Πικάπ DPS της Bauer Audio

Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

imgres

Για να γινει ετσι?

http://www.analogueseduction.net/product/Marigo_Labs_VTS_Tonearm_Tuning_Dots_MLVTS-KIT

Ο βραχίωνας δεν είναι απαραίτητο να έχει τρύπες, μπορεί να του ζητήσεις να κάνει μια κοψιά από κάτω όπως οι tecno arm της Michel, ή τίποτε.

Εσωτερικό damping κατά την άποψη μου, σε όλους τους βραχίονες επαρκές είναι να βάλεις δύο ωτασπίδες (από αφρολέξ) μια κοντά στο headshell και μία κοντά στο έδρανο.

Αν γινετε χωρις τρυπες θα τον λάβω σοβαρα υπ'οψην :firstprize:

Πάντως με αλλαγή κεφαλής σε μία καλύτερη θα πιάσουν σίγουρα καλύτερο τόπο τα λεφτά σου.

Σίγουρα η κεφαλή εχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ενα βυνιλιακό σύστημα αλλα επίσης στα σίγουρα θα ήθελα να αντικατατήσω την
πλαστικούρα του rega με κάτι καλύτερο.

Σίγουρα η κεφαλή εχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ενα βυνιλιακό σύστημα αλλα επίσης στα σίγουρα θα ήθελα να αντικατατήσω την
πλαστικούρα του rega με κάτι καλύτερο.
Κάτι δεν έχω καταλάβει.

Σε ποια πλαστικούρα αναφέρεσαι;

Στη βάση του βαριδιού; Στο μηχανισμό ανύψωσης;

Κάτι δεν έχω καταλάβει.

Σε ποια πλαστικούρα αναφέρεσαι;

Στη βάση του βαριδιού; Στο μηχανισμό ανύψωσης;

Αναφέρομαι σε ολόκληρο το κάτω τμήμα απο το βραχίωνα. Λέω να τον αλλαξω οπως γραφω παραπάνω με εναν της audiomods η τον ιταλικό rb-5 titanium της Goldenote
δεν εχω αποφασισει ακόμα πολοι φίλοι μου εγραψαν την αποψη τους εσυ τι λές?
http://www.audiomods.co.uk/completearms.html
http://www.goldenote.com/index.php?...anium-tone-arm&catid=19:arm&Itemid=41&lang=en

Αναφέρομαι σε ολόκληρο το κάτω τμήμα απο το βραχίωνα. Λέω να τον αλλαξω οπως γραφω παραπάνω με εναν της audiomods η τον ιταλικό rb-5 titanium της Goldenote
δεν εχω αποφασισει ακόμα πολοι φίλοι μου εγραψαν την αποψη τους εσυ τι λές?
http://www.audiomods.co.uk/completearms.html
http://www.goldenote.com/index.php?...anium-tone-arm&catid=19:arm&Itemid=41&lang=en

Τα μόνα πλαστικά κομμάτια είναι η στήριξη του βραχίονα όταν δεν παίζει, και η βάση του βαριδιού (το stub όπως το λένε στα ξένα)

Λογικά το stub στο έχει αλλάξει ο Bauer και έχεις μεταλλικό. Αν δεν είναι έτσι, με ένα πολύ μικρό κόστος (50-70 ευρώ) βάζεις καινούργιο stub και βαρίδι μπρούτζινα που είναι και τα απολύτως καλύτερα.

Η στήριξη του βραχίονα είναι πλαστική ακόμη και στον RB700. Μόνο στον 900άρη (1000άρη με το νέο όνομα) είναι μεταλλική η βάση αυτή, αλλά είναι θέμα που δεν επηρεάζει καθόλου τον ήχο. Είναι περισσότερο ψυχολογικό, να βλέπεις μεταλλικά εξαρτήματα.

Οι μετατροπές της audiomod, όπως και πολλών άλλων, αφορούν κυρίως ιδιοκτήτες απλών RB250 με το μαμά χάλια καλώδιο, το μαμά βαρίδι σε πλαστική βάση κλπ. Ο δικός σου βραχίονας , αν έχεις το σωστό βαρίδι φυσικά, είναι ήδη βελτιωμένος.

Δεν είμαι σίγουρος ότι οι τρύπες και τα κοψίματα στο στέλεχος θα έχουν κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, παρά την εμπειρία του Tecnoarm που ήταν η πρώτη αντίστοιχη αφαρμογή.

Να ξέρεις ότι το καλώδιο του Bauer είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε βαζει ο audiomods και οι υπόλοιποι.
Το γνωρίζω καλά το θέμα γιατί πριν πάρω τον 700άρη με το καλώδιο του Bauer είχα αλλάξει σε δύο Rega καλώδια με το κιτ Incognito και το άλλο το γερμανικό.

Η διαφορά στα ρουλεμάν του δικού σου βραχίονα με τους πιο ακριβούς είναι σχετικά μικρή. Του δικού σου έχουν πιο πολλά μπόσικα που λέμε.

Τελικά το βαρίδι στο έχει αλλάξει ο Bauer, η όχι; Αν είσαι ακόμη με την πλαστική βάση, κάνε αυτή την απλή αναβάθμιση και κάτσε στα αυγά σου.

Οι μετατροπές της audiomod, όπως και πολλών άλλων, αφορούν κυρίως ιδιοκτήτες απλών RB250 με το μαμά χάλια καλώδιο, το μαμά βαρίδι σε πλαστική βάση κλπ. Ο δικός σου βραχίονας , αν έχεις το σωστό βαρίδι φυσικά, είναι ήδη βελτιωμένος.

Ο Audiomods βραχίωνας απέχει "παρασάγγας" από τον RB250... το μόνο κοινό στοιχείο είναι το armtube και το armlift... τίποτε άλλο...

Τα έδρανα είναι καλύτερα και εάν του δώσεις ειδική παραγγελία μπορεί να σου βάλει κεραμικά, και ο βραχίωνας αυτός μπορεί να συγκριθεί με οποιονδήποτε, οποιασδήποτε τιμής...

Δεν είναι μετατροπή, είναι αυτούσια κατασκευή...

Απλά το δίνει και σαν μετατροπή σε όποιον έχει έναν παλιό και χαλασμένο RB250... για οικονομικούς λόγους, και για να πιάσει και την αγορά των DIYηδων...

Τα εσωτερικά καλώδια είναι θέμα γούστου όπως έχουμε συζητήσει και σε άλλη ενότητα...

Και πάλι μπορεί να ζητήσεις να σου βάλει ότι θες με την ανάλογη επιβάρυνση.

Άλλος που κάνει σέρβις και αναβαθμίσεις σε τέτοιους βραχίωνες (και σε άλλους) είναι ο AudioOrigami http://www.audioorigami.co.uk/ στην Αγγλία...και αυτός προτείνει για οποιονδήποτε βραχίωνα που θες να τον φτάσεις στο ανώτερο επίπεδο του, ανακαλωδίωση Kondo. Είναι πρώην σχεδιαστής και τεχνικός της Syrinx και έχει κατασκευάσει έναν από τους καλύτερους βραχίωνες που μπορεί να αγοράσει κανείς... τον PU7...

Επειδή έχουμε πει πολλά για Rega βραχίωνες, μήπως οι mods να κάνουν μια νέα κατηγορία ονόματι Βραχίωνες Rega...

Δεν εχω πεισθεί ακόμα γιά τον λόγο που πρέπει να αντικαταστήσεις τον Rega
στο σύστημα σου
το θεωρώ παράλογο

Για να συμμαζεύω την συζήτηση, η άποψη μου είναι να κρατήσεις αυτόν τον βραχίωνα και να δοκιμάσεις με καμιά από τις κεφαλές που δεν κοστίζουν πολύ αλλά παίζουν καλά...

και να δεις εάν αυτό θα σε βοηθήσει να χαίρεσαι περισσότερο τα βινύλια σου, αν παραταύτα δεν είσαι ευχαριστημένος,

άλλαξε τον βραχίωνα σου με κάποιον που σου προτείναμε αλλά εκτός του RB-5 διότι υποπτεύομαι (δεν το ξέρω σίγουρα) μπορεί να μην είναι αναβάθμιση.

Οι ανακαλωδιώσεις κοστίζουν και μπορεί να σου βγούνε ξινές... εγώ δεν επέλεξα το ασήμι της VDH εσωτερικά... έτσι τον αγόρασα...

Τα βαριδάκια, VtA adjuster κλπ, είναι μικρές αναβαθμίσεις...

Το οτι ο 251/301 εχουν "πλαστικη" βαση στηριξης κλπ..... δεν σημαινει και κατ'αναγκη οτι ειναι χειροτεροι απο τους προηγουμενους 250/300.

Αυτο το "πλαστικο" πιθανως να ειναι ενα μιγμα που δεν κανει τα πραγματα χειροτερα,ενδεχομενως να τα κανει και καλυτερα.

Ασχετο/σχετικο........ ενα "πλαστικο" πλατω που γνωριζουμε οτι ειναι ακρυλικο,μας αρεσει.Καποιο αναλογο σκεπτικο πιθανον να υπαρχει και στους βραχιωνες,κεφαλες κλπ........ειδικα στις κεφαλες το να εχουν "πλαστικο" καλυμμα δεν σημαινει καθολου οτι αν ηταν μεταλικο θα ηταν και καλυτερο.

Στο πικαπ γενικοτερα,μιλαμε για μηχανικες σχεσεις υλικων που πολλες φορες δουλευουν,ασχετα με το τι μας λεει η δικη μας γνωμη.

Συμφωνω με τον Κρις,δοκιμασε αν θελεις 1-2 κεφαλες και δες τι γινεται,μια κεφαλη θα κανει μεγαλυτερη διαφορα παρα ενας βραχιωνας,πολλες φορες και βραχιωνας πολυ ψηλης τιμης.

Ο rega αποδεδειγμενα εχει ικανοτητες που τον καθιστουν ικανο να δεκτει πολυ ακριβες κεφαλες,αν τον χειριστεις σωστα.

Κατι αλλο επισης,με μερικες κεφαλες θα τον προτιμησεις με αλλα βαριδια,με αλλες κεφαλες θα δεις οτι το δικο του ειναι προτιμοτερο.

Μην εχεις "απολυτες" αποψεις οταν προκειται για ματσαρισμα στον μηχανικο τομεα ενος βραχιωνα.Εγκλωβιζεσαι και δεν πετυχαινεις το μαξιμουμ των δυνατοτητων του,σε σχεση και με το πικαπ και με την κεφαλη.

Και ενα παραδειγμα,αν π.χ εχεις ενα βραχιωνα που κοστιζει 1500 ευρω,πολυ δυσκολα θα δεκτεις οτι "φταιει" σε κατι,ακομη κι αν πραγματι φταιει.........................το ιδιο ισχυει παντου στο συστημα................δυσκολα "ενοχοποιουμε" τα καμαρια μας :smile:

Last edited:

Ρέ παδιά συγνώμη που πετάγομαι έτσι τώρα αλλα μιας και αναφέρθηκε δεν αντέχω άλλο και θα το επισημάνω.

Το ακρυλικό αν και μοιάζει δεν είναι πλαστκό δηλαδή παράγωγο του πετρελαίου. Είναι ένα είδος άθραυστου τεχνητού τζαμιού με ιδιαίτερες μηχανικές ιδιότητες το οποίο εφευρέθηκε και πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην αεροναυπηγική κατα τα τέλη του B.Π.Π.
Πρακτική απόδειξη για αυτό είναι και το γεγονός οτι δέν πιάνει επάνω του καμία συμβατική κόλλα αλλα και οτι επεξεργάζεται με είδικές διαδικασίες τόρνοι/συγκεκριμμένες θερμκρασίες/συγκλητικές ουσιες κλπ.
Επίσης είναι πολύ ακρίβότερο σαν πρώτη ύλη απο το πλαστικό αλλα και απο το συμβατικό τζάμι.

Συγνώμνη για το off topic αλλα μιας και αναφέρθηκε βρήκα την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ατήν την παρεξήγηση με τα "πλάστικά" πικάπ, ένα τραγικό λάθος που πολύ συχνά αναφέρεται με λανθασμένο τρόπο ώς τεκμήριο κακής ποιότητας.

Ευχαριστώ τον Audiolytic που με την σωστή του σύγκριση/παράδειγμα μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία.-bye-

Last edited:

Δεν ειπα πλαστικο πλατω Πετρο............ειπα "πλαστικο"...............εννοωντας φυσικα οτι το υλικο στον rega μπορει να φαινεται αλλα να μην ειναι πλαστικο...............και οχι οτι τα ακρυλικα πλατω ειναι πλαστικα.

Ξερουμε οτι το ακρυλικο ΔΕΝ ειναι πλαστικο....................οπως νομισες οτι εννοουσα

Nα πω και μια παρακινδυνευμενη αποψη οτι στον rega πιθανον να μιλαμε για derlin,ενα εξαιρετικο υλικο....................

Last edited:

Με παρεξήγησες, ίσως μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής.

Σε ευχαρίστησα στο τέλος του post μου ακριβώς για τα απισιωπητικά αλλα και το παράδειγμά σου οτι στα υλικά πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν που ήταν και η αφορμή να το αναλύσω λιγάκι παραπάνω..

Αρα το αντίθετό νόμιζα αποότι κατάλαβες.

Τεσπά αυτά..

Με παρεξήγησες, ίσως μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής.

Σε ευχαρίστησα στο τέλος του post μου ακριβώς για τα απισιωπητικά αλλα και το παράδειγμά σου οτι στα υλικά πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν που ήταν και η αφορμή να το αναλύσω λιγάκι παραπάνω..

Αρα το αντίθετό νόμιζα αποότι κατάλαβες.

Τεσπά αυτά..

.......και γω μαλλον καταλαβα το αντιθετο απ'οτι εννοουσες ......... :laugh::blush:

..........δεν διαβασα την τελευταια σου προταση !!!

θα κάνω μια ιστορική αναδρομή που αρχικά θα ειναι off topic αλλα θα καταληξει στο θέμα μας.
Το 1996 μας παραμυθιάσανε με την ανωτεροτητα του cd και εβγαλα στο σφυρί την τότε συλλογή μου απο 2200 δίσκους για να πάρω cd-- μούτζες-- (Παλι κάλα που καμια 200αρια σουπερ συλεκτικά τα κράτησα)
Το 2004 ακουσα το Gyrodeck του Michel με phono τo ΕΑR και έπαθα πλάκα τα αγορασα αμέσως. Τα cd κατέληξαν στους δίσκους του NAS και η παλίες χαρές της αναζητησης του μαύρου βυνιλιακού χρυσού
ξανάρθαν.
Γραφω τα παραπάνω για να γινει κατανοητό οτι απείχα αρκετό καίρο απο τα δρώμενα των πικάπ.
Δεν μπορεί ομως να εχουν αλλαξει τόσο τα πράγματα. Παντα ο βραχίωνας ήταν το βασικότερο εξάρτημα σε ενα πικάπ τουλάχιστον ισάξιο με το πλατό και την κεφαλή.
Πείτε μου αν κάνω λάθος.

Σιγά το πράγμα, δεν τρέχει και τίποτα..
Ειλικρινα θα ήταν τεράστια απογοήτευση για εμένα αν πίστευές τις αηδίες περι "πλαστικού" δεν υπήρχε όμως περίπτωση.. -bye-

Εγω ειπα πρώτος τη λέξη πλαστικούρα και εννοω ψευτικη κατασκευη στην όψη, να γυρίσουμε στο θέμα του βραχίωνα.

Σιγά το πράγμα, δεν τρέχει και τίποτα..
Ειλικρινα θα ήταν τεράστια απογοήτευση για εμένα αν πίστευές τις αηδίες περι "πλαστικού" δεν υπήρχε όμως περίπτωση.. -bye-

Πανω σ'αυτο να πω κατι,οσοι δεν εχετε δοκιμασει βιδες για τις κεφαλες πικαπ απο Nylon 66 δοκιμαστε τες...............