Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Θα ήθελα όμως και καμια γνώμη από ιδιοκτήτες για τις εντυπώσεις τους από την συμβίωση.
Όσον αφορά την κίνηση από όσο τις είδα δε κατάλαβα και καμια διαφορά.Βεβαια θα μου πείτε οτι από ένα ντέμο τι περιμενα να καταλάβω και... θα έχετε και δίκιο.
Σχετικά με την VT εκτός ότι το συγκριτικό δεν είχε τηλεοπτικό (απ'οτι κατάλαβα δλδ) η αλήθεια είναι ότι δε πολυψήνομαι για πλάσμα (το σαλόνι είναι αρκετά φωτεινό και ο τοίχος που θα τη βάλω δίπλα σε μπαλκονόπορτα 2.5 μ....)

Σχετικά με την VT εκτός ότι το συγκριτικό δεν είχε τηλεοπτικό (απ'οτι κατάλαβα δλδ) η αλήθεια είναι ότι δε πολυψήνομαι για πλάσμα (το σαλόνι είναι αρκετά φωτεινό και ο τοίχος που θα τη βάλω δίπλα σε μπαλκονόπορτα 2.5 μ....)

Ειχε και λιγο τηλεοπτικο. Μαλιστα εγιναν και καποια αρνητικα σχολια για το τηλεοπτικο της Philips...

Για αρχή να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου τους ανθρώπους που έτρεξαν για να γίνει το συγκριτικό, καθώς και το Pioneer Center για την άψογη φιλοξενία. :smile:

Τώρα, στο "ψητό"..

Η αγορά τηλεόρασης έχει ένα γερό στοιχείο υποκειμενικότητας. Παίζουν ρόλο οι συνήθειες του αγοραστή (βλέπει μέρα ή νύχτα, τηλεόραση ή ταινίες, παιχνίδια; PC; SD ή HD; κτλ κτλ) καθώς και το προσωπικό γούστο.

Θα μιλήσω από την δικιά μου οπτική γωνία, σαν κάποιος που δεν θα ανάψει ποτέ τηλεόραση ημέρα και δεν θα της συνδέσει καν κεραία.

Panasonic:
+ Καλό μαύρο. Δεν είναι Kuro, αλλά είναι καλό.
+ Μια χαρά χρώμα. Θα μπορούσε να γίνει καλύτερο αν έδινε τα κατάλληλα "εργαλεία", αλλά ζεις άνετα με αυτό.
+ Εξιοπρεπές grayscale, ακόμα και αν λάβουμε υπόψη ότι ο Μανώλης δεν μπορούσε να το "φέρει" όπως θα ήθελε καθότι η τηλεόραση δεν έχει τα κατάλληλα ρυθμιστικά..
+ Καλή κίνηση. Μπορούσες να δεις χωρίς βοηθήματα ή με. Προσωπικά είμαι fan του 24p και του σχετικού judder. Δεν μπορώ χωρίς αυτό.
+ Μπορείς να την αγοράσεις..

- Flickering. Σπαστικό στα δικά μου μάτια. Η Kuro δεν είχε καθόλου.

Pioneer:
+ Μαύρο. Respect.
+ Χρώμα. Κάνεις ότι θέλεις. Ρυθμίζεις (ο Μανώλης δηλαδή.. :p) όπως πρέπει ή όπως σου αρέσει.
+ Grayscale. Για σεμινάριο. Καμία σχέση με τις άλλες δυο.
+ Κίνηση. Μια χαρά. Ότι παίρνει, δείχνει. Δεν έχει IFC και λοιπές βλακείες, οπότε δεν μπαίνεις και στον πειρασμό να τα ενεργοποιήσεις. :D

- Ένα, αλλά καλό.. Δεν παράγεται πια.

Phillips:
+ Την συνδέεις άνετα στο PC σου χωρίς να σε τρώει το ψυχαναγκαστικό με το image retention και το burn in.

- Μαύρο. Ε, ας μη λέμε συνέχεια τα ίδια. Αυτό ήταν φωτορυθμικό, όχι τηλεόραση με τόσα λαμπάκια που αναβόσβηναν. Πολύ απλά, σε αυτό το τομέα η τεχνολογία LCD έχει φτάσει στα όριά της εδώ και πολύ καιρό..
- Χρώμα. Δεν ρυθμίζεται.. Αν σου αρέσει, έχει καλώς. Αν δεν σου αρέσει ή θέλεις να παίξει σωστά, ας πρόσεχες.
- Grayscale. Δεν υπάρχει.. κυριολεκτικά. Και δεν ρυθμίζεται.
- Κίνηση. Ψεύτικη. Απ' ότι κατάλαβα, το frame creation της έχει κάποιες βαθμίδες, αλλά δεν ξέρω σε ποια ήταν ρυθμισμένη. Αν γινόταν λιγότερο aggressive, ίσως τα πράγματα ήταν καλύτερα. Αν ήταν off, ίσως ήταν μια χαρά.
- Τηλεοπτικό. Έτυχε να τη δω να παίζει λίγο τηλεοπτικό, παράλληλα με τις υπόλοιπες. Ήταν άθλια. Ποιότητα scaling από τα '90s. Οι plasma σκούπιζαν το πάτωμα άνετα με την πάρτη της. Προσωπικά δεν θα με ένοιαζε, αλλά ο πολύς κόσμος βλέπει και τηλεόραση..
- Τιμή. Στα >2000 και μάλιστα για μόλις 46" δεν έχει τύχη.

Αυτά τα ολίγα. Έχω και κάποιες φωτογραφίες, αλλά δεν έχω δει καν τι έχει βγει.. Επιφυλάσσομαι για το βράδυ.

Για τον φωτεινο χωρο δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα. Εσυ δινεις τα λεφτα και εσυ αποφασιζεις ομως.

.....υπερβολες....
Εγω σε τηλεοπτικο, τα Ψηφιακα καναλια μεσω DIGEA η/και μεσω NOVA, τα δειχνει πολυ καλα. Παραδόξως καλυτερα απο οτι περιμενα και ενα κλικ καλυτερα απο την εξισου καινουργια SAMSUNG 32/6510 που εχω στην κρεβατοκαμαρα.

Η συγκριση εγινε με Kuro και VT20 ομως δεν εγινε με την 32C6510.

Tελος παντων και στις φωτογραφιες δεν φαινονται και μεγαλες διαφορες με την U20 που επισης εχει ο Γιωργος. Αν και εχει πει οτι στα καναλια μετριας ποιοτητας ριχνει την αντιθεση στην Philips για να βελτιωθει η εικονα.

Παρακαλουθώ οπως και ο Γιώργος (petasis) αυτα που γραφονται στο avforums.com και επεσα στο ακολουθο post:

I have some positive news regarding the 3D affair.
Sony is working on a fix for PS3 3D-games for Philips (correct 3D-720p resolution)
Also, Philips is aware that the 3D is crap. They are currently working on a software fix :D

να το πιστεψουμε?

Η συγκριση εγινε με Kuro και VT20 ομως δεν εγινε με την 32C6510.

Tελος παντων και στις φωτογραφιες δεν φαινονται και μεγαλες διαφορες με την U20 που επισης εχει ο Γιωργος. Αν και εχει πει οτι στα καναλια μετριας ποιοτητας ριχνει την αντιθεση στην Philips για να βελτιωθει η εικονα.

Γενικά νομίζω ότι τα νέα ψηφιακά κανάλια δεν χρειάζονται τίποτα ιδιαίτερο για να τα δείξει μια τηλεόραση, όπως συνέβαινε στα αναλογικά. Η φίλιπς έχει λίγο περισσότερες ρυθμίσεις από την πανασόνικ, και ίσως καταφέρνει να καλύψει λίγο καλύτερα περισσότερες κατηγορίες θεατών. Βάζοντας την μείωση mpeg θορύβου στο μέγιστο, θολώνει λίγο η εικόνα αλλά καλύπτεται και το σκαλοπάτι αρκετά, μοιάζοντας πολύ με την εικόνα της πανασόνικ στα ψηφιακά. Αν πάλι σε κάποιον αρέσει η οξύτητα και το εφέ που δημιουργεί η φίλιπς, και από αυτό έχει,με την διαφορά ότι οξύτητα και εξομάλυνση σκαλοπατιών δεν πάνε μαζί: τα βλέπεις όπως είναι.

Τώρα για τηλεοπτικό και θέαση σε φωτεινό χώρο, δεν θα πω κάτι καινούργιο: την ημέρα μου λείπει κάτι από την U20, η εικόνα δεν έχει την αντίθεση που θα ήθελα να έχει. Σε αντίθεση η φίλιπς παίζει το ίδιο μέρα νύχτα.
Την μέρα συνήθως ανεβάζω την αντίθεση στην U20, χωρίς ιδιαίτερη βελτίωση.
Την νύχτα βέβαια που δεν μπαίνει φως από το παράθυρο δίπλα στην U20, η εικόνα είναι το ίδιο καλή με την φίλιπς (την οποίο έχω θολώσει λιγάκι με την μείωση θορύβου mpeg, και έχω ανεβάσει την οξύτητα στην U20 στο 8).

Αν μιλάμε πάντως για αναλογικό τηλεοπτικό τα πράγματα διαφέρουν μεταξύ φίλιπς και πανασόνικ σημαντικά. Αλλά είναι η αλήθεια ότι παρόλα τα προβλήματα του ψηφιακού, δύσκολα θα έβλεπα ξανά αναλογικό, ακόμα και στην φίλιπς...

Aπο οτι διαβαζω βεβαια η VT20 ειναι αρκετες σκαλες πανω απο την U20 (κατι λογικο με βαση τις τιμες) και σε αναλογικο και σε HD.

Aρα ακομη και αν η 9705 ειναι μια σκαλα πανω απο U20 και παλι ειναι 2 σκαλες κατω απο την VT20. Κατι που μαλλον επιβεβαιωθηκε και στο συγκριτικο.

Aπο οτι διαβαζω βεβαια η VT20 ειναι αρκετες σκαλες πανω απο την U20 (κατι λογικο με βαση τις τιμες) και σε αναλογικο και σε HD.

Aρα ακομη και αν η 9705 ειναι μια σκαλα πανω απο U20 και παλι ειναι 2 σκαλες κατω απο την VT20. Κατι που μαλλον επιβεβαιωθηκε και στο συγκριτικο.

Μπα... Το ίδιο τηλεοπτικό είδα και στην VT...

και ενω εβλεπα ταινια απο το ps3 οθονη χωριστηκε στα δυο!!η μια μερια τηλεοπτικο και το αλλο μισο ps3!τα νευρα μου!!να ανησυχω?:FSGSFGS4::FSGSFGS4::FSGSFGS4:πρεπει να τηλεφωνησω στο σερβις???????

Τόσο πρωτότυπο χώρισμα ομολογώ δεν έχω δει ακόμα...
Φαντάζομαι με ένα on/off έφτιαξε, ε;
(Μην τρέχεις και στο σερβις τσάμπα... Άσε που δεν νομίζω ότι μπορούν να κάνουν κάτι, πέρα από το να δουν εκεί στο σέρβις μια 9705...)

(Μην τρέχεις και στο σερβις τσάμπα... Άσε που δεν νομίζω ότι μπορούν να κάνουν κάτι, πέρα από το να δουν εκεί στο σέρβις μια 9705...)

