Καλησπερα μαστορες.
Θελει να βαλει ο πατερας μου ηλιακο, μεγαλουτσικο (200λ περιπου).
Κατι εχει ακουσει (εγω δεν ξερω) για τρια διαφορετικα συστηματα, γυαλι, ανοξειδωτο και καποιο αλλο.
Ποιο προτεινετε;
Οι κατηγορίες των ηλιακών, είναι για το δοχείο:
Α) Γυαλί (Όχι πραγματικό γυαλί αλλά ειδικη επεξεργασια στο μέταλλο)
Β) Ανοξείδωτο
Γ) Χάλκινο Δοχείο.
Στους Συλλέκτες τώρα.
Α) Απλό Συλλέκτη (έχουν καταργηθεί, σπάνια βρίσκεις κάποιον).
Β) Επιλεκτικο Συλλέκτη.
Γ) Με σωλήνες κενού.
Πλεονέκτημα Μειονέκτημα σε κάθε ένα, για τα δοχεία αρχικά.
Με το γυαλί είναι το ποιο διαδεδομένο, οικονομικό και με τακτική συντήρηση αντέχουν για πααααρα πολλά χρόνια, χωρίς αυτήν, ή ακόμα και με αυτην σε μερικές εταιρίες, στα 5-10 χρόνια τρυπάνε
Με το ανοξείδωτο, αντέχουν ακομα περισσότερο, με ή χωρίς τακτική συντήρηση, αλλά πανάκριβο και αν δεν κανω λάθος βγαζει μονο ο Μαλτεζος
Του Χαλκού, είναι απίστευτη η απόδοση, θεωρητικά δεν μπορει να τρυπήσει ποτέ, δεν χρειάζεται καν ανοδιο, αλλά εχει πρόβλημα με την πίεση, θελει οπωσδήποτε μειωτη πίεσης πριν τον ηλιακό, και το κοστος τους ειναι μεγάλο.
Τωρα για τους συλλέκτες, οι απλοί οπως είπα δεν υπαρχουν πια, οι επιλλεκτικοι, για εμένα ιδανικοί, για τους κενού δεν θα τους πρότεινα, παρα μονο σε συγκεκριμένες καταστάσεις, οπως να μπορει να δει ο ηλιος ελάχιστα τον συλλεκτη σου.
Τώρα για εταιρίες δεν θέλω ουτε να διαφημίσω ουτε να δυσφημισω, καποιον, μια αναζήτηση στο skroutz είναι κατατοπιστική σε αυτό το κομμάτι, αλλα γενικά σε αυτά οτι πληρωνεις παίρνεις.
Μην πας σε ξένη εταιρία, δεν αξίζει, οι δικές μας είναι χρόνια μπροστά