Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Re: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Καλησπέρα,

Μιας και έχει αρχίσει η ζέστη να κάνει την έντονη εμφάνιση της, έχω αρχίσει να σκέφτομαι την λύση του κλιματισμου στα υπνοδωματια (3) καθώς και στον χώρο του σαλονιου που ειναι ενιαιο με την Κουζίνα. Το σπίτι ειναι μεζονετα. Σκέφτομαι για την αγορα κλιματισμου με όσο λιγοτερες εξωτερικές μονάδες. Ετσι όπως το σκέφτηκα ή θα χρειαστεώ 2 εξωτερικές ή 3 για να καλύψω όλους τους χώρους. Ωστόσο, το σπίτι έχει ενδοδαπεδια παντου και σκεφτόμουν την λύση της αντλιας θερμοτητας ή Fan coils (όπως λέγεται) με λειτουργία ψύξης - θέρμανσης. Εχω ήδη λέβητα πετρελαιου. Τι λέτε αξίζει να βάλω την αντλία και για ψηξή/θερμανση και ΖΝΧ ή να μεινω ως έχει και να βάλω A/C ?

Αν έχετε πολύ καλή μόνωση και τα ανοίγματα προς τα πάνω είναι μεγάλα μπορείς να κάνεις μέτρια δουλειά απο τον πάνω όροφο.

Εγώ με 36 εξωτερική και 25 εσωτερική προχτές, κράτησα σταθερή θερμοκρασία με ένα 12άρι απο το ΜΑΚΡΟ ρυθμισμένο στους 24 στον πάνω όροφο.
Αλλά το σπίτι ήταν ήδη δροσερό (συντήρηση δηλαδή έκανα) και είναι πολύ καλά μονωμένο.

Αντλία ασυζητητί! Αν είναι αέρα νερού ακόμα καλύτερα και αν ακόμα παίζει και φωτοβολταϊκό τότε έχει ακόμα μεγαλύτερο συντελεστή απόδοσης. Η ενδοδαπεδια είναι μεγάλο ατού! Ωδες και το εξοικονομώ καθώς αν σε καλύπτουν οι προϋποθέσεις, παίρνεις ως και 70% επιδότηση!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα ελεγα μιας και εχεις μια πολυ καλη βάση (ενδοδαπέδια) να έκανες αυτη την ερώτηση σε μια σοβαρη εταιρία που ασχολείτε με το θεμα ψυξη θέρμανση (πχ CALDA Μεταμορφωση)...για να σου δώσει μια ολοκληρωμένη λύση...εστω σαν προτάση για να δεις τι χρειαζεται για να εχεις πληρης κάλυψη στο σπιτι σου...
Και μετά αναλογα την μελετη κρινεις αν θα πας σε απλη λυση με κλιματιστικά ή ποιο ολοκληρωμένη με την πιθανη λυση που θα σου δώσει η εκαστωτε εταιρια...

Κατά την γνώμη μου το μόνο που θα έπρεπε να σε εμποδίζει για να επιλέξεις την αντλία θερμότητας και τα φαν κοιλ είναι το οικονομικό θέμα.
Δεν υπάρχει σύγκριση με οτιδήποτε άλλο.
Την ενδοδαπεδια τώρα την δουλεύεις με τον λέβητα πετρελαίου;

Εγώ έχω ενδοδαπέδια και μου είχαν πει ότι δεν αρκεί, απαιτούνται και φαν-κόιλ. Δηλαδή η αντλία θα τροφοδοτεί τόσο το δάπεδο όσο και φαν-κόιλ που θα πρέπει να τοποθετηθούν στον χώρο. Προτίμησα κλιματιστικά, ήταν φθηνότερα...

Σε νέα οικοδομή, ψαχνω και εγω τη λύση θέρμανσης ψύξης.

Εχω καταλήξει στην Αγορά αντλίας θερμότητας.

Δεν εχω καταλήξει στην χρήση ενδοδαπεδιας ή φαν κοιλ.

Σύμφωνα με.όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, η λύση φαν κοιλ για ψύξη θέρμανση είναι η βέλτιστη λύση για εμένα που θέλω ενα σύστημα και με πρόβλεψη για εύκολο integration me smart home solutions.

Πρόκειται για ισόγειο 130τμ με άλλο τόσο.υπόγειο στις Αχαρνές.

Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει σχετικά με την ενδοδαπεδια; υπάρχει κάποια λύση, στο.ίδιο.κόστος με φαν κοιλ που να δίνει και ψύξη;

Επίσης, για τον αερισμό του σπιτιού, λυσεις hvac με αεραγωγούς και φικτρα ενδείκνυται ή το κλασικό ανοίγουμε παράθυρα;

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Αν κάνεις πάρα πολύ καλή μόνωση και με ένα split 12άρι είσαι άρχοντας (βλ. παθητικό σπίτι).

Και στη μόνωση προσθέτει πολύ ο αερισμός με ανάκτηση ενέργειας.

Πρώτα μόνωση, μετά αερισμό και τέλος βάλε ότι εξωτικό τρόπο θέρμανσης/ψύξης θες.

Κατά την γνώμη μου το μόνο που θα έπρεπε να σε εμποδίζει για να επιλέξεις την αντλία θερμότητας και τα φαν κοιλ είναι το οικονομικό θέμα.
Δεν υπάρχει σύγκριση με οτιδήποτε άλλο.
Την ενδοδαπεδια τώρα την δουλεύεις με τον λέβητα πετρελαίου;

Ναι με λέβητα πετρελαίου τον έχω. Να σημειώσω οτι τα δάπεδα ειναι ξύλο και πλακάκι

Last edited:
Απάντηση: Re: Εγκατασταση φυσικου αεριου.

Παιδια επειδη αυτο δεν παιζει για πολλους λογους ας μεινουμε στην αρχικη ερωτηση.

Λεβητα συμπηκνωσης ψαχνω.

Μπορεις να δεις εδω immergas ή Daikin η bosch..Εγω προσωπικα εβαλα immergas και μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενος

Μπορεις να δεις εδω immergas ή Daikin η bosch..Εγω προσωπικα εβαλα immergas και μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενος

Ευχαριστω φιλε μου.
Μπηκε ηδη vailland συμπυκνωσης.

Απάντηση: Re: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Σε νέα οικοδομή, ψαχνω και εγω τη λύση θέρμανσης ψύξης.

Εχω καταλήξει στην Αγορά αντλίας θερμότητας.

Δεν εχω καταλήξει στην χρήση ενδοδαπεδιας ή φαν κοιλ.

Σύμφωνα με.όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, η λύση φαν κοιλ για ψύξη θέρμανση είναι η βέλτιστη λύση για εμένα που θέλω ενα σύστημα και με πρόβλεψη για εύκολο integration me smart home solutions.

Πρόκειται για ισόγειο 130τμ με άλλο τόσο.υπόγειο στις Αχαρνές.

Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει σχετικά με την ενδοδαπεδια; υπάρχει κάποια λύση, στο.ίδιο.κόστος με φαν κοιλ που να δίνει και ψύξη;

Επίσης, για τον αερισμό του σπιτιού, λυσεις hvac με αεραγωγούς και φικτρα ενδείκνυται ή το κλασικό ανοίγουμε παράθυρα;

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Ριξε μια ματια για να δεις καποιες πληροφοριες και λυσεις στην ενδοδαπεδια θερμανση και εδω Προτυπη Κατοικια .

Απάντηση: Re: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Ευχαριστω φιλε μου.
Μπηκε ηδη vailland συμπυκνωσης.

Να εισαι καλα φιλε μου και καλοριζικος!!!!!