Pioneer Kuro 9th generation

Ούτε εγώ έχω δει τίποτα εδώ και 10 μέρες που έχω την 5090. Στρώσιμο στην αρχή δεν της έκανα αλλά τώρα το βράδυ βάζω να παίζει το break-in dvd καλού κακού.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Να ρωτήσω, ΟΛΟΙ εσείς που έχετε πάρει kuro έχετε παρατηρήσει το φαινόμενο αυτό (ghosting) ;

Οχι τίποτ' άλλο πλησιάζουμε και στην κρίσιμη ηλικία....:grinning-smiley-043

Σε lx 5080 δεν εχω δει τιποτα εδω και 2 μηνες....... χωρις στρωσιμο-bye--bye-

Έχω την 5090 2 εβδομάδες. Το παρατήρησα 2 φορές σε μαύρη οθόνη και τις 2 όταν την έκλεισα. Μετά απο 15" εξαφανίστηκε.... (το φαινόμενο) !

Τελικά εσείς που τα καταφέρατε να πάτε στην έκθεση, μάθατε τίποτα για τις 500Μ/600Μ;
Θα έρθουν στη χώρα μας και αν ναι η τιμή τους θα γέρνει προς τις 5090 ή προς τις Α;

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Τελικά εσείς που τα καταφέρατε να πάτε στην έκθεση, μάθατε τίποτα για τις 500Μ/600Μ;
Θα έρθουν στη χώρα μας και αν ναι η τιμή τους θα γέρνει προς τις 5090 ή προς τις Α;

Ρώτησα εγώ. Η απάντηση ήταν πως το πιο πιθανό είναι να μην τις φέρουν, αφού δεν πιστεύουν πως υπάρχει αγοραστικό κοινό στην Ελλάδα το οποίο ενδιαφέρεται για μόνιτορ χωρίς δέκτη. Μπορεί όμως να κανονιστεί παραγγελία και κανονική υποστήριξη. Η τιμή της παίζει μεταξύ 5090Η και 500Α, δηλαδή κοντά στα 4Κ.

Υ.Γ Πήρες απουσία, αλλά θα κανονίσουμε καφεδάκι -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Ρώτησα εγώ. Η απάντηση ήταν πως το πιο πιθανό είναι να μην τις φέρουν, αφού δεν πιστεύουν πως υπάρχει αγοραστικό κοινό στην Ελλάδα το οποίο ενδιαφέρεται για μόνιτορ χωρίς δέκτη. Μπορεί όμως να κανονιστεί παραγγελία και κανονική υποστήριξη. Η τιμή της παίζει μεταξύ 5090Η και 500Α, δηλαδή κοντά στα 4Κ.

Υ.Γ Πήρες απουσία, αλλά θα κανονίσουμε καφεδάκι -bye-

Με βλέπω για 5090 δηλαδή...

ΥΓ
Δυστυχώς ο μαραθώνιος από τη μια μεριά και το συνάχι της μικρής και της γυναίκας μου από την άλλη δεν μου επέτρεψαν την κάθοδο (με τον μικρό, για να μυηθεί) στην έκθεση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Σας ευχαριστώ για τα καλορίζικα!
Τελικά ρε παιδιά πως θα την στρώσω;
Το φαινόμενο το είδα όταν έβλαπα μια ταινία και το ένα πλάνο ήταν ένας με ένα άσπρο φούτερ και το επόμενο πλάνο, ήταν σε ένα βουνό νύχτα πίσσα σκοτάδι, εκεί φάνησε σαν να άφησε στάμπα για ελάχιστα δευτερα, από τον τύπο με το φούτερ!
Δεν έχει καμία σχέση με το θέμα με τα λογότυπα και είμαι σίγουρος ότι το κάνει σε όλες τις Kuro.
Νομίζω και εγώ όπως είπε ο πρώτος φίλος ότι με τον καιρό θα στρώσει!
Οι ρυθμίσεις ήταν στο cinema.
Προσέξτε και αυτό που αναβωσβήνει το μενού με τα κανάλια της δορυφορικής! Κυρίως στα κανάλια με λίγο σήμα!
Παίδες έιμαι πολύ ψήρας, ακόμα και ο ήχος των πυκνοτών της τηλεόρασης με ενοχλεί! Ξέρω πως δεν έχει πρόβλημα το κομμάτι.

