Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Re: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Καλησπερα κύριοι,

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η εσκαφή του νέου μου σπιτιού και θέλω να σας ρωτήσω το εξής.

Είχα καταλήξει για ψύξη θέρμανση στην εγκατάσταση φαν Κόιλ με αντλία θερμότητας με ανεξάρτητους θερμοστάτης σε κάθε δωμάτιο.

Ψάχνωντας στο Ίντερνετ, οι δυο εταιρείες που απάντησαν στο μήνυμα μου για κατάθεση προσφορών, προτείνουν και οι δυο εγκατάσταση ενδοδαπέδιας με αντλία θερμότητας με ανεξάρτητους θερμοστάτης κλπ.

Έχω κάνει τόσο λάθος στην αρχική μου επιλογή; Μήπως όντως είναι η καλύτερη επιλογή η ενδοδαπεδια;

Η οικία θα χτιστεί όρια Αχαρνές με Θρακομακεδόνες

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλησπερα κύριοι,

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η εσκαφή του νέου μου σπιτιού και θέλω να σας ρωτήσω το εξής.

Είχα καταλήξει για ψύξη θέρμανση στην εγκατάσταση φαν Κόιλ με αντλία θερμότητας με ανεξάρτητους θερμοστάτης σε κάθε δωμάτιο.

Ψάχνωντας στο Ίντερνετ, οι δυο εταιρείες που απάντησαν στο μήνυμα μου για κατάθεση προσφορών, προτείνουν και οι δυο εγκατάσταση ενδοδαπέδιας με αντλία θερμότητας με ανεξάρτητους θερμοστάτης κλπ.

Έχω κάνει τόσο λάθος στην αρχική μου επιλογή; Μήπως όντως είναι η καλύτερη επιλογή η ενδοδαπεδια;

Εγώ δυστηχως δεν ζω στο σπίτι ακόμη,γιατί προχωράει προς ολοκλήρωση το έργο.
Όποτε και εγώ βάσει προτάσεων και εμπειρίες φίλων και γνωστών κινήθηκα προς αυτή την κατεύθυνση.
Έχω ρίξει πολύ διάβασμα από μελέτες του Ε.Μ.Π.
μέχρι ομιλίες παρουσιάσεις από ειδικούς του χώρου και όλοι μιλάνε για μακραν την καλύτερη επιλογή ομως με αρχικό υψηλό κόστος αλλά γρήγορη απόσβεση λόγο οικονομίας και το κυριότερο για μένα,υψηλός δείκτης άνεσης.

Καλησπερα κύριοι,

Ναι η ενδοδαπεδια ειναι η καλύτερη λύση, πιο ακριβή αλλα πιο αποδοτικη και οικονομική. Το βάζεις στην αρχή της season (χειμώνα) και το κλείνεις στο τέλος. Το να βάλεις ανεξάρτητους θερμοστάτες σε κάθε δωμάτιο ειναι καλή λύση, γιατι εαν βάλεις εναν σε ενα σημείο, όλο και κάποιο δωμάτιο θα κρυώνει. (εγώ τώρα θα εβαζα ανεξάρτητους τουλάχιστον για τα υπνοδωμάτια).

Η ενδοδαπεδια είναι rehau τα fan coils daikin και η αντλία lg therma v monoblock 11kw 3φασικη

Δυστηχως η εταιρία που συνεργάστηκα έκλεισε όποτε δεν μπορώ να σε συστήσω.

Επίσης λέγοντας για 2.500 κατάλαβα ότι μιλάς για ΕΝΑ όροφο 70τ.μ!
αν εννοείς όλη την πολυκατοικία σαφώς θα ανέβεις στο ποσό που ανέφερες (7.000 )

Edit συγνώμη το ξέχασα αυτό
Ναι χρειάζεται επιπλέον σωλήνες νομίζω 2 για κάθε μονάδα

Α καλά, εαν ειναι να κάνουμε μερεμετια για να βάλουμε μονάδα σε κάθε δωμάτιο θα γίνει χαμός. Γιατι φαντάζομαι ο σωλήνας θα πρέπει να ξεκινάει απο το χώρο που θα βρίσκεται το η αντλία θερμότητας. ή όχι?

