Pioneer Kuro 9th generation

Το προβλημα παραμενει,αλλα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι απο την Τεταρτη ολοι οι κουραδες ψηνουν αρνια ουτε μια απαντηση.

Και μαλλον εχουνε φουσκωσει απο το πολυ φαι και δεν μπαινουν στο φπρουμ.Χρονια πολλα σε ολους

Χρόνια Πολλά.
Ακόμα δεν έβγαλες άκρη με την ενεργοποίηση του HDMI; Μήπως προσπαθείς να ενεργοποιήσεις HDMI στην input2; Οι είσοδοι HDMI αντιστιχούν στις input 1, 3 και 4. Η input2 αντιστοιχεί σε scart και δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις HDMI σ' αυτήν.

δυστυχως ακρη δεν εβγαλα οποιο κουμπι και να πατησω η μονη θυρα που λειτουργει ειναι η4.Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι βαζωντας ενα media player επανω και παιζοντας hd υλικο πατωντας το κουμπι 4 τα χρωματα δεν ειναι τοσο ζωντανα ενω οποιο αλλο και να πατησω τοτε φαινεται τελεια.οτι μου ειπες το εκανα αλλα οι αλλες δυο θυρες δεν ενεργοποιουνται.Εχεις να προτεινεις κατι αλλο?

Κάτι δεν κάνεις καλά.
Όλοι με τον τρόπο που σου υποδείχθηκε ενεργοποιήσαμε τις θύρες hdmi.

χρόνια πολλά σε όλους.
έχω την 5090Η και προσπαθώ να συνδεσω το pc μου με ανάλυση 1080p την οποία όμως δεν καταφέρνω. Τι να κάνω; (καρτα nvidia)

Kuro 5090H και LX81 συνδεση.

Συνδεω την HDMI-3 της TV στην HDMI-1 out του LX81.

O ηχος της TV δεν περναει στα ηχεία του home cinema.

Ολες οι HDMI της Kuro γραφουν Input. Out δεν εχει??

Ο ενυσχητής εχει 3 HDMI in και 2 out.

Τι πρεπει να κανω για να ακουω τον ηχο της TV απο τον LX81??

Re: Kuro 5090H και LX81 συνδεση.

Συνδεω την HDMI-3 της TV στην HDMI-1 out του LX81.
O ηχος της TV δεν περναει στα ηχεία του home cinema.
Ολες οι HDMI της Kuro γραφουν Input. Out δεν εχει??
Ο ενυσχητής εχει 3 HDMI in και 2 out.
Τι πρεπει να κανω για να ακουω τον ηχο της TV απο τον LX81??

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.
Οι τηλεοράσεις έχουν μόνο HDMI in. Για να ακούσεις τον ήχο της Kuro απ' τον ενισχυτή σου, θα πρέπει να συνδέσεις με οπτική ίνα (αναφέρεται και ως καλώδιο optical ή Toshlink) την έξοδο ήχου digital out της kuro σε μία είσοδο ήχου digital in (optical) του LX-81.

Last edited:
Re: Kuro 5090H και LX81 συνδεση.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.
Οι τηλεοράσεις έχουν μόνο HDMI in. Για να ακούσεις τον ήχο της Kuro απ' τον ενισχυτή σου, θα πρέπει να συνδέσεις με οπτική ίνα (αναφέρεται και ως καλώδιο optical ή Toshlink) την έξοδο ήχου digital out της kuro σε μία είσοδο ήχου digital in (optical) του LX-81.

Ευχαριστώ Κωστα και χρονια πολλα σε ολους :operator:

Καποιες τελικές ρυθμησεις εχουμε??

Ενα προβλημα που εχω ειναι οτι δεν ακολουθεί ο LX81 την TV και το αντίθετο.

Βλεπω TV και θελω να παω στο PS3 αλλάζω το HDMI της TV και στον ενισχυτή .

Παιζει το ps3 και θελω να παω TV : αριθμητικό πληκτο στην TV για το καναλι και TV/SAT πληκτρο στον ενισχυτή για τον ηχο (εχω αφαιρέσει το ηχειο της TV.

Οι συνδεσεις που εχω κανει ειναι
HDMI3 της TV στο HDMI out 1 του LX81
HDMI απο το PS3 στο HDMI1 του ενισχυτή
Optical για τον ηχο της TV στον LX81

Τι δεν εχω κανει σωστά. Στο manual χαθηκα και απο την εταιρια "Φοβερή Υποστήριξη" ειπαν να τα συνδέσω ολα με scart !!!! ή φωναξτε καποιον να σας τα ρυθμίσει επι πληρωμή

Last edited:
KURO KRP-500A (Στρωσιμο)

Καλημερα σε ολους.Κατεβασα απο το FORUM ενα προγραμματακι που δειχνει διαφορα χρωματα.Και ερωτω! ειναι απαραιτητο να το βαλω να παιξει, και για ποσο χρονο. Πρεπει να ρυθμισω κατι απο το μενου, για της πρωτες ωρες λειτουργιας,της ξελογιαστρας, η δεν κανω τιποτα??????? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!

Re: KURO KRP-500A (Στρωσιμο)

Είχα κατεβάσει κι εγώ αυτό το DVD στρωσίματος αλλά δεν το χρησιμοποίησα. Πρέπει για τις πρώτες 200 ώρες λειτουργίας να έχεις χαμηλά ρυθμισμένη την αντίθεση και την φωτεινότητα. Επέλεξε την ρύθμιση movie (αντίθεση 40 και φωτεινότητα 0). Επίσης κατά τη διάρκεια του στρωσίματος, προσπάθησε όταν βλέπεις τηλεοπτικό σήμα να ρυθμίζεις την εικόνα στο zoom ώστε να βρίσκονται εκτός οθόνης τα λογότυπα των σταθμών. Βάλε και την προστασία οθόνης στο orbiter 2, και είσαι ο.k.
Ρίξε και μιά ματιά εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=41606

http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatv/plasmatv-burnin.html

http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatv/plasmatv-lifespan.html

Καλές θεάσεις!!!
-bye-

Last edited:
Απάντηση: KURO KRP-500A (Στρωσιμο)

Και κατι αλλο ειδα χθες το PLANET EARTH ΤΗ σειρα του BBC σε hd απο το to TOSHIBA DVD ΚΑΙ να πω με δυο λεξεις τα ματια μου μεθυσαν απο το πακτολο των χρωματων, τη σειρα μη την χασει κανεις σας μου φαινεται οτι βγαινει και σε blue ray

Βασικά, απαραίτητο το στρώσιμο δεν είναι....αλλά, προσωπικά για να μου φύγει η οποιαδήποτε υπόνοια από το δικό μου πάντα μυαλό, για 150 ώρες περίπου, έκανα στρώσιμο... :)
Με πολύ χαμηλή φωτεινότητα κ όλα τα ρυθμιστικά στο μηδέν...

Εγώ πάλι δεν ασχολήθηκα.
Αφού δεν είχε η Πάννυ πρόβλημα, θα είχε η kuro?
Απλά απολαμβάνω πλέον ζεστά, ζωντανά χρώματα και ευκρίνεια που δεν φανταζόμουν!

Pioneer Kuro 9th generation με τι ενισχυτή - scaler;

Γειά σε όλους.
Εγινα κι εγώ πρόσφατα ευτυχής κάτοχος μιάς Kuro 5090H η οποία εγκαταστάθηκε στο σαλόνι μου (5,2μ χ 4,4μ) και μπήκε στο κέντρο του home cinema που τώρα δημιουργώ. Τα ηχεία μου είναι 7 Focal. Τα 2 πρόσθια Cobalt 826, κεντρικό Cobalt cc800s, surround και back τα IC 108. Πηγές το Samsung BD-P2500 και το HTPC μου. Μένει να αγοραστεί ένα sub και το κυριότερο ο ενισχυτής. Κάνω σκέψεις διάφορες, και πιθανόν λανθασμένες, και εδώ θα εκτιμούσα την γνώμη και τη βοήθειά σας.Εχω σαν υποψηφιότητες τους:
1. Onkyo TXSR-876 (970ε από Γερμανία)
2. Pioneer SC-LX51 (990 Skroutz)
3. Yamaha RXV-1800 (830 skroutz)
4. Yamaha RXV-1900 (1120 skroutz)
5. Denon AVR-3808A 1315
το σύστημα θα παίζει κυρίως ταινίες 70% και μουσική 30% (τα 826 σε στερεο)
ερωτήσεις:
α. Αν η 5090Η έχει τόσο καλό scaler όπως λέγεται, γιατί να προτιμήσει κανείς τον ONKYO γιά το HQV Reon; (όλα τα review αυτό το χαρακτηριστικό του προβάλλουν).
β. Αξίζει η διαφορά των 300ε ανάμεσα στους 2 Yamaha;
γ.Από τον Pioneer μ' αρέσει η αισθητική του, γιά τα ηχεία μου είναι αρκετός;
δ. Καταλαβαίνω ότι ο Denon είναι μιά κατηγορία πιό πάνω χρηματικά, αξίζει τα παραπάνω;
ε. Αρκεί ο scaler της Kuro (οπότε δεν δίνω σημασία σε αυτόν του ενισχυτή) ή να φροντίσω ο ενισχυτής να έχει αξιόλογο scaler;
τέλος να ενημερώσω ότι από το μαγαζί ... (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το γράψω) μου είπαν ότι εξαντλήθηκε ο ONKYO TXSR-876 γιατί σε λίγο βγαίνει ο 877. Αληθεύει; Αντιθέτως το γνωστό Γερμανικο μαγαζί έχει μηχανήματα. Περιμένω εναγωνίως τις απαντήσεις σας γιά να προχωρήσω σε αγορά

Re: Pioneer Kuro 9th generation με τι ενισχυτή - scaler;

Γειά σε όλους.
Εγινα κι εγώ πρόσφατα ευτυχής κάτοχος μιάς Kuro 5090H η οποία εγκαταστάθηκε στο σαλόνι μου (5,2μ χ 4,4μ) και μπήκε στο κέντρο του home cinema που τώρα δημιουργώ. Τα ηχεία μου είναι 7 Focal. Τα 2 πρόσθια Cobalt 826, κεντρικό Cobalt cc800s, surround και back τα IC 108. Πηγές το Samsung BD-P2500 και το HTPC μου. Μένει να αγοραστεί ένα sub και το κυριότερο ο ενισχυτής. Κάνω σκέψεις διάφορες, και πιθανόν λανθασμένες, και εδώ θα εκτιμούσα την γνώμη και τη βοήθειά σας.Εχω σαν υποψηφιότητες τους:
1. Onkyo TXSR-876 (970ε από Γερμανία)
2. Pioneer SC-LX51 (990 Skroutz)
3. Yamaha RXV-1800 (830 skroutz)
4. Yamaha RXV-1900 (1120 skroutz)
5. Denon AVR-3808A 1315
το σύστημα θα παίζει κυρίως ταινίες 70% και μουσική 30% (τα 826 σε στερεο)
ερωτήσεις:
α. Αν η 5090Η έχει τόσο καλό scaler όπως λέγεται, γιατί να προτιμήσει κανείς τον ONKYO γιά το HQV Reon; (όλα τα review αυτό το χαρακτηριστικό του προβάλλουν).
β. Αξίζει η διαφορά των 300ε ανάμεσα στους 2 Yamaha;
γ.Από τον Pioneer μ' αρέσει η αισθητική του, γιά τα ηχεία μου είναι αρκετός;
δ. Καταλαβαίνω ότι ο Denon είναι μιά κατηγορία πιό πάνω χρηματικά, αξίζει τα παραπάνω;
ε. Αρκεί ο scaler της Kuro (οπότε δεν δίνω σημασία σε αυτόν του ενισχυτή) ή να φροντίσω ο ενισχυτής να έχει αξιόλογο scaler;
τέλος να ενημερώσω ότι από το μαγαζί ... (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το γράψω) μου είπαν ότι εξαντλήθηκε ο ONKYO TXSR-876 γιατί σε λίγο βγαίνει ο 877. Αληθεύει; Αντιθέτως το γνωστό Γερμανικο μαγαζί έχει μηχανήματα. Περιμένω εναγωνίως τις απαντήσεις σας γιά να προχωρήσω σε αγορά

Γεια σου φίλε μου και καλές θεάσεις όσον αφορά την Kuro :a0210:

Για τον ενισχυτή άνοιξε νήμα στην κατηγορία για τον πολυκάναλο ήχο:

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=51