Εμενα γιατι οταν φτανω στο βημα setting αυτο ειναι γκρι και δεν μπορω να το ενεργοποιησω?Επισης στην εισοδο pc ενω εχω βαλει το καλωδιο dvi παταω στο χειρηστηριο το κουμπι pc και μου γραφει no signal
από οτι νομίζω και η 5090 και οι KRP δεν έχουν "καθαρή" DVI είσοδο, παρα μόνο HDMI και VGA (το λεγόμενο και D-sub15), στην παρακάτω εικόνα αριστερά η άσπρη υποδοχή είναι DVI (ψηφιακή) και δεξιά η μπλέ είναι VGA (αναλογική), αντίστοιχες είναι και οι θύρες στις κάρτες γραφικών των υπολογιστών με τις δεύτερες να έχουν εξαφανιστεί πλέον καθώς οι τελευταίες γενεές καρτών έχουν μόνο DVI-I (στη ουσία είναι διπλή έξοδος και ψηφιακή και αναλογική) ή/και HDMI. Οπότε είναι απίθανο να έχεις DVI-DVI καλώδιο γιατί δεν θα έμπαινε πουθενά στην τηλεόραση, υποθέτω ότι είναι VGA-VGA.
Τώρα το γιατί δεν έχεις εικόνα μάλλον έχει να κάνει με την ενεργοποίηση του input.
πρέπει να διαλέξεις το input και άσχετα αν βλέπεις εικόνα η όχι πηγαίνεις :
menu > setup > option > hdmi input > setting : enable (KRP)
καλό θα είναι αν έχεις το PC ανοιχτό να δουλεύει σε ανάλυση 1360x768 στα 50 η 60Hz, το καλύτερο βέβαια είναι να το έχεις κλειστό, να κάνεις τη ρύθμιση σχετικά με το ενάμπλε ντισάμπλε, και μετά να το ανοίξεις για να "δουν" τα windows την τηλεόραση σαν νέα συσκευή.
Σημείωση: αν έχεις στο PC συνδεδεμένο και κάποιο monitor ταυτόχρονα, πρέπει να πειράξεις τις ρυθμίσεις από το control της nvidia ή της ati (ανάλογα τι κάρτα έχεις) και να ενεργοποιήσεις την τηλεόραση σαν δεύτερη οθόνη, και να ρυθμίσεις αν θα είναι η βασική σου οθόνη ή όχι και αν θα αποτελλεί προέκταση της επιφάνειας εργασίας ή αν θα είναι κλώνος της άλλης κτλ. αν δεν μπορείς να το κάνεις απλά αποσύνδεσε το monitor και σύνδεσε το PC μόνο στην τηλεόραση και άνοιξέ το με την τηλεόραση ήδη ανοιχτή και σεταρισμένη στο PC input (το οποίο ενεργοποίησες όπως είπαμε πριν)
Last edited: