραδιά
σκούζουν και κλαίνε τα πουλιά
γυρνούν στην εξορία

και η βροχή καλή γιαγιά
καλλιεργεί ψιχαλιστά
τα ίδια παραμύθια

ό, τι καλό κι αν μου χαρίσετε
εγώ θα φύγω πάλι
γιατί αγαπώ κάτι πουλιά,
μαύρα πουλιά πουλιά πικρά,
πουλιά της δυστυχίας.

Αυτό και μόνο να είχε γράψει και να πούλησε μετά την ψυχή του στο διάβολο, εμένα θα μου αρκούσε...
Είναι τόσο δυνατό το συναίσθημα και τόσο πια δικό μου που η γήινη, σαρκική, ελαττωματική σύμβαση του δημιουργού του εκλείπει. Δεν ξέρω να το πω καλύτερα...

Last edited:
Εγω παλι δεν καταλαβαινω πολλες πρεμβασεις εδω μεσα...Τελικα δεν ειναι μονο ο Ζαγγογιαννης που δεν καταλαβαινει τι θελει να πει ο συγγραφεας και τι σχεση εχει με τον Σαββοπουλο.

Μαζι με ολα αυτα τα μαζικα μαθηματα ορθης σκεψης.

Το τελευταιο ποστ που διαβασα (
Who trades his culture for dollars?
The fool or the scholar?
Griot? Poet? Or White collared?

[Post-Chorus]
If my written words slurs
Then my speech correct
Keep my meaning inferred to test your intellect
If you remember hip-hop nigga 'nuff respect
Deadverse spoken with broken dialect

https://genius.com/Dalek-culture-for-dollars-lyrics

μήπως το εγραψε για τον Σαββόπουλο;
) ενισχυει τις αμφιβολιες μου ως προς το ζητουμενο σχετικα με τον Σαββοπουλο

Αλλο ειναι το ζητουμενο και οχι η μουσικη η λεκτικη ικανοτητα του καλλιτεχνη.

Οποτε αυτο το δεν μας Χ.... ρε Νταλαρα μου φαινεται ακρως διαχρονικο.

Το πιο ...επαναστατικο που μπορει να κανει η συγχρονη ροκ γενια , για τον εαυτο της και για ολους εμας τους υπολοιπους, ειναι να ανεβασει τα εργα της σε καποια μουσικη πλατφορμα :)
Aς ειναι προσιτοι οικονομικα...για την ασυνεπεια τα βρισκουμε , μιση ντροπη δικη τους μιση δικη μας :))

Και εγώ συμφωνώ με τον Γρηγόρη, κυρίως γιατί αυτό που εμπνέει έναν φίλο ενδέχεται να είναι σημαντικότερο για μένα και από τον ίδιο τον καλλιτέχνη...
Με εκνευρίζει ο "αυγοκέφαλος" αλλά όταν κάνει κάποιον να αισθάνεται με αυτόν τον τρόπο τότε αυτό στα μάτια μου δικαιολογεί την ύπαρξη του και το έργο του...
Ειλικρινά το λέω αυτό,
στο κάτω κάτω κάποιες φορές το ήθος του ακροατή μπορεί να ξεπερνά αυτό του δημιουργού...
ο δημιουργός είναι ένα ανθρώπινο πλάσμα με ελαττώματα και προτερήματα..
άπλα συνηθίζεται, όταν μας αρέσει κάτι να επιλέγουμε επιχειρήματα υπέρ του που μας συμφέρουν, κάτι που αντίστοιχα μπορεί να συμβεί και όταν δεν μας αρέσει κάτι.........

