Ξεκινώ ένα νέο θέμα που αφορά τη χρήση των slim lnb. Η συζήτηση αναπτύχθηκε σε άλλο thread και επειδή παρουσιάζει ενδιαφέρον μεταφέρω εδώ όσα συζητήθηκαν για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.
Γενικά τα slim lnb δε φημίζονται για τις επιδόσεις τους, προτιμώνται όμως σε παράκεντρες λήψεις λόγω της ευκολίας τοποθέτησης σε κοντινές τροχιακές θέσεις μικρότερες των δύο ή τριών μοιρών.
Το πιο γνωστό και διαδεδομέναο είναι το slim lnb της Alps, όπως διαπίστωσα όμως υπάρχουν και άλλα.
(Ισως να υπάρχει μια ανακολουθία στη μεταφορά των απαντήσεων που ακολουθούν)
Γενικά τα slim lnb δε φημίζονται για τις επιδόσεις τους, προτιμώνται όμως σε παράκεντρες λήψεις λόγω της ευκολίας τοποθέτησης σε κοντινές τροχιακές θέσεις μικρότερες των δύο ή τριών μοιρών.
Το πιο γνωστό και διαδεδομέναο είναι το slim lnb της Alps, όπως διαπίστωσα όμως υπάρχουν και άλλα.
(Ισως να υπάρχει μια ανακολουθία στη μεταφορά των απαντήσεων που ακολουθούν)
Συμφωνώ για τα MBC. Είναι αξιόλογα και είμαι στο τσακ ( με σπασίματα) να τα συλλάβω με Toroidal Τ90, καθώς έχω τοποθετήσει το lnb πρόχειρα και "βρίσκει" σε αυτό των 28 μοιρών. Το slim lnb που προμηθεύτηκα δεν το τοποθέτησα ακόμα γιατί είμαι σε αναζήτηση πεδιόμετρου για αγορά..Επίσης τα Αγγλόφωνα θεματικά κανάλια των MBC, Dubai…, εκτός του Fox, λαμβάνονται σταθερά στην Θεσσαλονίκη με κεντρική λήψη σε 1.10-1.20 Offset πιάτο (μέσω του Badr 4- 26E). Εάν σε ενδιαφέρουν μόνο αυτά τα κανάλια, ασκείσαι και με ένα μικρό Offset πιάτο και με συνδυασμό παράκεντρων λήψεων, μπορείς να λαμβάνεις ταυτόχρονα και άλλες κοντινές τροχιακές θέσεις (19.2Ε, 13Ε,…κ.α.)…
Last edited: