Pioneer PDP-428XD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Ήρθε η Pioneer PDP-428XD!

Τελικά το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω δεν ξαναεμφανίστηκε. Δεν ήταν image retention. Ίσως κουνώντας την τηλεόραση για να μπει στην τελική της θέση κάποια καλώδια δεν έκαναν καλή επαφή. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...

Την παρέλαβα και εγώ προχθές. 2.600 με τη βάση από Ηχοέκφραση. Δεν έχω προλάβει να φτιάξω ρυθμίσεις αλλά από μια πρώτη ματιά στο τηλεοπτικό σήμα απογοητεύτικα. Στα γράμματα που περνάνε από κάτω (με ειδήσεις κτλ κτλ) κάνει ένα οβάλ σχήμα σαν η οθόνη να είναι οβάλ και στη μπάλα κάποιες φορές στις γρήγορες φάσεις άφηνε ίχνη.

Οποιαδήποτε βοήθεια εκτός από το site με τις ρυθμίσεις (θα τις δοκιμάσω σήμερα) είναι ευπρόσδεκτη (2600 είναι αυτά). Κατα τα λοιπά τα χρώματα είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ. Εγώ βλέπω από περίπου 3 μέτρα και κάτι και νομίζω είναι λίγο μεγάλη. όσοι είναι υποψήφιοι να το λάβουν σοβαρά υπόψη.

Την παρέλαβα και εγώ προχθές. 2.600 με τη βάση από Ηχοέκφραση. Δεν έχω προλάβει να φτιάξω ρυθμίσεις αλλά από μια πρώτη ματιά στο τηλεοπτικό σήμα απογοητεύτικα. Στα γράμματα που περνάνε από κάτω (με ειδήσεις κτλ κτλ) κάνει ένα οβάλ σχήμα σαν η οθόνη να είναι οβάλ και στη μπάλα κάποιες φορές στις γρήγορες φάσεις άφηνε ίχνη.

Οποιαδήποτε βοήθεια εκτός από το site με τις ρυθμίσεις (θα τις δοκιμάσω σήμερα) είναι ευπρόσδεκτη (2600 είναι αυτά). Κατα τα λοιπά τα χρώματα είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ. Εγώ βλέπω από περίπου 3 μέτρα και κάτι και νομίζω είναι λίγο μεγάλη. όσοι είναι υποψήφιοι να το λάβουν σοβαρά υπόψη.

καταρχην καλως ηρθες και καλη χρονια.

γενικως οι pioneer φημιζονται για την αψογη συμπεριφορα τους σε τηλεοπτικο σημα.
απογοητευτηκες προφανως ,λογω κακης ληψης της κεραιας σου και προσωπικων ρυθμισεων που στην κυριολεξια ειναι πολλες....

δοκιμασε εκτος των αλλων και το aspect που εχεις στο τηλεοπτικο σημα(πληρης,ευρεια....)να δεις σε ποιο εχεις ποιο καλο καδρο και νομιζω οτι θα ομαλοπ/θει και η κυλισει των γραμματων που αναφερεις.
ενεργ/σε και τα 100Hz της tv και θα φυγουν και τα ιχνη...

το θεμα αποστασης ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος ,αλλα και θεμα συνηθειας.

προσωπικη μου αποψη ειναι οτι εισαι σχεδον στην απολυτη αποσταση θεασης.

καλοριζικη και καλες θεασεις.......:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Ήρθε η Pioneer PDP-428XD!

γενικως οι pioneer φημιζονται για την αψογη συμπεριφορα τους σε τηλεοπτικο σημα.
απογοητευτηκες προφανως ,λογω κακης ληψης της κεραιας σου και προσωπικων ρυθμισεων που στην κυριολεξια ειναι πολλες....

δοκιμασε εκτος των αλλων και το aspect που εχεις στο τηλεοπτικο σημα(πληρης,ευρεια....)να δεις σε ποιο εχεις ποιο καλο καδρο και νομιζω οτι θα ομαλοπ/θει και η κυλισει των γραμματων που αναφερεις.

σωστόοοος ... :SFGSFGSF:

υ.γ γενικά οι τηλεοράσεις παιδιά χρειάζονται επαγγελματικό calibration για να δείξουν τα δόντια τους, πράγμα το οποίο εμείς οι κοινοί θνητοί δεν ...!

Re: Απάντηση: Re: Ήρθε η Pioneer PDP-428XD!

:offtopic:
σωστόοοος ... :SFGSFGSF:

υ.γ γενικά οι τηλεοράσεις παιδιά χρειάζονται επαγγελματικό calibration για να δείξουν τα δόντια τους, πράγμα το οποίο εμείς οι κοινοί θνητοί δεν ...!

εσυ ασε τα παλαμακια και πηγαινε να κραξεις τον μπαρμπα μηπως και την κανει....:flipout::flipout::flipout:

σορρυ για το λιγο...:offtopic:

Φίλε Δημήτρη ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση. Καταρχήν με καθησύχασες λίγο, γιατί χθες που το πρόσεξα στο Ξάνθη-ΑΕΚ ήμουν να με κλαινε και οι ρέγγες. Θα δοκιμάσω όλες τις ρυθμίσεις σήμερα και θα επανέλθω με νεότερα. Λέω και εγώ δεν μπορεί όλοι να λένε τα καλύτερα και εγώ να είμαι ο μαμάκας της παρέας. Αν έχετε και κανένα άλλο site ή περιοδικό με ρυθμίσεις (άκουσα ότι υπάρχουν) καλοδεχούμενα

Υ.Γ. Αυτό για το επαγγελματικό calibration (αν δεν πετύχει τίποτα άλλο) ποιός μπορεί να το αναλάβει και πόσο κοστίζει??

Απάντηση: Ήρθε η Pioneer PDP-428XD!

για επαγγελματικό (και φυσικά άριστο)calibration εδώ.

the man is pure gold!!!:worshippy:

Καλές θεάσεις! Πήρα και εγώ την ίδια τηλεόραση (εγώ άνοιξα και το τόπικ). Είναι καταπληκτική!

Ξεκίνα να διαβάζεις το http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=544315

Θα βρείς πολλά χρήσιμα πράγματα.
Στο πρώτο ποστ έχει έτοιμες ρυθμίσεις. Βάλε το 8 G Settings Freeview.txt για τηλεοπτικά κανάλια και το 8 G D65 HDMI Settings.txt για dvd, hd blue ray μεσω hdmi.
Στο παραπάνω link λένε ότι αν μπουν οι παραπάνω ρυθμίσεις, ακόμα και επαγγελματικό καλιμπράρισμα να γίνει, οι διαφορές θα είναι πολύ μικρές (δεν ξέρω αν ισχύει αυτό, εμένα πάντως μου φαίνονται πολύ καλές).
Σχετικά με κάποιες άλλες ρυθμίσεις (drive mode, purecinema καθώς και ρύθμιση ανάλυσης εξόδου από το Player) δες εδώ:

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5823736&postcount=7255

Η τηλεόραση είναι καταπληκτική, επαναλαμβάνω.
Στη διάθεσή σου για ότι άλλο χρειαστείς.

Καλές θεάσεις! Πήρα και εγώ την ίδια τηλεόραση (εγώ άνοιξα και το τόπικ). Είναι καταπληκτική!

Ξεκίνα να διαβάζεις το http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=544315

Θα βρείς πολλά χρήσιμα πράγματα.
Στο πρώτο ποστ έχει έτοιμες ρυθμίσεις. Βάλε το 8 G Settings Freeview.txt για τηλεοπτικά κανάλια και το 8 G D65 HDMI Settings.txt για dvd, hd blue ray μεσω hdmi.
Στο παραπάνω link λένε ότι αν μπουν οι παραπάνω ρυθμίσεις, ακόμα και επαγγελματικό καλιμπράρισμα να γίνει, οι διαφορές θα είναι πολύ μικρές (δεν ξέρω αν ισχύει αυτό, εμένα πάντως μου φαίνονται πολύ καλές).
Σχετικά με κάποιες άλλες ρυθμίσεις (drive mode, purecinema καθώς και ρύθμιση ανάλυσης εξόδου από το Player) δες εδώ:

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5823736&postcount=7255

Η τηλεόραση είναι καταπληκτική, επαναλαμβάνω.
Στη διάθεσή σου για ότι άλλο χρειαστείς.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ θα δοκιμάσω τις νέες ρυθμίσεις σήμερα "8 G Settings Freeview.txt για τηλεοπτικά κανάλια και το 8 G D65 HDMI Settings.txt για dvd, hd blue ray μεσω hdmi." και θα σας πω αποτελέσματα αυριο.

Χάλι μαύρο. Οι ρυθμίσεις που προτείνονται ειδικά στο freeview είναι απαράδεκτες, η εικόνα γίνεται πολύ σκοτεινή και ψυχρή. Στα κανάλια σε άλλα το position της οθόνης είναι μια χαρά σε άλλα τρώει τα μισά γράμματα από κάτω ή το σήμα από πάνω και με σκιά και παραμόρφωση στους κυλιόμενους τίτλους. Στο dvd με scart (Ο λαβύρινθος του Πάνα η ταινία) σε full οθόνη χωρίς bars, εμφανέστατες οριζόντιες γραμμές στην οθόνη. Eντάξει πάσο στο blue-ray (PS3) με HDMI η τηλεόραση τα σπάει. Σημείωση: Απόσταση θέασης 3,60 μ ακριβώς.

Συμπέρασμα: Αν δεν έχετε σκοπό να περάσετε ΟΛΗ την υπόλοιπη ζωή σας βλέποντας ΜΟΝΟ High Definition DVD με γαμάτες συνδέσεις,επιχρυσωμένα καλώδια,players που κάνουν όσο ένας μισθός κτλ κτλ μην επενδύσετε πάνω από 1300 €(για να μην πω 600) σε τηλεόραση δεν αξίζει με την καμία τον κόπο.

Χάλι μαύρο. Οι ρυθμίσεις που προτείνονται ειδικά στο freeview είναι απαράδεκτες, η εικόνα γίνεται πολύ σκοτεινή και ψυχρή. Στα κανάλια σε άλλα το position της οθόνης είναι μια χαρά σε άλλα τρώει τα μισά γράμματα από κάτω ή το σήμα από πάνω και με σκιά και παραμόρφωση στους κυλιόμενους τίτλους. Στο dvd με scart (Ο λαβύρινθος του Πάνα η ταινία) σε full οθόνη χωρίς bars, εμφανέστατες οριζόντιες γραμμές στην οθόνη. Eντάξει πάσο στο blue-ray (PS3) με HDMI η τηλεόραση τα σπάει. Σημείωση: Απόσταση θέασης 3,60 μ ακριβώς.

Συμπέρασμα: Αν δεν έχετε σκοπό να περάσετε ΟΛΗ την υπόλοιπη ζωή σας βλέποντας ΜΟΝΟ High Definition DVD με γαμάτες συνδέσεις,επιχρυσωμένα καλώδια,players που κάνουν όσο ένας μισθός κτλ κτλ μην επενδύσετε πάνω από 1300 (για να μην πω 600) σε τηλεόραση δεν αξίζει με την καμία τον κόπο.

ΔΙΑΦΩΝΩ!!!!
Η τηλεόραση παίζει τα πάντα καλά.
Σχετικά με το position της εικόνας, διάβασε το manual, εχω το Full και σε dvd και στα κανάλια και είναι μια χαρά.

Όσο για το αν τα κανάλια φαίνονται καλά, δε φταίνε ούτε οι ρυθμίσεις, ούτε η tv, φταίνει τα κανάλια.

Καλό θα ήταν πριν κάνεις τέτοιο ποστ (που μάλλον είναι το μοναδικό στον κόσμο) να διαβάσεις το manual. RTFM

Αλήθεια, έχεις κάνει σωστά τις ρυθμίσεις;;

Σου αλλάζω την 428 με την Toshiba xf 355. Κάνει 1600 ευρώ, δέχεσαι; :chinese:

Αγόρασες την πιο ακριβή 42αρα και λες οτι δεν είσαι ευχαριστημένος? Καλά δεν ξέρεις οτι όλες οι τηλεοράσεις 16:9 στη θέση ¨ΕΥΡΕΙΑ¨ κόβουν πληροφορία για να ερθει η εικόνα καλύτερη και να μην παραμορφώνει σε σήματα 4:3.

Η τηλεοραση εχει τα καλύτερα χρώματα που έχω δει σε ΤV, και έχω δεί παρα πολλές.

Για δοκίμασε να κάνεις τις ρυθμίσεις όπως εσένα σου αρέσουν γιατί νομίζω το θέμα χρώμα, φωτεινότητα κλπ ειναι εντελώς υποκειμενικό.

Εχω την 428 εναμιση μήνα και δεν εχω μετανοιώσει ουτε για ένα ευρώ που εδωσα για να την αποκτήσω.

ΔΙΑΦΩΝΩ!!!!
Η τηλεόραση παίζει τα πάντα καλά.
Σχετικά με το position της εικόνας, διάβασε το manual, εχω το Full και σε dvd και στα κανάλια και είναι μια χαρά.

Όσο για το αν τα κανάλια φαίνονται καλά, δε φταίνε ούτε οι ρυθμίσεις, ούτε η tv, φταίνει τα κανάλια.

Καλό θα ήταν πριν κάνεις τέτοιο ποστ (που μάλλον είναι το μοναδικό στον κόσμο) να διαβάσεις το manual. RTFM

Αλήθεια, έχεις κάνει σωστά τις ρυθμίσεις;;

Σου αλλάζω την 428 με την Toshiba xf 355. Κάνει 1600 ευρώ, δέχεσαι; :chinese:
Φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση.Εχω διαβάσει manual, ρυθμίσεις από site, ρυθμίσεις από περιοδικά ό,τι βρήκα και δεν βρήκα. Πως γίνεται λοιπόν με τις ίδιες ρυθμίσεις στο ένα κανάλι να είναι η εικόνα στη σωστή θέση και στο αλλό να μην φαίνεται το πάνω ή το κάτω? Ακόμα και αν βάλεις να μην αλλάζει το αρχικό ratio των καναλιών πάλι το ίδιο γίνεται.

Συμφωνώ απόλυτα με το τηλεοπτικό σήμα αλλά δεν βλέπω πως η παραμόρφωση και η σκιά στην κύλιση των τίτλων έχουν σχέση με το σήμα. Αυτό είναι καθαρά θέμα της τηλεόρασης. Για τις ρυθμίσεις τα είπαμε.

Τέλος φυσικά και δεν είπα ότι η τηλεόραση δεν είναι καλή. Είπα ότι (όπως και σε όλα τα πράγματα) εξαρτάται το τι θέλει κανείς να κάνει.Επειδή δεν έχω σκοπό να βλέπω ΜΟΝΟ HD DVD αλλά βλέπω και αρκετή τηλεόραση η προστιθέμενη αξία των 2,600 € για μένα δεν υπάρχει. Εγώ όταν δίνω τόσα λεφτά περιμένω τα πράγματα να είναι ευκολότερα και να μην χρειάζεται να παιδεύομαι μια εβδομάδα να τη σεταρω και να διαβάζω λες και ξαναπήγα στο πανεπιστήμιο.

Και φυσικά last but not least ούτε τυφλός και τρελός είμαι (και τις ατέλειες τις είδα) ούτε και άσχετος με το αντικείμενο. Αυτό που λέω είναι πείτε επιτέλους στον κόσμο την αλήθεια. Η τηλεόραση είναι φτιαγμένη για σήμα υψηλής ποιότητας και εκεί φυσικά και είναι ΝΟ.1. Αλλά δυστυχώς στην Ελλαδίτσα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα (ούτε όλα τα video club δεν νοικιάζουν HD ακόμα) και μέχρι τότε φυλάξτε τα λεφτά σας για κάνα σουβλάκι.

Re: Απάντηση: Ήρθε η Pioneer PDP-428XD!

Αγόρασες την πιο ακριβή 42αρα και λες οτι δεν είσαι ευχαριστημένος? Καλά δεν ξέρεις οτι όλες οι τηλεοράσεις 16:9 στη θέση ¨ΕΥΡΕΙΑ¨ κόβουν πληροφορία για να ερθει η εικόνα καλύτερη και να μην παραμορφώνει σε σήματα 4:3.

Η τηλεοραση εχει τα καλύτερα χρώματα που έχω δει σε ΤV, και έχω δεί παρα πολλές.

Για δοκίμασε να κάνεις τις ρυθμίσεις όπως εσένα σου αρέσουν γιατί νομίζω το θέμα χρώμα, φωτεινότητα κλπ ειναι εντελώς υποκειμενικό.

Εχω την 428 εναμιση μήνα και δεν εχω μετανοιώσει ουτε για ένα ευρώ που εδωσα για να την αποκτήσω.
Συμφωνώ απόλυτα και το ξέρω πολύ καλά αυτό που μου λες. επειδή όμως έχω δει και εγώ πολλές τηλεοράσεις και όλες 16:9 αυτό δεν το έχω ξανασυναστήσει. Θα πάρω μερικές φώτο αύριο να σου δέιξω τι εννοώ. Για τα υπόλοιπα διάβασε παραπάνω....

Πάντως νομίζω οτι το έχεις μετανοιώσει που πήρες την καλύτερη plasma TV στις 42'' και θα προτιμούσες να είχες πάρει μια τηλεόραση με 800 για να μην σου κόβονται τα γράμματα πάνω κάτω.

Φίλε ou re, νομίζω ότι όλες οι καινούριες τηλεοράσεις, λόγω του ότι έχουν πάρα πολλές ρυθμίσεις, ρυθμίζονται σωστά πολύ δύσκολα ή ακόμα καλύτερα πρέπει να τις ρυθμίσει επαγγελματίας calibrator. Πάλι καλά να λες που βρίσκουμε έτοιμες, καλές ρυθμίσεις από το avforums..

Παιδια και εγω την ιδια εχω,και ειναι αψογη με τηλεοπτικο σημα.Εχω βαλει καινουργια televes με καθαρο υμηττο και παιζει σουπερ καθαρα.Με dvd και συνδεση hdmi κορυφη.Αλλα εχω ενα προβλημα που δεν το εχω ανακαλυψει ακομα,και μου την σπαει.Στην μεσαια υποδοχη scart,εχω συνδεσει ενα δορυφορικο δεκτη dreambox 7025 που εχω.Και το εχω συνδεσει εκει γιατι δεχεται σημα RGB.Οταν τον ανοιγω με παει κατευθειαν εισοδο3-εικονα πληρες-σημα PAL και RGB 576i.Καθε λιγο αναβει το ιδιο πραγμα για λιγο,και σβηνει.Νομιζα μηπως εφταιγε κατι στον δεκτη,του αλλαξα image,αλλα τα ιδια.Το RGB ειναι γκρι,το σημα PAL γκρι,το 576i γκρι το πληρες αναβοσβηνει πρασινο-γκρι.Δεν το βαζω στις αλλες 2 θεσεις scart γιατι δεν εχει σημα RGB.Επισης οι ρυθμισεις του δεκτη ειναι σημα pal 16:9 και rgb.Επισης εχω απενεργ/σει απο την τηλεοραση το αυτοματο να αλλαζει η οθονη απο ευρεια σε πληρες γιατι εκει κανει αυτη την εναλλαγη συνεχεια.Επισης εχω τσεκαρει μηπως καποιο ποδαρακι δεν παταει καλα του scart.Εχω βαλει και αλλο μηπως εφταιγε αυτο.Τι να πω δεν ξερω.Κανεις φιλος ξερει τιποτα?

Τελικά Παναγιώτη τι έγινε εβγαλες άκρη με το deambox?