Ο Σαββόπουλος, πρόσφερε τέσσερα έργα (Φορτηγό, Το περιβόλι του τρελού, Μπάλλος, Βρώμικο ψωμί) για τα οποία εγώ του χρωστάω και οπωσδήποτε δεν λέω πως πρέπει να το κάνετε και σεις. Όχι το νήμα δεν ανοίχτηκε για εκθειασμό και αγιοποίηση, αλλά για να στεγάσει σκέψεις και οπτικές που δεν είχαν θέση στα 'Μουσεία'. Και ακριβώς επειδή το 'αλλά' έχει τέτοια σημασία, εμένα προσωπικά αυτό του Σαββόπουλου είναι ανάξιο σχολιασμού μπροστά στο 'αλλά' μιας ολόκληρης ροκ γενιάς που οραματίστηκε ένα καλύτερο αύριο και έφτασε στο σημείο να βγάζει πλανητάρχες τύπου Τραμπ. Ή το 'αλλά' ολόκληρων κοινωνιών που ζυμώθηκαν κάτω από καθεστώτα υπαρκτού σοσιαλισμού και είναι σήμερα υπέρμαχοι της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Όλα φίλε μου, ήταν πάντα θέμα οπτικής και τα δυιστικά υπεραπλουστευμένα τερτίπια αδυνατούσαν να εξηγήσουν.

Καλα αυτο εγινε με εκεινους που δεν πηραν τις ακροασεις στα σοβαρα..Τωρα καταλαβα τα λογια του ''Καθηγητη Μυστηριου''.(ενας τυπος που ειχα γνωρισει παλια και ακουγε μονο τζαζ και εκανε εκπομπη στο ραδιοφωνο) ..Ξερεις τι κανουν ολες αυτες οι γκομενες -μου ελεγε- που ξεφαντωναν και ονειρεύονταν με Patti Smith..Θα πλενουν πιατα ακουγοντας οτι παιξει το ραδιοφωνο..Γι' αυτες παιζω.
Ολα αυτα καταργηθηκαν..Ξερεις φανταζομαι ποιοι ειναι οι ροκ σταθμοι στα fm και τι παιζουν..
Οταν λοιπον ερχεται ενα ιερο τερας να μου προτεινει σαβουρα,αυτη θα εξελιχθει σε καθεστώς...Η Καλομοιρα θα με οδηγησει με μαθηματικη ακριβεια στις αγκαλες του Τραμπ,της Χιλαρι και του καθε ψυχακια.
Η εποχη δεν χρειαζεται Καλομοιρες στα μπαγκαζια αλλα εστω μερικα τριμματα απο ''βρωμικο ψωμι''...

Καλα τα ιερα τερατα και τα τοτεμ αλλα το ανεγγιχτο της φυσης τους προσεγγιζει ειδωλολατρικες πρακτικες ,ειδικα οταν η σχεση παυει να ειναι αμφιδρομη.

ΥΓ..Τις παρουσιασεις παντα τις παρακολουθω και εχω παρει ομορφα πραγματα απο εκει..Πιστεψε με :)

Το πιο ...επαναστατικο που μπορει να κανει η συγχρονη ροκ γενια , για τον εαυτο της και για ολους εμας τους υπολοιπους, ειναι να ανεβασει τα εργα της σε καποια μουσικη πλατφορμα :)
Aς ειναι προσιτοι οικονομικα...για την ασυνεπεια τα βρισκουμε , μιση ντροπη δικη τους μιση δικη μας :))

Μα ουτε αυτο εχει σχεση με το θεμα περι Σαββοπουλου. Τι επαναστατικο μπορει να κανει η νεα γεννια Ροκ...εξ αλλου απο το να βγει ξεβρακωτη στους δρομους με μειον δεκα θερμοκρασια και ενα φτερο στον κ.... και να παιρνει και το λεοφωρειο δεν βλεπω κατι αλλο επαναστατικο που μπορει να "επαναστατησει".

Οσο για τις πλατφορμες που λες, δεν μπορεις να φανταστεις ΣΗΜΕΡΑ ποσο λιγα λεφτα κερδιζουν οι καλλιτεχνες απο αυτες. Θα ηταν αδιανοητο για προηγουμενες εποχες. Ποσεσ δεκαδες χιλιαδες κλικ για να παρουν το πρωτο σεντ. Τεσπα...

Αλλα μιλαμε για πραγματα που δεν αφορουν τον Σαββοπουλο αν και ο μονος που αναφερθηκε σε τραγουδι του για " το Ροκ του μελλοντος μας.

Βεβαια υπαρχουν και εκεινοι που ακουν με χαρα ενα ''What's Going On'' του Marvin Gaye και εκστασιαζονται με τις σφαγες των Παλαιστίνιων στην περιφημη λωριδα της Γαζας οπως την καταντησαν με τα χρονια.
Εκει περναμε σε αλλο επιπεδο..Το μεταφυσικο.

edit..Οσον αφορα την εκλογη του Τραμπ η της Χιλαρυ

Last edited:
Βεβαια υπαρχουν και εκεινοι που ακουν με χαρα ενα ''What's Going On'' του Marvin Gaye και εκστασιαζονται με τις σφαγες των Παλαιστίνιων στην περιφημη λωριδα της Γαζας οπως την καταντησαν με τα χρονια.
Εκει περναμε σε αλλο επιπεδο..Το μεταφυσικο.

edit..Οσον αφορα την εκλογη του Τραμπ η της Χιλαρυ

Δυστυχώς μακάρι να ήταν μεταφυσικό το θέμα.Το 99% των ακροατών δεν αντιλαμβανεται τι ακούει και δεν αντιστοιχίζει τίποτα με την μουσική πέρα από την διασκέδαση του....
Δεν αλληλεπιδράς πλέον με κόσμο στο facebook να δεις κοινό που ακούει Albert Ayler και Don Cherry και να είναι βαθύτατα ρατσιστές.....

Δυστυχώς μακάρι να ήταν μεταφυσικό το θέμα.Το 99% των ακροατών δεν αντιλαμβανεται τι ακούει και δεν αντιστοιχίζει τίποτα με την μουσική πέρα από την διασκέδαση του....
Δεν αλληλεπιδράς πλέον με κόσμο στο facebook να δεις κοινό που ακούει Albert Ayler και Don Cherry και να είναι βαθύτατα ρατσιστές.....

Γιωργο σε προσωπικο επιπεδο η μουσικη δεν ειναι διασκεδαση...Σε μικροτερη ηλικια ηταν...Τωρα ειναι βαθυτατος πονος και τροφη για σκεψη..Δυστυχως η ευτυχως.

Οσο για τις πλατφορμες που λες, δεν μπορεις να φανταστεις ΣΗΜΕΡΑ ποσο λιγα λεφτα κερδιζουν οι καλλιτεχνες απο αυτες. Θα ηταν αδιανοητο για προηγουμενες εποχες. Ποσεσ δεκαδες χιλιαδες κλικ για να παρουν το πρωτο σεντ. Τεσπα...

Eνω με τις δισκογραφικες πολυεθνικες εταιρειες εγιναν ολοι πλουσιοι.Εζησαν με το ονειρο να παιχτει καποτε ενα τραγουδι τους στο ραδιοφωνο.Τωρα το ανεβαζουν στο youtube.

Γιωργο σε προσωπικο επιπεδο η μουσικη δεν ειναι διασκεδαση...Σε μικροτερη ηλικια ηταν...Τωρα ειναι βαθυτατος πονος και τροφη για σκεψη..Δυστυχως η ευτυχως.

ναι εδώ ταιριάζει αυτό που μου είχε πει κάποτε μία φίλη παντρεμένη όταν συζητάγαμε για το αν πρέπει να παντρεύεται κάποιος ή όχι .....
"Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θα δυστυχήσει"....

ναι εδώ ταιριάζει αυτό που μου είχε πει κάποτε μία φίλη παντρεμένη όταν συζητάγαμε για το αν πρέπει να παντρεύεται κάποιος ή όχι .....
"Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θα δυστυχήσει"....

Φαντάσου λοιπόν τι περνάω εγώ που είμαι και παντρεμένος..Αλλα το σκεφτηκα αλλιως..Δυο αντιφασεις μια η καταφαση..:flipout: