Τα παιδιά που για κάποιον λόγο δεν πάνε τα γράμματα,εάν καθήσουν με τον κατάληλο άνθρωπο και πάρουν το σωστό ερέθισμα,τότε θα μπορούν να γράψουν ένα μέτριο προς καλό,βαθμό. Αυτό είχε συμβεί σε εμένα....ενώ δεν ήθελα,οι γονείς μου με έβαλαν να κάνω ιδιαίτερα στο σπίτι,και έτσι σε μαθήματα που δεν είχα ιδέα (κατα κάποιο τρόπο) με το φροντιστήριο έμαθα 2-3 πράγματα και πήγα να γράψω .Οπότε δεν τίθεται θέμα ανικανότητας (συγνώμη για την έκφραση) όλοι μπορούν,έστω και λίγο! Τα περί ειδικών σχολείων,ψυχολόγοι,κλπ....είναι παραμύθια.(Μιλάω πάντα για παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας.)
Όπως όλοι ξέρουμε,στα δημόσια σχολεία οι καθηγητές νοιάζονται μόνο να βγάλουν την ύλη,και αυτό είναι όλο....είναι πάρα πολλύ λίγοι αυτοί που θα ασχοληθούν μαζί σου.Ή όπως λέγαμε,ή μας λέγανε οι καθηγητές......μην ενοχλείτε την τάξη,και εγώ δεν θα ασχοληθώ μαζί σας....Με μερικές εξαιρέσεις....είχε τύχει να πέσω σε μαθηματικό,ο οποίος ναι μεν ξεκαθάρισε απο την πρώτη μέρα το....''δεν σε ενοχλώ,δεν με ενοχλείς''

...αλλά υπήρχαν περιπτώσεις που προσπαθούσε να βοηθήσει και έναν αδύναμο,έστω τα στοιχειώδη,να πάει να γράψει την βάση (10) η κάτι εφάμιλο.
Στην πρώτη γυμνασίου,είχα μείνει μαζί με άλλα 2 παιδιά,μεταξεταστέος μόνο στα αγγλικά....και αυτό επειδή η συγκεριμένη καθηγήτρια είχε το ψώνιο μέσα της.
Στα τόσα χρόνια,όλοι μας λίγο πολλύ,έχουμε συναντήσει καθηγητές όλων των ειδών...(Εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτήν την λέξη).
Σκεφτείται τι γίνεται τον τελευταίο καιρό με τις καταλήψεις,και όλα αυτά τα θέματα στα σχολεία.....δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο σε αυτόν τον τόπο!