Εμενα μου εχουν δημιουργηθει καποιες αποριες..Δεν ειμαι ο φανατικος του στυλ ''τρεχω ολη μερα να ακουσω συστηματα'' αλλα διαβαζοντας το τελευταιο τευχος του Ηχου,θυμηθηκα καποιες αντιστοιχες παρουσιασεις στο Βρετανικο What Hifi οι οποιες δεν μπορω να πω σε καμια περίπτωση οτι συμβαδίζουν στους μεσους ορους,οσον αφορα την δυναμική της αξίας του μηχανηματος η του ηχειου που παρουσιαστηκε...
Και εξηγουμαι..Πριν αρκετο καιρο ειχαν παρουσιάσει στο What Hifi τα Acoustic Energy 103 τα οποια τα ειχαν ψιλοθαψει ειναι η αληθεια βαθμολογικα,συγκρινοντας τα παραλληλα με τα Q-Acoustics 2050 (το προηγούμενο μοντελο απο αυτο που παρουσιαζεται στο συγκριτικο -3050- του Ηχου)..Ο Ηχος αποθεωσε τα Acoustic Energy (βαθμολογικα μιλαω παντα) και παραλληλα εδωσε μια απο τις μικρότερες βαθμολογίες στο συγκριτικό στην εξελιξη των -2050- για τα οποια επιναν νερο οι Βρετανοι στο ονομα τους...
http://www.whathifi.com/acoustic-energy/103/review
Αλλο παραδειγμα...Οι βρετανοι δεν ενθουσιαστηκαν με τον Rotel A14,σε αντιθεση με το Ελληνικο περιοδικο που το τοποθετησε αρκετα πανω απο τον ατυπο μεσο ορο (στο προσφατο τευχος)..
http://www.whathifi.com/rotel/a14/review
Τελικα σαν υποψηφιος αγοραστης ποιον να πιστέψω..Θα μου πείτε τα αυτια μου..Σαφως..Αλλα τοτε ποιος ο ρολος του ειδικου εντυπου και ηλεκτρονικού πλέον τυπου;
Οταν ενα μηχανακι ειναι καλο δεν θα επρεπε να συμβαδιζουν μες στις ακρες οι γνωμες των ειδικων;
ΥΓ...Πιο πάνω αναφέρθηκα σε Βρετανικες εταιρειες...Αν ηταν η Yamaha πχ στην μεση και την εθαβαν θα ελεγα ''ok ,προσπαθουν να προωθησουν τα Βρετανικα μηχανηματα.''
Αλλο..Πριν λιγα χρονια επαθα πλακα οταν ακουσα ενα ηχειο που δεν ειχε βαθμολογηθει καλα στον Ηχο (ενα της revel δαπεδου ηταν, λιγο πανω απο το χιλιαρικο),ενω το ιδιο ηχειο οι Βρετανοι το αποθέωναν..
Καποιοι υποστηριζουν οτι δεν ειναι να εμπιστευεσαι το what hifi ενω καποιοι αλλοι τον Ηχο..Συμπερασμα αυθαιρετο θα ελεγα εγω γιατι και οι Reviewers εχουν αυτια.
Τελικα τι συμβαινει; (Απορίες ενoς αρχάριου που δεν τον παιρνει να πεταει τα λεφτα του απο δω και απο κει καθε τρεις και λιγο)
O Rotel δεν παρουσιάστηκε όπως το εννοείς, μπορείς να δεις τη βαθμολογία του άλλωστε σε σχέση με τους ενισχυτές ίδιας αξίας και τα ηχεία που έλαβαν μέρος επιλέχτηκαν ανάμεσα σε άλλα τα οποία δεν έλαβαν μέρος γιατί απείχαν ποιοτικώς από αυτά - κατόπιν ακρόασης.
Πηγαίνετε να τα ακούσετε μόνοι σας, και κρίνετε. Έχω την πεποίθηση ότι θα καταλήξετε στα ίδια συμπεράσματα. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι δυο reviewer που ασχοληθήκαμε με το συγκριτικό. Διαβάστε επίσης τα κείμενα εκτός από τις βαθμολογίες.
Δεν δίνουμε ελέγχους τριμήνου. Λέμε και πέντε πράγματα.