Plasma (& projector) calibration for dummies

Re: Απάντηση: Plasma (& projector) calibration for dummies

Κάτι δεν πάει καλά (ακόμα και default). Τσέκαρε λίγο στην κάρτα και απενεργοποίησε όποια δυναμική βοήθεια έχει ενεργοποιημένη (μέσω του catalyst). Μετά, κάνε μια περατζάδα και στα μενού της τηλεόρασης να βεβαιωθείς ότι όλα είναι κλειστά. Default ok, αλλά, είπαμε...τι βουτιά είναι αυτή?:furious3:

Συμφωνώ μαζί σου, αλλα δεν έχω ιδέα όλα ειναι κλειστά. Παρακαλώ δες και εσύ εδώ

Στην τηλεόραση δεν έχω κάποιο δυναμικό ανοιχτό, και το black level βρίσκεται στη ρύθμιση Low.

Μήπως το κρυφό μενού έχει IRE Gamma? :rolleyes:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν δώσουμε στην κάρτα RGB4:4:4 (Full RGB) (γιατι αυτή είναι η πιο σωστή επιλογή; ), τότε στον lav video decoder, τι πρέπει να δηλώσουμε;

View attachment 122039

Σωτήρη, δεν γνωρίζω αλλα to post εδώ έχει κάποιες πληροφορίες που ίσως σε βοηθήσουν, αν δεν το έχεις διαβάσει ακόμη

Γιάννη, παρατήρησα σε όλες τις default μετρήσεις το gamma πέφτει μετα το 60IRE. Μήπως, η τηλεόραση μου είναι σάπια? Τη βάφω μπλε και την πετάω στο Θερμαϊκό!

Το συγκεκριμένο Post λέει το ιδανικό είναι να τικάρετε μόνο τα YUV 4:2:0 YV12/NV12, αλλα δεν αναφέρει τι έχεις δηλώσει στην κάρτα.
Αν το κανεις ετσι θα συμβουν ασκοπες μετατροπες.
Οι ταινιες είναι σε YUV 4:2:0, εσυ στην καρτα γραφικων δηλωνεις rgb, οποτε εχουμε μια μετατροπή.
Μετα ο player το μετατρεπει ξανα σε YUV 4:2:0 (συμφωνα με τις ρυθμισεις στον lav), εχουμε 2η μετατροπή και μετά ο projector θα το κανει ξανα rgb για να το προβαλει.
Άλλη μια μετατροπή δηλαδη

Μακάρι να μπορούσα να απαντήσω...Ο Γιάννης πάντως, πριν ανέφερε για την τηλεόραση το RGB.

Το υλικό όπως λέει ο Σωτήρης είναι 4,2,0. Σαν γενική αρχή ο Αλέξανδρος προτείνει το full RGB 4,4,4 (το είχε εξηγήσει κάποια στιγμή, αλλά, δεν βρίσκω το ποστ). Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τη διαφορά στην συμπίεση του χρώματος, οπότε συνήθως προτιμώ να κλειδώνω σε component (ίσως επειδή έχω παλιά μηχανήματα και δεν μου κάνει θέματα).

Χρήστο να σε ρωτήσω κάτι? Όταν σέταρες το κόντραστ, ποια μπάρα αναβοσβήνει? Φτάνεις μέχρι 245+?

Πήρες νέα μέτρηση με τη ρύθμιση γκάμα του mad?

Για το κρυφό μενού, δεν έχω ιδέα...θα μας πουν οι τηλεορασάκηδες.

Το υλικό όπως λέει ο Σωτήρης είναι 4,2,0. Σαν γενική αρχή ο Αλέξανδρος προτείνει το full RGB 4,4,4 (το είχε εξηγήσει κάποια στιγμή, αλλά, δεν βρίσκω το ποστ). Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τη διαφορά στην συμπίεση του χρώματος, οπότε συνήθως προτιμώ να κλειδώνω σε component (ίσως επειδή έχω παλιά μηχανήματα και δεν μου κάνει θέματα).

Χρήστο να σε ρωτήσω κάτι? Όταν σέταρες το κόντραστ, ποια μπάρα αναβοσβήνει? Φτάνεις μέχρι 245+?

Πήρες νέα μέτρηση με τη ρύθμιση γκάμα του mad?

Για το κρυφό μενού, δεν έχω ιδέα...θα μας πουν οι τηλεορασάκηδες.

Καλησπέρα Γιάννη. Ναι, πήρα νέα ρύθμιση γκάμα με το mad.
Δυστυχώς, χωρίς να ξέρω το γιατί, σε όλα τα διαφορετικά setup πάντα βλέπω να αναβοσβήνει μέχρι το 235 (reference line, Mark Sydow,AVS).

Οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης με το mad είναι:
Panel Light:100, Contrast: 74, Brightness: 88, Black Level: Low

Απάντηση: Re: Απάντηση: Plasma (& projector) calibration for dummies

Καλησπέρα Γιάννη. Ναι, πήρα νέα ρύθμιση γκάμα με το mad.
Δυστυχώς, χωρίς να ξέρω το γιατί, σε όλα τα διαφορετικά setup πάντα βλέπω να αναβοσβήνει μέχρι το 235 (reference line, Mark Sydow,AVS).

Οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης με το mad είναι:
Panel Light:100, Contrast: 74, Brightness: 88, Black Level: Low

Μάστα..είσαι λάθος με τα levels. Άλλαξέ τα από εδώ και θα δεις να αναβοσβήνουν τα πάντα και στο κόντραστ και στο brightness, οπότε ξανασετάρεις.

levels.jpg

Μόλις τα είδα όλα να αναβοσβήνουν! Τέλεια, μπράβο Γιάννη. Αυτή η ρύθμιση ήταν καταλυτική.

Panel Light:100, Contrast: 80, Brightness: 52, Black Level: Low

Λοιπόν θα ξαναπάρω μετρήσεις χωρίς πείραγμα στο PC, με gamma 2.4 στην τηλεόραση μόνο να δω πως πάει η καμπύλη.
Αν είναι κάτω απο 2.2, θα κάνω boost στο mad στο 2.4 και θα σας ποστάρω τα defaults (30 λεπτα να ψήσω την macbeth)

Λοιπόν στo color temp Cool με gamma 2.4 μόνο, και μετά με gamma 2.4+gamma madvr 2.5...Πάλι πέφτει :rifle:

Attachments

• gamma-test (2.5 in mad).jpg
    gamma-test (2.5 in mad).jpg
    96.3 KB · Views: 50
  • gamma-test (no change in mad).jpg
    gamma-test (no change in mad).jpg
    96.4 KB · Views: 50

Μόλις διάβασα ότι κι άλλοι είχανε πρόβλημα με το gamma (σε LCD) και χρησιμοποίησαν τα full window patterns αντί για τα windowed που χρησιμοποιώ εγω.
Μήπως φταίει αυτό?

Έχουμε medium, warm1 και warm2 μαζί με mad 2.5gamma

Attachments

• gamma-test-Warm2(+2.5mad).jpg
    gamma-test-Warm2(+2.5mad).jpg
    111.3 KB · Views: 81
  • gamma-test-Warm1(+2.5mad).jpg
    gamma-test-Warm1(+2.5mad).jpg
    114.2 KB · Views: 81
  • gamma-test-Medium(+2.5mad).jpg
    gamma-test-Medium(+2.5mad).jpg
    114.9 KB · Views: 81
Σε όλα τα mode η αντίθεση ήταν μεταξύ 85-90 και η φωτεινότητα 52-57. Παρατηρώ ότι ασχέτως της τελευταίας ρύθμισης που είπες σωστά να κάνω Γιάννη, ότι πάντα πέφτει.

Αν δεν επιλέξεις expert mode αλλά κάποιο άλλο, οι ρυθμίσεις είναι κλειδωμένες? Δεν μπορείς να παρέμβεις?

Οι τηλεορασάκηδες του νήματος που είναι??:D

Αυτό το panel light που έχει βάλει ο Χρήστος στα 100, τι είναι?

Χαμήλωσε το panel light, βάλε το γύρω στο 60-70 ( σε σκοτεινό δωμάτιο δεν είπες ότι θα βλέπεις ή θυμάμαι άλλο thread )

Συγνώμη για την καθυστέρηση, είχα βγεί έξω.

Γιάννη, δυστυχώς μόνο σε expert mode μπορώ να πειράξω ό,τι ρύθμιση χρειάζομαι για το καλιμπράρισμα.

Γεια σου Bill, ναι σε σκοτεινό δωμάτιο θα βλέπω. Θα το δοκιμάσω στο 60, και θα σας αναφέρω τα αποτελέσματα.