Pioneer Kuro 9th generation

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Ευχαριστω για την απαντηση. Gamma clipping εννοω να εχεις πολυ υψηλο contrast αλλα το gamma σου να παραμενει στο 2.2 σε ολο το ευρος. Ως γνωστο το contrast ρυθμιζει τη φωτεινοτητα του λευκου, μπορω να τη σηκωσω ισως λιγακι ακομη ομως θα ξεφυγει απο το 2.2 σε καποια σημεια, το που ακριβως δεν ξερω. Για την ωρα στο ISF menu εχω το contrast στο 40 me to gamma perfect 2.19 νομιζω οτι μπορω να το παω ακομη και 41 διχως να χαλασει κατι, θελει περισσοτερο πειραματισμο. Εξ οσων θυμαμαι το ftL ειχε ξεπερασει κατα τι το 50 στο 100 IRE.

Εχει κανεις μετρησει το ftL στην 500Α?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Καλησπέρα είναι εύκολο να ποστάρεις το gamma που έχεις μετρήσει αλλά και το RGB via IRE?

όσο αφορά την max φωτεινότητα έχω μετρησει μέχρι και 170 nits=50 ftL αλλά ο μέσος όρος είναι από 121-155 nits (35,3-45.23ftL)

Δεν έχω απάντηση στην ερώτησή σου, αλλά δεν συμβαίνει "γάμμα" clipping.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι "τερματίζει" ένα ή περισσότερα βασικά χρώματα.
Καθώς αυξάνεις την αντίθεση στο 100 IRE, παρακολουθείς την θερμοκρασία του χρώματος (την ισορροπία δηλαδή του κόκκινου, πράσινου, μπλε). Υπάρχει περίπτωση ενώ ανεβάζεις το ρυθμιστικό, ένα ή περισσότερα βασικά χρώματα να σταματήσει να ανεβαίνει (είτε ισόποσα είτε εντελώς), οπότε εκεί είναι το πάνω όριο μιας πλάσμα. Αυτό είναι το "clipping"...

Gamma clipping υπάρχει αλλά θα το συναντήσετε δύσκολα

Να θυμάσαι ότι η καμπύλη γάμμα έχει 2 παραμέτρους, την αντίθεση και την φωτεινότητα. Δεν μπορείς να πειράζεις το ένα και το άλλο να μένει αμετάβλητο.
Θεωρητικά, μπορείς να πας την αντίθεση μέχρι τα όρια της συσκευής και με κατάλληλη ρύθμιση της φωτεινότητας πάλι να έχεις σωστό γάμμα.
Βέβαια θες κατάλληλα όργανα για τέτοιες ρυθμίσεις. Αν σε ενδιαφέρει η ακρίβεια, θα πρέπει να σε βοηθήσει κάποιος ειδικός (όπως ο Μανώλης) για να καλιμπράρεις την τηλεόρασή σου ανάλογα με τον χώρο σου.
Αν δεν σε ενδιαφέρει τόσο η ακρίβεια, βάλε ένα πάττερν 100 IRE, ρύθμισε την αντίθεση εκεί που νομίζεις ότι είναι καλή σαν φως από την οθόνη, και μετά με μια κάρτα με διαβαθμίσεις του μαύρου βάλε την φωτεινότητα εκεί που δεν βλέπεις διαφορά στις στάθμες 1-16, αλλά η 17 διαφέρει από την 16.

Τώρα αναγωγή του ρυθμιστικού της αντίθεσης με nits από την οθόνη, μπορεί να γίνει μόνο με όργανο...

Και αυτό είναι άσχετο με το κλιπάρισμα κάποιων από τα βασικά χρώματα, ή σχετίζεται;

Και αυτό είναι άσχετο με το κλιπάρισμα κάποιων από τα βασικά χρώματα, ή σχετίζεται;

Σχετίζεται. Στο ανωτέρω παράδειγμα το gamma clipping οφείλεται και στα τρία βασικά χρώματα και όχι σε μονο ένα από αυτά.
Για να μετρήσουμε μια τέτοιου είδους συμπερισφορά φωτεινότητας μπορεί να γίνει μονο εαν το G(πράσινο) που μετεχει και περισσότερο στην αναλογία έχει "φύγει".

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Καλησπέρα είναι εύκολο να ποστάρεις το gamma που έχεις μετρήσει αλλά και το RGB via IRE?

Ναι, βεβαιως.
Θα ηθελα να σε ρωτησω και κατι ακομη μιας και εισαι ο expert αλλα δες πρωτα λιγακι. Αυτη η μετρηση ειναι αυτη που παιζει τωρα, εχω και 1-2 αλλες ακομη αλλα για την ωρα αυτη μου αρεσει περισσοτερο στο ματι. Οι αλλες δειχνουν λιγακι καλυτερες στο gamma φευγουν ομως λιγο στις χαμηλες φωτεινοτητες. Βεβαια τα οργανα σε χαμηλη φωτεινοτητα φευγουν και αυτα, αλλα τελος παντων.
Το σφαλμα δειχνει να ειναι πολυ μικρο, εχω ομως την εντυπωση οτι σε μεση φωτεινοτητα το ελαχιστα χαμηλοτερο κοκκινο ειναι εμφανες, εστω και ελαχιστα.
Δες πρωτα λιγο τις μετρησεις και ξαναμιλαμε.
Thankx.

Attachments

• aa_gamma.jpg
    aa_gamma.jpg
    60.3 KB · Views: 38
  • aa_rbg.jpg
    aa_rbg.jpg
    61.6 KB · Views: 40
Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Α, επισης και κατι αλλο.
Στο chromaticity chart δεν μπορω να φερω το πρασινο ακριβως εκει που πρεπει, ειναι λιγακι μετατοπισμενο αριστερα. Εξ οσων εχω διαβασει αυτο ειναι γνωστο προβλημα στις 9 gen Kuro, για πες μου, τελικα ετσι ειναι; Το κοκκινο ειναι ενα ελαχιστο κλικ δεξιοτερα απο το σωστο. Στο RGB ειναι καλα σε γενικα πλαισια.

Ενω σε μαυρα, γκρι, φωτεινοτητα κλπ το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο, στη χρωματικη ακριβεια νομιζω εχει λιγη βελτιωση να παρει. Η εικονα οπως ειναι τωρα πεταγεται κυριολετικα εξω απο την οθονη, 'στη μαπα σου' που λεμε, πραγματικα 3D και σε ταινιες βραδυ φευγεις τελειως. Προσωπικα δεν εχω δει πουθενα τετοιο crispness και περιγραμματα, νομιζω ομως οτι θελει κατι τις ακομη στο χρωμα.

Δες λιγο αυτα που καταφερα μονος μου, αδαης και ασχετος ων, και τα ξαναλεμε.

η μονη τν που δεν ειχα την τύχη να δω
δεν εχω δη ποτε Pioneer Kuro

Φίλε, αφού δεν φτιάχνεται πλέον , ισως να είναι καλύτερα που δεν την έχεις δει...... να μην απογοητεύεσαι κιόλας από την σύγκριση με τις υπόλοιπες "καινούργιες" που υπάρχουν τώρα στην αγορά...

Εννοείτε ότι η VT20 είναι καλύτερη από κούρο. Τι σημασία έχει το λίγο καλύτερο μαύρο μπροστά σε μια σύγχρονη τηλεόραση με 3Δ, σωστό EPG, κλπ.;;;;;; Και μια χαρά τηλεοπτικό στην digea;

[Τηλεοπτικό από την κούρο δεν αξιωθήκαμε να δούμε σε αυτό το φόρουμ. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα...]

Και γιατί ποιος είπε ότι η 5090Η δεν τα πάει καλά με τη ντίτζια;
Ένα μήνα είχα να δω την kuro μου (στο εξοχικό έχω μια φετινή πανασόνικ πλάσμα 37άρα) και μόλις επέστρεψα μου βγήκαν τα μάτια με την πιο. Και νόμιζα ότι έβλεπα τηλεοπτικό στην πάννυ....

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Και γιατί ποιος είπε ότι η 5090Η δεν τα πάει καλά με τη ντίτζια;
Ένα μήνα είχα να δω την kuro μου (στο εξοχικό έχω μια φετινή πανασόνικ πλάσμα 37άρα) και μόλις επέστρεψα μου βγήκαν τα μάτια με την πιο. Και νόμιζα ότι έβλεπα τηλεοπτικό στην πάννυ....

Εγώ. Και δεν αλλάζω γνώμη αν δεν δω φωτογραφίες...
Περιγραφές δεν διαβάζω. Θέλω να δω για να πιστέψω... :flipout: