Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Αν μάλιστα αυτό βοηθήσει ώστε να μειωθεί και η εφάπαξ εισφορά των 100 Ε, που γιά πολά μέλη είναι αποτρεπτική, ακόμα καλύτερα.

;) Μ' αρέσεις!

Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Ναι αλλά οι συνδρομητές να έχουμε κανένα ωραίο χρωματάκι στο username :grandpa:

:flipout::flipout:

Ασε... αρκετά χρώματα βλέπουμε ήδη. Αν το πάμε έτσι από AVClub θα λεγόμαστε "Το Ουράνιο Τόξο"!:afro:

Μιά εναλλακτική λύση,πιθανόν να ήταν,να "σπάσουν" τα 100 ευρά π.χ σε δύο δόσεις των 50 ανά κάθε εξάμηνο.

Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Ίσως να έχει ήδη γίνει σαφές αλλά με το πλήθος των post έχω χάσει τη μπάλα...

Αναγνωρίζω τον εαυτό μου σαν μια περίπτωση από αυτή που περιγράφει ο Μπάμπης. Δεν έχω το χρόνο αλλά ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ με το σωματείο, τα διοικητικά με κουράζουν αφάνταστα.
Αλλά επειδη απολαμβάνω τη συμμετοχή μου σε αυτό το φορουμ και κατανοώ ότι χρειάζεται τη στήριξη όσων το αγαπούν για να συνεχίσει να υπάρχει,
είμαι πρόθυμος να συνεισφέρω οικονομικά,
πως μπορώ να το κάνω;

Εγώ θα έλεγα να γραφτείς.
Δεν θα σου ζητήσουμε να κάνεις κάτι επι πλέον.
Το ερώτημα μου το έθεσε και άλλο μέλος του avclub πολύ φίλος ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Τελικά τον έπεισα να γραφτεί.

Τελικά με την όλη συζήτηση είχαμε και 5 επί πλέον αιτήσεις !:2thumb22sup:

Θα σκεφτούμε ενδεχόμενα το θέμα χορηγίας και κατά πόσο είναι εφικτό, αλλά προσωπικά νομίζω ότι σε λίγο καιρό που το φόρουμ του avclub θα είναι μόνο μιά δραστηριότητα του σωματείου και θα ενεργοποιηθούν και νέες, τα μέλη θα έχουν να κερδίσουν πολλά περισσότερα οφέλη.

Και το θέμα των δόσεων υπο σκέψη.

Είμαι μέσα σε όλα και...
...περιμένω τους "κρυμένους" που λέει ο Τζίμης να κάνουνε το ίδιο. Και να μη το κάνουνε δηλαδή δεν αλλάζει και τίποτα..!

Eγώ θέτω επί τάπητος έναν προβληματισμό μου...

Eπειδή βλέπω πολλές τυπικότητες... σωματεία, νομικά πρόσωπα, πρωτοδικεία, οικονομικά, συνδρομές, συνεργασίες με εταιρίες, μέχρι και χορηγίες....κλπ κλπ κλπ..

Παίδες... δε θέλω κάποια στιγμή να καταντήσουμε Hitech...

... να κάνουμε reviews στο avclub σε προιόντα συγκεκριμένων εταιριών που μας τα ακουμπάνε...

... να προωθούμε τεχνολογίες σύμφωνα με οποιαδήποτε συμφέροντα...

Δεν έχει προβληματιστεί κανείς από μια πιθανή τέτοια εξέλιξη??

Εγώ φοβάμαι...

Μπορεί όλοι να είμαστε χομπίστες, μπορεί όλοι να γουστάρουμε με τα μπούνια αυτό που κάνουμε...

Όμως όσο αυτό γιγαντώνεται, όσο αρχίζει να ρέει χρήμα... μήπως κάτι τελικά στραβώσει???

Όλα αυτά τα λέω επειδή και στο Hitech, όταν ξεκίνησαν... χομπίστες ήταν, με ένα κοινό της πλάκας... Όμως μετά κοιτάχτε πως κατάντησαν...Αφήστε που τα online reviews είναι το μέλλον. Και εκεί θα στραφεί από δω και πέρα η κάθε Sony...

Αυτα....

Last edited:
Όμως όσο αυτό γιγαντώνεται, όσο αρχίζει να ρέει χρήμα... μήπως κάτι τελικά στραβώσει???

όταν γίνει αυτό, μπορούμε να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε.

Προς το παρόν με το ζόρι καλύπτονται τα κόστη του hosting. Τόσο "ρέον" είναι το χρήμα.

όταν γίνει αυτό, μπορούμε να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε.

Προς το παρόν με το ζόρι καλύπτονται τα κόστη του hosting. Τόσο "ρέον" είναι το χρήμα.

Δεν μίλησα για τώρα. Μίλησα για το νέο Σωματείο που πάμε να φτιάξουμε, σύμφωνα με τους σκοπούς του.

Μα δεν είπες κανείς ότι πάμε να γίνουμε Hitech ούτε οτιδήποτε ανάλογο. Τους μέχρι στιγμής στόχους μας τους αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης εδώ.

Οποιο οικονομικό όφελος υπάρξει θα διατεθεί αποκλειστικά για τις δραστηριότητες του σωματείου και μόνον. Και η συγκέντρωση πόρων δεν είναι αυτοσκοπός αλλά η κινητήριος δύναμη να πραγματοποιηθούν οι στόχοι. Θα κάνουμε αυτό που μπορούμε κι ουδέποτε καθοδηγούμενοι από το οικονομικό όφελος. Το σωματείο άλλωστε ώς ανεξάρτητο όργανο της κοινότητάς δεν θα έχει καμμία εμπλοκή σε εταιρείες ή θα καθοδηγείται από αυτές. Θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι και στο χέρι μας είναι να παραμείνουμε. Γι' αυτό άλλωστε χρειάζεται η στήριξη του σωματείου από τα μέλη του.

Η προσφορά γνώσης, η στήριξη του καταναλωτή ειδών av, η αναζήτηση της ποιότητας σε μουσικό και οπτικό hardware software, το στήσιμο μόνιμων χώρων προβολής και ακρόασης, η δημιουργία χώρου συνάντησης, οι εκδρομές σε έδρες κατασκευαστών, οι επισκέψεις και ακροάσεις σε χώρους μελών, η δημιουργία και συντήρηση βάσης δεδομένων παρουσίασης δίσκων και ταινιών, η οργάνωση powerbuys και η διαρκής παρουσία ενός πυρήνα που θα στηρίζει και θα αναπτύσσει την ιδέα του audio-video είναι ανάμεσα στους στόχους του σωματείου.

Οι στόχοι είναι σαφέστατοι και πολύ σωστοί. Ωστόσο τελικά μετά από 1-2 χρόνια θέλουμε ουσιαστικά να μας συμβουλεύεται όλη η av κοινότητα στην Ελλάδα σωστά?

Τι καλύτερος στόχος για το τμήμα marketing μιας εταιρίας του χώρου. Στην αρχή μπορεί να ξεκινήσει με ενοικιαζόμενα banners... Μετά μπορεί να προχωρήσει στη χορηγία events... Μετά σε χορηγία προιόντων ως δώρα σε διαγωνισμούς....
Και τέλος... να φτάσουμε εκεί που έφτασε το (τέως) αγαπημένο περιοδικό μας...

Μακάρι να είμαστε ώριμοι και να το εμποδίσουμε. Ας το έχουμε όμως στην άκρη του μυαλού μας ως κίνδυνο..

Guybrush δε χρειάζεται μια εταιρία να είναι μέλος του Σωματείου για να κάνει τη δουλειά που προανέφερα.

Εντάξει.Αναφέρεται στο να μην γίνουμε εμείς επαγγελματίες.

Νομίζω,ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται εκ προοιμίου απο τις διατάξεις του καταστατικού του σωματείου μας.Ηγουν:"Μη κερδοσκοπικός οργανισμός".

Φίλε Maestro αυτό που λες δεν πρόκειται να γίνει ποτέ εδώ μέσα.
Έχεις την αίσθηση ότι τα μέλη δεν καταλαβαίνουν τις ''πονηρές'' προθέσεις;

Αφού διαφυλάξαμε μέχρι σήμερα τη μη εμπλοκή μας με εμπορικά συμφέροντα,στο μέλλον κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο.

Πολύ πιο εύκολα 10-15 άτομα ''πλησιάζονται'' ,από 100.
Απλοϊκά είναι τα πράγματα.

Αν από το κείμενο του Δημήτρη κρατήσουμε μόνο το "η στήριξη του καταναλωτή ειδών av", και το πιστεύουμε, όπως άλλωστε εκτιμώ πως έχουμε πράξει έως σήμερα, είναι αρκετό για να διαλύσεις τους όποιους φόβους περί "εξάρτησης".

Από κεί και πέρα καλό είναι να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας όπως είπες.

Εντάξει.Αναφέρεται στο να μην γίνουμε εμείς επαγγελματίες.

Νομίζω,ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται εκ προοιμίου απο τις διατάξεις του καταστατικού του σωματείου μας.Ηγουν:"Μη κερδοσκοπικός οργανισμός".

Απο που? Αν γραφτουν τωρα 10 μελη με επαγγελματικη υποσταση στο χωρο δεν ειναι το ιδιο?

Η αν ανοιξουν υπαρχοντα μελη επιχείρηση του κλαδου ?

Υπαρχει τιποτα στο καταστατικο γιαυτες τις περιπτωσεις? Δεν το θυμαμαι. Μονο τους χορηγους θυμαμαι.

Last edited:
Ειδικά η 2η σειρά χρήζει πράγματι συζήτησης...

Σε μιά τέτοια περίπτωση πρέπει να διαγράφονται μ' απόφαση της ΓΣ απο μέλη.

Last edited:
Η αν ανοιξουν υπαρχοντα μελη επιχηρηση του κλαδου ?

Υπαρχει τιποτα στο καταστατικο γιαυτες τις περιπτωσεις? Δεν το θυμαμαι. Μονο τους χορηγους θυμαμαι.

Αυτή Χρήστο είναι μια πολύ σωστή παρατήρηση που θα πρέπει να μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον.

Επισης δεν θυμαμαι ορο που να λεει οτι αν εισαι επαγγελματιας του χωρου δεν μπορεις να γραφτεις !

Και κατά την δική μου άποψη,υπάρχουν αρκετά σημεία στο καταστατικό γι' αλλαγή ή βελτίωση.Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα απο καταστατική συνέλευση των μελών και με επακόλουθη επικύρωση-έγκριση των αλλαγμένων άρθρων-διατάξεων,απο το αρμόδιο πρωτοδικείο.

Οι σχετικές επισημάνσεις ΙΜΟ είναι χρήσιμες,αλλά εκ των πραγμάτων η περαιτερω συζήτηση κι οι σχετικές αποφάσεις αφορούν στο μέλλον-κοντινό κατά πάσα πιθανότητα αλλά πάντως μέλλον.

Το ζητούμενο στο θέμα,είναι η ανάγκη στήριξης στον παρόντα χρόνο.