Πικάπ DPS της Bauer Audio

Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

πολυ καλες εικόνες αλλα γερμανικά δεν ξέρω, ευχαριστω παντος

Μιάς και θεωρώ οτι είμαι ο παλαιότερος στον χωρο που εχει ασχοληθεί-αγοράσει
το dps 2 με τον rega
θα σου πρότεινα
πρώτα να πάς απο το dps 2 στο dps 3
και μετά στους βραχίονες αλλά σε αυτούς
που προτείνει ο κατασκευαστής Schronder ή naim arrow αν τα γράφω σωστά

και αυτό βέβαια να το κάνεις οταν το συνολικό κόστος του συστήματος σου είναι πάνω απο ενα αρκετά σεβαστό ποσό

Μιάς και θεωρώ οτι είμαι ο παλαιότερος στον χωρο που εχει ασχοληθεί-αγοράσει
και μετά στους βραχίονες αλλά σε αυτούς
που προτείνει ο κατασκευαστής Schronder ή naim arrow αν τα γράφω σωστά

Mπορεις να γινεις πιο συγκεκριμένος στο παραπανω

Last edited by a moderator:

Mπορεις να γινεις πιο συγκεκριμένος στο παραπανω

να γίνω
Το dps2 το εχω εδώ και κάποια χρόνια με τον rega 250
ισως υπάρχει ανάρτηση στον χώρο δεν θυμάμαι..

Γιά τους βραχίονες που προτείνει ο κατασκευαστής
μάλλον κάτι ξέρει περισσότερο απο εμένα και του εχω πλήρη εμπιστοσύνη
άλλως τέ οι βραχίονες
Schronder και ο arrow είναι βραχίονες με βραβεία
και εάν τους δεις απο κοντά απο ένστικτο και μόνο
θα καταλάβεις την διαφορά με τον ιταλικό που θέλεις να αγοράσεις
καλός γυαλιστερός - χρυσός αλλά δεν γιά εμένα ΔΕΝ....
και εάν κρίνω γενικά απο την εταιρεία μάλλον ΔΕΝ.....
εχει αλλάξει χιλια ονόματα αλλά δεν εχει πείσει κανέναν μέχρι στιγμής

Και κάτι άλλο γιατί σώνει και καλά θες να αντικαταστήσεις τον βραχίονα???? που είναι καλός
τα υπόλοιπα μηχανήματα σου ποιά είναι??
γιά γράψε το set up

Last edited:

Επιστρεφω στο θέμα που ανοιξα αρκετό καιρό τωρα με αλλο ονομα γιατι ξεχασα τους κωδικους (sorry guys).
Kατά την απουσία μου ειχα αρκετό χρόνο να ακουσω καλά το dps μου και να κάνω και μια ανάβαθμιση.
Αλλαξα το phono stage μου με το Korato το anniversary edition (ειχα το ΕΑR) και η διαφορά μεγάλη τωρα σειρά εχει ο rega 251 που λεω να τον αλλαξω με τον b-5 titanium της goldenotenote.
Εχει ακουσει κανεις αυτο το βραχίονα?

Στην θεση σου θα αναβαθμιζα οσο γινεται τον rega.Ειναι ικανος να δεκτει πολυ καλες κεφαλες.

Ακολουθως θα σκεφτομουν μια πολυ καλη κεφαλη εφ'οσον πλεον το πικαπ θα μπορει να την αξιοποιησει πληρεστερα.

Στην θεση σου θα αναβαθμιζα οσο γινεται τον rega.Ειναι ικανος να δεκτει πολυ καλες κεφαλες.

Ακολουθως θα σκεφτομουν μια πολυ καλη κεφαλη εφ'οσον πλεον το πικαπ θα μπορει να την αξιοποιησει πληρεστερα.

Τι εννοείς Παναγιώτη για αναβάθμιση του βραχίονα όσο γίνεται; Πέραν από την εξαίρετη καλωδίωση του Bauer δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο (εντάξει, είμαι και ψιλοάσχετος με τα τεχνικά θέματα).

Τι εννοείς Παναγιώτη για αναβάθμιση του βραχίονα όσο γίνεται; Πέραν από την εξαίρετη καλωδίωση του Bauer δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο (εντάξει, είμαι και ψιλοάσχετος με τα τεχνικά θέματα).

Επειδη οπως φαινεται δεν ειμαι και πληρως γνωστης των αναβαθμισεων που ηδη εχει ο βραχιωνας σου,το ανεφερα ως μια επιλογη στην περιπτωση που ο rega ηταν στην βασικη του μορφη.:blush:

Γενικα ο 250/251 κλπ με καλες ανακαλωδιωσεις,βαριδια,vta adjusters κλπ ειναι παρα πολυ αξιοι βραχιωνες .

http://www.audiomods.co.uk/
Ρίξε μια ματιά σ' αυτόν και απευθύνσου στον Tzimisce, που τον έχει στο Champion του.

Κατά τ' άλλα, υπάρχει πάντα και η Origin Live, που τον κάνει αγνώριστο τον 250...

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά (:flipout:) θα το δω. Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον RB300 με την καλωδίωση του Bauer. Πραγματικό value for money. Βέβαια, εχθρός του καλού πάντα το καλύτερο.

Βέβαια, εχθρός του καλού πάντα το καλύτερο.

Η βασικότερη και μεγαλύτερη αλήθεια-παγίδα στο χόμπυ μας.

Ειδικά απο κάποιο σημείο και μετά, το οποίο νομίζω οτι έχεις φτάσει.. -bye-

Η βασικότερη και μεγαλύτερη αλήθεια-παγίδα στο χόμπυ μας.

Ειδικά απο κάποιο σημείο και μετά, το οποίο νομίζω οτι έχεις φτάσει.. -bye-

Γεια σου βρε Πετράν. Χαίρομαι που προσπαθείς να με κρατάς προσγειωμένο. Και μεταξύ μας, καλά μου κάνεις! :grinning-smiley-043

Γεια σου βρε Πετράν. Χαίρομαι που προσπαθείς να με κρατάς προσγειωμένο. Και μεταξύ μας, καλά μου κάνεις! :grinning-smiley-043
Σωστα τα λεει ο Πετρος.

Αναβαθμισεις εκει που πρεπει και ειναι οντως αναβαθμισεις.

Προσωπικα πηγα μεχρι τα υψη του SME V και αλλων,και,ψαχνοντας ακομη,εφτασα............. σε εναν αναβαθμισμενο rb300 και εναν Ultracraft ac3000mc unipivot............ :laugh::silly:

Συμφωνώ και επαυξάνω... και μάλιστα πρόσφατα διαπίστωσα τα ίδια και με κεφαλές...

Όλοι όσοι το έχουμε στάξει το αιματάκι μας στο χόμπυ γνωρίζουμε οτι απο κάποιο σημείο και πέρα η διαφορά που αγοράζει κανείς είναι είτε σε ποσότητα όχι ποιότητα απλά χωρίς αλοίωση αυτής, είτε τρομακτικά δυσανάλογες σε σχέση με τα τρομακτκά (ειδικά στις μέρες μας) ποσά που ζητούν για να αποκτηθούν.

Το πόσο κανείς κρατάει κανείς την ψυχραιμία του εξαρτάται απο το πόσο έμπειρος αλλα κυριότερα απο το πόσο "άρρωστος" είναι..
Αυτό που έχω να πώ εγώ σαν πιό ουσιαστικό είναι οτι όταν υπερβάλουμε πιά σε υπερθετικό βαθμό κυνηγώντας το φάντασμα του καλύτερου-απόλυτου όπως θέτε πείτε το χάνουμε την μπάλα και την ουσία δηλαδή την διασκέδση όταν ακούμε μουσική ακυρόνωντας τις προσπάθειες μας να πετύουμε ακριβώς αυτό. Τότε είναι καιρός (άν είμαστε ικανοί να το αντιληφθούμε και δεν έχουμε "καεί" τελείως ) να σταματήσουμε. Εξάλου και οι μεγάλοι καλλιτέχνες ήταν μεγάλοι ακριβώς γιατι ήξεράν πότε να σταματήσουν να δουλεύουν ένα έργο αφού είναι λεπτή η γραμμή μεταξύ της τελειότητας και της καταστροφής του..

Όλα αυτά φυσικά δεν σημαίνουν δυστυχώς οτι δεν θα απαιτηθούν κάποιες θυσίες για να πετύχουμε κάτι το αξιόλογο αυτό είναι κάτι το οποίο είναι δυστυχώς απόλυτα αληθές και ισχύει επι του παντώς στο χόμπυ μας που ως τέτοιο αποστολή του είναι να μας κάνει να ξοδεύουμε έστω και απο τα λεφτά που ..δέν υπάρχουν..

Επειδη οπως φαινεται δεν ειμαι και πληρως γνωστης των αναβαθμισεων που ηδη εχει ο βραχιωνας σου,το ανεφερα ως μια επιλογη στην περιπτωση που ο rega ηταν στην βασικη του μορφη.:blush:

Γενικα ο 250/251 κλπ με καλες ανακαλωδιωσεις,βαριδια,vta adjusters κλπ ειναι παρα πολυ αξιοι βραχιωνες .

Οι απλοί βραχίονες Rega που βάζει ο Bauer είναι είτε ο 250, είτε ο 300 είτε ο 251.

Σε όλες τις περιπτώσεις η καλωδίωση που βάζει είναι η ίδια. Τα ρουλεμάν δεν τα πειράζει. Το μόνο που κάνει είναι ότι μέσα στο στέλεχος του βραχίονα βάζει ένα τυλιγμένο χαρτονάκι εμποτισμένο σε ένα πράγμα σαν κερί για να μην κουδουνάει ο βραχίονας.

Δεν ξέρω αν στους 250/251 αλλάζει το βαρίδι και τη βιδωτή του βάση με μεταλλική γιατί από τη μάνα τους έχουν πλαστική.

Η διαφορά των 250/251 είνα ότι στους 251 η βάση στήριξης είναι διαφορετική με μία τριγωνική κάπως πατούρα. Έχει τρεις τρυπούλες από τις οποίες διέρχονται περαστές βίδες και σφίγγουν με παξιμάδι από κάτω.

Στην περίπτωση όμως του DPS, η ρύθμιση VTA επιτυχάνεται μέσω της ιδιότροπης στήριξης του βραχίονα μέσω μίας αλενόβιδας στο πλάι του σασί. Οπότε είτε βάλεις 250 είτε 251, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο γιατί δεν τρυπάς το ακρυλικό πάνω τμήμα του πικάπ για να βιδώσεις τις τρεις βίδες.

Η διαφορά του 300 από τους 250/251 είναι (εκτός του βαριδιού όπως έγραψα) ότι η δύναμη ανάγνωσης της κεφαλής (VTF) ρυθμίζεται με περιστροφικό ρυθμιστικό που φορτίζει ένα ελατηριάκι. Έτσι υποτίθεται ότι όταν ο δίσκος έχει ανηφόρες, το ελατήριο κρατάει πιο σωστά τη βελόνα στα αυλάκια.
Τόσα χρόνια δεν το έχω επιβεβαιώσει προσωπικά, μάλλον μπαρούφα είναι.

Ο επόμενος βραχίονας είναι ο 700αρης. Αυτός έχει άλλα ρουλεμάν , πιο ακριβά, άλλη επεξεργασία στο αλουμίνιο και το antiskating είναι μαγνητικό. Αυτός έχει όντως διαφορά από τους μικρούς στον ήχο, το έχω επιβεβαιώσει.

Αξίζει τα λεφτά του και είναι για μένα η καλύτερη αρχική επιλογή για το DPS. Αυτό λένε και τα πιο πρόσφατα τεστ.

Μία αναβάθμιση από έναν Bauer 250/251/300 σε έναν 700, δεν ξέρω αν δικαιολογεί τη διαφορά στο κόστος γιατί ουσιαστικά χάνεις τα λεφτά της καλωδίωσης του μικρού, εννοώ ότι θα τον πουλήσεις σαν ένα απλό 250 και θα πληρώσεις το νέο βραχίονα 450 ευρώ συν 380 την καλωδίωση.

Οι επόμενες λύσεις είναι ο Naim Aro (καταργημένος) και ο Bauer (βασισμένος σε Schroeder).

Και οι δύο είναι unipivot. Καμία σχέση δηλαδή με τους Rega. Ειδικά ο Aro είναι πολύ ιδιαίτερος βραχίονας. Είναι κάπως σεισμόπληκτος στη λειτουργία του και προσωπικά αισθητικά δε μου αρέσει καθόλου. Τον έχω ακούσει σε πικάπ LINN και έπαιζε πολύ καλύτερα από τον αρχικό SME309 που είχε ο φίλος μου πριν τον αγοράσει.

Ο Bauer είναι βραχίονας με στέλεχος από carbon fibre (ανθρακονήματα) unipivot με μία βάση λεκάνη σιλικόνης που περιορίζει την κούνια μπέλα των unipivot. Το antiscating ρυθμίζεται με αντίβαρο - σπαγγάκι ενώ ρυθμίζεται εκτός του VTA και το αζιμούθιο (περιστροφή της κεφαλής περί τον διαμήκη άξονά της).

Τρία πράγματα θα σας πω γι αυτόν:

1) Εμφανισιακά είναι καταπληκτικός

2) Δυστυχώς είναι πανάκριβος στα 2500 Ευρώ

3) Είναι καθ'οδόν προς το rack μου. :Banane0: Τον περιμένω με UPS την επόμενη Τετάρτη, οπότε σε κανά δύο εβδομάδες θα ανεβάσω φωτογραφίες και εντυπώσεις!!!!

Εκτός από αυτά μπορείς να βάλεις και άλλους βραχίονες, π.χ. να βρεις μεταχειρισμένο Kuzma σε εξαιρετική τιμή, αλλά πρέπει να δεις πως θα τρυπήσεις το ακρυλικό καπάκι του DPS χωρίς να πειράξεις τη ρύθμιση VTA. Για μένα ήταν deal braker.

Οι πειραγμένοι βραχίονες Rega των Εγγλέζων, δεν έχουν νόημα γιατί δε βελτιώνουν τόσο τον δικό σου όπως τον έχει καλωδιώσει ο γερμαναράς.....

Συμφωνώ και επαυξάνω... και μάλιστα πρόσφατα διαπίστωσα τα ίδια και με κεφαλές...
Στις κεφαλες η "πλακα" ειναι ακομη μεγαλυτερη :ernaehrung004:

να γίνω
Το dps2 το εχω εδώ και κάποια χρόνια με τον rega 250
ισως υπάρχει ανάρτηση στον χώρο δεν θυμάμαι..

Γιά τους βραχίονες που προτείνει ο κατασκευαστής
μάλλον κάτι ξέρει περισσότερο απο εμένα και του εχω πλήρη εμπιστοσύνη
άλλως τέ οι βραχίονες
Schronder και ο arrow είναι βραχίονες με βραβεία
και εάν τους δεις απο κοντά απο ένστικτο και μόνο
θα καταλάβεις την διαφορά με τον ιταλικό που θέλεις να αγοράσεις
καλός γυαλιστερός - χρυσός αλλά δεν γιά εμένα ΔΕΝ....
και εάν κρίνω γενικά απο την εταιρεία μάλλον ΔΕΝ.....
εχει αλλάξει χιλια ονόματα αλλά δεν εχει πείσει κανέναν μέχρι στιγμής

Και κάτι άλλο γιατί σώνει και καλά θες να αντικαταστήσεις τον βραχίονα???? που είναι καλός
τα υπόλοιπα μηχανήματα σου ποιά είναι??
γιά γράψε το set up

To setup ειναι
Hxεια Μezzo Utopia JM lab
Τελικός Αudio research D400mkii
Προ BAT vk-51se
Phono stage Korato Anniversary
και το Dps
Mελετω τους βραχίονες που λες

Για να είμαι και εντός θέματος θα ήθελα να πω ότι ο Rega RB900 που έχω (ανακαλωδίωση ασήμι VDH και 801 siver hybrid, χαμηλό βαρίδι και VTA adjuster... και κατάργηση της δυναμικής VTF, με αφαίρεση του ελατηρίου...) είναι άπαιχτος και επάνω του καταλαβαίνω όλες τις διαφορές που κάνουν οι κεφαλές...ακόμα και οι όχι τόσο "καλές" ακούγονται καλά...

Ενδιαφέρουσα θα ήταν η δοκιμή του Rega RB1000 o οποίος έχει καλύτερο καλώδιο... και είναι σχετικά οικονομικός... (και είναι ένας φθηνός υπερβραχίωνας...).

Τον ARO τον έχω ακούσει σε Sondek και προτιμώ τον EKOS (o ARO ήταν πιο λεπτόηχος με λίγότερο μπάσο αν θυμάμαι καλά, πάνε και κάτι χρόνια), δεν ξέρω αν στο Bauer ισχύει κάτι άλλο...

Και για να μιλήσουμε για κεφαλές... μετά από ένα ατύχημα που είχα, η Benz (Wood L2), μου έχει στραβώσει... έβαλα επάνω μια φτηνή NOS Αcutex 312 STRIII και έχω πάθει πλάκα από χτες... έχω ξενυχτήσει... (φανταστείτε και άστρωτη...)...κλπ... η μουσική απόλαυση λοιπόν όπως πολύ σωστά λέει ο Πέτρος χάνετε καμιά φορά με το κυνήγι του πιο καλού...

οταν λές οτι ο rega rb1000 εχει καλυτερο καλωδιο και οτι ειναι υπερβραχίωνας σε σχέση με τι??