Να ρωτήσω, ΟΛΟΙ εσείς που έχετε πάρει kuro έχετε παρατηρήσει το φαινόμενο αυτό (ghosting) ;
Οχι τίποτ' άλλο πλησιάζουμε και στην κρίσιμη ηλικία....![]()
Τελικά εσείς που τα καταφέρατε να πάτε στην έκθεση, μάθατε τίποτα για τις 500Μ/600Μ;
Θα έρθουν στη χώρα μας και αν ναι η τιμή τους θα γέρνει προς τις 5090 ή προς τις Α;
Ρώτησα εγώ. Η απάντηση ήταν πως το πιο πιθανό είναι να μην τις φέρουν, αφού δεν πιστεύουν πως υπάρχει αγοραστικό κοινό στην Ελλάδα το οποίο ενδιαφέρεται για μόνιτορ χωρίς δέκτη. Μπορεί όμως να κανονιστεί παραγγελία και κανονική υποστήριξη. Η τιμή της παίζει μεταξύ 5090Η και 500Α, δηλαδή κοντά στα 4Κ.
Υ.Γ Πήρες απουσία, αλλά θα κανονίσουμε καφεδάκι![]()
Γεία σας παίδες!
Το Σάββατο μου ήρθε η 500Α!
Η τηλεόραση δεν χρειάζεται συστάσεις!
Έχω μερικές παρατηρήσεις μόνο να κάνω, που με παραξένεψαν,
για τόσο ακριβό εργαλείο!!
1) Το πρώτο είναι ότι έχει αργή απόκριση στην αλλαγή καναλιών!
2) Το δεύτερο όταν αλλάζει από εικόνα σε νυχτερινό τοπίο αφήνει αποτύπωμα από την προηγούμενη σκηνή, αυτό διορθώνεται;
3) Το τρίτο έιναι ότι στην λιστα των δουφορικών μερικές φορές εξαφανίζεται και εμφανίζεται ξανά μετά από 1-2 δευτερόλεπτα!
4) Το τέταρτο και πιο σημαντικό είναι ότι δεν μπορώ να δω HD υλικό από τη δορυφορική! Έχω ήχο κανονικά αλλά εικόνα μαύρη!
To (2) ειναι το πολυ γνωστο image retention που λιγο εως πολυ υπαρχει σε ολες τις πλασμα (ακομη και στις πιο εξελιγμενες οπως ειναι οι Pioneer). Με τον καιρο θα εξαφανιστει.
Το φαινόμενο το είδα όταν έβλαπα μια ταινία και το ένα πλάνο ήταν ένας με ένα άσπρο φούτερ και το επόμενο πλάνο, ήταν σε ένα βουνό νύχτα πίσσα σκοτάδι, εκεί φάνησε σαν να άφησε στάμπα για ελάχιστα δευτερα, από τον τύπο με το φούτερ!
Το ίδιο πράγμα λέμε όλοι, αλλά με διαφορετικά λόγια. Είναι χαρακτηριστικό της τεχνολογίας, αλλά στις Pioneer είναι λιγότερο ορατό από τις υπόλοιπες πλάσμα. Στην δικιά μου Panasonic δεν το έχω δει ποτέ σε θέαση ταινίας. Το έχω παρατηρήσει αν κλείσεις φωτεινό μενού σε μαύρο background, αλλά φεύγει στιγμιαία μόλις προβληθεί εικόνα.
Παιδιά η τηλεόραση από εικόνα σκίζει (5090). Έχει λίγο buzzing μόνο όταν γυρίζω σε htpc και με απόλυτη ησυχία αλλά δεν με ενοχλεί προς το παρόν. Ίσως με το καλιμπράρισμα να ελαττωθεί γιατί διαφέρει ανάλογα με το mode της εικόνας (movie, standard, κλπ). Κάθε μέρα που παιρνάει δείχνει και καλύτερα!
Αλλά! Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Για μένα δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει υποκατάστατο του προβολέα μου σε καμία περίπτωση. Δοκίμασα να δω 2-3 ταινίες και το μέγεθος μου φαίνεται πολύ μικρό. Μπορεί η εικόνα να είναι εντυπωσιακή αλλά αν δεν είχα προβολέα, θα προτιμούσα να δώσω 1000 ευρώ για μια τηλεόραση υποδιαίστερη και τα υπόλοιπα να τα δώσω σε προβολέα. Η 60άρα είναι βέβαια πολύ πιο κοντά σε προβολέα αλλά είναι και γομάρι και δεν ταιριάζει σε κάθε σαλόνι.
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.