Ναι έφτιαξε αλλά είχε πλάκα!έψαχνα τόσες μέρες αν έχει pip και τελικά φανερωθηκε μόνο του!!!

Απάντηση: Re: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πρόκειται για το νέο "Two bar" -δίμπαρο κουλοχέρη ......:flipout:

Yπάρχει νέο firmware με ημερομηνία 5.10.2010.

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=46PFL9705H/12&scy=GR&slg=el

Το πέρασε κανείς απ' όσους την έχουν να μας πει αν διορθώνονται τα ζητήματα των "χριστουγέννων" και της "ακρωτηριασμένης χειρός" ???

Επίσης από τις σημειώσεις του firmware βλέπω ότι λύνουν και προβλήματα που έχουν δηλωθεί ανά χώρα... ίσως κάποιο/α email δικά μας με τις επισημάνσεις όλων των προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί (περιλαμβανομένων EPG, PS3 κλπ.) να τους έδιναν εκεί στη Philips τη δυνατότητα να ασχοληθούν ειδικά με Greece related problems.

Εγώ ακόμη περιμένω την παραγγελία.... Από εδώ PHILIPS λένε για παραλαβές την ερχόμενη βδομάδα.

ΤΗΑΝΧ

Last edited:
Φαντάζομαι όλοι έβαλαν το νέο firmware. Το
έβαλα και εγώ, και οι αλλαγές είναι:

1) Διορθώνει το bug του χριστουγενιάτικου δέντρου, αλλά έχει την παρενέργεια ότι ξεκινά την τηλεόραση με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις της προσωπικής εικόνας, και κάνει 1-2 δευτερόλεπτα να βάλει τις αλλαγμένες ρυθμίσεις όταν την ανοίγεις.

2) Αφαίρεσαν τις μικροεφαρμογές από τα μενού

3) Πρόσθεσαν υποστήριξη για το jointspace.

Ίσως βελτίωσαν λίγο την καταστολή θορύβου mpeg, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Αν αναβαθμίσεις, δεν έχεις σύγκριση με το πριν...

Άλλες αλλαγές δεν διαπίστωσα.

Φαντάζομαι όλοι έβαλαν το νέο firmware. Το
έβαλα και εγώ, και οι αλλαγές είναι:

1) Διορθώνει το bug του χριστουγενιάτικου δέντρου, αλλά έχει την παρενέργεια ότι ξεκινά την τηλεόραση με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις της προσωπικής εικόνας, και κάνει 1-2 δευτερόλεπτα να βάλει τις αλλαγμένες ρυθμίσεις όταν την ανοίγεις.

2) Αφαίρεσαν τις μικροεφαρμογές από τα μενού

3) Πρόσθεσαν υποστήριξη για το jointspace.

Ίσως βελτίωσαν λίγο την καταστολή θορύβου mpeg, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Αν αναβαθμίσεις, δεν έχεις σύγκριση με το πριν...

Άλλες αλλαγές δεν διαπίστωσα.

Ειδα την Philips 40 PFL 9705 στο MediaMarkt προχτές Σάββατο και ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή, ακόμα και με σύνδεση με Component και οχι HDMI. Αξίζει τελικά να την αγοράσω και να δώσω περίπου 1900 Ευρώ ή όχι ? Τα τεχνικα προβλήματα που είχε με τον θόρυβο (buzz) διορθώθηκαν ?

Ειδα την Philips 40 PFL 9705 στο MediaMarkt προχτές Σάββατο και ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή, ακόμα και με σύνδεση με Component και οχι HDMI. Αξίζει τελικά να την αγοράσω και να δώσω περίπου 1900 Ευρώ ή όχι ? Τα τεχνικα προβλήματα που είχε με τον θόρυβο (buzz) διορθώθηκαν ?

Κατά την ταπεινή μου γνώμη 2000 για 40αρα δεν αξίζουν με τίποτα.
ίσως μόνο αν σου φτιάχνει και καφέ