Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Επέτρεψε μου τις έντονες μου αμφιβολίες περι των διασταυρωμένων…

Επαναλαμβανω δημοκρατια εχουμε..?

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Πάντως αν εξαιρέσεις το UK που για κάποιους λόγους το ρίχνουν, στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές στα μοντέλα. Και από ότι μαθαίνω από φίλο που ζει στην Ολλανδία, δεν βλέπει στα καταστήματα εκεί κάτι που δεν έχουμε και εμείς εδώ...

Φιλε μου ολα ειναι θεμα πολιτικης marketing. Oπως πολυ σωστα ανεφερες οντως η Αγγλια ειναι λιγο ριγμενη. Πολιτικη λοιπον της εταιριας φετος ειναι να μην κυκλοφορησει εκει η 52αρα 9704 αλλα μονο μεχρι 40''.
Πολιτικη επισης ειναι να πωλειται η 21:9 εκει 4500 λιρες, στη Δανια 5300 ευρω και στην Ελλαδα 4000.
Ακομα πολιτικη ειναι να σταματησει καθε επισημη κυκλοφορια συσκευων της στην Αμερικη.
Πολιτικη της ακομα ειναι μεχρι περισι η σειρα 9 της εταιριας που ειχε mpeg4 να κυκλοφορει μονο σε Δανια, Ολανδια, Γερμανια (δεν τις θυμαμαι ολες) με τον κωδικο Η στην Ελλαδα να ερχεται μονο με κωδικο D (Mpeg2).
Για φετος αποφασιστηκε ολες οι τηλεορασεις που ερχονται στην Ελλδα ( σειρα 7 8 και 9) να ερχονται με κωδικο Η κι αυτο δεν εχει να κανει τιποτα με τη δικη μας Digea που δεν ξερει ακομα τι της γινεται και σε τι θα εκπεμψει αν ποτε εκπεμψει δηλαδη.
Νικος

Πολιτικη της ακομα ειναι μεχρι περισι η σειρα 9 της εταιριας που ειχε mpeg4 να κυκλοφορει μονο σε Δανια, Ολανδια, Γερμανια (δεν τις θυμαμαι ολες) με τον κωδικο Η στην Ελλαδα να ερχεται μονο με κωδικο D (Mpeg2).
Για φετος αποφασιστηκε ολες οι τηλεορασεις που ερχονται στην Ελλδα ( σειρα 7 8 και 9) να ερχονται με κωδικο Η κι αυτο δεν εχει να κανει τιποτα με τη δικη μας Digea που δεν ξερει ακομα τι της γινεται και σε τι θα εκπεμψει αν ποτε εκπεμψει δηλαδη.
Νικος

Δεν ξέρω αν είναι πολιτική ή απλά ανταγωνισμός, αλλά έχουμε τηλεοράσεις φιλιπς με κωδικούς Η τουλάχιστον από πέρυσι:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=36887

Ήρθαν στην Ελλάδα το 2008 οι 9603H, 9803H, 9903H, PES0001H. Φέτος βέβαια έχουν όλα τα μοντέλα, όπως και του ανταγωνισμού φυσικά. Φαντάζομαι σήμερα χωρίς δέκτη mpeg4 δεν πουλάς στην Ελλάδα, εκτός και αν έχει 400 ευρώ...

Δεν ξέρω αν είναι πολιτική ή απλά ανταγωνισμός, αλλά έχουμε τηλεοράσεις φιλιπς με κωδικούς Η τουλάχιστον από πέρυσι:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=36887

Ήρθαν στην Ελλάδα το 2008 οι 9603H, 9803H, 9903H, PES0001H. Φέτος βέβαια έχουν όλα τα μοντέλα, όπως και του ανταγωνισμού φυσικά. Φαντάζομαι σήμερα χωρίς δέκτη mpeg4 δεν πουλάς στην Ελλάδα, εκτός και αν έχει 400 ευρώ...

Περισι τα μοντελα που ειχαν mpeg4 οπως εγραψα ηταν ολα της σειρας 9 εκτος το κλασατο PES0001H. Ειναι πολιτικη δεν ειναι ανταγωνισμος. Και μην ξεχνας οτι ακομα και τωρα που μιλαμε η συντριπτικη πλειοψηφια αγοραζει τηλεορασεις χωρις να ξερει γρι απο decoders την ιδια στιγμη που και οι ιδιοι οι πωλητες ειτε απο αγνοια η απο συμφερον ειναι σφιγγες.
Και ναι μεν χωρίς δέκτη mpeg4 δεν πουλάς στην Ελλάδα, εκτός και αν έχει 400 ευρώ αλλα για τους γνωστες. Ολοι οι αλλοι μια χαρα αγοραζουν και μαλιστα σε πολλαπλασιες τιμες. :grinning-smiley-043

Ακομα πολιτικη ειναι να σταματησει καθε επισημη κυκλοφορια συσκευων της στην Αμερικη.

Off topic : Αυτό δεν είναι πολιτική αλλά εμπορική αποτυχία. Εκτός αν οι Αμερικανοί δεν είναι άξιοι να εκτιμήσουν την ανώτερη τεχνολογία Φίλιπς. -bye-

On topic : Και για μένα η LG μου είναι σούπερ ικανοποιητική αλλά αυτό δεν αλλάζει τα απόλυτα νούμερα που στην περίπτωση των τηλεοράσεων όντως λένε την αλήθεια. Ειδικά για μαύρο και κοντράστ, αλλά και για το αναγκαστικό scaling το οποίο απλά δεν γίνεται να είναι καλύτερο ποιοτικά ούτε και ίσο με την προβολή της αρχικής μη αλλαγμένης διάστασης χωρίς ενδιάμεσες μετατροπές.

Επίσης αν εργάζεσαι στη Φίλιπς ή έστω μέλος της οικογένειάς σου εργάζεται εκεί, καλό θα ήταν να το ξέρουμε ώστε να εκτιμούμε ανάλογα τον υποκειμενισμό στις απόψεις σου (όπως όλων άλλωστε).
Τέλος, αν λόγω των γνωριμιών αυτών πήρες την 21.9 πολύ φθηνότερα η αγορά σου φαντάζει πολύ πιο λογική αλλά δεν ξεκινάς από την ίδια βάση με τους άλλους υποψήφιους αγοραστές.

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Επίσης αν εργάζεσαι στη Φίλιπς ή έστω μέλος της οικογένειάς σου εργάζεται εκεί, καλό θα ήταν να το ξέρουμε ώστε να εκτιμούμε ανάλογα τον υποκειμενισμό στις απόψεις σου (όπως όλων άλλωστε).

Τέλος, αν λόγω των γνωριμιών αυτών πήρες την 21.9 πολύ φθηνότερα η αγορά σου φαντάζει πολύ πιο λογική αλλά δεν ξεκινάς από την ίδια βάση με τους άλλους υποψήφιους αγοραστές.

............
Γεγονος ειναι οτι ειμαι υπερ ευχαριστημενος απο την εικονα αλλα ευχαριστημενος και σαν πελατης. Αν συνδυασουμε μαλιστα το γεγονος του οτι την πηρα σε τιμη προσωπικου (δεν μου επιτρεπεται να πω τιμη) και το οτι μπορω να εχω την καλυτερη δυνατη υποστηριξη απο πλευρας service αν ποτε χρειαστει ναι ειναι σαφως στα πολυ θετικα της ολης ιστοριας.
Νικος

............
Παρε στα κεντρικα της εταιριας και ζητησε τον κ Βεντουρη η τον κ Χατζηγιωργη και συζητησε τις ανησυχιες σου.
Νικος

....

Δεν θα διαφωνησω αλλα ακομα και ετσι οπως το αναφερεις παλι θεμα πολιτικης ειναι. Εκει που δεν πουλας δεν καθεσαι την κανεις τοσο απλα!

Δεν ειπα ποτε οτι το scaling ειναι προτιμοτερο απο την αυτουσια εικονα. Το μονο που λεω, και εχω γανιασει, ειναι οτι αυτο που κανει το κανει (στα ματια μου τουλαχιστο) πολυ καλα.
Δεν εργαζομαι στη Philips αλλα εχω πολυ στενους δεσμους με την εταιρια τοσο στην Ολλανδια οσο και στην Αθηνα. Ναι παιρνω οτι τηλεοραση θελω σε ειδικες τιμες και ναι εχω το καλυτερο δυνατο service αν κατι παει στραβα που συνηθως δεν παει. Εχω 6 Philips στο σπιτι απο 17'' μεχρι 56'' και καμμια δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο χρονια τωρα φτου φτου.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειμαι υποκειμενικος η δεν αναγνωριζω το ομορφο. Να το πω διαφορετικα. Ειμαι τοσο υποκειμενικος οσο ο Yperion απεναντι στη Philips
Εγω δεν ειπα ποτε σε κανενα αγοραστε 21:9 και αποδειξη ειναι τα γραφομενα μου εδω και καιρο. Σαφως ειναι μια ακριβη συσκευη για ειδικες αναγκες. Απλα πιστευω οτι μετα απο 2 μηνες που την εχω δεν την χορταινω και απλα λεω σε οσα παιδια ειναι ταινιοβιοι σαν και μενα η αντιπαθουν το letterboxing να την εχουν στα υποψη για μια δοκιμη η συγκριση.
Εκτιμω και σεβομαι ολα τα παιδια εδω μεσα και ακομα κι αν καμμια φορα δεν ειμαστε και πολλοι ευχαριστοι ο ενας απεναντι στον αλλο θελω να πιστευω οτι δεν ειναι απο κακη προθεση απλα μας παρασυρει η θερμη να υποστηριξουμε τα επιχειρηματα μας.
:grinning-smiley-043

Καλά εννοείται ότι δεν θα μαλώσουμε για τηλεοράσεις! :flipout::a0210:

Και έτσι όπως το λες σχετικά με το λετερμποξινγκ και την ειδική χρήση για ταινίες, δεν έχεις και άδικο. Αλλά 1ον) Εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι οι προβολείς και παίρνουν τα πάντα αμπάριζα, γιατί αν είσαι ΤΟΣΟ ταινιάκιας δεν γίνεται να μην το σκεφτείς για προβολέα και 2ον) Από αυτό το σημείο μέχρι το να γίνει το 21.9 mainstream όπως φάνηκε να (υπο)εννοείς πρωτύτερα η απόσταση είναι χαώδης!

Καλά εννοείται ότι δεν θα μαλώσουμε για τηλεοράσεις! :flipout::a0210:

Και έτσι όπως το λες σχετικά με το λετερμποξινγκ και την ειδική χρήση για ταινίες, δεν έχεις και άδικο. Αλλά 1ον) Εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι οι προβολείς και παίρνουν τα πάντα αμπάριζα, γιατί αν είσαι ΤΟΣΟ ταινιάκιας δεν γίνεται να μην το σκεφτείς για προβολέα και 2ον) Από αυτό το σημείο μέχρι το να γίνει το 21.9 mainstream όπως φάνηκε να (υπο)εννοείς πρωτύτερα η απόσταση είναι χαώδης!

Με τους προβολεις δεν ειχα ιδιαιτερες σχεσεις ποτε κυριως λογω του πανιου των τσακισματων που κανει ανεβα κατεβα των σχετικα μεγαλων χωρων που απαιτει κλπ.
Δεν ειπα οτι το 21:9 θα γινει mainstream. Ειπα απλα οτι η philips πιεζει μεγαλους κατασκευαστες να συμπεριλαβουν format 21:9 στα BR και οτι αυτη τη στιγμη 2 γιγαντες κατασκευαστες σχεδιαζουν δικα τους μοντελα 21:9.
Δεν ειμαι χτεσινος για να μη βλεπω οτι αγκομαχωντας μολις πριν λιγο καιρο η Nova γυρισε σε μερικες ταινιες εκπομπη σε 16:9 ουτε το οτι η πληθωρα των τηλεοπτικων προγραμματων ειναι σε 4:3 σε μας και σε 16:9 σε αλλες χωρες.
Ομως η επιμονη πολλων σκηνοθετων
1. να επιλεγουν σε ποσοστο πανω απο το 50% να γυριζουν τις ταινιες τους σε 2,35:1
2. το γεγονος οτι πλεον δεν αφηνουν τα studio να πετσοκοβουν τις ταινιες τους
οδηγησε στη δημιουργια full frame ταινιων και συνεπως αναγκαστικα για να διατηρηθει η αναλογια το γνωστο σε ολους μας, και μισητο σε μενα, letterboxing.
Απο εκει και μετα το νερο μπηκε στο αυλακι και για μενα ηταν θεμα χρονου να σκασει μυτη η πρωτη τηλεοραση που να μπορει να δειχνει μια ταινια χωρις αυτες τις ενοχλητικες μπαρες. Ετσι γεννηθηκε η πρωτη 21:9 και επονται και οι επομενες.
Νικος

1.Δεν ειπα ποτε οτι το scaling ειναι προτιμοτερο απο την αυτουσια εικονα.
2.Το μονο που λεω, και εχω γανιασει, ειναι οτι αυτο που κανει το κανει (στα ματια μου τουλαχιστο) πολυ καλα.

Αυτά τα δυο που λες δεν συνδυάζονται…
Είναι σαν να λες σε καποιον που μολις εκανε λίφτινγκ πως εγινε άσχημος αλλα όμορφος-άσχημος:smile:

2. το γεγονος οτι πλεον δεν αφηνουν τα studio να πετσοκοβουν τις ταινιες τους

Το πετσοκομα των τιλων είναι μονο ελληνικό φαινομενο…
Το ζησαμε τοσα χρονια στο dvd και συγχρόνως κοιτούσαμε με παραπονο της version του εξωτερικού με τα αυθεντικά καδρα ..
Το ιδιο πραγμα εχει ξεκινήσει και στο bluray στην χωρα μας…
Βλέπετε από την στιγμη που εβαλε το χερι του ο ελληνας διανομέας στο authoring των HD τιτλων ηταν μοιραιο να συμβει και αυτό.

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Αυτά τα δυο που λες δεν συνδυάζονται…
Είναι σαν να λες σε καποιον που μολις εκανε λίφτινγκ πως εγινε άσχημος αλλα όμορφος-άσχημος:smile:

Βρε Αντρεα σαφως υπαρχουν αντικειμενικα κριτηρια αλλα η αντιληψη της εικονας ειναι καθαρα υποκειμενικη υποθεση.
Εγω μισω το letterboxing αλλον δεν τον νοιαζει.
Αλλος βρσκει ωραια τη ρθυμιση καταστηματος αλλος βλεπει σ αυτη καμενα λευκα και την κλιμακα του γκρι να κλαιει.
Λεω λοιπον οτι αυτο που κανει η τηλεοραση στα ματια μου το κανει πολυ καλα.
Οσο για το lifting πολλες φορες κανει πραγματικα θαυματα. Μηπως δεν εχουμε δει ασχημοπαπα να γινονται κυκνοι?
Μια ματια στη βιομηχανια θεαματος τα λει ολα. Κακο το παραδειγμα αλλα κααταλαβαινω τι θελεις να πεις. Στη θεωρια εχεις δικιο στην πραξη ομως αποδυκνυεται οτι τα πραγματα εναι αλλιως.
Δεν εχω βρει ενα κατοχο που να μην ειναι κολημενος με την εικονα της. Δες τις γνωμες των παιδιων που την εχουν στο αγγλικο forum ( lcd televisions - philips 21:9)
Εκτος Αντρεα κι αν εχουμε ολοι την ιδια παθηση στα ματια:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Κανεις μα κανεις κατοχος τηλεόρασης η προβολεα δεν πρόκειται ποτε να παραδεχτεί τις ελλείψεις η τα προβλήματα που εχει η επιλογή του…
Είναι πολύ σπανιο να βρεθεί ατομο που θα εχει την περίσσια αντικειμενικότητα να παραδεχτει τα μειονεκτήματα και να κανει αμερόληπτη κριτική τους προϊόντος που αγορασε .
Συνεπως εχει μειωμένη αξια το τι λενε οι κατοχοι όχι γιατι εχουν κατι στα μάτια αλλα γιατι εχουν αυτό-υποβληθεί από την επιλογη τους να τα βλεπουν όλα τελεια ..
Τα πραγματα είναι απλα ..
Υπαρχουν αντικειμενικά κριτιρια που δεν δεχονται αμφισβήτηση για το πώς πρεπει να είναι η εικονα και παντα μα παντα με βαση αυτα καταλήγουμε στο να βαθμολογήσουμε προτερήματα και μειονέκτηματα σε μια συσκευή…
Η προσωπική αποψη του καθενος μπορει να δικαιολογεί την επιλογή - όπως κανεις εσυ που λες ότι ετσι σου αρεσει - παρολα αυτά εάν θελουμε να θεωρούμαστε αντικειμενικοί και μαλιστα σε φουρουμ που ασχολείται με ηχο και εικονα τα λεγομενα μας πρεπει να βασιζονται σε αντικειμενικά κριτήρια γιατι πανω σε αυτά θα βασιστεί ο επίδοξος αναγνώστης του forum και πιθανον αγοραστής ..
Β
Μια ματια στη βιομηχανια θεαματος τα λει ολα. Κακο το παραδειγμα αλλα κααταλαβαινω τι θελεις να πεις. Στη θεωρια εχεις δικιο στην πραξη ομως αποδυκνυεται οτι τα πραγματα εναι αλλιως.

Εφόσον εχουμε να κανουμε με εικονα και όχι με ηχο η θεωρια είναι απόλυτα αλληλένδετη με την πραξη και σε καμια περιπτωση δεν μπορουμε να εθελοτυφλούμε η να αγνοούμε βασικους παραγοντες που ευθύνονται για τα θετικα και τα αρνητικά της απεικόνισης…
Ουτε για αστειο δεν δεχομαι πως η πράξη στην συγκεκριμένη περιπτωση είναι διαφορετική από την θεωρία…

Θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Ανδρέα.

Εάν δεχτούμε πως σκοπός της Χ συσκευής απεικόνισης είναι η όσο το δυνατόν πιστότερη μεταφορά του πρωτότυπου υλικού (πραγματική ζωή + τις όποιες επεμβάσεις του δημιουργού), τα κριτήριά μας είναι αναπόφευκτα αντικειμενικά.
Μόνο εάν θεωρήσουμε μια τηλεόραση ως συσκευή ωραιοποίησης ή κατασκευής εναλλακτικών "πραγματικοτήτων", δηλαδή κατασκευή "επεμβατική" - "διορθωτική" μπορούμε να πορευθούμε με τη λογική του φίλου Νίκου, ότι δηλαδή εμένα έτσι μου "αρέσει" η εικόνα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Δικαιωμα σου Αντρεα,
Εγω ουτε γι αστειο δεν δεχομαι οτι αυτο που βλεπω πρεπει αναγκαστικα να μπαινει σε καλουπια.
Ειμαι ευτυχης κι αυτο μετραει για μενα.
Δεν ειναι θεμα να παραδεχτω οτι εχω αδικο τη στιγμη που επιμενω οτι αυτο που βλεπω ειναι τελειο - στα ματια μου - μην παραξηγηθω παλι.
Και αρκετοι συμφωνουν αλλοι διαφωνουν ετσι ειναι η ζωη.
Να ενας ας πουμε που συμφωνει.

http://www.electricpig.co.uk/2009/08/10/philips-219-tv-review/

Για την ποιοτητα εικονας ειδικοτερα μεσα στο αρθρο
There’s also a staggering arsenal of picture processing tech at work behind-the-scenes - sharpening the details, enhancing colours, ironing out motion judder and adjusting the backlight to boost contrast. The result is a gobsmacking picture with a real sense of depth, particularly when watching Blu-ray.

Θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Ανδρέα.

Εάν δεχτούμε πως σκοπός της Χ συσκευής απεικόνισης είναι η όσο το δυνατόν πιστότερη μεταφορά του πρωτότυπου υλικού (πραγματική ζωή + τις όποιες επεμβάσεις του δημιουργού), τα κριτήριά μας είναι αναπόφευκτα αντικειμενικά.
Μόνο εάν θεωρήσουμε μια τηλεόραση ως συσκευή ωραιοποίησης ή κατασκευής εναλλακτικών "πραγματικοτήτων", δηλαδή κατασκευή "επεμβατική" - "διορθωτική" μπορούμε να πορευθούμε με τη λογική του φίλου Νίκου, ότι δηλαδή εμένα έτσι μου "αρέσει" η εικόνα.

Αυτο που ονομαζεις ενναλακτικη πραγματικοτητα ειναι προιον τονων ιδρωτα των μηχανικων που πασχιζουν να σου δωσουν αν οχι το τελειο τουλαχτιστο το καλυτερο δυνατον.
Κι αυτο ειναι αρκετο για μενα.
Γιατι αλλιως οπως ακουω ειναι τελειως ηλιθιο να δινουμε ενα σκασμο λεφτα για να απενεργοποιουμε στη συνεχεια ολα τα διορθωτικα εικονας τα οποια κατ αρχη εχουμε χρυσοπληρωσει.
Εγω αυτη την επεμβαση την ανεχομαι διοτι στα ματια μου δουλευει. Οταν ενεργοποιησω το pcmode τοτε τα κυκλωματα HD natural motion και clear lcd απενεργοποιουνται οπως και το overscan.
Το αποτελεσμα στα ματια μου φτωχο.
Η εικονα χανει σε μεγαλοπρεπεια και νιωθεις οτι κατι δεν παει καλα.
Αν αυτο λεγεται pure picture ευχαριστω δεν θα παρω και να ειστε καλα και να τη χαιρεστε ετσι..
Εγω αντιθετα ειμαι ευτυχισμενος με τα διωρθωτικα εικονας και στοιχηματιζω οτι ακομα και σε ενα τυφλο πειραμα οι περισσοτεροι θα συμφωνουσαν μαζι μου.
Μενει να το δουμε στην πραξη!-bye-

Αν αυτο λεγεται pure picture ευχαριστω δεν θα παρω και να ειστε καλα και να τη χαιρεστε ετσι..
Εγω αντιθετα ειμαι ευτυχισμενος με τα διωρθωτικα εικονας και στοιχηματιζω οτι ακομα και σε ενα τυφλο πειραμα οι περισσοτεροι θα συμφωνουσαν μαζι μου.
Μενει να το δουμε στην πραξη!-bye-

Μα, δεν νομίζω ότι διαφωνείς, στην τελική, με κανέναν. Εσύ περιγράφεις υποκειμενικά πως σου αρέσει να φαίνεται στα δικά σου μάτια η εικόνα και οι ''αντιφρονούντες'' πως πρέπει ν' απεικονίζεται αντικειμενικά.

Τώρα, όσον αφορά ''τους τόννους ιδρώτα'', κάθε εταιρεία προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα στις συσκευές της σε σχέση με το κόστος παραγωγής και διάθεσης. Δεν είναι μόνο προνόμιο των υπαλλήλων της Philips.

Όσον αφορά τα ρυθμιστικά, και βέβαια υπάρχουν σε όλες τις τηλεοράσεις γιατί ο καθένας μας θέλει διαφορετική εικόνα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι και έτσι πρέπει να είναι η σωστή απεικόνιση.

Αυτο που ονομαζεις ενναλακτικη πραγματικοτητα ειναι προιον τονων ιδρωτα των μηχανικων που πασχιζουν να σου δωσουν αν οχι το τελειο τουλαχτιστο το καλυτερο δυνατον.

Νίκο δεν κλιματίζεται ο 7ος όροφος;;;;
[Είπα να κάνω λίγο πλάκα, μην με παρεξηγήσεις... -bye-]

Philips%2042PFL9664%20(10).JPG

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/lcd-tvs/1815-philips-42pfl9664-naked.html

Εγω αυτη την επεμβαση την ανεχομαι διοτι στα ματια μου δουλευει. Οταν ενεργοποιησω το pcmode τοτε τα κυκλωματα HD natural motion και clear lcd απενεργοποιουνται οπως και το overscan.

Ειναι θεμα αν θελει καποιος να βλεπει μια ταινια , οπως την γυρισε ο σκηνοθετης η οπως την οραματιζονται οι τεχνικοι της Philips...

Δικαιωμα σου να προτιμας τον ...μεσιε Πομπιντου απο τον Σπηλμπεργκ...

ΥΓ. Ακομη και αν βαλουμε ολα στο off και παλι η εικονα σε οσες Philips εχω δει παλι παραποιημενη ειναι...προφανως δεν ξερουν η δεν μπορουν να δωσουν pass through την πληροφορια....-bye-