Pioneer Kuro 9th generation

Ολα καλα φιλε! Εσυ πως εισαι?

Λοιπον. Παλι οπως πριν, θα μπεις στο dtv setup, then you'll see a menu. Πατα το updates, then automatic updates στο off. :D

να σαι παντα καλα θηριο thanks!! ευτυχως ξεμπερδεψα με το πρωτο μηνυμα το απογευματακι που γυρισω θα τακτοποιησω και το τελευταιο!!

Καλα να περνας wrexy!! :2thumb22sup::2thumb22sup:

Ρε παιδια να κανω μια ερωτηση , εχετε κανει firmware update στην PIONEER 5090H ?
Αν μετα απ' αυτο , ειδατε καμμια διαφορα ,στον δορυφορικο της δεκτη !

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Καλημέρα!!

Λοιπόν , ανακεφαλαιώνουμε για Κρήτη =

1. Zafeiros - 6977592144 - Ηράκλειο
2. Pluton - 6944191940 - Σητεία
3. Iannis (2 TV) - 6932608860 - Ηράκλειο
4. Cooltsip (2 TV) - 6973326468 - Χανια

(Κανείς απο Ρέθυμνο? Να συμπληρωθεί το καρέ των Νομών?)

Αγαπητέ Μάνο, με τους περισσότερους από εσάς έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικά.
Το ραντεβού θα γίνει προς τα μέσα του Σεπτέμβρη (πιθανό ταξίδι στο εξωτερικό).
Για όποιον άλλο ενδιαφέρετε μπορεί να επικοινωνησει μαζί μου στο [email protected] ή [email protected]

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

μπραβο παιδια τα καταφέρατε εκεί στην Κρήτη.
Να "κουνηθουμε" λίγο και οι Θεσσαλοι να ανεβει και σε μας ο Μανώλης

Παρατήρησα οτι τα νέα ψηφιακά (σε MPEG4) εμφανίζονται με αρκετά σπασίματα τα οποία γίνονται με συχνή περιοδικότητα.
Μήπως ξέρετε άν είναι γενικό φαινόμενο, οφείλεται σε αδυναμία του εσωτερικού αποκωδικοποιητή, ή κάτι άλλο συμβαίνει στην tv μου?
Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να ενεργοποιήσω/αλλάξω ?

μπραβο παιδια τα καταφέρατε εκεί στην Κρήτη.
Να "κουνηθουμε" λίγο και οι Θεσσαλοι να ανεβει και σε μας ο Μανώλης

Να κουνηθούμε φυσικά! Λάρισα 6937112330 Γιώργος

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Παρατήρησα οτι τα νέα ψηφιακά (σε MPEG4) εμφανίζονται με αρκετά σπασίματα τα οποία γίνονται με συχνή περιοδικότητα.
Μήπως ξέρετε άν είναι γενικό φαινόμενο, οφείλεται σε αδυναμία του εσωτερικού αποκωδικοποιητή, ή κάτι άλλο συμβαίνει στην tv μου?
Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να ενεργοποιήσω/αλλάξω ?
Τα σπασιματα πολλες φορες οφειλονται και στο οτι ο δεκτης ειναι υπερευαισθητος και εχει παραπανω σημα πχ εγω ειχα πολλά και εβαλα μειωτηρα και εχω αψογη εικονα.Επίσης οφειλονται και στο καλωδιο της κεραιας αλλά κατα τη γνωμη μου οχι να ειναι προβλημα του δεκτη

Τα σπασιματα πολλες φορες οφειλονται και στο οτι ο δεκτης ειναι υπερευαισθητος και εχει παραπανω σημα πχ εγω ειχα πολλά και εβαλα μειωτηρα και εχω αψογη εικονα.Επίσης οφειλονται και στο καλωδιο της κεραιας αλλά κατα τη γνωμη μου οχι να ειναι προβλημα του δεκτη

Επίσης απο τον προηγούμενο μήνα και μετά τη μεσολάβηση δορυφορικής εγκατάστασης -ίσως άσχετο- παρατήρησα οτι το σήμα σχεδόν σε όλα τα αναλογικά έχει χάσει την ευκρίνειά του (έχει θόρυβο) και έχει είδωλο (σε κάποια κανάλια περισσότερο σε άλλα λιγότερο). Πριν, στα μάτια τα δικά μου ήταν εξαιρετικό. Πρέπει να πω οτι έχω περάσει όλα τα καλώδια (και του ρεύματος) πίσω απο την τηλεόραση σε άλλο δωμάτιο, ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο. Κάνωντας όλους τους συνδυασμόύς προσθαφαίρεσης καλωδίων το σήμα παραμένει με είδωλο. Πολύ πιθανό και περιέργως συγκυριακό βέβαια να υπάρχει αλλαγή στην ποιότητα του σήματος. Πάντως θα δοκιμάσω και τον μειωτήρα που μπορεί να μου λύσει και τα δύο θέματα (ψηφιακό-αναλογικό) . Ευχαριστώ Zaras. Τί μειωτήρα έβαλες ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Επίσης απο τον προηγούμενο μήνα και μετά τη μεσολάβηση δορυφορικής εγκατάστασης -ίσως άσχετο- παρατήρησα οτι το σήμα σχεδόν σε όλα τα αναλογικά έχει χάσει την ευκρίνειά του (έχει θόρυβο) και έχει είδωλο (σε κάποια κανάλια περισσότερο σε άλλα λιγότερο). Πριν, στα μάτια τα δικά μου ήταν εξαιρετικό. Πρέπει να πω οτι έχω περάσει όλα τα καλώδια (και του ρεύματος) πίσω απο την τηλεόραση σε άλλο δωμάτιο, ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο. Κάνωντας όλους τους συνδυασμόύς προσθαφαίρεσης καλωδίων το σήμα παραμένει με είδωλο. Πολύ πιθανό και περιέργως συγκυριακό βέβαια να υπάρχει αλλαγή στην ποιότητα του σήματος. Πάντως θα δοκιμάσω και τον μειωτήρα που μπορεί να μου λύσει και τα δύο θέματα (ψηφιακό-αναλογικό) . Ευχαριστώ Zaras. Τί μειωτήρα έβαλες ?
Εναν πολυ μικρο που κανει 5 ευρω , δεν ειναι καποιας μάρκας μην νομιζεις

Ασχετό ΑΛΛΑ θέλω και γω ένα τέτοιο ρολόι....

moz-screenshot.png
moz-screenshot-1.png

Attachments

• 44817_434695192369_828847369_4813459_334539_n.jpg
    44817_434695192369_828847369_4813459_334539_n.jpg
    27.6 KB · Views: 64
Ηθελα να ρωτησω, οσοι απο εσας εχετε καλιμπραρει την KRP-500A, ποσο υψηλη φωτεινοτητα ftL εχετε καταφερει να πιασετε στο 100IRE χωρις gamma clipping?
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δεν έχω απάντηση στην ερώτησή σου, αλλά δεν συμβαίνει "γάμμα" clipping.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι "τερματίζει" ένα ή περισσότερα βασικά χρώματα.
Καθώς αυξάνεις την αντίθεση στο 100 IRE, παρακολουθείς την θερμοκρασία του χρώματος (την ισορροπία δηλαδή του κόκκινου, πράσινου, μπλε). Υπάρχει περίπτωση ενώ ανεβάζεις το ρυθμιστικό, ένα ή περισσότερα βασικά χρώματα να σταματήσει να ανεβαίνει (είτε ισόποσα είτε εντελώς), οπότε εκεί είναι το πάνω όριο μιας πλάσμα. Αυτό είναι το "clipping"...

Δεν έχω απάντηση στην ερώτησή σου, αλλά δεν συμβαίνει "γάμμα" clipping.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι "τερματίζει" ένα ή περισσότερα βασικά χρώματα.
Καθώς αυξάνεις την αντίθεση στο 100 IRE, παρακολουθείς την θερμοκρασία του χρώματος (την ισορροπία δηλαδή του κόκκινου, πράσινου, μπλε). Υπάρχει περίπτωση ενώ ανεβάζεις το ρυθμιστικό, ένα ή περισσότερα βασικά χρώματα να σταματήσει να ανεβαίνει (είτε ισόποσα είτε εντελώς), οπότε εκεί είναι το πάνω όριο μιας πλάσμα. Αυτό είναι το "clipping"...

Ευχαριστω για την απαντηση. Gamma clipping εννοω να εχεις πολυ υψηλο contrast αλλα το gamma σου να παραμενει στο 2.2 σε ολο το ευρος. Ως γνωστο το contrast ρυθμιζει τη φωτεινοτητα του λευκου, μπορω να τη σηκωσω ισως λιγακι ακομη ομως θα ξεφυγει απο το 2.2 σε καποια σημεια, το που ακριβως δεν ξερω. Για την ωρα στο ISF menu εχω το contrast στο 40 me to gamma perfect 2.19 νομιζω οτι μπορω να το παω ακομη και 41 διχως να χαλασει κατι, θελει περισσοτερο πειραματισμο. Εξ οσων θυμαμαι το ftL ειχε ξεπερασει κατα τι το 50 στο 100 IRE.

Εχει κανεις μετρησει το ftL στην 500Α?

Ευχαριστω εκ των προτερων.