Πικαπ!

Λοιπον σημερα μου δωσανε τις εξης βελονες...
Tectron - Ortofon LM-30 Eliptic
Tectron - Ortofon N-15
Tectron AKAI RS-90
Tectron Sansui SN-28
Tectron N-812C
Electron 1189-8
Εlectron 1331-1
Sony ND-128P
Tectron Shure SH-95G
Ortofon NF-15 MKII
Ortofon NF-15
Electron 1010-6
Tectron EXCEL S-65ER Ellipt

Ολες ειναι καινουριες, τουλαχιστον 10ετιας.
Ειναι βασικα ενα μικρουλι κελυφος και μια βελονιτσα μονο..δε εχει καποιο πηνιακι η μαγνητη...
Τι λετε, αξιζει καμια η να τις δωσω πισω? Μου πε ο ανθρωπος που μου τις εδωσε, αν καποια μου κανει να την κρατησω.

Καταρχήν μεγειά το πικάπ! τυχεράκια, το 160 είναι θρύλος!κι απο ότι βλέπω σε άψογη κατάσταση:firstprize:Τώρα για τις βελόνες, αυτές είναι το ανταλλακτικό που αλλάζεις από μιά κεφαλή ΜΜ όταν φθείρεται, χρειάζεσαι και την αντίστοιχη κεφαλή για να σου χρησιμέψουν σε κάτι. Από ένα γρήγορο ψάξιμο στο γούγλη είδα ότι οι Ortofon και οι Sony δεν παράγονται πλέον, οπότε οι βελόνες σου είναι πρακτικά άχρηστες.

Σιφη,εχω μια παλια ortofon κεφαλη που θα αξιοποιησει τις δυο βελονες NF15,NF15 MKII.Aν την θελεις στην στελνω

αξιζει ομως? αν ναι στειλτην αρχηγε!...αν δε ειναι τιποτα σπουδαιο βραστο...

Κατι πολυ σπουδαιο δεν ειναι,αλλα τουλαχιστον αξιοποιεις τις δυο βελονες.Το Thorens σιγουρα θα εκτιμησει κατι καλυτερο. :smile:

Ναι αλλα Grado εχει ενα σωρο..ποια λες?...δε ειμαι για πολα (χρηματα ενοω!) υποψιν!:a0210:

Την ακριβότερη που μπορείς να αγοράσεις. Ξεκινάνε από 60 ευρώ. Αν και από ότι γράφει ο audiolytic ίσως είναι καλύτερα να αγοράσεις τη Nagaoka, ταιριάζει καλύτερα στη μουσική που ακούς.

Ok...βασικα επιδη ειιμαι ασχετος με το σπορ αυτο, πρεπει να διαβασω λιγακι..
απο αυριο ομως..σημερα πρεπει να πεισω την γυναικα οτι πρεπει να βαλω το πικαπ στο σαλονι..κοντευω να το καταφερω!!!

Φιλαρακι χθες μου το ειπαν τα παιδια
Με γειες!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ.αυτη την εποχη μακρια απο παπαδες....μην μαθουν τιποτα:grinning-smiley-043

Last edited:
γουατ?ποιους παπαδες και ποια παρακινηση λες ωρε?..στακα να βρω τον αλγοριθμο να σε αποκωδικοποιησω...:flipout:

Παιδια αμα θελει κανενανς το KUMHO ευχαριστως να σας το δωσω..τζαμπα θα παει..το ΑΚΑΙ δε μπηκα καθολου στον κοπο ουτε να το δω γιατι ειναι σκετη πλαστικουρα, ξερετε απο εκεινα που ηταν στην κορυφη παλιων ολοκληρωμενων στερεοφωνικων..αλλα το ΑΚΑΙ θα το κρατησω στο σαλονι των γωνιων μου..

Ωραίο είναι, δε λέω αλλά αν θες να δώσεις τόσα λεφτά για πικάπ...γιατί δε χτυπάς ένα Thorens ή ένα Technics mk ii μεταχειρω από το ebay γερμανίας; Με 200-250 ευρώ θα βρεις κάτι καλό σίγουρα-και σου μένουν και λεφτά γιά μιά αξιοπρεπή κεφαλή.

edit: περιμένω τις φωτογραφίες του ΑΚΑΙ

Θα με τρελάνεις μωρε!!!!!
σε μενα το ειπε ο ανθρωπος?????

Αυτα με τον κλήρο...δε λεμε ''ουτε του παπα μη το πεις''
αν εισαι μακρια απο παπαδες...πως θα το μαθουν
εχει ρουφιανους το νησι??:BDGBGDB55:

Ok...βασικα επιδη ειιμαι ασχετος με το σπορ αυτο, πρεπει να διαβασω λιγακι..
απο αυριο ομως..σημερα πρεπει να πεισω την γυναικα οτι πρεπει να βαλω το πικαπ στο σαλονι..κοντευω να το καταφερω!!!

Αν είχες κεφαλή ήταν εύκολο: Λες "αγάπη μου, να συνδέσω λίγο το πικάπ στο στερεοφωνικό, έτσι να δω λίγο αν δουλεύει;" το ακουμπάς σε μιά καρέκλα, τάχα μου για προσωρινά, βάζεις απάνω ένα δίσκο με μουσική ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ, και αυτό ήταν. Η κυρία θα ξετρελλαθεί (οι γυναίκες έχουν καλύτερη ακοή από εμάς) και το πικάπ θα μείνει για πάντα εκεί.

Την ακριβότερη που μπορείς να αγοράσεις. Ξεκινάνε από 60 ευρώ. Αν και από ότι γράφει ο audiolytic ίσως είναι καλύτερα να αγοράσεις τη Nagaoka, ταιριάζει καλύτερα στη μουσική που ακούς.

Oχι οχι!!!!! Δεν ειπα αυτο.Αυτο που ειπα ειναι οτι η 555 ταιριαζει με τον RB100 και οτι σιγουρα θα υπαρχει μια η ακομη και περισσοτερες Grado η αλλες μαρκες που θα ταιριαζουν.Την 555 την βαζω στις υποψηφιες λογω του εξαιρετικου στελεχους και βελονας.Αχ....Κωστα ανοιξες ΠΟΛΥ μεγαλο θεμα με το ματσαρισμα βραχιονα/κεφαλης :smile: πραγματικα πολυ μεγαλο θεμα.Πρεπει να φυγω τωρα,θα τα πουμε σε λιγο :a0210: