Pioneer Kuro 9th generation

Εμενα γιατι οταν φτανω στο βημα setting αυτο ειναι γκρι και δεν μπορω να το ενεργοποιησω?Επισης στην εισοδο pc ενω εχω βαλει το καλωδιο dvi παταω στο χειρηστηριο το κουμπι pc και μου γραφει no signal

από οτι νομίζω και η 5090 και οι KRP δεν έχουν "καθαρή" DVI είσοδο, παρα μόνο HDMI και VGA (το λεγόμενο και D-sub15), στην παρακάτω εικόνα αριστερά η άσπρη υποδοχή είναι DVI (ψηφιακή) και δεξιά η μπλέ είναι VGA (αναλογική), αντίστοιχες είναι και οι θύρες στις κάρτες γραφικών των υπολογιστών με τις δεύτερες να έχουν εξαφανιστεί πλέον καθώς οι τελευταίες γενεές καρτών έχουν μόνο DVI-I (στη ουσία είναι διπλή έξοδος και ψηφιακή και αναλογική) ή/και HDMI. Οπότε είναι απίθανο να έχεις DVI-DVI καλώδιο γιατί δεν θα έμπαινε πουθενά στην τηλεόραση, υποθέτω ότι είναι VGA-VGA.

Τώρα το γιατί δεν έχεις εικόνα μάλλον έχει να κάνει με την ενεργοποίηση του input.

πρέπει να διαλέξεις το input και άσχετα αν βλέπεις εικόνα η όχι πηγαίνεις :

menu > setup > option > hdmi input > setting : enable (KRP)

καλό θα είναι αν έχεις το PC ανοιχτό να δουλεύει σε ανάλυση 1360x768 στα 50 η 60Hz, το καλύτερο βέβαια είναι να το έχεις κλειστό, να κάνεις τη ρύθμιση σχετικά με το ενάμπλε ντισάμπλε, και μετά να το ανοίξεις για να "δουν" τα windows την τηλεόραση σαν νέα συσκευή.

Σημείωση: αν έχεις στο PC συνδεδεμένο και κάποιο monitor ταυτόχρονα, πρέπει να πειράξεις τις ρυθμίσεις από το control της nvidia ή της ati (ανάλογα τι κάρτα έχεις) και να ενεργοποιήσεις την τηλεόραση σαν δεύτερη οθόνη, και να ρυθμίσεις αν θα είναι η βασική σου οθόνη ή όχι και αν θα αποτελλεί προέκταση της επιφάνειας εργασίας ή αν θα είναι κλώνος της άλλης κτλ. αν δεν μπορείς να το κάνεις απλά αποσύνδεσε το monitor και σύνδεσε το PC μόνο στην τηλεόραση και άνοιξέ το με την τηλεόραση ήδη ανοιχτή και σεταρισμένη στο PC input (το οποίο ενεργοποίησες όπως είπαμε πριν)

attachment.php

Last edited:
Στη δική μου περίπτωση, η παρακάτω διαδρομή:
menu > setup > option > hdmi input
έχει το hdmi input με γκρι γράμματα και δεν μπορώ να μπω στο υπομενού.
Αποτέλεσμα, να παίζει μόνο η hdmi στο input 4 και όχι οι άλλες hdmi θύρες.
Καμιά βοήθεια;

Aφου ολες οι HDMI ειναι ισοδυναμες, απορω γιατι ενεργοποιειται μονο η 4(κανονικα δε θαπρεπε ουτε αυτη:p).Απενεργοποιησε την 4,αποσυνδεσου, ,συνδεσου στην 1 και προσπαθησε να την ενεργοποιησεις(μου ειχε τυχει θυμαμαι κατι παρομοιο με ενα σουιτσερ) ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ εχεις επιλεξει απο το τηλ/ριο Input1.
Good luck

Last edited:
Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Στη δική μου περίπτωση, η παρακάτω διαδρομή:
menu > setup > option > hdmi input
έχει το hdmi input με γκρι γράμματα και δεν μπορώ να μπω στο υπομενού.
Προτου κανεις τη διαδικασια που περιγραφεις εχεις επιλεξει πχ την input1?

Ναι την έχω επιλέξει.
Κάτι δεν κάνω καλά. Βέβαια είναι οι μέρες δύσκολες και χθες το βράδυ ασχολήθηκα με το θέμα γύρω στα 30 δευτερόλεπτα. Όταν με το καλό σταματήσω να τρέχω σαν Βέγγος (ελπίζω από Δευτέρα) θα ασχοληθώ λίγο σοβαρά με την 5090Η, να συντονίσω και το δορυφορικό της, να ψαχουλέψω τις ρυθμίσεις της, να τη χαρώ βρε παιδί μου κι εγώ ;)

Οταν βλεπω 4:3 μπορούν οι πλαϊνές μπαρες να γινουν μαυρες αντι γκρι ??

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δυστυχώς δεν γίνεται. Και πάρα πολύ κακώς κατα τη γνώμη μου. Το ίδιο ισχύει και με τη θέαση PaP. Πάλι γκρι είναι τα γύρω γύρω , αντί του μαύρου που θα έπρεπε κανονικά να είναι. Ταλαιπωρείται χωρίς λόγο η οθόνη , με ένα στατικό χρώμα!!!!

Πέραν αυτού , μήπως έχει καταφέρει κανείς το EPG να λειτουργεί με ελληνικές γραμματοσειρές? Όταν είναι αγγλικά όλα καλά (ακόμα και στα επίγεια αναλονικά ελληνικά κανάλια). Εχω κάνει όλες τις ρυθμίσεις αλλά τίποτα. Κάποιος να το έχει λύσει? (έχω την KRP-600A)

τελικα καταφερα και συνδεσα τον υπολογιστη αλλα δεν μπορω να καταλαβω σε τι αναλυση να την ρυθμισω?επισης γιατι η οθονη του υπολογιστη δεν απενεργοποιηται και μερικα πραγματα εμφανιζονται σε αυτην?

Να δημοσιευσω μερικες φωτος απο την Kuro μου , στις οποιες φαινεται το μεγαλοπρεπες μαυρο !!!
Οι 5 συγκεκριμενες ειναι DVD Lord Of The Rings !
Η φωτογραφικη ειναι μια φτηνη Kodak .

Attachments

• 100_2046.jpg
    100_2046.jpg
    56.7 KB · Views: 61
  • 100_2052.jpg
    100_2052.jpg
    80.6 KB · Views: 63
  • 100_2054.jpg
    100_2054.jpg
    57.5 KB · Views: 50
  • 100_2056.jpg
    100_2056.jpg
    51.3 KB · Views: 48
  • 100_2057.jpg
    100_2057.jpg
    45.9 KB · Views: 65

Και μια ερωτηση.
Εαν βαλω το flashaκι μου στην usb θυρα της τηλεορασης και ακουω απο
κει μουσικη στο σαλονι , με την οθονη βεβαια στατικη στα περιεχομενα του usb , καθως δεν υπαρχει η δυνατοτητα να κλεισει η οθονη, τι λετε ,δεν υπαρχει προβλημα ?

τελικα καταφερα και συνδεσα τον υπολογιστη αλλα δεν μπορω να καταλαβω σε τι αναλυση να την ρυθμισω?επισης γιατι η οθονη του υπολογιστη δεν απενεργοποιηται και μερικα πραγματα εμφανιζονται σε αυτην?

Φυσικα θα την ρυθμισεις στην μεγιστη αναλυση που υποστηριζει. 1920Χ1080. Η οθονη του υπολογιστη δεν απενεργοποιείται αναλογα με το τι εχεις επιλεξει. Τυπικά θα εχεις δυο οθόνες (αρκεί να εχεις τσεκαρτισμένη την επιλογη 'επέκταση σε αυτή την οθόνη' , δεξι κλικ στην οθονη , ιδιοτητες , ρυθμισεις κλπ) , με την εννοια του οτι η τηλεοραση θα ειναι η (πχ δεξιά) επέκταση της οθόνης του υπολογιστή , ουσιατικά δηλαδή θα έχεις δύο οθόνες. Αλλες εργασίες στην μία και άλλες στην αλλη. Πχ ταινία στην tv και internet στο computer. Αυτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Και μια ερωτηση.
Εαν βαλω το flashaκι μου στην usb θυρα της τηλεορασης και ακουω απο
κει μουσικη στο σαλονι , με την οθονη βεβαια στατικη στα περιεχομενα του usb , καθως δεν υπαρχει η δυνατοτητα να κλεισει η οθονη, τι λετε ,δεν υπαρχει προβλημα ?
Λάθος !! :operator:

Μπορεί να απενεργοποιηθεί η οθόνη με σχετική επιλογή από το κουμπί Tools. -bye-

Save £600 on Pioneer 60" TVs!

PDP-LX6090 now £3199
KRP-600M now £3399
KRP-600A now £3599
http://www.tlcbroadcast.co.uk/

Αυτή η KRP-600A now £3599 είναι μεγάλος πειρασμός!!!

ρε λεω ωραιες φαινονται αλλα μετα μου ρχετε στο μυαλο με αυτα τα λεφτα μπορω να παρω 2 50αρες κουρο και ξενερωνω λιγουλακι....-bye-

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

ρε λεω ωραιες φαινονται αλλα μετα μου ρχετε στο μυαλο με αυτα τα λεφτα μπορω να παρω 2 50αρες κουρο και ξενερωνω λιγουλακι....-bye-

αν σου βάλω όμως δίπλα-δίπλα μια 50άρα και μιά 60άρα , θα δεις για πότε θα σου φύγει από το μυαλό ο ενδοιασμός....;) -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Λάθος !! :operator:

Μπορεί να απενεργοποιηθεί η οθόνη με σχετική επιλογή από το κουμπί Tools. -bye-

Οχι φιλε λαθος κανεις .
Αυτο ισχυει σε οποιαδηποτε αλλη λειτουργια , στην περιπτωση του usb
δεν γινεται για τσεκαρε κι εσυ ξανα. Λες να μην το ηξερα αυτο ?

Πως μπορουμε δικτυακά μέσω Ethernet συνδεοντας την 5090Η και μεσω laptop να βλέπουμε ταινίες σ αυτήν ? ή θα καταφύγουμε σε popcorn/egreat?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Οχι φιλε λαθος κανεις .
Αυτο ισχυει σε οποιαδηποτε αλλη λειτουργια , στην περιπτωση του usb
δεν γινεται για τσεκαρε κι εσυ ξανα. Λες να μην το ηξερα αυτο ?
Καλά ντε, μην βαράς....-bye-
Θα το ελέγξω σπίτι το απόγευμα. :a0210: