Pioneer Kuro 9th generation

Οι μετρήσεις σε Default Cinema και Colorspace 2:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• KuroMesDef.JPG
    KuroMesDef.JPG
    69.3 KB · Views: 222
  • KuroRGBDef.JPG
    KuroRGBDef.JPG
    165.2 KB · Views: 225
  • KuroGamma3.JPG
    KuroGamma3.JPG
    50.4 KB · Views: 222
  • KuroCIEDef.JPG
    KuroCIEDef.JPG
    141.8 KB · Views: 275
Οι μετρήσεις αφού κατεβάσαμε το Contrast από το default 40 στο 35, αλλάξαμε το gamma στην ρύθμιση 2 και μειώσαμε λίγο το κόκκινο στα ψηλά (-3) και χαμηλά (-1) IRE:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• KuroGamma2.JPG
    KuroGamma2.JPG
    47.1 KB · Views: 167
  • KuroLumin.JPG
    KuroLumin.JPG
    86.1 KB · Views: 171
  • KuroRGB.JPG
    KuroRGB.JPG
    153.7 KB · Views: 171
  • KuroMes.JPG
    KuroMes.JPG
    68.3 KB · Views: 170
Αρα Γιωργο τι συμβουλευεις να κανουμε?

Γνώμη μου πως το contrast δεν χρειάζεται να ανέβει πάνω από το 35 που δίνει περίπου 105 nits και σε σκοτεινό δωμάτιο μπορεί να κατέβει κι άλλο. Επίσης με νορμάλ συνθήκες φωτισμού το gamma πρέπει να είναι στην ρύθμιση 2, ενώ και το Colorspace πρέπει να είναι στο 2 αφού το 1 έχει σημαντικά υπερκορεσμένα χρώματα.

Όλα τα παραπάνω είναι αρκετά "μπακαλίστικα" και για πιο ακριβή αποτελέσματα χρειάζεσαι είτε ρύθμιση από επαγγελματία ή ένα φωτόμετρο και αρκετή διάθεση και χρόνο ;)

attachment.php

Πάντως σε UV διάγραμμα το πρόβλημα του κορεσμού φαίνεται σε σημαντικά μικρότερο βαθμό και απλά χρειάζεται ένα "σπρωξιματάκι" το Hue του πράσινου προς το κόκκινο (και ρύθμιση του grayscale από την αρχή :D)

Attachments

• KuroUVDef.JPG
    KuroUVDef.JPG
    132 KB · Views: 171
Οι μετρήσεις αφού κατεβάσαμε το Contrast από το default 40 στο 35, αλλάξαμε το gamma στην ρύθμιση 2 και μειώσαμε λίγο το κόκκινο στα ψηλά (-3) και χαμηλά (-1) IRE:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Οι ρυθμίσεις απ' τις οποίες πήραμε αυτά τα διαγράμματα:

Επιλογή AV: Ταινία

Αντίθεση: 35
Φωτεινότητα: 0
Χρώμα: +3
Απόχρωση: 0
Ευκρίνεια: 0

Επαγγελματική Ρύθμιση:

Pure Cinema:
Λειτ. Φιλμ -> Προώθηση
Βελτ. Κειμένου -> Εντός

Εξυπνη Λειτουργία: Διακοπή

Λεπτομέρεια Εικόνας:
Εικόνα DRE -> Χαμηλή
Επίπεδο μαύρου -> Εντός
ΑCL-> Διακοπή
Λειτ. Βελτίωσης -> 2
Γάμμα -> 2

Λεπτομέρεια Χρώματος:
Θερμ. Χρώματος -> Χειροκίνητη
Υψηλό R -> -3
Χαμηλό R -> -1
(Τα υπόλοιπα στο 0)
CTI -> Eντός
Εγχρωμο διάστημα -> 2

Μείωση Θορύβου:
3DNR -> Διακοπή
MΘ Πεδίου -> Διακοπή
ΜΘ Μπλοκ -> Διακοπή
ΜΘ Mosquito -> Διακοπή

Εγώ αυτές τις ρυθμίσεις έχω βάλει στη δικιά μου, παίζοντας με αυτές του bumtius και τροποποιώντας τες ανάλογα με το άρεσε στα μάτια μου.
Με τα περίφημα drive mode καταλήξατε πουθενά;

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Με τα περίφημα drive mode καταλήξατε πουθενά;

attachment.php

Έχει γίνει αναλυτική έρευνα στο αγγλικό φόρουμ Αχιλλέα και έχουν βγάλει κάποια συμπεράσματα.

Ιδανικά:

Drive Mode 1 + Purecinema Standard για φιλμ (πχ PAL DVD), Drive Mode 2 + Purecinema OFF για υλικό βίντεο (πχ τηλεοπτικό), Purecinema Advance για τα 24fps.

Αν δεν υπάρχει η όρεξη/δυνατότητα αλλαγής ανάλογα με την πηγή, σαν universal λύση προτείνουν Drive Mode 2 και Purecinema Off.

Attachments

• KuroPC+DM.JPG
    KuroPC+DM.JPG
    76.3 KB · Views: 161
Γιώργο, αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι όταν βλέπουμε υλικό σε 24p και έχουμε το pure cinema στο advanced, τότε τι drive mode βάζουμε; 2 ή 3;
Στον πίνακα του Αγγλικού φόρουμ υπάρχει παύλα στην επιλογή του drive mode...

Έχεις δοκιμάσει καθόλου τον ενσωματωμένο του HCFR;

Ναι Γιώργο το έχω κι αυτό, αλλά προτιμώ το AVS HD :a0210:

Γιώργο, αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι όταν βλέπουμε υλικό σε 24p και έχουμε το pure cinema στο advanced, τότε τι drive mode βάζουμε; 2 ή 3;
Στον πίνακα του Αγγλικού φόρουμ υπάρχει παύλα στην επιλογή του drive mode...

Αχιλλέα υπάρχει παύλα γιατί όταν το εισερχόμενο σήμα είναι 24 ή 60 το Drive Mode δεν παίζει ρόλο (αναφέρεται και στο εγχειρίδιο χρήσης). Με εισερχόμενο σήμα 24fps η αναπαραγωγή γίνεται στα 72Hz ανεξάρτητα από την επιλογή του Drive Mode και η επιλογή PureCinema Off ή Advanced τις περισσότερες φορές δεν έχει αντίκτυπο στην εικόνα. Απλά το Advanced αναφέρεται σαν ιδανική ρύθμιση γιατί υπάρχουν περιπτώσεις (σκηνές) που στο Οff υπάρχουν μικροσπασιματάκια.

Οι ρυθμίσεις δεν ισχύουν ούτε για άλλη 5090, εκτός από του Κώστα....και όπως είπε ο Γιώργος πριν, αφορούν βασικά το grayscale και το gamma, στα χρώματα δεν έγινε παρέμβαση εκτός της επιλογής του color space 2.....;)

Για να θυμηθούμε την συζήτηση που είχαμε εδώ ;)

Πολύ πίσω πήγες, αλλά η συγκεκριμένη συζήτηση αναφερόταν στις 8G σε σχέση με την 5000ΕΧ και δεν έχει κανένα λάκο η φάβα, είναι λογική εξέλιξη. Η 5000ΕΧ ήταν η πρώτη FullHD πλάσμα και το κόστος για την απόκτηση της ήταν τεράστιο (γύρω στις 9000 ) η LX508 ήρθε στα 5500 και ήταν σε όλα καλύτερη της 5000ΕΧ.

Όσον αφορά τις 9G έχει αναφερθεί από τα πρώτα μηνύματα πως το μικρότερο κόστος (σε σχέση με τις 8G) οφείλεται και σε μικρές παραχωρήσεις στην ποιότητα κατασκευής.

Σωστός ο Γιώργος οπως πάντα,
όμως Γιώργο εγω το είπα χαριτολογόντας,και αν το θες και αλλιώς,αυτά που σου έλεγα τότε στέκουν και μάλιστα παραστέκουν,άσχετα το αν ηταν καλύτερη η 508 απο την 5000 οι πιθανότητες να είχε μειωθεί κατα πολύ η ποιότητα των υλικών για να πέσει η τιμή ήταν πάρα πολύ μεγάλες,οπως έγινε με τις 9G έτσι θα μπορούσε να εχει γίνει και με τις 8G,το αν ειναι καλύτερη όντως η 508 απο την 5000 αυτό είναι άλλο καπέλο.
Τέλοσπάντων,ο tiramola είναι φιλαράκι μου εδώ στην Κώ και μπίκα να κάνω ενα σχόλιο για να τον τσιγκλίσω μιάς και που τον βλέπω οτι είναι σκασμένος...:)

Κώστα είμαι σίγουρος πως αυτά τα είχα απενεργοποιήσει πριν μετρήσουμε :grandpa:

Μήπως έβαλες το χεράκι σου μετά ? :D

Ενεργοποίησα τη βελτίωση κειμένου, που υποτίθεται ότι κάτι κάνει με τους υπότιτλους. Το CTI και το Black Level, δεν θυμάμαι να τα πείραξα....
:ernaehrung004:

Το 'Επίπεδο Μαύρου' κι εγώ 'Εντός' το θυμάμαι....:hmmmm:

...το CTI δεν το θυμάμαι καθόλου....:ADFADF1:....:D