Γεία σας παίδες!
Το Σάββατο μου ήρθε η 500Α!
Η τηλεόραση δεν χρειάζεται συστάσεις!
Έχω μερικές παρατηρήσεις μόνο να κάνω, που με παραξένεψαν,
για τόσο ακριβό εργαλείο!!

1) Το πρώτο είναι ότι έχει αργή απόκριση στην αλλαγή καναλιών!
2) Το δεύτερο όταν αλλάζει από εικόνα σε νυχτερινό τοπίο αφήνει αποτύπωμα από την προηγούμενη σκηνή, αυτό διορθώνεται;
3) Το τρίτο έιναι ότι στην λιστα των δουφορικών μερικές φορές εξαφανίζεται και εμφανίζεται ξανά μετά από 1-2 δευτερόλεπτα!
4) Το τέταρτο και πιο σημαντικό είναι ότι δεν μπορώ να δω HD υλικό από τη δορυφορική! Έχω ήχο κανονικά αλλά εικόνα μαύρη!

To (2) ειναι το πολυ γνωστο image retention που λιγο εως πολυ υπαρχει σε ολες τις πλασμα (ακομη και στις πιο εξελιγμενες οπως ειναι οι Pioneer). Με τον καιρο θα εξαφανιστει.

Για το (4) υποθετω οτι εχεις καποιο δεκτη HD μεσω HDMI οποτε φροντισε στις ρυθμισεις του να δινει εξοδο 1080i (αν δεν δινει ηδη).

Last edited:
Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

To (2) ειναι το πολυ γνωστο image retention που λιγο εως πολυ υπαρχει σε ολες τις πλασμα (ακομη και στις πιο εξελιγμενες οπως ειναι οι Pioneer). Με τον καιρο θα εξαφανιστει.

Ωπα.... τι γνωστό; εδώ γράφουν οι κάτοχοι ότι δεν το έχουν δει το φαινόμενο αυτό!

Χρησιμοποιώ τον δέκτη της τηλεόρασης, ο οποίος είναι hd! Πολύ καλός, αλλά όχι Dreambox!
Το θέμα δεν ξέρω αν φταίει ο δέκτης ή το σήμα του δορυφόρου!
Πρέπει να το δω με τον καιρό αυτό!
Με τον καιρό θα φτιάξει το θέμα με το φαντασματάκι στην εικόνα, πιστεύω ότι φτάιει η αστάθια του φώσφορου και τίποτε άλλο!

Ακόμα βέβαια δεν ξέρω τι δισκάκια πρέπει να βάλω για το στρώσιμο και τι ρυθμίσεις να κάνω!
Το έχω πάει όλα κάτω και φαίνεται σαν μια τηλεόραση 30 ετίας που είχαμε και ήταν στα τελευτάια της! LOL

Το φαινόμενο το είδα όταν έβλαπα μια ταινία και το ένα πλάνο ήταν ένας με ένα άσπρο φούτερ και το επόμενο πλάνο, ήταν σε ένα βουνό νύχτα πίσσα σκοτάδι, εκεί φάνησε σαν να άφησε στάμπα για ελάχιστα δευτερα, από τον τύπο με το φούτερ!

Αυτό δεν είναι image retention, αλλά είναι το χαρακτηριστικό lag των φωσφόρων, παλιός γνώριμος από την εποχή των CRT. Παρατηρείται σε εναλλαγή από έντονη φωτεινότητα στο απόλυτο σκότος και επίσης σε φωτεινά αντικείμενα που κινούνται σε μαύρο φόντο. Από τη στιγμή που θα διεγερθεί ο φώσφορος, μπορεί να έχει την ικανότητα να επαναδιεγερθεί "ακαριαία", μολαταύτα όμως χρείάζεται κάποια ms για να πάψει να εκπέμπει ορατό φως. Όταν στρώσουν οι φώσφοροι θα μειωθεί το φαινόμενο, αλλά δεν θα εκλείψει...
(Μην το μπερδεύετε με τα πράσινα ίχνη φωσφόρου, εκείνο το φαινόμενο στηρίζεται μεν στα παραπάνω, αλλά κατά κύριο λόγο εξαρτάται από την αδυναμία του οδηγού να ελέγξει με απόλυτο συγχρονισμό τα επιμέρους υποεικονοστοιχεία)

+1 !
Νομίζω ότι αυτό είναι! Είμαι σίγουρος ότι γίνεται σε όλες και ότι θα μειωθέι αισθητά!
Σπαστικό δεν είναι να είσαι ψήρας!!!
LoL

Το ίδιο πράγμα λέμε όλοι, αλλά με διαφορετικά λόγια. Είναι χαρακτηριστικό της τεχνολογίας, αλλά στις Pioneer είναι λιγότερο ορατό από τις υπόλοιπες πλάσμα. Στην δικιά μου Panasonic δεν το έχω δει ποτέ σε θέαση ταινίας. Το έχω παρατηρήσει αν κλείσεις φωτεινό μενού σε μαύρο background, αλλά φεύγει στιγμιαία μόλις προβληθεί εικόνα.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Το ίδιο πράγμα λέμε όλοι, αλλά με διαφορετικά λόγια. Είναι χαρακτηριστικό της τεχνολογίας, αλλά στις Pioneer είναι λιγότερο ορατό από τις υπόλοιπες πλάσμα. Στην δικιά μου Panasonic δεν το έχω δει ποτέ σε θέαση ταινίας. Το έχω παρατηρήσει αν κλείσεις φωτεινό μενού σε μαύρο background, αλλά φεύγει στιγμιαία μόλις προβληθεί εικόνα.

+1..πάλι σε Panasonic.

Παιδιά η τηλεόραση από εικόνα σκίζει (5090). Έχει λίγο buzzing μόνο όταν γυρίζω σε htpc και με απόλυτη ησυχία αλλά δεν με ενοχλεί προς το παρόν. Ίσως με το καλιμπράρισμα να ελαττωθεί γιατί διαφέρει ανάλογα με το mode της εικόνας (movie, standard, κλπ). Κάθε μέρα που παιρνάει δείχνει και καλύτερα!

Αλλά! Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Για μένα δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει υποκατάστατο του προβολέα μου σε καμία περίπτωση. Δοκίμασα να δω 2-3 ταινίες και το μέγεθος μου φαίνεται πολύ μικρό. Μπορεί η εικόνα να είναι εντυπωσιακή αλλά αν δεν είχα προβολέα, θα προτιμούσα να δώσω 1000 ευρώ για μια τηλεόραση υποδιαίστερη και τα υπόλοιπα να τα δώσω σε προβολέα. Η 60άρα είναι βέβαια πολύ πιο κοντά σε προβολέα αλλά είναι και γομάρι και δεν ταιριάζει σε κάθε σαλόνι.

-bye-

Παιδιά η τηλεόραση από εικόνα σκίζει (5090). Έχει λίγο buzzing μόνο όταν γυρίζω σε htpc και με απόλυτη ησυχία αλλά δεν με ενοχλεί προς το παρόν. Ίσως με το καλιμπράρισμα να ελαττωθεί γιατί διαφέρει ανάλογα με το mode της εικόνας (movie, standard, κλπ). Κάθε μέρα που παιρνάει δείχνει και καλύτερα!

Αλλά! Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Για μένα δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει υποκατάστατο του προβολέα μου σε καμία περίπτωση. Δοκίμασα να δω 2-3 ταινίες και το μέγεθος μου φαίνεται πολύ μικρό. Μπορεί η εικόνα να είναι εντυπωσιακή αλλά αν δεν είχα προβολέα, θα προτιμούσα να δώσω 1000 ευρώ για μια τηλεόραση υποδιαίστερη και τα υπόλοιπα να τα δώσω σε προβολέα. Η 60άρα είναι βέβαια πολύ πιο κοντά σε προβολέα αλλά είναι και γομάρι και δεν ταιριάζει σε κάθε σαλόνι.

-bye-

+10000
Aν εχεις συνηθίσει τις ιντσες του προβολεα, ειναι αδυνατον να δεις ταινια σε τηλεοραση, οσο μεγαλη και αν ειναι!