Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντ

Δεν είναι εύκολο μέρος η Σουρωτή, βέβαια παίζει ρόλο ποιός τοίχος είναι εκτεθειμένος στον αέρα κλπ.

το δοκιμάζεις. Εγώ φέτος το ξεκίνησα και πάει καλά.
Αντικατάσταση θερμοστάτη δεν νομίζω. Αν δίνει λάθος εντολή το καταλαβαίνεις αμέσως. Αρα δεν δίνει.
Κακώς με το νυχτερινό.
Είναι σχεδόν μισή τιμή. Για κλιματιστικό είναι Must.
Επίσης το κλιματιστικό, όχι άνοιξε κλείσε.
Βάλτο και άστο.

εννοείται ρυθμίζεις θερμοστάτη ανάλογα με το που είναι. Αν είναι κοντά στο κλιματιστικό ψηλότερα. Αν είναι πιό μακρυά ανάλογα.
Εχε υπόψη ότι το σπίτι θα ζεσταίνεται και με κλειστά σώματα επιδαδπέδια λόγω γραμμών. Λίγο μεν, αλλά σημαντικό.

Ειναι μεσημβρινή η μεζονετα με αλλες δυο κολλητα . Στην βορεινη πλευρα εχω δηλαδη αλλον να με καλυπτει. Δεν εχω παραπονο. Η εξωτερικη μοναδα του aircodition κοιταει Ανατολικα.

Δεν ξερω τι ισχυει με νυχτερινο και κοινωνικο τιμολογιο.

Αυτο με τις σωληνωσεις το εχω καταλαβει . Στο οριο κουζινας σαλονιου υπαρχει ζεστη γραμμη που πηγαινει σε ενα σωμα διπλα στον καναπε σε μια αναμονη διπλα στο ψυγειο στον απεναντι τοιχο που δεν εχει μπει σωμα. Το τζακι ειναι σφραγισμενο με κουτες. Ελεγα να το κλεισω με κοντραπλακε και φελιζολ. Θα δοκιμασω το fibran.

Re: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Δεν νομίζω οτι αντικρούεται το νυχτερινό με το κοινωνικό.
Μια φέτα fibran από το leroy γύρω στο τετραγωνικό κάνει 4 ευρώ.
Αν έχεις έξοδο σε σοφίτα με πρόχειρη πόρτα επίσης έπενδυσέ την με ένα fibran.
Γενικά βρες τα ευαίσθητα σημεία του σπιτιού όπου γίνονται θερμογέφυρες και κάλυψέ τα.
Δεν ξέρω αν έχεις στέγη από πάνω και αν είναι μονωμένη.

Συνήθως τα τζάκια κάνουν ρεύμα με την τρύπα του απορροφητήρα ή το παράθυρο του μπάνιου.
Επίσης αν το τζάκι έχει θυρίδες βρες τρόπο να τις σφραγίζεις όταν δεν λειτουργεί.
Τέλος με τις απώλειες, μια μέρα με βαρδάρη βάλε το χέρι σου επάνω στα κουτιά από τα ρολά των παντζουριών αν είναι εσωτερικά. Θα δεις ότι οι χαραμάδες τους βάζουν απίστευτο αέρα. Μπορείς να τις σφραγίσεις με άσπρο μπλουτάκ.

Απάντηση: Re: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Συνήθως τα τζάκια κάνουν ρεύμα με την τρύπα του απορροφητήρα ή το παράθυρο του μπάνιου.
Επίσης αν το τζάκι έχει θυρίδες βρες τρόπο να τις σφραγίζεις όταν δεν λειτουργεί.
Τέλος με τις απώλειες, μια μέρα με βαρδάρη βάλε το χέρι σου επάνω στα κουτιά από τα ρολά των παντζουριών αν είναι εσωτερικά. Θα δεις ότι οι χαραμάδες τους βάζουν απίστευτο αέρα. Μπορείς να τις σφραγίσεις με άσπρο μπλουτάκ.
!!!!!! Ποιο Βαρδαρη; Ακομη και τωρα "μπαζουν" Με εκανες να ψαξω ολο το σπιτι. Πορτα σοφιτας, Το ένα παραθυρο στην σκεπη θελει νεο λαστιχο, Σφραγισμα της καπνοδοχου με ναιλον. Αυριο εχω ψωνια... Αντι να αγορασω convectors για τα μπανια με βλεπω να θωρακιζω το σπιτι.

επίσης το θέμα με νυχτερινό και a/c είναι λίγο μπερδεμένο,
μπορεί και να μη συμφέρει να τα δουλεύεις (μόνο) με νυχτερινό

αν υπάρχει στοιχειώδης μόνωση,
συμφέρει σε a/c (αντλίες θερμότητας γενικότερα) να δουλεύουν όσο πιο χαλαρά γίνεται,
για να πάρεις α ποσό θερμότητας με μέγιστη απόδοση, θέλεις λειτουργία σε χαλαρό ρυθμό, άρα περισσότερες ώρες

επίσης το βράδυ οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες, οπότε σημαίνει χαμηλότερο cop,

είχα για 2 χρόνια θέρμανση με a/c και στη συνέχεια έβαλα αντλία θερμότητας (αέρος νερού σε προϋπάρχοντα σώματα καλοριφέρ)

κατέληξα στο εξής για πιο οικονομική και άνετη θέρμανση
(με νυχτερινό 15-17 και 02-08)

λίγο κρύο: άναμμα στις 15 για όσες ώρες χρειάζεται

μέτριο κρύο: άναμμα στις 7 πρωί και κλεισιμο 23, με τσίμπημα στις 15-17 για να πάρω περισσότερη θερμότητα την ώρα που έχει νυχτερινό και ταυτόχρονα μεγαλύετρη θερμοκρασία έξω

πολύ κρύο (δηλαδή +-10 μέρες το χρόνο στην αθήνα) : λειτουργία 24/24 με τσίμπημα πάλι 15-17

επίσης παντζούρια, κουρτίνες κλπ που ενέφερε παραπάνω ο supersonic, πολύ σημαντικά για οικονομία

εγω δεν τα δουλεύω μόνο με νυχτερινό. Και τόνισα ac όχι άνοιξε κλείσε. Αυτή τη στιγμή έχω 24αρι ασταμάτητα από τις 14.00 και τραβάει τώρα γύρω στα 700 βατ.
δεν ξέρω αν έγινε παρανόηση, είπα οπωσδήποτε να γίνει εκμετάλλευση του νυχτερινού ιδίως για μεγαλύτερη θερμοκρασία στη ρύθμιση. Σε 10-12 ώρες συνεχόμενα μια ισχυρή μονάδα μπορεί να αποδώσει πολύ καλά.

Ενα άλλο σχήμα είναι 5-12 ac (με 3 ώρες νυχτερινό). 12-3 καλοριφέρ. 3-9 ac (με δυό ώρες νυχτερινό) 9-12 καλοριφέρ. Και αναλόγως με το κρύο μιά δυό ώρες μεταξύ 2-3 ac.

Επίσης πάρε ένα τέτοιο

20161006091405_39444.jpg

Εγώ με αυτό έψαξα όλο το σπίτι σπιθαμή προς σπιθαμή πριν 5-6 χρόνια, και βρήκα τρωτά σημεία, μόνωσα εσωτερικά στέγη, πόρτες, παράθυρα κλπ και ακόμα και σήμερα ψάχνω.
Δεν ξέρω αν είναι δικό σου το σπίτι, αλλά συνήθως οι εργολάβοι αφήνουν την κεραμοσκεπή μόνο με ξύλινη επένδυση. Και εκεί η λύση είναι fibran. Τεράστια διαφορά. Κάπου είχα βάλει ένα νήμα....

Απάντηση: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Η σοφιτα εχει επενδυση μεταξυ κεραμοσκεπης και γυψοσανιδας. Δεν ξερω τι. Δεν ειναι δικο μου το σπιτι. Τον χωρο τον εχω για εργαστηριο και εχει και καλοριφερ που δεν το αναβω ποτε. Ειχε σχεδιαστει για κανονικο δωματιο. Οι διπλανες μεζονετες εχουν μεχρι και μπανιο ή πλυσταριο. Δεν ειναι απλα η σκεπη. Σιγουρα χανω απο τα παραθυρα. Ειδικα το ενα που ειδα σημερα, μπαζει.

Μπορείς να έχεις κοινωνικό τιμολόγιο και νυχτερινό.
Το νυχτερινό είναι μεγάλο σώσιμο.
Ότι έχει χρονοδιακόπτη μπορεί να λειτουργεί το βράδυ: πλυντήριο, στεγνωτήριο, αφυγραντήρας, ac, ακόμα και το ψυγείο "επωφελείται" (δηλαδή η κατανάλωση του).
Το νυχτερινό που έβαλα σε συνδυασμό με πλυντήριο και στεγνωτήριο καινούργια κλάσης Α+++ έκαναν πολύ μεγάλη διαφορά στο λογαριασμό παιδιά, να μη σας πω ότι έβγαλα τα λεφτά της αγοράς τους σε 2 χρόνια.
Δεν είναι μόνο οι κιλοβατώρες αυτές καθεαυτές αλλά οι "κλίμακες" και όλα όσα ανεβαίνουν ανάλογα με το λογαριασμό!

Και κάπως έτσι από αγοραστής hi fi έγινα αγοραστής λευκών συσκευώνε!

P2070021.jpg
P2070020.jpg
Μετρησα την καταναλωση ρευματος σε σομπα πελλετ που εχω στο σπιτι,τα αποτελεσματα ακρως ικανοποιητηκα!!!!
Στιγμιαια καταναλωση 33- 57 watt ,(οταν δουλευει ο ατερμονας για να ριξει πελλετ φτανει στο 57)
συνολικη καταναλωση ρευματος σε 71 μερες λειτουργιας που μετρησα 51,65 kwh.

Μετρησα την καταναλωση ρευματος σε σομπα πελλετ που εχω στο σπιτι,τα αποτελεσματα ακρως ικανοποιητηκα!!!!
Στιγμιαια καταναλωση 33- 57 watt ,(οταν δουλευει ο ατερμονας για να ριξει πελλετ φτανει στο 57)
συνολικη καταναλωση ρευματος σε 71 μερες λειτουργιας που μετρησα 51,65 kwh.

Δηλ. Βασίλη τίποτα ή σχεδόν τίποτα. και το κόστος των πέλλετ ;

Ναι γιωργη πολυ ευχαριστημενος ,οσο για το κοστος των πελλετ εμενα το σπιτι ειναι μικρο (δυαρι) και καιω ενα τσουβαλη πελλετ πολυ καλης ποιοτητας( golden nugget)ανα τρεις μερες με κοστος 5,5 .

καλησπέρα,
Εγώ που έχω ενδοδάπεδια με λέβητα πετρελαίου και με ζεστο νερο χρήσης, σκέφτομαι φέτος να βάλω 2 μονάδες aircondition για ψύξη. 3 χρόνια που μένω στο σπίτι το καλοκαιρι δεν παλευεται (αν και μένω νταου πεντέλης). Ωστόσο, A/C με σπλιτ (1 εξωτερική, 2 εσωτερικες) πάει κανα 1000Ε και σκέφτομαι εαν αξίζει να δοθουν αυτα τα λεφτά σε αντλια θερμότητας με δρόσισμο/ψυξη. Δεν μπορώ ομως να καταλάβω πως δουλεύει ο δροσισμός και εαν ειναι αποδοτικός. Η οικοιδομή ειναι 4 όροφη 70 τετραγωνικά ο όροφος. Τι άποψη και τι κόστος περίπου θα χρειαστεί λετε ?

καλησπέρα,
Εγώ που έχω ενδοδάπεδια με λέβητα πετρελαίου και με ζεστο νερο χρήσης, σκέφτομαι φέτος να βάλω 2 μονάδες aircondition για ψύξη. 3 χρόνια που μένω στο σπίτι το καλοκαιρι δεν παλευεται (αν και μένω νταου πεντέλης). Ωστόσο, A/C με σπλιτ (1 εξωτερική, 2 εσωτερικες) πάει κανα 1000Ε και σκέφτομαι εαν αξίζει να δοθουν αυτα τα λεφτά σε αντλια θερμότητας με δρόσισμο/ψυξη. Δεν μπορώ ομως να καταλάβω πως δουλεύει ο δροσισμός και εαν ειναι αποδοτικός. Η οικοιδομή ειναι 4 όροφη 70 τετραγωνικά ο όροφος. Τι άποψη και τι κόστος περίπου θα χρειαστεί λετε ?

Καλημέρα και χρόνια πολλά
Δεν είναι η ειδικότητα μου,απλά επειδή έχω και εγώ ενδοδαπεδια θέρμανση/ψύξη και έχω κάνει μια σχετική έρευνα αγοράς,θα πω αυτά που έχω δει και έχω ακούσει σε προσπάθεια να βοηθήσω και όχι να μπερδέψω!

Τα 1000 που συζητάς για split ac,υπολόγισε σίγουρα 2.000 η 2.500 για μια αντλία θερμότητας ψύξης θέρμανσης μικρών kw τύπου 5-7,άρα πας σε δίπλα χρήματα στην αντλία θερμότητας.
Προσωπική άποψη θεωρώ ότι αξίζει γιατί θα κερδίσεις και την θέρμανση μέσω αντλίας και θα απαλλαγείς από τον λέβητα πετρελαίου.

Τώρα για τον δροσισμό,το λέει η λέξη δροσίζει δεν ψύχει,όποτε σε συνδυασμό με την αδράνεια που χαρακτηρίζει το σύστημα ενδοδαπεδιας ,ίσως να μην έχεις επιθυμητά αποτελέσματα,καθώς θα παρέχει μια απλή δροσιά(που ισως να μην σε καλύπτει)με το αντίτιμο ότι θα δουλεύει όλη μέρα η αντλία θερμότητας.
Σε αντίθεση με το κλασικό κλιματιστικό που θα το ανάβεις την στιγμή που το χρειάζεσαι και θα νιώθεις άμεσα “ανακούφιση” από την ζέστη.

Εγώ έχω επιλέξει να συμπληρώσω την ενδοδαπεδια ψύξη/θέρμανση με fan coil units.
Έχει κάθε λογής μονάδες(τοίχου,δαπέδου,καναλατα κλπ)
Και παρέχουν και ψύξη και θέρμανση απλά χρειάζεται αντλία θερμότητας για να λειτουργήσουν.

Όποτε η μένεις με πετρέλαιο και συμπληρώνεις το σύστημα με κλασικά inverter air condition με περίπου 1000

Η πας σε λύση αντλίας θερμότητας
Με 2.000 -2500 χοντρικά + οποιοδήποτε κόστος για fan coil της αρεσκείας σου.

Θα βοηθούσε πολύ να λάβεις υπόψην σου την οικονομία που κανείς τώρα με τον λέβητα πετρελαίου σε σύγκριση με μια αντλία.
Αν είναι μεγάλη η διαφορά και κανείς απόσβεση σε 2-3 χρόνια νομίζω αξίζει!

Ελπιζω να βοήθησα και όχι να μπέρδεψα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλημέρα και χρόνια πολλά
Δεν είναι η ειδικότητα μου,απλά επειδή έχω και εγώ ενδοδαπεδια θέρμανση/ψύξη και έχω κάνει μια σχετική έρευνα αγοράς,θα πω αυτά που έχω δει και έχω ακούσει σε προσπάθεια να βοηθήσω και όχι να μπερδέψω!

Τα 1000 που συζητάς για split ac,υπολόγισε σίγουρα 2.000 η 2.500 για μια αντλία θερμότητας ψύξης θέρμανσης μικρών kw τύπου 5-7,άρα πας σε δίπλα χρήματα στην αντλία θερμότητας.
Προσωπική άποψη θεωρώ ότι αξίζει γιατί θα κερδίσεις και την θέρμανση μέσω αντλίας και θα απαλλαγείς από τον λέβητα πετρελαίου.

Τώρα για τον δροσισμό,το λέει η λέξη δροσίζει δεν ψύχει,όποτε σε συνδυασμό με την αδράνεια που χαρακτηρίζει το σύστημα ενδοδαπεδιας ,ίσως να μην έχεις επιθυμητά αποτελέσματα,καθώς θα παρέχει μια απλή δροσιά(που ισως να μην σε καλύπτει)με το αντίτιμο ότι θα δουλεύει όλη μέρα η αντλία θερμότητας.
Σε αντίθεση με το κλασικό κλιματιστικό που θα το ανάβεις την στιγμή που το χρειάζεσαι και θα νιώθεις άμεσα “ανακούφιση” από την ζέστη.

Εγώ έχω επιλέξει να συμπληρώσω την ενδοδαπεδια ψύξη/θέρμανση με fan coil units.
Έχει κάθε λογής μονάδες(τοίχου,δαπέδου,καναλατα κλπ)
Και παρέχουν και ψύξη και θέρμανση απλά χρειάζεται αντλία θερμότητας για να λειτουργήσουν.

Όποτε η μένεις με πετρέλαιο και συμπληρώνεις το σύστημα με κλασικά inverter air condition με περίπου 1000

Η πας σε λύση αντλίας θερμότητας
Με 2.000 -2500 χοντρικά + οποιοδήποτε κόστος για fan coil της αρεσκείας σου.

Θα βοηθούσε πολύ να λάβεις υπόψην σου την οικονομία που κανείς τώρα με τον λέβητα πετρελαίου σε σύγκριση με μια αντλία.
Αν είναι μεγάλη η διαφορά και κανείς απόσβεση σε 2-3 χρόνια νομίζω αξίζει!

Ελπιζω να βοήθησα και όχι να μπέρδεψα

Χρονια πολλά! Ευχαριστώ για την απάντηση σου, την εγκατάσταση εσύ που έκανες τι κατασκευαστή έχεις επιλέξει ? Το Fan Coil προυποθετει εγκατάσταση καινουργίων σωληνώσεων απο αυτές που ήδη έχω για την ενδοδαπέδια ? Τα 2000 με 2500Ε μου φαίνονται πολύ καλά ....εγώ νομίζα οτι θα πάω σε κανα κόστος 7000!!

Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Χρονια πολλά! Ευχαριστώ για την απάντηση σου, την εγκατάσταση εσύ που έκανες τι κατασκευαστή έχεις επιλέξει ? Το Fan Coil προυποθετει εγκατάσταση καινουργίων σωληνώσεων απο αυτές που ήδη έχω για την ενδοδαπέδια ? Τα 2000 με 2500Ε μου φαίνονται πολύ καλά ....εγώ νομίζα οτι θα πάω σε κανα κόστος 7000!!

Η ενδοδαπεδια είναι rehau τα fan coils daikin και η αντλία lg therma v monoblock 11kw 3φασικη

Δυστηχως η εταιρία που συνεργάστηκα έκλεισε όποτε δεν μπορώ να σε συστήσω.

Επίσης λέγοντας για 2.500 κατάλαβα ότι μιλάς για ΕΝΑ όροφο 70τ.μ!
αν εννοείς όλη την πολυκατοικία σαφώς θα ανέβεις στο ποσό που ανέφερες (7.000 )

Edit συγνώμη το ξέχασα αυτό
Ναι χρειάζεται επιπλέον σωλήνες νομίζω 2 για κάθε μονάδα