Ναι η ενδοδαπεδια ειναι η καλύτερη λύση, πιο ακριβή αλλα πιο αποδοτικη και οικονομική. Το βάζεις στην αρχή της season (χειμώνα) και το κλείνεις στο τέλος. Το να βάλεις ανεξάρτητους θερμοστάτες σε κάθε δωμάτιο ειναι καλή λύση, γιατι εαν βάλεις εναν σε ενα σημείο, όλο και κάποιο δωμάτιο θα κρυώνει. (εγώ τώρα θα εβαζα ανεξάρτητους τουλάχιστον για τα υπνοδωμάτια).

Και με τα χάλια τί γίνεται;

Στρώνεις κανονικά;

Μήπως κάνεις σχέδιο που θα μπουν τα χαλί έτσι ώστε να μην περάσουν από εκεί οι σωλήνες;

Επίσης, με την καθαριότητα τί γίνεται; Έχω ακούσει ότι αν πέσει κάτι κάτι αφήνει λεκέ που δεν καθαρίζει με την ενδοδαπεδια. Ισχύει;

Α καλά, εαν ειναι να κάνουμε μερεμετια για να βάλουμε μονάδα σε κάθε δωμάτιο θα γίνει χαμός. Γιατι φαντάζομαι ο σωλήνας θα πρέπει να ξεκινάει απο το χώρο που θα βρίσκεται το η αντλία θερμότητας. ή όχι?

Είναι μπελάς μεγάλος αν ζεις ήδη στο σπίτι.

καλησπέρα,
Εγώ που έχω ενδοδάπεδια με λέβητα πετρελαίου και με ζεστο νερο χρήσης, σκέφτομαι φέτος να βάλω 2 μονάδες aircondition για ψύξη. 3 χρόνια που μένω στο σπίτι το καλοκαιρι δεν παλευεται (αν και μένω νταου πεντέλης). Ωστόσο, A/C με σπλιτ (1 εξωτερική, 2 εσωτερικες) πάει κανα 1000Ε και σκέφτομαι εαν αξίζει να δοθουν αυτα τα λεφτά σε αντλια θερμότητας με δρόσισμο/ψυξη. Δεν μπορώ ομως να καταλάβω πως δουλεύει ο δροσισμός και εαν ειναι αποδοτικός. Η οικοιδομή ειναι 4 όροφη 70 τετραγωνικά ο όροφος. Τι άποψη και τι κόστος περίπου θα χρειαστεί λετε ?

Κόστος μόνο από έμπειρο μηχανικό και μετά από μελέτη.Ολα τ αλλά δεν έχουν σημασία.
Βάζοντας μονάδα στο Νταού, πιστεύω ότι θα χρειαστείς και τον λέβητα τον χειμώνα για συμπλήρωμα.Παντως λόγω της ενδοδαπεδιας η μονάδα είναι καλή λύση για κλιματισμό.Για δροσισμό δεν ξέρω.

Στρώνεις κανονικά;

Μήπως κάνεις σχέδιο που θα μπουν τα χαλί έτσι ώστε να μην περάσουν από εκεί οι σωλήνες;

Επίσης, με την καθαριότητα τί γίνεται; Έχω ακούσει ότι αν πέσει κάτι κάτι αφήνει λεκέ που δεν καθαρίζει με την ενδοδαπεδια. Ισχύει;

Με τα χάλια απλά τονίζεις κατα την εγκατάσταση ότι σε εκείνα τα σημεία θα μπαίνει χαλί και σου κάνει πιο έντονο το σπιράλ

Με την καθαριότητα δεν αλλάζει τίποτα απόλυτος γιατί στην τελική επιφάνεια έχεις το δάπεδο σου(παρκέ πλακάκι κλπ) όποτε το καθαρίζεις κανονικά,δεν έχει τόσο μεγάλη θερμοκρασία η επιφάνεια για να ψηθεί ο λεκές

Κόστος μόνο από έμπειρο μηχανικό και μετά από μελέτη.Ολα τ αλλά δεν έχουν σημασία.

Συμφωνώ 1000%
Ότι λέμε εδώ μπορεί να είναι αρλούμπες και το project τελικά να βγει από το παράθυρο!
Γνώμη ειδικού ASAP

Στρώνεις κανονικά;

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα χαλια....άσε που δεν χρειάζονται γιατι όλο το πάτωμα θα ειναι ζεστό! Ωστόσο μόνο για την ομορφιά καλό και ιδανικά να ειναι μάλλινα ώστε ο ζεστός αέρας να περνάει το χαλί και να μην έχει βάση απο υλικο πλαστικου.

Όσοι μιλάτε για νέο σπίτι δώστε προσοχή στη μόνωση 80% και 20% στη θέρμανση/ψύξη.

Όσο καλύτερη μόνωση τόσο λιγότερο θα χρειάζεστε θέρμανση/ψύξη.

Με καλοριφέρ και υγραέριο θέρμανση/φούρνο/μάτια κουζίνας ξοδεύω < 300 το χρόνο σε μονοκατοικία ~120τμ και με 1 τόνο ξύλα (δικά μας, αλλιώς θα το άναβα και λιγότερο) στο τζάκι. Και θερμοκρασίες >21 βαθμούς. Εγώ με σορτσάκι και κοντομάνικο.

Επίσης σκιάσεις (δέντρα, πέργκολες κλπ) για τη θέρμανση το καλοκαίρι. Βρείτε ένα μηχανολόγο με όρεξη να σας καθοδηγήσει.

Καλησπερα κύριοι,

Το να βάλεις ανεξάρτητους θερμοστάτες προϋποθέτει ξεχωριστά κυκλώματα με ηλεκτροβανες
Αν βάλεις φαν κοιλ,έχουν πάνω τους θερμοστάτες.
Ποιότητα κλιματισμού είναι η ενδοδαπεδια, αμεσότητα τα φαν κοιλ

Σας ευχαριστώ όλους!

Και από ψύξη τί πρότεινετε;

Δεν θέλω air condition να τρυπάω τοίχους κλπ.

Γίνεται δροσισμός από την ενδοδαπεδια; Έχεις κάποιος εμπειρία επ αυτού;

Σε σπίτι 40 ετών με μόνωση μόνο στην ταράτσα (10 εκ) και σύστημα δροσισμού στο ταβάνι με αντλία θερμότητας κατά τις ημέρες με καύσωνα, 40+ δεν είμαι ευχαριστημένος διότι η αντλία που είναι ρυθμισμένη στους 27 βαθμούς δεν τους πιάνει κατά τις μεσημεριανές ώρες παρά μόνο το βράδυ που θέλω σεντόνι για να κοιμηθώ.

Σε σπίτι 40 ετών με μόνωση μόνο στην ταράτσα (10 εκ) και σύστημα δροσισμού στο ταβάνι με αντλία θερμότητας κατά τις ημέρες με καύσωνα, 40+ δεν είμαι ευχαριστημένος διότι η αντλία που είναι ρυθμισμένη στους 27 βαθμούς δεν τους πιάνει κατά τις μεσημεριανές ώρες παρά μόνο το βράδυ που θέλω σεντόνι για να κοιμηθώ.

Το βράδυ αν κατεβάσει τη θερμοκρασία δε "κρατάει" καθόλου μέσα στην ημέρα?

Απάντηση: Re: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Αντλια δροσισμου στο ταβανι τι ειναι?

Το βράδυ αν κατεβάσει τη θερμοκρασία δε "κρατάει" καθόλου μέσα στην ημέρα?
Αν δεν εχει εξωτερικη μονωση οι τοιχοι καινε!

Re: Απάντηση: Re: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Αν δεν εχει εξωτερικη μονωση οι τοιχοι καινε!

Οπότε μιλάμε για τρύπα στο νερό!

Ένα 9άρι κλιματιστικό δε θα ήταν οικονομικότερο να δροσίζει ίσα ίσα όποτε το χρειάζεται κάποιος?

Το βράδυ είναι καλά.

Σωλήνες σαν την ενδοδαπεδια θέρμανση στο πάτωμα αλλά στην ταράτσα, από πάνω 10 εκ μόνωση για να πηγαίνει προς τα κάτω η δροσιά.

Θα μπει και εξωτερική μόνωση κάποια στιγμή.

Απάντηση: Re: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Το βράδυ είναι καλά.

Σωλήνες σαν την ενδοδαπεδια θέρμανση στο πάτωμα αλλά στην ταράτσα, από πάνω 10 εκ μόνωση για να πηγαίνει προς τα κάτω η δροσιά.

Θα μπει και εξωτερική μόνωση κάποια στιγμή.

Τι bullshitia ειναι αυτο... ?

Απάντηση: Περι θερμανσης. Φυσικου αεριο, κλιματισμος, αντλιες θερμοτητας κλπ

Στην ταράτσα τι μόνωση έχει γίνει ξέρουμε...;