Pioneer VSX-920 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

...και δεν μπορω να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής (pioneer) οταν λέει να το κρατάμε παράλληλα το τηλεφωνο..

Στην απόλυτη ευθεία, μόλις του δώσεις κλίση πάνω ή κάτω θα δεις ότι το γραφικό έρχεται πιο κοντά ή απομακρύνεται, έτσι αυξομειώνεται ο ήχος...

παίρνοντας την σκυτάλη απο το πόστ του φιλου Winmobileguru, πώς στο καλό ρυθμίζεις εντάσεις του ηχειου διαλόγου απο το iPhone μονο?

Το ψάχνω και δεν το βρίσκω..

και δεν μπορω να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής (pioneer) οταν λέει να το κρατάμε παράλληλα το τηλεφωνο..
κρατα το στην παλαμη σαν να κρατας ενα ταψι σαν να κρατας δισκο σερβιρισματος. Μετα σηκωνοντας προς το μερος σου να θα θελεις να κοιταξεις την οθονη του μεγαλωνει η ενταση αν το κανεις αντιστροφα μικραινει η ενταση.

Παρακαλω μη βαζετε λογια στο στομα μου που ποτε δεν ειπα. Αυτο που ανεφερα ειναι οτι εστειλα ενα email και δε μου απαντησαν. Αυτο δε σημαινει οτι γενικα και παντα δεν απαντουν σε email. Δεν εχω κανενα παραπονο απο την αν λογω εταιρια. Στο site τους διευκρινιζουν οτι: "Please be aware that it may take an extended period of time to respond to an email query, so we advise you to read the FAQ Section thoroughly to make sure your question has not been answered previously". Η ερωτηση που εκανα δεν απαντιοταν στις FAQ και γι'αυτο εστειλα email, αλλα δε γνωριζω αν πχ θα μου απαντησουν αυριο. Εχει περασει πολυς καιρος αλλα ειναι πιθανο,ετσι δεν ειναι; Γενικοτερα ας μην πιανομαστε απο τις λεξεις και κατηγορουμε ανθρωπους συλληβδην. Τελος δε θα επιθυμουσα να συνεχισετε να με αναμειγνυετε σ'αυτο το κατηγορητηριο.

Παρακαλω μη βαζετε λογια στο στομα μου που ποτε δεν ειπα. Αυτο που ανεφερα ειναι οτι εστειλα ενα email και δε μου απαντησαν. Αυτο δε σημαινει οτι γενικα και παντα δεν απαντουν σε email. Δεν εχω κανενα παραπονο απο την αν λογω εταιρια. Στο site τους διευκρινιζουν οτι: "Please be aware that it may take an extended period of time to respond to an email query, so we advise you to read the FAQ Section thoroughly to make sure your question has not been answered previously". Η ερωτηση που εκανα δεν απαντιοταν στις FAQ και γι'αυτο εστειλα email, αλλα δε γνωριζω αν πχ θα μου απαντησουν αυριο. Εχει περασει πολυς καιρος αλλα ειναι πιθανο,ετσι δεν ειναι; Γενικοτερα ας μην πιανομαστε απο τις λεξεις και κατηγορουμε ανθρωπους συλληβδην. Τελος δε θα επιθυμουσα να συνεχισετε να με αναμειγνυετε σ'αυτο το κατηγορητηριο.
Ειναι πιθανο να σας απαντησουν αν φιλοτιμιθουνε.... Οσο ζειτε θα ελπιζετε. Και σε μενα μπορει να απαντησουνε .... Οταν βγει ο vsx-921 μαλλον θα μου απαντησουνε. Οσο για την επιθυμια σας να σας ζητησω συγνωμη που σας αναιμιξα αλλα ηθελα να στηριξω την απροθυμια τους χωρις φυσικα αυτο να δικαιολογει τη συμπεριφορα μου. Ζηταω ταπεινα συγνωμη.Ευχομαι να την αποδεχεστε.

Ειναι πιθανο να σας απαντησουν αν φιλοτιμιθουνε.... Οσο ζειτε θα ελπιζετε. Και σε μενα μπορει να απαντησουνε .... Οταν βγει ο vsx-921 μαλλον θα μου απαντησουνε. Οσο για την επιθυμια σας να σας ζητησω συγνωμη που σας αναιμιξα αλλα ηθελα να στηριξω την απροθυμια τους χωρις φυσικα αυτο να δικαιολογει τη συμπεριφορα μου. Ζηταω ταπεινα συγνωμη.Ευχομαι να την αποδεχεστε.

Επειδη ο γραπτος λογος μπορει καμια φορα να παρεξηγειται, να διευκρινησω οτι σκοπος μου δεν ηταν να σας ψεξω, απλα δεν θελησα να μεινουν σε καποιον εσφαλμενες εντυπωσεις λογω της αναφορας σας στα λεγομενα μου. Οποτε δε συντρεχει κανενας λογος παρεξηγησης. Επαναλαμβανω την ευχη μου να βρειτε λυση στο προβλημα σας και ειμαι στη διαθεση σας για οποιαδηποτε απορια.

Φιλικα,
Χρηστος

Σας αντιγραφω ποστο του κυριου συντονιστη vadergr το οποιο βρισκετε στην ενοτητα Α/V reviews - εντυπωσεις κατοχων - Νεα μοντελα > ενισχυτες > Pioneer VSX-2020:
εκει λοιπον ο vadergr γραφει:
Απο οτι εχω καταλαβει, η ευρωπαικη pioneer δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με την αμερικανικη σε οτι εχει να κανει με την ανακοινωση των προδιαγραφων των ενισχυτων.Ουτε scaler αναφερεται ουτε τιποτα.
Και αντε τωρα να ξερεις αν ο pioneer 23 (αμερικανικος) ειναι ιδιος με τον lx52 για να βγαλεις συμπερασματα .
Αντιστοιχα 33/lx53 ...
Eπισης ο 1120 στην αμερικη εχει αλλον scaler απο τον 1020.Eδω αντι για 1120 εχουμε 2020 (δεν ειναι ιδιοι).Τι scaler εχει?οεο ?
Ασοβαρα πραγματα απο μια σοβαρη εταιρεια...

Το συμπερασμα αυτο το εγραψε αφου πρωτα καποιος αλλος κυριος στο εν λογω τοπικ ανεφερ οτι ενω μπαινει στον ιστοτοπο της εταιριας και κανει "compare" τον LX-53 με τον VSX-2020 του αναφερει ο ιστοτοπος οτι ολα τα χαρακτηριστικα των ενισχυτων ειναι ΤΑ ΙΔΙΑ. Οποτε αναρωτιεται ΕΥΛΟΓΑ γιατι να δωσει τα παραπανω 250 ευρω που ζηταει ο Pioneer.
To συμπερασμα του κυριου vadergr οτι η εταιρια ειναι ασοβαρη με βρισκει απολυτως συμφωνω.
Παρα ταυτα ο κυριος vadegr με ψεγει οτι επιρρηπτω αδικεις χαρακτηρισμους στην pioneer που την κατηγορω (ενω και αυτος την εχει χαρακτηρισει "ασοβαρη" ενω εγω την χαρακτηρισα "του κολου" που ειναι μια λαικιστικη εκδοχη της λεξης ασοβαρη.
Αν αυτο δεν ειναι κολοτουμπα (δεν βρισκω πιο επιεικη χαρακτηρισμο ) να χαρακτηρισω τη συμπεριφορα του τοτε τι ειναι?
Κοινως "ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ" που λεει και η παλια ελληνικη παριμοια.
Τα συμπερασματα δικα σας κυριοι.....

Δεν ειναι καθολου κωλοτουμπα. Επισης κωλοτουμπα και πληθυντικος δεν ταιριαζει, οποτε μιλα καλυτερα στον ενικο που ταιριαζει και με το υφος των κειμενων σου καθως και με την ποιοτητα και το περιεχομενο αυτων.
Σου απαντησα πολυ αναλυτικα στο θεμα σου και με γειωσες.
Σε θεωρω τρολ και ασοβαρο.
Το τι specs εχει στην ευρωπη και στην Αμερικη , διαφερει απο το πως λειτουργει και τι κανει ενας ενισχυτης.Ετσι και αλλιως δεν εχουν καν τις ιδιες ονομασιες σε Ευρωπη και Αμερικη ,εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα οποτε και μη συγκρισιμοι.
Ζητουσες ουσιαστικα απο εναν ενισχυτη 350-400ε να σου κανει "μαγικα" και δεν στα εκανε.Η pioneer σου λεει οτι εχει zone 2 και εχει.Το τι απαιτησεις ειχες εσυ απο αυτην ειναι αλλο θεμα και επρεπε να το ψαξεις.Δεν το εκανες.
Τελος,κανε μου την χαρη να μην συνεχιζεις αναφορες προς το προσωπο μου (ποσο μαλλον οταν υπαρχουν χαρακτηρισμοι) , θα σου ανταποδωσω ομως και εγω την χαρη ξεκινωντας απο τωρα.

Ευχαριστώ!

Iphone έχω ένα 3G εδώ και χρόνια, αν υπάρχει η λειτουργία γιατί να πάει χαμένη...:a0210:

Σαφώς και σωστά τα λες. Πάντως είναι αρκετά καλό μηχανάκι για τα λεφτά του και αν θες και καμιά βοήθεια εδώ είμαστε οι κάτοιχοι. (Αν κι εγώ ακόμα ψάχνομαι να τον μάθω καλα καλα)

σημ. Παιδιά η συζήτηση νομίζω οτι έχει ξεφύγει λίγο απο την ουσία......

Δεν ειναι καθολου κωλοτουμπα. Επισης κωλοτουμπα και πληθυντικος δεν ταιριαζει, οποτε μιλα καλυτερα στον ενικο που ταιριαζει και με το υφος των κειμενων σου καθως και με την ποιοτητα και το περιεχομενο αυτων.
Σου απαντησα πολυ αναλυτικα στο θεμα σου και με γειωσες.
Σε θεωρω τρολ και ασοβαρο.
Το τι specs εχει στην ευρωπη και στην Αμερικη , διαφερει απο το πως λειτουργει και τι κανει ενας ενισχυτης.Ετσι και αλλιως δεν εχουν καν τις ιδιες ονομασιες σε Ευρωπη και Αμερικη ,εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα οποτε και μη συγκρισιμοι.
Ζητουσες ουσιαστικα απο εναν ενισχυτη 350-400ε να σου κανει "μαγικα" και δεν στα εκανε.Η pioneer σου λεει οτι εχει zone 2 και εχει.Το τι απαιτησεις ειχες εσυ απο αυτην ειναι αλλο θεμα και επρεπε να το ψαξεις.Δεν το εκανες.
Τελος,κανε μου την χαρη να μην συνεχιζεις αναφορες προς το προσωπο μου (ποσο μαλλον οταν υπαρχουν χαρακτηρισμοι) , θα σου ανταποδωσω ομως και εγω την χαρη ξεκινωντας απο τωρα.
Εσεις κυριε νομιζατε οτι μου αρεσει ο χαρακτηρισμος σας γραφοντας σε ποστ σας :"μας πριζεις" ?Σαφως και δεν μου αρεσε.
Οταν ομως σας αποδεικνειω οτι κανετε κωλοτουμπες (τα γραφομενα σας το αποδεικνειουνε) τοτε προσβαλεστε!!!!! . Εμενα οταν με χαρακτηριζετε πριχτη δεν θα επρεπε να προσεβληθω?. Το υφος των κειμενων μου και την ποιοτητα τους θα την κρινουν ολα τα μελη του φορουμ οπως σαφως θα κρινουν και τους δικους σας χαρακτηρισμους που μου αποδωσατε:"τρολ και ασοβαρο" αλλα και την κωλοτουμπα σας. Ο καθενας εδω μεσα κρινετε . Εγω το τα δικα σας κειμενα τα χαρακτηριζω κωλοτουμπιστικα. Δεν θα μιλησω στον ενικο γιατι σας σεβομαι. Το οτι εχετε πεσει σε αντιφαση σχετικα με την Pioneer ειναι προφανες . Αυτο φυσικα σε τιποτα δεν μειωνει την αξια σας στον ιστοτοπο που ειστε διαχειρηστης. Οτι κανετε το κανετε απο παθος και , αγαπη για το αντικειμενο , οποτε εχετε ποσταρει ανιδιοτελως 4700 απαντησεις η τοποθετησεις. Φυσικα δεν αμοιβεστε για αυτο οποτε δεν ειστε και επαγγελματιας. Αρα σαν ερασιτεχνης που απλα κανετε τον χαβαλε,το χομπυ σας , σας σκωτονοντας την ωρα σας επικοδομιτικα και ευχαριστα , δικαιολογηστε οταν υποπεφτετε σε λαθη. Δεν ειναι δυνατον σε 4700 ποσταρισματα να μην εχετε προσβαλει , να μην εχετε πικρανει , η ακομα και να μην εχετε κανει και λαθη. Εγω παντως κανω καθημερινα λαθη και δεν το θεωρω ντροπη. Προσπαθω ομως να μην κανω τα ιδια. Τελος επιτρεψτε μου να σας υπενθημισω οτι οποιος δουλευει ακομα και για το χομπι του ακομα και ανιδιοτελως κανει λαθει. Οποιος καθετε και δεν κανει τιποτα στη ζωη του σαφως και ειναι αλανθαστος. O μηδέν πράττων κακκό πράττει.... αρα δικαιως πρατετε το καλο και πρατετε και λαθη. Το κακκο εκ μερους σας ειναι οτι δεν τα παραδεχεστε ακομα και αν αυτα ειναι πασιφανεστατα. Σας αρεσει ομως να προσβαλετε τους αλλους χωρις να δεχεστε τις προσβολλες αλλωνων? Αυτο δεν ειναι παρα μα παρα πολυ εγωιστικο?Μηπως ειστε Βασιλικοτερος του Βασιλεως?

Τελος θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καποιος συνδεσει τον VSX-920 με playstation3 slim να στειλει bitstream και να συγκρινει την αποκοδικοποιοιση των HI REZ format αν ειναι καλτερη στον pioneer η αν ειναι καλυτερη οταν γινετε στο playstation 3 οποτε και αυτο στελνει στον ενισχυτη PCM

Τελος θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καποιος συνδεσει τον VSX-920 με playstation3 slim να στειλει bitstream και να συγκρινει την αποκοδικοποιοιση των HI REZ format αν ειναι καλτερη στον pioneer η αν ειναι καλυτερη οταν γινετε στο playstation 3 οποτε και αυτο στελνει στον ενισχυτη PCM

Δεν έχει διαφορά:

http://forum.blu-ray.com/receivers/...than-fat-slim-lossless-audio.html#post3137949

Απλά στη μια περίπτωση (bitstream) βλέπεις τις ενδείξεις DTS-MA και True-HD να ανάβουν στον ενισχυτή ενώ στην άλλη (PCM) αυτό που βλέπεις είναι η ένδειξη "PCM".

Άλλη μια πηγή:

http://hd.engadget.com/2009/04/21/hd-101-how-to-use-dolby-truehd-and-dts-hd-with-your-ps3/2

"...First, the good news. What the PS3 can do is decode (unzip) the Dolby TrueHD / DTS-HD MA lossless audio and send it to your receiver as a multichannel linear PCM (LPCM) stream, which just about any modern receiver can decode. The LPCM audio is identical to the Dolby TrueHD / DTS-HD MA original format, so no quality is lost..."

Θεωρητικά δεν υπάρχει διαφορά. Στην πράξη όμως η αποκωδικοποίηση στον A/V είναι καλύτερη.
Αφού έχεις το slim που κάνει και bitstream, δοκιμάζεις και τους δύο τρόπους και αποφασίζεις τον καλύτερο.

Θεωρητικά δεν υπάρχει διαφορά. Στην πράξη όμως η αποκωδικοποίηση στον A/V είναι καλύτερη.
Αφού έχεις το slim που κάνει και bitstream, δοκιμάζεις και τους δύο τρόπους και αποφασίζεις τον καλύτερο.

Oυσιαστικά, όταν η αποκωδικοποίηση γίνεται στον A/V, γλυτώνεις το στάδιο του μίκτη του player, που προσθέτει τα ηχητικά εφφέ του bonus view και, ενδεχομένως, μείωση στην ποιότητα του ήχου... ;)

καλημέρα,σέταρα τον ενισχυτή όπως ανέφερεται στο ποστ #80 και τα αποτελέσματα μετά τις ανάλογες ρυθμίσεις είναι καλύτερα.Έχω όμως ένα θεματάκι με το subwoofer (KEF C4),δεν "μπαίνει" σε κανένα σημείο και τα μπάσα ακούγονται από τα εμπρός ηχεία.Στο σετάρισμα το βλέπει ο ενισχυτής και το ρύθμισε (απόσταση,db..) αν και μου ζητούσε να του χαμηλώσω την ένταση φτανοντάς την πολύ χαμηλά για να το σετάρει.Ακούγοντας μουσική σε διάφορες ρυθμίσεις (stereo,auto surround,κτλ) το sub δεν έβγαζε μπάσο και μετά από λίγο κοκκίνιζε το λαμπάκι του σαν να είναι ανενεργό
οι ρυθμίσεις στο sub είναι οι εξής:
phase:0
bass boost (eq): +6db
crossover: 140hz
volume: πάρα πολύ χαμηλά για να μπορέσει να το σετάρει (δεν το δεχόταν διαφορετικά) και σε συνθήκες ακρόασης το ανέβασα πάνω από τη μέση

έβαλα το crossover του sub στο 0 και στον ενισχυτή το έβαλα στα 100hz αν και το manual του sub λέει άλλα..