Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Μια μικρή διόρθωση σχετικά με τον θόρυβο.
Τα 3(πραγματικά)dB διαφορά ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ μας δεν είναι ο μισός θόρυβος αλλά μια σχετικά ασήμαντη διαφορά.

Απάντηση: Re: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

ναι γιατι η ακοη μας ειναι λογαριθμικη. ομως η αισθηση των 3 db σε κρεβατοκαμαρα ειναι καπως ετσι οπως το λεω...
και αυτο γιατι η κρεβατοκαμαρα ειναι (ή πρεπει να ειναι) το πιο ησυχο μερος υποτιθεται. πιστεψε με εχει σημαντικη διαφορα , οχι ασημαντη και δες γιατι.
ο φιλος μου και κουμπαρος αρχικα ειχε βαλει στις δυο κρεβατοκαμαρες του κατω οροφου, 12 αρια (οχι ομως τα φτηνα) της daikin. δεν θυμαμαι μοντελο, απο τα καλα της παντως. ηθελε ακομα πιο αθορυβο ομως
εβαλε στη μια κρεβατοκαμαρα το ιδιο μοντελο στο 9αρι του γιατι ειχε 3 db λιγοτερα. και το 12αρι το πηγε σαλονι. αισθητη διαφορα επειδη ηθελε απολυτη ησυχια σε ενα ησυχο περιβαλλον (επαρχια). εχοντας μια μεζονετα με δυο ιδια διαμερισματα, εβαλε τα δυο 12αρια στα δυο σαλονια και τελικα 4 9αρια στα 4 δωματια.
πιστεψε με, τη στιγμη που γλαρωνεις, υπαρχει σημαντικη διαφορα οταν το περιβαλον ειναι ησυχο. αν τωρα στην αθηνα ακουγεται η βοη απο τα αμαξια, αυτο ισως σε αισθηση να μην κανει και σημαντικη διαφορα

Αν μπορέσει ας το μετρήσει.
Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο για το πως ακούγεται κάτι που είναι βιδωμένο σε ένα τοίχο και όχι μόνο ο ίδιος του ο θόρυβος.

η διαφορα ειναι αντιληπτη χρηστο, ενταξει οχι τεραστια, ικανη ομως, ακριβως επειδη ειναι ησυχο το περιβαλλον. οπότε τι να μετρησει?
ναι εχεις δικιο για το βιδωμα, το συνεργειο τοποθετησης ηταν ομως το ιδιο.
καλα δεν το συζηταμε για το τι παθαινω στο δωματιο μου στο χωριο οταν παω εκει.
εχοντας ενα general τοτε ελεγαν οτι ηταν θυγατρικη της fujitsu 22 χρονια πισω αν θυμαμαι καλα, ναι μεν τερας αντοχης, αλλα αν δεν το βαλεις στο τερμα χαμηλο, δεν κοιμασαι!
ακομα κι ετσι ειναι θορυβωδες.
καμια σχεση ο θορυβος του με το daikin ή και με το gree

δεν λέω μόνο για το βίδωμα μόνο του.
Είναι το σημείο, το σημείο που είσαι εσύ, κτλ.
το δωμάτιο λειτουργεί σαν ηχείο. Σε σημεία μάλιστα του ίδιου δωματίου λόγω στασίμων ή ακυρώσεων 10εκ πιο δίπλα μπορεί να μην ακούγεται ή να ακούγεται διπλά.

Έχω φρίκες με τα βουητά (και για αυτό δεν θα βάλω ποτέ A/C σπίτι όσο και ας ζεσταίνομαι) -όχι πως δεν ακούω των γειτόνων...:flipout:

χαχα ναι καταλαβαινω, στο χωριο τα δυο a/c των δωματιων, βλεπουν σε ενα διαδρομο πλατους εναμισυ μετρου απο το τοιχο του γειτονα. ετσι ακουω του διπλανου δωματιου οταν δεν δουλευει το δικο μου και καταλαβαινω οτι στο συνολικο θορυβο που ακουω ενα κομματι ανηκει στο διπλανο.
αφου ξερεις απο οτι βλεπω περι ηχου, γιατι δισταζεις? θα αποφυγεις τις γωνιες και θα κανεις το τεστ του σαμπγουφερ στην θεση του κρεβατιου

no way! αυτά τα πράγματα είναι διαβολικά! ποτέ! Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει.

Μια φορά έβαλε ένας στο δίπλα διαμέρισμα. Μπαίνω σπίτι και ήταν σαν να είχα ένα φορτηγό ψυγείο μέσα στο δωμάτιο.
Με τα πολλά πήγα δίπλα, και στο καθιστικό του δεν ακουγόταν σχεδόν τίποτα! τον έπεισα να έρθει να ακούσει μια και δεν με πίστευε στην αρχή.
Όταν ήρθε σπίτι φρικάρισε περισσότερο από εμένα με αυτό που δεν περίμενε να ακούσει.

Άσε σου λέω άσε!

ω! γμτ... αυτο οντως ειναι θεμα! να υποθεσω το a/c οτι στηριζεται στη μεσοτοιχια?
συμφερει να του πληρωσεις να βαλει ειδικες βασεις λαστιχενιες

(όχι, ήταν στον δικό του τοίχο στο μπαλκόνι του. Ο σκελετός του κτιρίου ήταν κοινός) Α αυτό ήταν παλιά. Και τι δεν κάναμε αλλά μετά έφυγα.

Εδώ που είμαι τώρα σε έναν αγόρασα και του βάλαμε βάσεις. χαχαχα
Στους από κάτω πάλι που ακουγόταν μετά από κάτι σου-μου-σου το σταμάτησαν. (κατάλαβαν πως δεν τους παίρνει αφού μένουν από κάτω και δεν θα ξανακοιμηθούν αν το αποφασίσω...)

Ο τρελός τι γειτονίας? Τι να κάνω που έχω ευαισθησία στα βουητά. (εντωμεταξύ από έξω πολύ θόρυβος από κίνηση αλλά αυτό είναι τελείως άλλο)

Διαβολικά πράγματα!

χρηστο μου ο,τι και να πεις, δικιο θα εχεις, δυστυχως ειναι η ζωη στις μεγαλουπολεις που το κανει αυτο το προβλημα
ευχομαι καποια στιγμη να σου περισσεψουν και να ντυσεις κανα τοιχο με πετροβαμβακα να βρεις λιγη ησυχια.
εδω, στη πατρα ερχομαι το μισο μηνα και παρα του οτι η κοπελια μενει σε ησυχη περιοχη και βλεπω παρκο απο το δωματιο, και παλι βαβουρα εχει

Τέλος πάντων αυτό όλο ξεκίνησε για υποψήφιους αγοραστές για να μην τους πουλάν 3db διαφορά σαν μισό θόρυβο και πείθονται μόνο από αυτό.
Ούτε μισός θόρυβος είναι ούτε από μόνο του λέει κάτι (για τέτοια διαβολικά πράγματα! :flipout:)

επιμενω :2thumb22sup: , στη περιπτωση του φιλου μου, οχι απλα μισος θορυβος, τα 3db κατω ειναι κανενας θορυβος!
ειναι κατω απο το ακουστικο οριο μαλλον αυτη η μικρη διαφορα στο περιβαλλον της κρεβατοκαμαρας του
τωρα βεβαια αν μεσα στην πολη ερχονται απο το δρομο 60 db, τι 63, τι 66, πανω κατω το ιδιο ειναι

Σε ενα ησυχο δωματιο οπου τα dB δεν ξεπερνανε τα 40, η ηχος των δευτερολεπτων ενος ρολογιου τοιχου, οπως ακουγεται απο τα δυο μετρα, ειναι 2-3 ντεσιμπελ.
Η διαφορα ενος ησυχου δωματιου, με το ιδιο δωματιο συν τον μονοτονο ηχο του ρολογιου ειναι αρκετα μεγαλη και για καποιους παρα πολυ ενοχλητικη.

Αυτη ειναι η διαφορα των 2-3 dB στην πραξη στην περιοχη των 40dB. Για μενα η διαφορα ειναι σημαντικη οπως την μετραει το αυτι μου και το ηχομετρο που εχω.

Σκέφτομαι να βάλω κλιματισμο στο σπίτι μου με το σύστημα multi 2-1 ή 3-1. Ποια εταιρεία να προτιμήσω οτι ειναι η πιο αξιόπιστη ? Να πάω σε daikin ή LG που κοιτάω ή ποια άλλη ?

Απάντηση: Re: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Σκέφτομαι να βάλω κλιματισμο στο σπίτι μου με το σύστημα multi 2-1 ή 3-1. Ποια εταιρεία να προτιμήσω οτι ειναι η πιο αξιόπιστη ? Να πάω σε daikin ή LG που κοιτάω ή ποια άλλη ?

Γιατί Multi;;;
Εγώ θα σου πρότεινα να το αποφύγεις, γιατί είναι πολύ ποίο ευαίσθητο σύστημα από ότι τα απλά split, που πραγματικά πλέον όποια εταιρία και να βάλεις είναι καλά, ανάλογα βέβαια και τι θα δώσεις θα πάρεις και ανάλογα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.
Στο multi εκτός του ότι είναι ευαίσθητο από μόνο του σαν σύστημα, είναι σημαντικό και ο τεχνικός να είναι καλός, γιατί είναι ποιο πολύ ποίο δύσκολο, με διακλαδώσεις, συνδέσεις κτλ από ότι σε σχέση με ένα απλό split, εκτός αυτού, αν πάθει ζημιά ένα από αυτά βγαίνει εκτός όλο το σύστημα.
Αν τώρα δεν μπορείς να αποφύγεις τα multi λόγο ότι δεν γίνεται να βγάλεις σε όλα εξωτερική μονάδα έξω, δεν σε παίρνουν τα μέγιστα μέτρα εσωτερικού - εξωτερικού μηχανήματος και είναι ο μόνος λόγος που θα έβαζα εγώ multi, τότε, προσωπική γνώμη πάντα, θα πήγαινα σε Ιάπωνα, Mitsubidhi, Toshiba κτλ.
Αλλά αλήθεια αν μπορείς να αποφύγεις τα multi, κάνε το, αν ο λόγος είναι μόνο το αισθητικό αποτέλεσμα ξανασκέψου το, σαν μηχανολόγος μηχανικός έχω δει διάφορα σε οικοδομές

Re: Απάντηση: Re: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Γιατί Multi;;;
Εγώ θα σου πρότεινα να το αποφύγεις, γιατί είναι πολύ ποίο ευαίσθητο σύστημα από ότι τα απλά split, που πραγματικά πλέον όποια εταιρία και να βάλεις είναι καλά, ανάλογα βέβαια και τι θα δώσεις θα πάρεις και ανάλογα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.
Στο multi εκτός του ότι είναι ευαίσθητο από μόνο του σαν σύστημα, είναι σημαντικό και ο τεχνικός να είναι καλός, γιατί είναι ποιο πολύ ποίο δύσκολο, με διακλαδώσεις, συνδέσεις κτλ από ότι σε σχέση με ένα απλό split, εκτός αυτού, αν πάθει ζημιά ένα από αυτά βγαίνει εκτός όλο το σύστημα.
Αν τώρα δεν μπορείς να αποφύγεις τα multi λόγο ότι δεν γίνεται να βγάλεις σε όλα εξωτερική μονάδα έξω, δεν σε παίρνουν τα μέγιστα μέτρα εσωτερικού - εξωτερικού μηχανήματος και είναι ο μόνος λόγος που θα έβαζα εγώ multi, τότε, προσωπική γνώμη πάντα, θα πήγαινα σε Ιάπωνα, Mitsubidhi, Toshiba κτλ.
Αλλά αλήθεια αν μπορείς να αποφύγεις τα multi, κάνε το, αν ο λόγος είναι μόνο το αισθητικό αποτέλεσμα ξανασκέψου το, σαν μηχανολόγος μηχανικός έχω δει διάφορα σε οικοδομές

Σε ευχαριστω για την απάντηση, μάλλον τα εχω μπερδεμένα. Στο σημείο που θέλω να τα βάλω ειναι 2 δωμάτια διπλα διπλα. Οπότε σκέφτηκα 1 εξωτερικη μονάδα και 2 εσωτερικες. Αυτό πως λέγεται multi or split ? Τώρα ηθέλα να δω και εαν μπορεί απο την ιδια εξωτερική μονάδα θα μπορουσα να βγάλω εξοδο για το απο κάτω δωμάτιο (μενω σε μονοκατοικια) αλλά μαλλον ζορικο και πολυπλέκει.

Οπότε για 1 εξω και 2 μέσα υπάρχει ρίσκο λες (όπως και να λεγετε αυτο :) )

Εγώ πάντως έβαλα μια Daikin εξωτερική και για τα τρία υπνοδωμάτια. Όντως αν χαλάσει η έξω δεν θα δουλεύει κανένα μέσα. Όντως έπρεπε να γίνει προσεκτική εγκατάσταση των σωληνώσεων αφού διασχίζουν το μισό σπίτι. Αλλά επειδή δεν μου έχει χαλάσει κλιματιστικό ποτέ -ακόμα- το μόνο μειονέκτημα που ακούω είναι ότι συγκεντρώνεις τον θόρυβο σε ένα σημείο. Στη δική μου περίπτωση είναι έξω από τη δική μου κρεβατοκάματα. Άρα αν εγώ θέλω να κοιμηθώ με ανοιχτά παράθυρα και στο άλλο δωμάτιο ανάψει το κλιματιστικό υπομένω εγώ τον θόρυβο. Α, και οι εξωτερικές μονάδες είναι ογκώδεις!

Εγώ πάντως έβαλα μια Daikin εξωτερική και για τα τρία υπνοδωμάτια. Όντως αν χαλάσει η έξω δεν θα δουλεύει κανένα μέσα. Όντως έπρεπε να γίνει προσεκτική εγκατάσταση των σωληνώσεων αφού διασχίζουν το μισό σπίτι. Αλλά επειδή δεν μου έχει χαλάσει κλιματιστικό ποτέ -ακόμα- το μόνο μειονέκτημα που ακούω είναι ότι συγκεντρώνεις τον θόρυβο σε ένα σημείο. Στη δική μου περίπτωση είναι έξω από τη δική μου κρεβατοκάματα. Άρα αν εγώ θέλω να κοιμηθώ με ανοιχτά παράθυρα και στο άλλο δωμάτιο ανάψει το κλιματιστικό υπομένω εγώ τον θόρυβο. Α, και οι εξωτερικές μονάδες είναι ογκώδεις!

Ακριβως τέτοια περίπτωση ειμαι και εγω.

ΜΠορείς να στείλεις ποια μοντέλα έχεις ?

Και εγώ Daikin έχω (μην κοιτάς τίποτε άλλο πλην αυτών και mitsubishi) 2 eξωτετικα multi και 5 εσωτερικά. Πλην όλων των άλλων πλεονεκτηματων, μπορείς να βάλεις μικρότερη εξωτερική μονάδα και να λειτουργείς εκ περιτροπής τα εσωτερικά κάνοντας οικονομία. Μειονέκτημα είναι οι μακριές σωληνώσεις με το επιπλέον κόστος και ότι τα εσωτερικά πρέπει να δουλεύουν όλα στο ίδιο Mode προφανώς! Φυσικά, δύσκολα θα θέλει ένα δωμάτιο ζέστη κ ένα κρύο! Μετά από μια πενταετία, πάλι το ίδιο θα έβαζα.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk