Για αρχή να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου τους ανθρώπους που έτρεξαν για να γίνει το συγκριτικό, καθώς και το Pioneer Center για την άψογη φιλοξενία. :smile:
Τώρα, στο "ψητό"..
Η αγορά τηλεόρασης έχει ένα γερό στοιχείο υποκειμενικότητας. Παίζουν ρόλο οι συνήθειες του αγοραστή (βλέπει μέρα ή νύχτα, τηλεόραση ή ταινίες, παιχνίδια; PC; SD ή HD; κτλ κτλ) καθώς και το προσωπικό γούστο.
Θα μιλήσω από την δικιά μου οπτική γωνία, σαν κάποιος που δεν θα ανάψει ποτέ τηλεόραση ημέρα και δεν θα της συνδέσει καν κεραία.
Panasonic:
+ Καλό μαύρο. Δεν είναι Kuro, αλλά είναι καλό.
+ Μια χαρά χρώμα. Θα μπορούσε να γίνει καλύτερο αν έδινε τα κατάλληλα "εργαλεία", αλλά ζεις άνετα με αυτό.
+ Εξιοπρεπές grayscale, ακόμα και αν λάβουμε υπόψη ότι ο Μανώλης δεν μπορούσε να το "φέρει" όπως θα ήθελε καθότι η τηλεόραση δεν έχει τα κατάλληλα ρυθμιστικά..
+ Καλή κίνηση. Μπορούσες να δεις χωρίς βοηθήματα ή με. Προσωπικά είμαι fan του 24p και του σχετικού judder. Δεν μπορώ χωρίς αυτό.
+ Μπορείς να την αγοράσεις..
- Flickering. Σπαστικό στα δικά μου μάτια. Η Kuro δεν είχε καθόλου.
Pioneer:
+ Μαύρο. Respect.
+ Χρώμα. Κάνεις ότι θέλεις. Ρυθμίζεις (ο Μανώλης δηλαδή..

) όπως πρέπει ή όπως σου αρέσει.
+ Grayscale. Για σεμινάριο. Καμία σχέση με τις άλλες δυο.
+ Κίνηση. Μια χαρά. Ότι παίρνει, δείχνει. Δεν έχει IFC και λοιπές βλακείες, οπότε δεν μπαίνεις και στον πειρασμό να τα ενεργοποιήσεις.
- Ένα, αλλά καλό.. Δεν παράγεται πια.
Phillips:
+ Την συνδέεις άνετα στο PC σου χωρίς να σε τρώει το ψυχαναγκαστικό με το image retention και το burn in.
- Μαύρο. Ε, ας μη λέμε συνέχεια τα ίδια. Αυτό ήταν φωτορυθμικό, όχι τηλεόραση με τόσα λαμπάκια που αναβόσβηναν. Πολύ απλά, σε αυτό το τομέα η τεχνολογία LCD έχει φτάσει στα όριά της εδώ και πολύ καιρό..
- Χρώμα. Δεν ρυθμίζεται.. Αν σου αρέσει, έχει καλώς. Αν δεν σου αρέσει ή θέλεις να παίξει
σωστά, ας πρόσεχες.
- Grayscale. Δεν υπάρχει.. κυριολεκτικά. Και δεν ρυθμίζεται.
- Κίνηση. Ψεύτικη. Απ' ότι κατάλαβα, το frame creation της έχει κάποιες βαθμίδες, αλλά δεν ξέρω σε ποια ήταν ρυθμισμένη. Αν γινόταν λιγότερο aggressive, ίσως τα πράγματα ήταν καλύτερα. Αν ήταν off, ίσως ήταν μια χαρά.
- Τηλεοπτικό. Έτυχε να τη δω να παίζει λίγο τηλεοπτικό, παράλληλα με τις υπόλοιπες. Ήταν άθλια. Ποιότητα scaling από τα '90s. Οι plasma σκούπιζαν το πάτωμα άνετα με την πάρτη της. Προσωπικά δεν θα με ένοιαζε, αλλά ο πολύς κόσμος βλέπει και τηλεόραση..
- Τιμή. Στα >2000 και μάλιστα για μόλις 46" δεν έχει τύχη.
Αυτά τα ολίγα. Έχω και κάποιες φωτογραφίες, αλλά δεν έχω δει καν τι έχει βγει.. Επιφυλάσσομαι για το βράδυ.