Περιοδικό Ήχος

Εμενα μου εχουν δημιουργηθει καποιες αποριες..Δεν ειμαι ο φανατικος του στυλ ''τρεχω ολη μερα να ακουσω συστηματα'' αλλα διαβαζοντας το τελευταιο τευχος του Ηχου,θυμηθηκα καποιες αντιστοιχες παρουσιασεις στο Βρετανικο What Hifi οι οποιες δεν μπορω να πω σε καμια περίπτωση οτι συμβαδίζουν στους μεσους ορους,οσον αφορα την δυναμική της αξίας του μηχανηματος η του ηχειου που παρουσιαστηκε...
Και εξηγουμαι..Πριν αρκετο καιρο ειχαν παρουσιάσει στο What Hifi τα Acoustic Energy 103 τα οποια τα ειχαν ψιλοθαψει ειναι η αληθεια βαθμολογικα,συγκρινοντας τα παραλληλα με τα Q-Acoustics 2050 (το προηγούμενο μοντελο απο αυτο που παρουσιαζεται στο συγκριτικο -3050- του Ηχου)..Ο Ηχος αποθεωσε τα Acoustic Energy (βαθμολογικα μιλαω παντα) και παραλληλα εδωσε μια απο τις μικρότερες βαθμολογίες στο συγκριτικό στην εξελιξη των -2050- για τα οποια επιναν νερο οι Βρετανοι στο ονομα τους...

http://www.whathifi.com/acoustic-energy/103/review

Αλλο παραδειγμα...Οι βρετανοι δεν ενθουσιαστηκαν με τον Rotel A14,σε αντιθεση με το Ελληνικο περιοδικο που το τοποθετησε αρκετα πανω απο τον ατυπο μεσο ορο (στο προσφατο τευχος)..

http://www.whathifi.com/rotel/a14/review

Τελικα σαν υποψηφιος αγοραστης ποιον να πιστέψω..Θα μου πείτε τα αυτια μου..Σαφως..Αλλα τοτε ποιος ο ρολος του ειδικου εντυπου και ηλεκτρονικού πλέον τυπου;

Οταν ενα μηχανακι ειναι καλο δεν θα επρεπε να συμβαδιζουν μες στις ακρες οι γνωμες των ειδικων;

ΥΓ...Πιο πάνω αναφέρθηκα σε Βρετανικες εταιρειες...Αν ηταν η Yamaha πχ στην μεση και την εθαβαν θα ελεγα ''ok ,προσπαθουν να προωθησουν τα Βρετανικα μηχανηματα.''

Αλλο..Πριν λιγα χρονια επαθα πλακα οταν ακουσα ενα ηχειο που δεν ειχε βαθμολογηθει καλα στον Ηχο (ενα της revel δαπεδου ηταν, λιγο πανω απο το χιλιαρικο),ενω το ιδιο ηχειο οι Βρετανοι το αποθέωναν..
Καποιοι υποστηριζουν οτι δεν ειναι να εμπιστευεσαι το what hifi ενω καποιοι αλλοι τον Ηχο..Συμπερασμα αυθαιρετο θα ελεγα εγω γιατι και οι Reviewers εχουν αυτια.:)

Τελικα τι συμβαινει; (Απορίες ενoς αρχάριου που δεν τον παιρνει να πεταει τα λεφτα του απο δω και απο κει καθε τρεις και λιγο)

O Rotel δεν παρουσιάστηκε όπως το εννοείς, μπορείς να δεις τη βαθμολογία του άλλωστε σε σχέση με τους ενισχυτές ίδιας αξίας και τα ηχεία που έλαβαν μέρος επιλέχτηκαν ανάμεσα σε άλλα τα οποία δεν έλαβαν μέρος γιατί απείχαν ποιοτικώς από αυτά - κατόπιν ακρόασης.

Πηγαίνετε να τα ακούσετε μόνοι σας, και κρίνετε. Έχω την πεποίθηση ότι θα καταλήξετε στα ίδια συμπεράσματα. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι δυο reviewer που ασχοληθήκαμε με το συγκριτικό. Διαβάστε επίσης τα κείμενα εκτός από τις βαθμολογίες.
Δεν δίνουμε ελέγχους τριμήνου. Λέμε και πέντε πράγματα.

Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Μια προταση "HXO" (hxos):
Επειδη η αγορα μεταχειρισμενων ειναι πολυ ..."αναπτυγμενη", θα προτεινα οπως μπουν ολες οι βαθμολογιες, ή μαλλον ολα τα των πινακων, της τελευταιας 10ετιας (8ετιας; ) σε ενα δικτυακο αρχειακι στη σελιδα του ΗΧΟΥ (ευελπιστω πως δεν χαθηκαν τα "δικαιωματα"), ωστε να προσφευγουν οι ενδιαφερομενοι. Νομιζω ο,τι πρεπει να υπαρχουν ολα τα "σχετικα" αρχειοθετημενα!

Re: Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Μια προταση "HXO" (hxos):
Επειδη η αγορα μεταχειρισμενων ειναι πολυ ..."αναπτυγμενη", θα προτεινα οπως μπουν ολες οι βαθμολογιες, ή μαλλον ολα τα των πινακων, της τελευταιας 10ετιας (8ετιας; ) σε ενα δικτυακο αρχειακι στη σελιδα του ΗΧΟΥ (ευελπιστω πως δεν χαθηκαν τα "δικαιωματα"), ωστε να προσφευγουν οι ενδιαφερομενοι. Νομιζω ο,τι πρεπει να υπαρχουν ολα τα "σχετικα" αρχειοθετημενα!

Τα domain είναι διαφορετικό πράγμα από τον τίτλο. Το ίδιο θα παραμείνει hxoseikona.gr
Τίποτε δεν χάνεται και τίποτε δεν σβήνεται. Για παράδειγμα, στον οδηγό κεφαλών πικάπ που θα έχει το sound and vision, δεν σβήσαμε τις υπόλοιπες κεφαλές πικάπ που ψάξαμε και δουλέψαμε επάνω σε αυτές. Απλά αντί να έχουμε 350 κεφαλές, έχουμε 290 (περίπου) για να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς.
Όλα υπάρχουν βασικά από το πρώτο τεύχος του ήχου, αλλά όταν μιλάμε για πάνω από 40 χρόνια καταλαβαίνεις ότι για να ψηφοποιηθεί αυτή η δουλειά, είναι γιγαντιαίο project.

Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Δηλ Λεωνιδα, το εξελακι που εμπαινε πριν μια 5ετια χαθηκε; Εννοω των πινακων των τελευταιων σελιδων.

Re: Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Δηλ Λεωνιδα, το εξελακι που εμπαινε πριν μια 5ετια χαθηκε; Εννοω των πινακων των τελευταιων σελιδων.

Όχι. Αυτό λέω. Τίποτε δεν χάθηκε. Υπάρχουν όλα.

O Rotel δεν παρουσιάστηκε όπως το εννοείς, μπορείς να δεις τη βαθμολογία του άλλωστε σε σχέση με τους ενισχυτές ίδιας αξίας και τα ηχεία που έλαβαν μέρος επιλέχτηκαν ανάμεσα σε άλλα τα οποία δεν έλαβαν μέρος γιατί απείχαν ποιοτικώς από αυτά - κατόπιν ακρόασης.

Πηγαίνετε να τα ακούσετε μόνοι σας, και κρίνετε. Έχω την πεποίθηση ότι θα καταλήξετε στα ίδια συμπεράσματα. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι δυο reviewer που ασχοληθήκαμε με το συγκριτικό. Διαβάστε επίσης τα κείμενα εκτός από τις βαθμολογίες.
Δεν δίνουμε ελέγχους τριμήνου. Λέμε και πέντε πράγματα.

Λεωνίδα λύσε μου άλλη μια απορία..Με τι συνοδα έπαιξαν τα ηχεία της δοκιμής σε δικαναλο ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γίνεται ό,τι γίνεται σ'αυτόν τον μάταιο κόσμο.
Ουδείς άσπιλος,άλλωστε περιοδικά είναι και όχι μαθηματικά αξιώματα
Τα ώτα σας παίδες,ν'ακούτε με τα δικά σας,όχι των άλλων.
Μα δεν έχετε εμπιστοσύνη στα ώτα σας;
Θα την αποκτήσετε με την πάροδο του χρόνου.
Ο συγχωρεμένος ο Σπέρτας κάποτε,σε μια συζήτηση που είχαμε,μου είχε πει...αν δεν πληρώσεις,δεν μαθαίνεις.
Εγώ και πλήρωσα και δεν έμαθα:flipout::flipout:

Έχεις δίκιο..Ξέρεις τι είναι να δώσεις έναν σκασμό λεφτά σε ηχειο που πετάει σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών και να μην μπορεί να διαχειριστεί σωστα πάνω από τρία όργανα; :)
Όχι τίποτε άλλο θα πρέπει να αλλάξουμε μουσικα γούστα και να παίζουμε μονάχα ότι αραχνουφαντο μπορεί να κουμαντάρει το ηχείο..

εμένα πάντως μου εκανε εντύπωση που ενω τα q acoustics 3050 ο ηχος ( νέο τεύχος) τα βαθμολογεί με την μικρότερη βαθμολογία του συγκριτικού,και ο συντάκτης του άρθρου δεν δείχνει να τον ικανοποιούν..,
αντίθετα πχ στο τεστ του what hifi, καθώς και σε πολλά άλλα ξένα reviews, τα εκθειάζουν.

εμένα πάντως μου εκανε εντύπωση που ενω τα q acoustics 3050 ο ηχος ( νέο τεύχος) τα βαθμολογεί με την μικρότερη βαθμολογία του συγκριτικού,και ο συντάκτης του άρθρου δεν δείχνει να τον ικανοποιούν..,
αντίθετα πχ στο τεστ του what hifi, καθώς και σε πολλά άλλα ξένα reviews, τα εκθειάζουν.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τα βρετανικά περιοδικά, τα reviews (ιδίως όταν περιλαμβάνουν ντόπια μηχανήματα) πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι με "έναν κόκκο αλάτι" (που λένε κι οι Άγγλοι), αλλά με ολόκληρο σακούλι. Ειδικά δε το What HiFi, έχει πολύ κακή φήμη ακόμα και μεταξύ των Βρετανών.

Τελικά ήταν πολύ καλή η ιδέα για το συγκριτικό ηχείων δαπέδου στο χιλιάρικο. :rolleyes:

Τα γράφουμε όλα στη δοκιμή. Και με τι συνοδά έπαιξαν και πως ήταν συνδεμένα, αλλά κυρίως για ποιο λόγο το ένα ηχείο υπερτερούσε εκεί που υπερτερούσε και μειονεκτούσε εκεί που μειονεκτούσε. Και ποιον θα ικανοποιήσει και ποιον όχι, μέχρι και που πρέπει να έχεις τα ρυθμιστικά σε κάποιες περιπτώσεις.

Τώρα αν το ΑΕ103 το whathifi το έχει υποδεέστερο από το 3050 ή δεν ξέρω γω ποιο άλλο, δεν θα μπορούσε να με απασχολεί παρά καθόλου. Ιδιαίτερα όταν οι διαφορές δίπλα δίπλα έβγαζαν μάτι. Για να μην πω αυτί... .

Όταν ένα ηχείο δεν μπορεί να διαχειριστεί το χαμηλό του και παίζει σαν μια βοή τις χαμηλότερες νότες του τσέλου, ενώ ένα άλλο μικρότερο σε μέγεθος καταφέρνει να παίξει στρωτά και να διακρίνεις ότι παίζει βιολοντσελίστας και όχι... τρακτέρ, πιστέψτε με η διαφορά είναι τεράστια.
Επίσης σε αυτό το επίπεδο τιμών, οι ακριβότερες μονάδες, ακούγονται... ΠΟΛΥ!

Αυτά. Για τα υπόλοιπα μπορείτε να διαβάσετε τη δοκιμή.

Τελικά ήταν πολύ καλή η ιδέα για το συγκριτικό ηχείων δαπέδου στο χιλιάρικο. :rolleyes:

Τα γράφουμε όλα στη δοκιμή. Και με τι συνοδά έπαιξαν και πως ήταν συνδεμένα, αλλά κυρίως για ποιο λόγο το ένα ηχείο υπερτερούσε εκεί που υπερτερούσε και μειονεκτούσε εκεί που μειονεκτούσε. Και ποιον θα ικανοποιήσει και ποιον όχι, μέχρι και που πρέπει να έχεις τα ρυθμιστικά σε κάποιες περιπτώσεις.

Τώρα αν το ΑΕ103 το whathifi το έχει υποδεέστερο από το 3050 ή δεν ξέρω γω ποιο άλλο, δεν θα μπορούσε να με απασχολεί παρά καθόλου. Ιδιαίτερα όταν οι διαφορές δίπλα δίπλα έβγαζαν μάτι. Για να μην πω αυτί... .

Όταν ένα ηχείο δεν μπορεί να διαχειριστεί το χαμηλό του και παίζει σαν μια βοή τις χαμηλότερες νότες του τσέλου, ενώ ένα άλλο μικρότερο σε μέγεθος καταφέρνει να παίξει στρωτά και να διακρίνεις ότι παίζει βιολοντσελίστας και όχι... τρακτέρ, πιστέψτε με η διαφορά είναι τεράστια.
Επίσης σε αυτό το επίπεδο τιμών, οι ακριβότερες μονάδες, ακούγονται... ΠΟΛΥ!

Αυτά. Για τα υπόλοιπα μπορείτε να διαβάσετε τη δοκιμή.

καταρχάς για την συζήτηση που κανουμε,
και όντας τακτικός αγοραστής του Ηχου, και επειδή είμαι καλοπροαίρετος, δεκτά όλα τα ανωτέρω,
αλλά οκ το what hifi δεν είναι ουδόλως αντικειμενικό στο πως ακούγονται τα 3050...,
αλλά και αυτά τα reviews που παραθέτω στην συνέχεια , ούτε και αυτοί ξέρουν τι ακούνε.... και τους δίνουν τόσο πολύ διαφορετικές κριτικές...από τον Ηχο
απλά αναρωτιέμαι...
http://www.witchdoctor.co.nz/index.php/2015/08/q-acoustics-3050-floorstanding-speaker-review/
http://www.hifi-review.net/420-q-acoustics-3050.html,
http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/1215/Q_Acoustics_3050_Speakers_Review.htm
https://www.facebook.com/QAcoustics/posts/1145510328798121
http://www.mymac.com/2016/09/3050-floor-standing-speakers-review/, ... κλπ

Last edited:
καταρχάς για την συζήτηση που κανουμε,
και όντας τακτικός αγοραστής του Ηχου, και επειδή είμαι καλοπροαίρετος, δεκτά όλα τα ανωτέρω,
αλλά οκ το what hifi δεν είναι ουδόλως αντικειμενικό στο πως ακούγονται τα 3050...,
αλλά και αυτά τα reviews που παραθέτω στην συνέχεια , ούτε και αυτοί ξέρουν τι ακούνε.... και τους δίνουν τόσο πολύ διαφορετικές κριτικές...από τον Ηχο
απλά αναρωτιέμαι...
http://www.witchdoctor.co.nz/index.php/2015/08/q-acoustics-3050-floorstanding-speaker-review/
http://www.hifi-review.net/420-q-acoustics-3050.html,
http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/1215/Q_Acoustics_3050_Speakers_Review.htm
https://www.facebook.com/QAcoustics/posts/1145510328798121
http://www.mymac.com/2016/09/3050-floor-standing-speakers-review/, ... κλπ

Ποιο απ' όλα αυτά είναι συγκριτικό;
Ορισμένες φορές αισθάνομαι ότι γράφω αλλά δεν διαβάζετε τι γράφω. Ήταν συγκριτικό μεταξύ 8 ηχείων που επιλέχτηκαν μεταξύ άλλων, τα οποία άλλα δεν μετείχαν του συγκριτικού γιατί ήταν υποδεέστερα, κάτι που κρίθηκε κατόπιν ακρόασης.

Λοιπόν παιδιά, καλή πρωτοχρονιά να έχουμε, δεν μπορώ όπως καταλαβαίνετε να παραθέσω τη δοκιμή εδώ. Πολύ ευχαρίστως να σας πω ότι θέλετε σε pm, ακόμα και γαργαλιστικές λεπτομέρειες για την αντίδραση ορισμένων που... ήθελαν να κερδίσουν πέναλτι πριν ξεκινήσει το συγκριτικό :flipout:

Καλή χρονιά!

απλά αναρωτιέμαι...

Χωρίς να έχω διδακτορικό επί της ...σημασιολογίας ,δεν θα έπαιρνα στα σοβαρά κάποιους από τους κριτικούς (έχουν χαμηλή τιμή επειδή μας...αγαπάει η εταιρεία,π.χ),ενώ άλλοι (όρα Martin Colloms) μασάνε πολύ τα λόγια τους ή δεν διαφωτίζουν καθόλου τον αναγνώστη (το μπασσο είναι ΚΑΙ exuberant KAI well-paced)

ok φίλε kimon,
τότε ποιούς θα έπερνες στα σοβαρά?
ποιοί δεν μασάνε τα λόγια τους?

φίλε pleo,
δεν ισχυρίστηκα ότι τα reviews που παρέθεσα ήταν συγκριτικά.

ok φίλε kimon,

φίλε pleo,

1. Παίρνεις ένα πριόνι και κόβεις ό,τι καμπίνα υπάρχει κάτω από τα μεγάφωνα κάποιων ηχείων. Δεν χρειάζεται να πω ποιο ή ποια. Κατόπιν τα ακούς.
2. Γράφεις εκεί που πρέπει όποιον σου λέει ότι το ηχείο του είναι δήθεν τάχα μου σπουδαίο και έχει πάρει και βραβεία και ολυμπιακά μετάλλια, ακόμα και ότι έχει κερδίσει στο Voice of Greece!
3. Επαναλαμβάνεις τις ακροάσεις χιαστή για να πιστοποιήσεις το αποτέλεσμα, το οποίο όλως τυχαίως δεν είναι αποτέλεσμα ενός ζεύγους αυτιών αλλά δυο.
4. Εάν τυχαίνει να είσαι κάτοχος ενός ηχείου που τέλος πάντων δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα μιας δοκιμής που διάβασες, δεν έχεις παρά να πας να ακούσεις και τα υπόλοιπα.

ok φίλε kimon,

φίλε pleo,

Θα σε συμβούλευα να κάνεις εκτενή ακρόαση με τα μικρά της 3020 καλοπροαίρετα μιλάω εκεί θα έβρισκες την απάντηση.
Δεν σου κρύβω λίγο έλειψε να τα αγοράσω... Αλλά...

Μα για αυτό και το υπονοούμενο μου ...Είχα αναφερθεί και παλιότερα για τα δαπέδου της Q απλά τώρα επιβεβαιώθηκα με το τεστ του ήχου .

Μα για αυτό και το υπονοούμενο μου ...Είχα αναφερθεί και παλιότερα για τα δαπέδου της Q απλά τώρα επιβεβαιώθηκα με το τεστ του ήχου .

ok,
τά εχεις ακούσει τα 3050?
η μόνο τα 3020?

ok φίλε kimon,

Παραλείποντας για λόγους τακτ τους συντάκτες του περιοδικού,θεωρώ (για πολλούς λόγους όπως εργαστηριακές μετρήσεις,σταθερό σύστημα αναφοράς κ.α.) ότι οι δοκιμές του Δ.Σταματάκου στο Αvmentor δεν είναι απλές εκφράσεις γνώμης.Και πάλι όμως το ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟ διάβασμα είιναι αναγκαίο.
ΥΓ.Καλή χρονιά σε όλους!

Last edited: