Περί slim lnb

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Ξεκινώ ένα νέο θέμα που αφορά τη χρήση των slim lnb. Η συζήτηση αναπτύχθηκε σε άλλο thread και επειδή παρουσιάζει ενδιαφέρον μεταφέρω εδώ όσα συζητήθηκαν για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.

Γενικά τα slim lnb δε φημίζονται για τις επιδόσεις τους, προτιμώνται όμως σε παράκεντρες λήψεις λόγω της ευκολίας τοποθέτησης σε κοντινές τροχιακές θέσεις μικρότερες των δύο ή τριών μοιρών.
Το πιο γνωστό και διαδεδομέναο είναι το slim lnb της Alps, όπως διαπίστωσα όμως υπάρχουν και άλλα.

attachment.php

(Ισως να υπάρχει μια ανακολουθία στη μεταφορά των απαντήσεων που ακολουθούν)

Επίσης τα Αγγλόφωνα θεματικά κανάλια των MBC, Dubai…, εκτός του Fox, λαμβάνονται σταθερά στην Θεσσαλονίκη με κεντρική λήψη σε 1.10-1.20 Offset πιάτο (μέσω του Badr 4- 26E). Εάν σε ενδιαφέρουν μόνο αυτά τα κανάλια, ασκείσαι και με ένα μικρό Offset πιάτο και με συνδυασμό παράκεντρων λήψεων, μπορείς να λαμβάνεις ταυτόχρονα και άλλες κοντινές τροχιακές θέσεις (19.2Ε, 13Ε,…κ.α.)…
Συμφωνώ για τα MBC. Είναι αξιόλογα και είμαι στο τσακ ( με σπασίματα) να τα συλλάβω με Toroidal Τ90, καθώς έχω τοποθετήσει το lnb πρόχειρα και "βρίσκει" σε αυτό των 28 μοιρών. Το slim lnb που προμηθεύτηκα δεν το τοποθέτησα ακόμα γιατί είμαι σε αναζήτηση πεδιόμετρου για αγορά..

Last edited:

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Ερωτηση για τις 26 μοιρες

Αν και είμαστε εκτός θέματος, τα Alps με έχουν μπερδέψει. Σε αναζήτηση που έκανα (Ελλάδα - Skroutz, Γερμανία - Idealo) τα βρίσκω με πολύ διαφορετικές τιμές θορύβου. Από 0.1 db, 0.3 db, 0.4 db και 0.6db. Επειδή ο τύπος του lnb είναι προφανώς ένας, θα δεχτώ ως σωστή τιμή το 0.6 db. Τα Alps ποτέ δεν φημίζονταν για την ευαισθησία τους αλλά για την ευκολία τοποθέτησης σε "στενές" θέσεις.

john 78

Banned
29 December 2008
1,684
Απάντηση: Ερωτηση για τις 26 μοιρες

Αν και είμαστε εκτός θέματος, τα Alps με έχουν μπερδέψει. Σε αναζήτηση που έκανα (Ελλάδα - Skroutz, Γερμανία - Idealo) τα βρίσκω με πολύ διαφορετικές τιμές θορύβου. Από 0.1 db, 0.3 db, 0.4 db και 0.6db. Επειδή ο τύπος του lnb είναι προφανώς ένας, θα δεχτώ ως σωστή τιμή το 0.6 db. Τα Alps ποτέ δεν φημίζονταν για την ευαισθησία τους αλλά για την ευκολία τοποθέτησης σε "στενές" θέσεις.

Θα βγω και εγω off topic και ας με συγχωρεσει ο φιλος αλλα παλια ειχα ενα lnb lemon 0,1 η' 0,2db το οποιο ηταν αρκετα στενο και απο αποδοση παρα πολυ καλο θα ελεγα.Αν ειναι κοιταξτε το μηπως υπαρχει στην αγορα.

alambi

Established Member
30 November 2006
294
Αθήνα - Γλυφάδα
Επειδή τα lnb Alps (slim - στενά) δεν υπάρχουν γιατί ο αντιπρόσωπος για δικούς του λόγους δεν τα φέρνει ...... υπάρχει κάποια άλλη λύση που μπορεί να προτείνει κανείς σας ;;;;; το θέλω για να το χρησιμοποιήσω σε ένα πιάτο 80 εκ. και να κεντράρω στον 13Ε (Hotbird) και παράκεντρα στον 16Ε. Με κανονικά lnb που δοκίμασα δεν γίνεται γιατί οι 2 δορυφόροι ειναι πολύ πολυ κοντά, και τα lnb ακουμπάνε το ενα επάνω στο άλλο .... και δεν γίνεται τίποτα. Ευχαριστώ.

alambi

Established Member
30 November 2006
294
Αθήνα - Γλυφάδα
Re: Απάντηση: Περί slim lnb

Και το sharp δεν το βρήκες ή δεν σου κάνει ?
Λευτέρη ευχαριστώ για την αμεση απάντηση ...... αλλά σε ποιό sharp αναφέρεσαι ;;;;; (μοντέλο κλπ) και μήπως γνωρίζεις εάν θα κάνει για την δουλιά που τα προορίζω (Hotbird 13E+16E) ;;;;;; Μήπως γνωρίζεις και που θα μπορούσα να βρώ τα Sharp στα οποία αναφέρεσαι ;;;;;;

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη
attachment.php

αυτό λέω .....Sharp BS1R9EL100A
με μια πρόχειρη αναζήτηση στο google θα βρεις κι άλλα μαγαζιά
π.χ http://www.emimikos.gr/shop/product.php?printable=Y&productid=19866&cat=817&page=1&js=n

στο 80άρι σου δύσκολα παράκεντρα να πιάσεις 16,0Ε .
Είναι 80Χ90 ή 70Χ80 το πιάτο σου;
Ίσως με 2 ίδια τέτοια να κάνεις δουλειά γιατί δεν ξέρω ποιο lnb έχεις κεντρικό τώρα και πόσο φαρδύ είναι.

musicares

New member
8 January 2008
68
Re: Απάντηση: Re: Περί slim lnb

Και τα inverto είναι καλά ειδικά σε δύσκολες περιπτώσεις αν και λίγο ακριβά.

inverto_LNB2.jpg

ακριβα ναι καλα οχι...

ειχα δοκιμασει το παραπανω για τις 16ε αναμεσα σε 2 lnb για astra kai hotbird σε offset 1.20 πιατο με κεντρο τον astra
σε κακες καιρικες συνθηκες το σημα επεφτε σε πολυ χαμηλα επιπεδα...
και ειναι και λογικο με την μεγεθος "καρφιτσας" χωανη που εχει..

τελικα το εβγαλα και εβαλα alps ..και υσηχασα

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί slim lnb

ακριβα ναι καλα οχι...

ειχα δοκιμασει το παραπανω για τις 16ε αναμεσα σε 2 lnb για astra kai hotbird σε offset 1.20 πιατο με κεντρο τον astra
σε κακες καιρικες συνθηκες το σημα επεφτε σε πολυ χαμηλα επιπεδα...
και ειναι και λογικο με την μεγεθος "καρφιτσας" χωανη που εχει..

τελικα το εβγαλα και εβαλα alps ..και υσηχασα

To καλά αναφέρεται στην δύσκολη περίπτωση όπως του φίλου και όχι στην απόδοση.
Εσύ έχεις 1.20 οπότε μπορείς να τα σφηνώσεις κοντά.
Επειδή το έχω δοκιμάσει κι εγώ να πω πως δεν το έχω σε δράση τώρα(προτιμώ τα alps)

alambi

Established Member
30 November 2006
294
Αθήνα - Γλυφάδα
Ειλικρινά ειναι απίστευτο ..... το φόρουμ και οι συνεργάτες έδωσαν λύση στο πρόβλημα σε 1 ώρα !!!!!!

Το Sharp ειναι μάλλον χοντρό (40μμ διάμετρο) και αν και θα βάλω 2 όμοια ίσως ίσως έχω πρόβλημα.

Ειδα και τα Inverto lnb 0,2db single, και τα βρήκα 11,90 ευρώ το ένα + 4 ευρώ μεταφορικά = Συνολο 27,80.

Πολύ πολύ εξυπηρετικοί από το μαγαζί :
www.antoniadis.gr/product_info.php?product_id=1049.

Τώρα όμως που με καλομάθατε με αυτήν την "αμεση εξυπηρέτηση" θα 'ηθελα την γνώμη σας´

1. Θα ήταν καλύτερα να κρατήσω το πιάτο των 80 εκ. η να πάω σε 1 μέτρο ;;;;;

2. Ποιός δορυφόρος στο κέντρο και ποιός παράκεντρα (με πιάτο 80 εκ) με 2 lnb Invecto 0,2db, και περιοχή Γλυφάδα - Αθήνα ;;

3. Ποιός δορυφόρος στο κέντρο και ποιός παράκεντρα (με πιάτο 1μετρο) με 2 lnb Invecto 0,2db, και περιοχή Γλυφάδα - Αθήνα ;;

και πάλι ..... υπερ υπερ ευχαριστώ σε όλους που αφιέρωσαν χρόνο και γνώσεις για να βοηθήσουν αμεσα καποιο συμφορουμήτη.