Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Ειχα δυο CRT Philips και κατα καιρους απειρες αλλες συσκευες...αλλα ολες σχεδον μου βγηκαν ελαττωματικες...πχ. πριν κατι μηνες πηρα καποιες οικονομικες λαμπες Philips που εγραφαν πανω "8 years lamplife" και καηκαν στους 3 μηνες ενω καποιες αντιστοιχες Osram που εχω σπιτι κρατησαν 5-6 χρονια χωρις προβλημα...ακομη και οι CRT εδειχναν γενικα πολυ μετρια και σε συγκριση με αντιστοιχης τιμης Sony φιλων σιγουρα χειροτερα...

Και εγώ ανυσυχώ... Μου έχουν χαλάσει συσκευές sony (πολλές), samsung (οι μισές), LG (πάλι οι μισές), philips (μόνο 1). Δυστυχώς δεν πρέπει να αγοράσω τίποτα ξανά από κανέναν, γιατί μπορεί να χαλάσει... -bye-

Το 2004 ημουν ετοιμος να αγορασω την "υπερτηλεοραση" 32PF9966 των 2,500 ευρω τοτε εως οτου εμαθα (απο εναν Ολλανδο μαλιστα , μελος του AVforums) οτι ειχε τα παλια πανελ IPS και εισοδο DVI οταν τα αντιστοιχα μοντελα της LG που κοστιζαν 30-40% λιγοτερο ειχαν S-IPS και HDMI...
Και τελικά την αγόρασες την LG;

Με λιγα λογια οσο περισοτερα μαθαινα για τηλεορασεις τοσο συνειδητοποιουσα οτι η αγορα τηλεορασης Philips ειναι πεταμενα λεφτα , πχ. σημερα LG 47" με 200 Hz στα 1200 ευρω , Philips 47" με 200 Hz με την ιδια ακριβως τεχνολογια στα 2500 ευρω κτλ.

Δεν λεω οτι οι Sony γενικα εχουν καλυτερη εικονα , παντως στα ιδια χρηματα (και 50% παραπανω μπορω να πω) αν συγκρινουμε Philips με οποιαδηποτε αλλη γνωστη μαρκα (LG, Samsung , Sony , Panasonic κτλ) σιγουρα η αλλη μαρκα θα εχει καλυτερη εικονα...

Για Pioneer βεβαια δεν το συζηταμε καν , ουδεμια συγκριση...

Σίγουρα. 100%. Ειδικά οι LG... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Γιατι η κοροιδια προς την LG? Την δικη της τεχνολογια 200 Hz χρησιμοποιει η Philips και ουτε η διαφορα στην εικονα στο τηλεοπτικο σημα ειναι τοσο μεγαλη ωστε να δικαιολογει την διπλασια τιμη...

Για διαφορα σε HD δεν αναφερω καν γιατι ειναι μηδαμινη...

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Τα σπασιματα στην κινηση σε αναπαραγωγη 24p σε καταστημα τα εχω δει και σε 7403 και σε 9603 οποτε δεν αφορουν μονο την προηγουμενη σειρα της LG αλλα και αλλες μαρκες... Απλως δεν πουληθηκαν τοσο πολλες ωστε να γινει θεμα.

Ετσι απο περιεργεια ψαξε στις αγγελιες να δεις ποσες Philips εχουν παει προς πωληση λιγο διαστημα μετα την αγορα...

Τα σπασιματα στην κινηση σε αναπαραγωγη 24p σε καταστημα τα εχω δει και σε 7403 και σε 9603 οποτε δεν αφορουν μονο την προηγουμενη σειρα της LG αλλα και αλλες μαρκες... Απλως δεν πουληθηκαν τοσο πολλες ωστε να γινει θεμα.

Ετσι απο περιεργεια ψαξε στις αγγελιες να δεις ποσες Philips εχουν παει προς πωληση λιγο διαστημα μετα την αγορα...

Το οτι ο κορυφαιος επεξεργαστης κινησης ηταν δανεικος απο την LG ειλικρινα πρωτη φορα το ακουω. Απο τα πολυ δυνατα σημεια επεξεργασιας της philips ειναι οι επεξεργαστες κινησης και οι scalers. Εξαλλου τΑ 200ΗΖ philips ειναι αλλου παπα ευαγγελιο και βγαινουν με διπλασιασμο των καρε απο 50 στα στα 100 και διπλασιασμο στο ανασβοσβησμα του clear lcd. Μηπως και το τελευταιο ειναι δανεικο?
Μονο σπασιματα στην κινηση δεν εχω δει ποτε σε philips. Στα κορυφαια της μοντελα ειδικα ειναι χαρμα οφθαλμου και η κινηση χαρακτηριζεται flowless.
Οσο για την LG κουραστηκα να διαβαζω τι εχουν τραβηξει τα παιδια με το μοντελο 5000 και 6000 αλλα και την αντιμετωπιση τους απο το service και τα σπασιματα στα πλακακια και ολα τα σχετικα.
Νικος

Στα κορυφαια της μοντελα ειδικα ειναι χαρμα οφθαλμου και η κινηση χαρακτηριζεται flowless.

Μάλλον flawless (=άψογη) ήθελες να γράψεις και όχι flowless (=χωρίς ροή)
-bye-

Το πρόβλημα με την κίνηση στην LG δεν αφορούσε μόνο τα 24p, αλλά την κίνηση παντού με ενεργά τα 100Hz. Αν θυμάμαι καλά τα "πλακάκια" ήταν ένα video της philips, οπότε δεν μιλάμε για 24p.

Για τον αριθμό των πωλήσεων δεν έχω άποψη. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να βγάλω άποψη από τον μικρόκοσμο του φόρουμ, όπου οι πωλήσεις πλάσμα είναι σημαντικά μεγαλύτερες από τις "επίσημες" στατιστικές έρευνες. Φαντάζομαι η philips έχει πουλήσει περισσότερο από την pioneer που έκλεισε το τμήμα τηλεοράσεων, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται και στο τι διαβάζουμε στο φόρουμ.
Όσο για αγγελίες μετά την αγορά: υπάρχουν για όλες τις μάρκες. Υπάρχουν περιπτώσεις ακόμα και για κούρο αν ψάξεις στο site.

Τέλος την άποψη μου για τα 24p την έχω πει: δεν έχω δει ακόμα καμιά τηλεόραση χωρίς judder. Και οι philips έχουν...

Οι philips έχουν 1 ελάττωμα: την υψηλή στάθμη του μαύρου. Αν σε αυτό το ελάττωμα προσθέσεις έναν μέτριο scaler με προβληματική κίνηση, έχεις μια LG. Το γιατί οι philips είναι κάκιστες αγορές και οι LG κελεπούρια είναι μια απορία που εμένα δεν έχει απαντηθεί...
Όπως και το γιατί ελαττώματα της philips διαιωνίζονται, και της LG συγχωρούνται τάχιστα...
[Επηρεάστηκα από μια απάντηση για αγορά μιας philips που αντιπρότεινες την LG...]

Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις, αλλά το ότι σου αρέσουν οι samsung και οι sony μπορώ να το καταλάβω εύκολα. Και σε εμένα αρέσουν, γιατί βάζουν προσεγμένα πάνελ, και μπορείς να φέρεις την στάθμη του μαύρου σε ανεκτά επίπεδα. Όμως το γιατί σου αρέσουν οι LG δεν το έχω καταλάβει... -bye-

Για εμενα οι περισσοτερες LG που εχω δει εκτος απο μια διαφορα που υπαρχει σε σχεση με το τηλεοπτικο σημα (οχι μεγαλη παντως) σε σχεση με τις Philips σειρα 9 , δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο Philips σειρα 7 , ισα ισα που θα ελεγα οτι ειναι και καλυτερες.

Για την κινηση τα εχω πει παραπανω , στα 100 Hz της Philips τα artifacts πεφτουν συννεφο πχ. σε μοντελα με Pixel Plus 3 HD σε ποδοσφαιρικο αγωνα η μπαλα ξαφνικα χωριζεται σε 3 κομματια , σε 1080/24p δε το judder ειναι εμφανες (προσοχη δεν μιλαω με video 1080/60i που παιζουν στα πιο πολλα κατααστηματα)...

Απο εκει και περα αν καποιος θελει να επικεντρωθει στα αρνητικα των LG ενω δεν βλεπει τα αντιστοιχα των Philips επειδη ειναι δηθεν "μαρκα" τι να πω....

Για εμενα οι περισσοτερες LG που εχω δει εκτος απο μια διαφορα που υπαρχει σε σχεση με το τηλεοπτικο σημα (οχι μεγαλη παντως) σε σχεση με τις Philips σειρα 9 , δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο Philips σειρα 7 , ισα ισα που θα ελεγα οτι ειναι και καλυτερες.

Το καλύτερες ή χειρότερες δεν μπορώ να σου πω. Για εμένα καμία δεν είναι καλή για την αγοράσω, είτε philips είτε LG. Από την στιγμή που δεν έχουν καλό μαύρο, δεν έχουν τίποτα. Αν έπρεπε να επιλέξω, θα διάλεγα philips γιατί τα 100 Hz της LG είναι προβληματικά. Και δεν είναι προβληματικά μοντέλα πριν 2-3 χρόνια, μιλάμε για την αμέσως προηγούμενη σειρά.
Όποιος νομίζει ότι το πρόβλημα στην κίνηση είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, ας περάσει από το Public στο Σύνταγμα για να αποκτήσει ιδία άποψη...
(Και να μην ακούει τον κάθε Πετάση που λέει ότι θέλει :flipout:)
Για την κινηση τα εχω πει παραπανω , στα 100 Hz της Philips τα artifacts πεφτουν συννεφο πχ. σε μοντελα με Pixel Plus 3 HD σε ποδοσφαιρικο αγωνα η μπαλα ξαφνικα χωριζεται σε 3 κομματια

Η 9731 που έχω έχει pixel plus 3 hd, και η μπάλα ΔΕΝ χωρίζεται σε τίποτα!
2 χρόνια που την έχω θα το είχα δει... Η κίνηση στην 9731 είναι υποδειγματική. Δεν ξέρω που έχουν γραφτεί αυτά σαν προβλήματα, αλλά απλά δεν ισχύουν.

Μπορεί και άσχετο (ή να μην το θυμάμαι καλά - το αλτσχάϊμερ δυστυχώς) άλλα ο εγκαταστάτης που μου ρύθμισε το πιάτο της νόβα (και μέλος του φόρουμ) αλλά μου είπε ότι η νόβα παίζει πολύ καλά στην 9731. Μπορεί να είναι αλήθεια με βάση της τηλεοράσεις που έχει δει, μπορεί απλά και να με δούλευε... :flipout:

σε 1080/24p δε το judder ειναι εμφανες (προσοχη δεν μιλαω με video 1080/60i που παιζουν στα πιο πολλα κατααστηματα)...
24p να παίζει δύσκολα βρίσκεις στα καταστήματα. Αλλά όπως έχω πει, εγώ judder βλέπω σε όλες τις τηλεοράσεις. Η τελευταία που είδα (και είχε) ήταν η G10. Αυτό σημαίνει ότι είναι κακή τηλεόραση;
Απο εκει και περα αν καποιος θελει να επικεντρωθει στα αρνητικα των LG ενω δεν βλεπει τα αντιστοιχα των Philips επειδη ειναι δηθεν "μαρκα" τι να πω....

Δεν επικεντρώνομαι στα αρνητικά των LG. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω την αντιπάθεια προς τις philips με φράσεις τύπου οι philips χαλάνε, έχουν 3 μπάλες, δεν δέχονται 1080p, δεν έχουν καλή εικόνα. Και οι LG με υστέρηση στην κίνηση, να προτείνονται για αγορά. (Προσωπικά ουδέποτε θα πρότεινα σε κάποιον να αγοράσει philips, LG, toshiba, κλπ., εκτός και αν γνωρίζει τι πάει να κάνει...)
Και αν ψάξουμε το φόρουμ, δεν θα βρούμε και πολλά κολακευτικά σχόλια δικά μου για τις philips. Ουσιαστικά το μόνο μοντέλο που θεωρώ καλό είναι η 9803. Αυτά όμως που μου αρέσουν στις φίλιπς είναι το τηλεοπτικό τους και το ότι σαν εταιρία είναι πολύ δραστήρια και ρίχνει νέες ιδέες στο τραπέζι, είτε το ambilight, την aurea, την 21:9, το DLNA, την προσοχή στο design, κλπ.

USKiwi said:
I can't watch it with the 100Hz turned on, because I don't like seeing three cricket balls where there should be just one! On the other hand, I'm really not sure what situations this feature is designed for, so turning it off to watch sport might be ther correct thing to do.

http://www.avforums.com/forums/lcd-...lips-new-models-42pfl9603-9703-thread-32.html

Υπαρχουν παμπολες αναφορες στο AVforums και σε αλλα φορουμ...και απο οτι βλεπω αφορουν και το Pixel Perfect...

Τα προβληματα αυτα εχουν αναφερθει και στο review αυτο...

http://www.cnet.com.au/philips-42pfl9703d-339290272.htm

http://www.avforums.com/forums/lcd-...lips-new-models-42pfl9603-9703-thread-32.html

Υπαρχουν παμπολες αναφορες στο AVforums και σε αλλα φορουμ...και απο οτι βλεπω αφορουν και το Pixel Perfect...

Τα προβληματα αυτα εχουν αναφερθει και στο review αυτο...

http://www.cnet.com.au/philips-42pfl9703d-339290272.htm

Από ότι είδα αφορούσε μόνο το pixel perfect (9603/9703), όντως υπήρξε σαν πρόβλημα στην αρχή της κυκλοφορίας του μοντέλου, και διορθώθηκε τον περασμένο Αύγουστο με firmware update (από το link που παρέθεσες).
Δεν βρήκα αναφορές για προηγούμενα μοντέλα, και σίγουρα δεν υπάρχει στην 9731. Οπότε αφορά μάλλον μόνο την προηγούμενη σειρά με τα 100 Hz.

Αυτό που κρατάω εγώ από όλα αυτά, είναι ότι και οι philips και η LG είχαν προβλήματα με τα 100 Hz στις προηγούμενες σειρές τους (διαφορετικά η κάθε μια). Η philips είχε πρόβλημα με πολλαπλές μπάλες (που φτιάχτηκε με firmware update) και halo effect (φαντάζομαι το γνωστό του DNM όπως το ξέρουμε χρόνια τώρα). Η LG δεν ξέρω τι ακριβώς είχε (σπασίματα; ) και νομίζω δεν διορθώθηκε ακόμα.

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Για να το αναφέρει και μέσα στο κείμενο, προφανώς ΔΕΝ πρόκειται για τυπογραφικό λάθος...
For the rest, you get fairly average black levels, 0.32 cd/m² with a contrast of 1046:1.

Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Και παλι πολυ ειναι το 1000:1 contrast που αναφερεται , σε αλλα review το βγαζουν γυρω στο 500:1...

Κάποιο λάκο έχει η φάβα...

Για να βγάζει 1000:1 με μαύρο 0,32 cd/m², σημαίνει πως το λευκό είναι στα 320 cd/m², κοινώς, θέλεις γυαλιά ηλίου για να παρακολουθήσεις μια εικόνα κουκουρούκου...

Calibration κανείς; :flipout:

Επίσης "ενδιαφέρον" είναι ότι μέτρησαν ANSI contrast 1000:1 μετά το "καλιμπράρισμα"...
53_480_114.jpg

Δεν το είδατε αυτό που είχα βάλει στο post 495; Έτσι εννοούν αυτοί το καλιμπράρισμα... :flipout:

Κάποιο λάκο έχει η φάβα...

Για να βγάζει 1000:1 με μαύρο 0,32 cd/m², σημαίνει πως το λευκό είναι στα 320 cd/m², κοινώς, θέλεις γυαλιά ηλίου για να παρακολουθήσεις μια εικόνα κουκουρούκου...

Εγω τα φορεσα ηδη και ειμαι ετοιμος για "κινηματογραφικη απολαυση"...:afro:

Μου θυμίσατε τον χρήστη "smoothbore" (ή κάπως έτσι) που έβαζε εικόνες από γυαλιά ηλίου για τις φιλιπς και ομπρέλες για τις σόνυ...
Τον θυμάστε; (Γέλαγα πολύ με τον τρόπο που τα έγραφε και τις προσομοιώσεις που έκανε...)

Εγω τα φορεσα ηδη και ειμαι ετοιμος για "κινηματογραφικη απολαυση"...:afro:

Πότε παραλαμβάνεις;; Πόσο κόστισε τελικά; -bye-