Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Aυτες που εχει στο review της τηλεορασης του site,μην φανταστεις τιποτα το τρομερο,επιλεγοντας τη θεση cinema ουσιαστικα καθαρισες κ μετα αλλαζει λιγο τα νουμερα σε φωτεινοτητα αντιθεση συντελεστη γαμμα κλπ

Πολυ απλα γιατι η 9955 οπως και η 9705 ειναι "take it or leave it" ουσιαστικα δηλαδη δεν ρυθμιζεται αλλα μενεις με οτι θεωρησε σωστο η Philips.

Mαλλον θεωρουν οτι το κοινο που απευθυνεται η τηλεοραση δεν ενδιαφερεται για κατι διαφορετικο.

Πιο πολλά ρυθμιστικά υπάρχουν για τα λαμπατέρ της παρά για την εικόνα :flipout::flipout:

Πολυ απλα γιατι η 9955 οπως και η 9705 ειναι "take it or leave it" ουσιαστικα δηλαδη δεν ρυθμιζεται αλλα μενεις με οτι θεωρησε σωστο η Philips.

Mαλλον θεωρουν οτι το κοινο που απευθυνεται η τηλεοραση δεν ενδιαφερεται για κατι διαφορετικο.

Πιο πολλά ρυθμιστικά υπάρχουν για τα λαμπατέρ της παρά για την εικόνα :flipout::flipout:

Έτσι είναι, και το κοινό που απευθύνεται είναι ανώριμο και αδαές, και η τηλεόραση έχει περισσότερα ρυθμιστικά για τα λαμπατερ της (εννοεις το ambilight φαντάζομαι).

Τα ίδια ακριβώς λέει και εδώ, και εδώ και εδώ, και εδώ , και εδώ , και εδώ και ο ΗΧΟΣ και το ΗiTech

Aπο ρυθμίσεις τίποτα (ασχέτως τι λεει το manual) και απο εικόνα μαύρο χάλι. Την πατήσαμε όσοι την πήραμε..

Έτσι είναι, και το κοινό που απευθύνεται είναι ανώριμο και αδαές, και η τηλεόραση έχει περισσότερα ρυθμιστικά για τα λαμπατερ της (εννοεις το ambilight φαντάζομαι).

Τα ίδια ακριβώς λέει και εδώ, και εδώ και εδώ, και εδώ , και εδώ , και εδώ και ο ΗΧΟΣ και το ΗiTech

Aπο ρυθμίσεις τίποτα (ασχέτως τι λεει το manual) και απο εικόνα μαύρο χάλι. Την πατήσαμε όσοι την πήραμε..

Τι κακο κι αυτο ομως με το λαμπατερ ε? Λενε οτι εχει και μαγικες ιδιοτητες. Κανεις που απεκτησε μια φορα τηλεοραση με ' λαμπατερ ' δεν γυρισε πισω σε επομενη αγορα του σε τηλεοραση διχως αυτο!
Αλλα ειναι που εμεις οι αδαεις δεν εχουμε ματια και περιμενουμε να μας τα ανοιξουνε οι ανοιχτοματηδες.
Και καλα εσυ την πατησες μια φορα, Εγω που την πατησα αρκετες? Το δις (και παραπανω) ουκ ανδρος σοφου... Ντρεπομαι και που το σκεπτομαι που υπεπεσα σε τετοιο κατ εξακολουθησιν ολισθημα...
Νικος

Από την άλλη, μην ξεχνάμε ότι το μόνο που μπορεί κανείς να ρυθμίσει σε μια τηλεόραση είναι το grayscale, το οποίο είναι πολύ καλό χρωματικά out of the box. Πέρα από το ότι η θέση θερμό είναι κοντά στους 6500, η συνιστώσες είναι σχεδόν επίπεδες, και μια ρύθμιση της θερμοκρασίας μπορείς να πετύχεις αρκετά χαμηλό ΔΕ. Το luminance δεν είναι καλό λόγω περίεργης καμπύλης γάμμα, που οφείλεται στον αλγόριθμο local dimming, και δεν έρχεται ποτέ όσο το local dimming είναι ανοιχτό. Αν και σε καμιά τηλεόραση η καμπύλη γάμμα δεν αλλάζει, της σειράς 9000 είναι λίγο τραγική...

Τι θέλω να πω; Ότι και δεκάδες ρυθμιστικά να είχε, αμφιβάλω αν θα μπορούσε κανείς να την φέρει καλύτερα. Το μόνο που πραγματικά λείπει, είναι ρύθμιση του οπίσθιου φωτισμού, ώστε να μπορούσε κανείς να δει και χωρίς local dimming, το οποίο με το που κλείνει μεταμορφώνει την 9705 σε σκουπίδι, με μαύρο από τις LCD του 2006. Και πάνω σε αυτό βασίζουν όλο το 3Δ της φετινής σειράς... :flipout:

Δεν νομίζω ότι τα σχόλια για τις λιγοστές δυνατότητες παραμετροποίησης της tv είναι περιπαικτικά και ούτε την υποβαθμίζουν. Σίγουρα ο καθένας που έχει δώσει ένα σεβαστό ποσό για την tv του είτε αυτό είναι ένα χιλιάρικο είτε πέντε, θα υπεραμύνεται της επιλογής του. Λογικό

Η tv δε μου έχει έρθει ακόμα. Αλλά από ότι διαβάζω, όλοι λένε ότι καλύτερα να τα αφήσεις όπως είναι. Άρα κάποιος που γνωρίζει λίγο παραπάνω θα ξενερώσει.

Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι η tv δεν είναι καλή. Μην τρελαθούμε κιόλας. Και στην 60pfl θα έχουμε και local dimming σε 3d. Κλασσικά εικονογραφημένα.

Νομιζω οτι ο Γιώργος το εθεσε πολυ σωστα το θέμα:

Από την άλλη, μην ξεχνάμε ότι το μόνο που μπορεί κανείς να ρυθμίσει σε μια τηλεόραση είναι το grayscale, το οποίο είναι πολύ καλό χρωματικά out of the box. Πέρα από το ότι η θέση θερμό είναι κοντά στους 6500, η συνιστώσες είναι σχεδόν επίπεδες, και μια ρύθμιση της θερμοκρασίας μπορείς να πετύχεις αρκετά χαμηλό ΔΕ. Το luminance δεν είναι καλό λόγω περίεργης καμπύλης γάμμα, που οφείλεται στον αλγόριθμο local dimming, και δεν έρχεται ποτέ όσο το local dimming είναι ανοιχτό. Αν και σε καμιά τηλεόραση η καμπύλη γάμμα δεν αλλάζει, της σειράς 9000 είναι λίγο τραγική...

Τι θέλω να πω; Ότι και δεκάδες ρυθμιστικά να είχε, αμφιβάλω αν θα μπορούσε κανείς να την φέρει καλύτερα. Το μόνο που πραγματικά λείπει, είναι ρύθμιση του οπίσθιου φωτισμού, ώστε να μπορούσε κανείς να δει και χωρίς local dimming, το οποίο με το που κλείνει μεταμορφώνει την 9705 σε σκουπίδι, με μαύρο από τις LCD του 2006. Και πάνω σε αυτό βασίζουν όλο το 3Δ της φετινής σειράς... :flipout:

Το μονο που θα ηθελα να συμπληρώσω στα γραφόμενα του (βλ υπογράμμιση μου στο κειμενο του) είναι "....να την φέρει καλύτερα, γιατι παρα τα ρυθμιστικα εικονας που εχει, η προρυθμιση "Cinema" έχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εικόνα από μόνη της" και προσωπικά με ενα κλικ στη φωτεινότητα και ενα στο gamma την εχω φερει εκει που μου αρεσει.

Νικος

Δηλαδη Γιωργο θες να μας πεις οτι αυτες οι ρυθμισεις που βλεπω ειναι πολυ καλες?

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/5638-philips-58pfl9955h12-review.html

Πχ. αυτη...

gamma%20f.jpg

..και αυτη...

rgbde%20f.jpg

χμ...ναι..τουλάχιστον στην πρώτη φωτογραφία είναι σχετικά ''κολλητά'' οι γραμμές.Αυτό είναι το μόνο θετικό που μπορώ να παρατηρήσω εγώ...

Δηλαδη Γιωργο θες να μας πεις οτι αυτες οι ρυθμισεις που βλεπω ειναι πολυ καλες?

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/5638-philips-58pfl9955h12-review.html

Πχ. αυτη...

gamma%20f.jpg

..και αυτη...

rgbde%20f.jpg

Ναι. Το γάμμα είναι περίεργο (μην πεις ότι δεν το είπα :D) και το γάμμα δεν αλλάζει σε καμιά τηλεόραση. Αλλά δες πόσο επίπεδες είναι οι συνιστώσες των χρωμάτων: με ένα ελάχιστο tweaking έρχονται ακριβώς, και παίρνεις πολύ καλή τιμή στο χρωματικό σκέλος της κλίμακας του γκρι...
Στην φωτεινότητα, πάντα θα έχεις πρόβλημα λόγω του μη επίπεδου γάμμα...
Κάτω από το 20 σβήνει απότομα, και στο 80 αυξάνει απότομα...

Και για συγκριση δειτε και αυτην (την αναφερω επειδη ειναι παραδειγμα LED με local dimming)...

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/4254-lg-55lx9500-review.html

Ολες οι μετρησεις που στην Philips ειναι σαν καρδιογραφημα ειναι επιπεδες και κοντα στο βελτιστο. Ακομη και το χρωματικο τριγωνο "ερχεται" ακριβως.

Με βαση τα ψυχρα διαγραμματα χωρις να μπαινει στην μεση ο υποκειμενικος παραγοντας προκειται για καλυτερη τηλεοραση απο την 9955.

Εγώ θα συμφωνήσω, ότι αυτή η LG έχει εξαιρετικές μετρήσεις. Το τρίγωνο ούτε έρχεται, ούτε 100% σωστό είναι, αλλά όπως ισχύει σε κάθε τηλεόραση, αυτό δεν αλλάζει... Ότι αγοράζεις, με αυτό μένεις...
(Από το τρίγωνο δεν φαίνεται το σφάλμα. Αυτό που φαίνεται "κοντά" μπορεί να είναι ένα ΔΕ 5 ή και παραπάνω... Κάποιος να δωρίσει στον Μάνο ένα Calman... :flipout:)

Άλλωστε εκεί στηρίζεται και η ένστασή μου για τα νανο-πασαλείμματα της LG...
Αν έκανε κάτι να αυξήσει την native αντίθεση των πάνελ, θα ήταν μια χαρά...
(Και θα φαίνονταν λιγότερο το halo...) Αλλά προτιμούν να παίζουν σε επίπεδο εντυπώσεων...

Πάντως το βασικό πρόβλημα των local dimming (η τοπική αυξομείωση της φωτεινότητας) δεν φαίνεται στα διαγράμματα. Μπροστά σε αυτό τα ΔΕ (που είναι ούτως η άλλως μικρά) και το γάμμα είναι λεπτομέρειες...

Γιατί τα γράφουμε εδώ, και όχι στο νήμα της 9705? Εγώ 9705 έχω... :flipout:

Να ρωτήσω κάτι και εγώ που είμαι άσχετος με όλα αυτά;

Αυτές τις διαφορές στην εικόνα θα τις έβλεπα χωρίς να έχω κάποιον να με πατρονάρει;

Γιατί όταν είδα την philips, την samsung 8000 και την vt20, η philips μου έδωσε το "wow factor".

Να ρωτήσω κάτι και εγώ που είμαι άσχετος με όλα αυτά;

Αυτές τις διαφορές στην εικόνα θα τις έβλεπα χωρίς να έχω κάποιον να με πατρονάρει;

Γιατί όταν είδα την philips, την samsung 8000 και την vt20, η philips μου έδωσε το "wow factor".

Όχι, δεν θα τις δεις. Πρέπει πρώτα κάποιος να σου δείξει μια τηλεόραση κοντά στα πρότυπα...

Ειναι ξεκαθαρο οτι την πλεον "εντυπωσιακη" εικονα απο ολες τις τηλεορασεις της αγορας την δινει η 9955 αν κρινω απο την 9705 που ειδα με την εικονα αυτη.

Για καποιον λογο που δεν ξερω η 9955 εδειχνε στο καταστημα σαν μια μετρια LCD αλλα αυτο μαλλον θα ειχε να κανει με τις ρυθμισεις η το υλικο δεν βοηθουσε. Μια ομως και εχει κοινο DNA με την 9705 σιγουρα μπορει να δειξει το ιδιο "εντυπωσιακα".

Ταυτοχρονα ομως αν παμε καθαρα με βαση τα στανταρ η εικονα αυτη ειναι απαραδεκτη. Η Philips φροντισε να μην ερχεται η τηλεοραση ουτε με calibration σε νορμαλ (για καποιους και "βαρετα" για καποιους αλλους) επιπεδα.

Γι'αυτο λεω οτι η εικονα ειναι take it or leave it.

Πώς να μην είναι εντυπωσιακή; Το "σιγμοειδές" αυτό γάμμα λέει ότι στα 30 IRE έχει 2.4 (δηλ. ποιο σκοτεινή εικόνα από όσο θα ήταν στο 2.2), στα 50-70 είναι σωστή (στα 2.2), και από 80 και πάνω βγάζει περισσότερο φως από όσο θα έπρεπε. Σου εξασφαλίζει δηλαδή μια περιοχή που είναι ακριβής με το πρότυπο (50-70 IRE), κάτω από το οποίο σου σκοτεινιάζει την εικόνα, και πάνω από αυτό σου την φωτίζει.

Σου δίνει δηλαδή αυτά τα "απίστευτα" δυναμικά που διαβάζει κανείς στα review, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια μορφή δυναμικής αντίθεσης.
Δεν θα εντυπωσιάσει; Θα εντυπωσιάσει....

(Άντε, την αποθέωσα πάλι την φίλιπς... :flipout: Αλλά μιας που τα βάλαμε το διάγραμμα, να μην το ψειρίσουμε λίγο;;;; Και φυσικά η 9705 & η 9955 είναι ακριβώς ίδιες, δεν αλλάζει τίποτα...)

Philips -2011 TVs
Kαι ποιος θα ηγείται όλων των σειρών;

Η νέα 21:9 η οποία θα κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Μία με Passive 3D... και μία με Acrtive 3D!

Κωδικοί; ... Από Πλατίνα και Χρυσό!!!

www.fullhd.gr