Plasma (& projector) calibration for dummies

Καλησπέρα, θέλω να προσθέσω στο τελευταίο ποστ μου πως με την μέθοδο 20IRE είχα κυρίως τα προβλήματα στις φωτεινές σκηνές και ελάχιστες φορές με τη μέθοδο 2 Point.

Λοιπόν έχω τα εξής σκρινσοτ:
1)Πρό-καλιμπραρίσματος Warm1-Gamma2.4
2)Πρό-καλιμπραρίσματος Warm2-Gamma2.4
3)Καλιμπραρισμένο Warm1-2Point
4)Καλιμπραρισμένο Warm1-20Point
5)Καλιμπραρισμένο Warm2-2Point
6)Καλιμπραρισμένο Warm2-20Point

και επίσης θα δείτε και ένα excel αρχείο με τις ρυθμίσεις για την κάθε μέθοδο.

Καθότι δεν μπορώ να παραθέσω πάνω απο 15 σκρινσοτ, ούτε να επισυνάψω συμπιεσμένο αρχείο, ελπίζω η πολιτική του φόρουμ να επιτρέπει το ακόλουθο link όπου ανέβασα τις φωτογραφίες: πατήστε εδώ

Απο τα ελάχιστα που γνωρίζω σε διάστημα 4 ημερών, έχω μάλλον ιδιαίτερο πρόβλημα απο 70-100 IRE συνήθως.
Ελπίζω και με το αρχείο excel να έχετε μια πιο λεπτομερή εικόνα της κατάστασης.

Ποιό απο τα τέσσερα καλιμπραρίσματα πιστεύετε πρέπει να "κρατήσω" και με ποιόν τρόπο να το βελτιώσω, ή κανένα και να εφαρμόσω κάποια άλλη μεθοδολογία?

Απάντηση: Re: Plasma (& projector) calibration for dummies

Το monitor το ανέφερα επειδή ο vas papavas συμβούλεψε σύγκριση με καλιμπραρισμενο μέσο

"....θα σου έλεγα επίσης να κάνεις ένα σετ από κάποιες σκηνές από ταινίες για να δείς τις διαφορές που έχεις πριν και μετά το calibration και επίσης να τις δείς σε κάποιο καλιμπραρισμένο μέσο για να έχεις κάποια αναφορα...Υπάρχει πιθανότητα να μηδενίσεις τα νουμεράκια στα προγράματα δειγματοληψίας και η εικόνα σου να μην βλέπεται λόγω συμπεριφοράς του προβολικού μέσου. Αν δεν έχεις μια αναφορά για το πως είναι οι σκηνές θα νομίζεις ότι το μέσο σου είναι καλιμπραρισμένο αλλά θα είναι απλά κουκουρούκου και ίσως χειρότερο απότι out of the box..."

...δυστυχώς το εν λόγω monitor είναι το μόνο καλιμπραρισμενο μέσο που έχω. Θεωρείται αξιόπιστο ώστε να το έχω ως σημείο αναφοράς "με το μάτι" για να συγκρίνω παράλληλα την ίδια σκηνή από μια ταινία μεταξύ αυτού και του μέσο που προσπαθώ να καλιμπραρω?

Ναι, οπτική σύγκριση εννοούσε ο Βασίλης, όλα καλά. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, απλά, να έχεις στο μυαλό σου ότι το φως είναι διαφορετικό στα δύο μέσα (προφανώς και οι διαστάσεις). Το μόνιτορ θα παίζει γύρω στα 100 nits ενώ ο προβολέας στα 40-50.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γεία σας. Ευχαριστώ και γω απο την μεριά μου τα μέλη που είναι εδώ να μας παρέχουν βοήθεια και γνώσεις στο ζήτημα του calibration.

Πήρα την απόφαση να μπώ και γω στην "κοινότητα" σας, έπειτα απο προτροπή του teddy743.

Λοιπόν, για να σας εξηγήσω τι έχω καταφέρει εως τώρα με την plasma LG 60" PB5600.

Διαβάζοντας τα τελευταία μηνυματά σας, ήθελα να πώ πως πάντα αφηνω το i1pro 30 λέπτα να ζεσταθεί πριν ξεκινήσω οποιαδήποτε μέτρηση.
Χρησιμοποιώ το DVE HD basics για τα patterns του IRE 10 step - greyscale καθώς και για το Brightness-Contrast, δοκίμασα και του AVS για τα δυο τελευταία έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα.

Εχω πάρει δυο default μετρησεις grey-scale για 1) και 2), και κάνει συνολικά 4 καλιμπραρίσματα δυο 2 Point και επίσης δυο με 20 Point IRE, σε δυο διαφορετικές ρυθμίσεις της τηλεόρασης που είναι οι εξής:

1)Panel Light: 100, Contrast: 90, Brightness: 50, Dynamic Contrast: off, Color Temp: Warm1, Gamma:2.4 (2Point&20Point)
2)Panel Light: 100, Contrast: 87, Brightness: 50, Dynamic Contrast: off, Color Temp: Warm2, Gamma:2.4 (2Point&20Point)

Το gamma της plasma το ανέβασα απο το 2.2 στο 2.4 επειδη έπεφτε πολύ και το contrast και το gamma μετα απο κάθε calibration.

Όπως ήδη γνωρίζετε χρησιμοποιώ το HCFR έκδοση 2.1.

Όσο για τα αποτελέσματα θα μπορούσα σας επισυνάψω τα αρχεία του HCFR, τα οποια ειναι της τάξεως των kB και μπορείτε να έχετε ολες τις μετρήσεις με εύκολη πρόσβαση, σε σύγκριση με τα screenshots.

Παρόλα αυτά θα ήθελα να μου πείτε εσείς πώς προτιμάτε να σας τα διαθέσω.

Ταινία που έβαλα να δώ πάντως για να τεστάρω, έχω παντα έντονο πρόβλημα στις φωτεινές σκηνές και μή έντονο σε σκοτεινές
π.χ ουρανός με άσπρα σύννεφα φαίνονται ψιλοχρωματιστά και "θολά"(δεν διορθώνεται με sharpness) ή όταν υπάρχει μια εστία φωτός/φωτιάς το περίγραμμα της ειναι περιέργο και επιδρά αρνητικά πάνω σε ότι φωτίζει.

Οκ!

Είδα τα screenshots. Ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή.

Όταν λες pro για τον αισθητήρα, εννοείς το φωτοσπεκτρόμετρο της XRite?

full_0511_f2_3.jpg

Πριν αρχίσεις το καλιμπράρισμα σκάλας του γκρι και χρωμάτων, έφτιαξες brightness και contrast?
Ποια είναι η πηγή σου?
Χρησιμοποίησες πατερνάκια windowed στις μετρήσεις σου?
Όταν γράφεις ρύθμιση 20 σημείων εννοείς ανά 5 IRE? Διότι τα γραφήματα αναπαριστούν την κλίμακα ανά 10.

Ξεκινάμε με αυτά και συνεχίζουμε με τα άλλα..

Καλημέρα. Μάλιστα ο αισθητήρας είναι αυτός που παραθέτεις, αντί για xrite γράφει gretagmacbeth.

Για το brightness και το contrast χρησιμοποίησα 2 πηγές, για να επαληθευσει η μια την άλλη.

Ως πρώτη πηγή, το DVE HD basics:
για το contrast
HCFR_100IRE_window.jpg

και για το brightness
HCFR_PLUGE2.jpg

Γα επαλήθευση, απο το AVSHD709, απο το μενού basic patterns τις μαυρες/ασπρες μπαρες που αναβοσβηνουν αντίστοιχα.

Για τις μετρήσεις μου χρησιμοποίησα windowed πατερνάκια.
Για την ρύθμιση 20 σημείων έκανα το καλιμπράρισμα ανα 10 IRE και όχι ανα 5 όπως σωστά ανέφερες (ίσως πρέπει να το κάνω ανα 5...?)

Πολύ ωραία.

Εφόσον, λοιπόν, έχεις δυνατότητα παρέμβασης 20 σημείων στο grayscale, η μεθοδολογία που ακολουθείς είναι η ακόλουθη:

1. Ορίζεις τα διαστήματα των IRE ανά 5 και όχι ανά 10. (αν και κάτω από τα 15 είναι δύσκολη η παρέμβαση με το σπέκτρο)
2. Παίρνεις 3-4 μετρήσεις σε default κατάσταση (όπως έκανες) σε γκρι και χρώματα.
3. Κοιτάς τα γραφήματα και ξεκινάς με εκείνο που παρουσιάζει το μικρότερο λάθος.
4. Αρχίζεις με την σκάλα του γκρίζου πειράζοντας το gain με τη ρύθμιση 2 σημείων. Παίρνεις μέτρηση. Κοιτάς πως έχει επηρεάσει όλη την κλίμακα η παρέμβαση που έκανες. Προσπαθείς να φέρεις τα RGB όσο πιο κοντά μεταξύ τους παρακολουθώντας ταυτόχρονα τι κάνει το gamma. Πας στο offset και προσπαθείς να κάνεις το αντίστοιχο για τα χαμηλά (30-40 IRE).
5. Μόλις τελειώσεις με το γενικό πείραγμα, πας στο ειδικό. Ξεκινάς με τη ρύθμιση 20 σημείων σημειακά (100, μετά 95, 90 κ.ο.κ.). Τα πειράζεις μέχρι να φέρεις στο ίδιο επίπεδο πράσινο, κόκκινο και μπλε. Τσεκάρεις γκάμα.
6. Μόλις τελειώσεις παίρνεις μια συνολική μέτρηση.
7. Μην ξεχνάς κάθε ένα τέταρτο να κάνεις initialize τον αισθητήρα.
8. Ακολουθεί η ρύθμιση των χρωμάτων. (cms)

Να συμπληρώσω τον Γιάννη, μετά το 8, αν τα χρώματα ήταν αρκετά off σε luminance ξανακοιτάς το gamma γιατί μαζεύοντας τα θα έχουν επηρρεαστεί πάλι το RGB balance.

Κανονικά δεν θα έπρεπε Βασίλη, διότι άλλο κεφάλαιο τα χρώματα, άλλο η κλίμακα του γκρίζου και στις τηλεοράσεις έχουμε δει να συμβαίνει ουκ ολίγες φορές (έχουμε συζητήσει και με τον γάτο αρκετές φορές επ' αυτού). Θα μου πεις...κανονικά δεν θα έπρεπε να επηρεάζει το ρυθμιστικό της φωτεινότητας των χρωμάτων κορεσμό και απόχρωση ή το ανάποδο..έλα όμως που συμβαίνει.

Οπότε, σωστά τα λες..μόλις τελειώσουμε, ξανατσεκάρουμε τα πάντα.

Σαφώς, κανονικά πολλά δεν θα έπρεπε και στις TV και στα προβόλια και παντού.
Δυστυχώς η τεχνολογία μας απέχει πολύ από το "ιδεατό".
Ακόμα και σε υπερ-ακριβείας μηχανήματα σαν του κλάδου μου ( computing ) έχουμε από θέματα παρεμβολών μέχρι και bugs ( κάτι που συχνά βλέπετε οι AV addicts στα firmware συσκευών ).

Re: Απάντηση: Plasma (& projector) calibration for dummies

Πολύ ωραία.

Εφόσον, λοιπόν, έχεις δυνατότητα παρέμβασης 20 σημείων στο grayscale, η μεθοδολογία που ακολουθείς είναι η ακόλουθη:

1. Ορίζεις τα διαστήματα των IRE ανά 5 και όχι ανά 10. (αν και κάτω από τα 15 είναι δύσκολη η παρέμβαση με το σπέκτρο)
2. Παίρνεις 3-4 μετρήσεις σε default κατάσταση (όπως έκανες) σε γκρι και χρώματα.
3. Κοιτάς τα γραφήματα και ξεκινάς με εκείνο που παρουσιάζει το μικρότερο λάθος.
4. Αρχίζεις με την σκάλα του γκρίζου πειράζοντας το gain με τη ρύθμιση 2 σημείων. Παίρνεις μέτρηση. Κοιτάς πως έχει επηρεάσει όλη την κλίμακα η παρέμβαση που έκανες. Προσπαθείς να φέρεις τα RGB όσο πιο κοντά μεταξύ τους παρακολουθώντας ταυτόχρονα τι κάνει το gamma. Πας στο offset και προσπαθείς να κάνεις το αντίστοιχο για τα χαμηλά (30-40 IRE).
5. Μόλις τελειώσεις με το γενικό πείραγμα, πας στο ειδικό. Ξεκινάς με τη ρύθμιση 20 σημείων σημειακά (100, μετά 95, 90 κ.ο.κ.). Τα πειράζεις μέχρι να φέρεις στο ίδιο επίπεδο πράσινο, κόκκινο και μπλε. Τσεκάρεις γκάμα.
6. Μόλις τελειώσεις παίρνεις μια συνολική μέτρηση.
7. Μην ξεχνάς κάθε ένα τέταρτο να κάνεις initialize τον αισθητήρα.
8. Ακολουθεί η ρύθμιση των χρωμάτων. (cms)

Καλησπέρα, έχω αρκετές απορίες ως newbie στα βήματα που ανέφερες:

2. Τις default μετρήσεις γκρι(αυτά τα έχω πάρει ήδη σε 2 TV setting)/χρώματα με ποιό TV setting να τις πάρω απο τα παραπάνω που ανέφερα (warm1-gamma2.4, warm2-gamma2.4)? Και το 3-4 μετρήσεις αναφέρετε σε τι ακριβώς?
3. Εφόσον εφαρμόσω το βήμα 2 θα σας παρουσιάσω τα γραφήματα ώστε να μου υποδείξετε με ποιο να προχωρήσω.
4. Στη μέθοδο 2 σημείων, το guide αναφέρει πως πηγαίνω στα 80IRE πειράζω το gain, μετά στα 30IRE πειράζω το offset και προσπαθώ να φέρω τα RGB στο 100% (X:03.13, Y:0.329) ανάμεσα στα αυτά 2 σημεία. Προτείνετε να καλιμπράρω κάποια άλλα σημεία ή σε αυτά που έκανα σύμφωνα με το guide?

Αν δεν πειράζει, εφόσον ολοκληρωθούν τα 2/3/4 βήματα και μου δώσετε το ΟΚ, θα ρωτήσω για τα υπόλοιπα στάδια, για να μην χάσω το "μπούσουλα"

Ευχαριστώ

Συγνώμη, για το βήμα 2 θέλω να προσθέσω και να το αναδιαμορφώσω:
2α)Τις default μετρήσεις γκρι(αυτά τα έχω πάρει ήδη σε 2 TV setting), να ξαναπάρω. Τα χρώματα να τα πάρω με τα TV setting που ανέφερα (warm1-gamma2.4, warm2-gamma2.4)?
2β)Είπες "3-4 μετρήσεις", αναφέρεσε σε ποιές ακριβώς?
2γ)Για τα χρώματα, παίρνω μετρήσεις (χωρίς αλλάξω κάποια ρύθμιση, όπως με το γκρι) μόνο για τα βασικά ή και τα δευτερεύοντα? Επίσης ποιά πατερνάκια να χρησιμοποιήσω?

Απάντηση: Re: Plasma (& projector) calibration for dummies

Δυστυχως φιλε μου ουτε το Monitor που εχεις ειναι καλιμπραρισμενο .
Για να καταλαβεις εχω δυο hp LP2275w το ενα διπλα στο αλλο με sRGB mode με τις ιδιες ωρες και οι διαφορες μεταξυ τους βγαζουν ματια .
Εδω υπαρχουν πιστοποιημενες τηλεορασεις και προβολια κατα thx και ειναι αλλου για αλλου .
Μπορεις να εμπιστευθεις το spectro σου για να καλιμπραρεις το monitor σου και να δεις πως θα ειναι στο ματι

...δυστυχώς το εν λόγω monitor είναι το μόνο καλιμπραρισμενο μέσο που έχω. Θεωρείται αξιόπιστο ώστε να το έχω ως σημείο αναφοράς "με το μάτι" για να συγκρίνω παράλληλα την ίδια σκηνή από μια ταινία μεταξύ αυτού και του μέσο που προσπαθώ να καλιμπραρω?[/QUOTE]

Απάντηση: Re: Απάντηση: Plasma (& projector) calibration for dummies

Συγνώμη, για το βήμα 2 θέλω να προσθέσω και να το αναδιαμορφώσω:
2α)Τις default μετρήσεις γκρι(αυτά τα έχω πάρει ήδη σε 2 TV setting), να ξαναπάρω. Τα χρώματα να τα πάρω με τα TV setting που ανέφερα (warm1-gamma2.4, warm2-gamma2.4)?
2β)Είπες "3-4 μετρήσεις", αναφέρεσε σε ποιές ακριβώς?
2γ)Για τα χρώματα, παίρνω μετρήσεις (χωρίς αλλάξω κάποια ρύθμιση, όπως με το γκρι) μόνο για τα βασικά ή και τα δευτερεύοντα? Επίσης ποιά πατερνάκια να χρησιμοποιήσω?

2. Δεν γνωρίζω ποια είναι τα mode της τηλεόρασης. Μπορεί να υπάρχει standard ή cinema? Το warm αναφέρεται στη θερμοκρασία λευκού που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής. Σίγουρα θα υπάρχει και cool ή standard/native (κάτι ανάλογο). Δοκίμασε και αυτά τα σετ. Όταν παίρνεις μετρήσεις, μετράς σκάλα του γκρίζου αλλά και χρώματα για να έχεις ολοκληρωμένη την εικόνα.

2β) Ναι, σε αυτές αναφέρομαι.

3γ) Ακριβώς. Πρωτεύοντα και δευτερεύοντα (προς το παρόν άφησε τους ενδιάμεσους κορεσμούς για πιο μετά..). Χρησιμοποιείς πάντα windowed πατερνάκια όπως αυτά του avs (κόκκινο, πράσινο, μπλε, κυανό, ματζέντα, κίτρινο).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

4. Στη μέθοδο 2 σημείων, το guide αναφέρει πως πηγαίνω στα 80IRE πειράζω το gain, μετά στα 30IRE πειράζω το offset και προσπαθώ να φέρω τα RGB στο 100% (X:03.13, Y:0.329) ανάμεσα στα αυτά 2 σημεία. Προτείνετε να καλιμπράρω κάποια άλλα σημεία ή σε αυτά που έκανα σύμφωνα με το guide?

:a0210:

Απλά, όταν φέρεις το 80άρι, τσεκάρεις τι έχει κάνει γενικώς και στα υπόλοιπα IRE πριν ασχοληθείς με τα χαμηλά. Το βασικό είναι να υπάρχει ισορροπία. Π.χ. είναι καλύτερο να είναι ισορροπημένα παγωμένη όλη σου η σκάλα, παρά καρφί το 80άρι και αλλού γι' αλλού το 100άρι και το 60άρι.

Βέβαια, το παραπάνω είναι απλώς θεωρητικό μιας και η συσκευή σου σου δίνει την δυνατότητα μικρορύθμισης..οπότε δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Plasma (& projector) calibration for dummies

2. Δεν γνωρίζω ποια είναι τα mode της τηλεόρασης. Μπορεί να υπάρχει standard ή cinema? Το warm αναφέρεται στη θερμοκρασία λευκού που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής. Σίγουρα θα υπάρχει και cool ή standard/native (κάτι ανάλογο). Δοκίμασε και αυτά τα σετ. Όταν παίρνεις μετρήσεις, μετράς σκάλα του γκρίζου αλλά και χρώματα για να έχεις ολοκληρωμένη την εικόνα.
3γ) Ακριβώς. Πρωτεύοντα και δευτερεύοντα (προς το παρόν άφησε τους ενδιάμεσους κορεσμούς για πιο μετά..). Χρησιμοποιείς πάντα windowed πατερνάκια όπως αυτά του avs (κόκκινο, πράσινο, μπλε, κυανό, ματζέντα, κίτρινο).

2) Παρεπιμπτώντος, τα mode της τηλεόρασης standard/cinema/sport δεν αφήνουν να κάνω αλλαγές στα gain/offset ή και CMS. Μήπως να μην έμπαινα καν στον κόπο να πάρω μετρήσεις σε αυτα?
Αντιθέτως έχω Expert1 και Εxpert2 στα οποία έχουν πλήρες έλεγχο των ρυθμίσεων.
2γ)Για να μην κάνω χαζομάρα, απο το AVS709, για να πάρω τις μετρήσεις στα defaults, επιλέγω το 100% Color σωστά?

Attachments

• avs.jpg
    avs.jpg
    58.1 KB · Views: 102
Last edited:
Ναι, ναι.

Μπορείς ωστόσο να χρησιμοποιήσεις και το 75% color. Το βασικό είναι να μην τα μπερδεύεις. Όταν ξεκινάς με 100άρια, ρυθμίζεις με 100άρια. Αν θέλεις 75άρια, ρυθμίζεις 75άρια.*

*Τα παραπάνω ποσοστά αφορούν την φωτεινότητα του χρώματος. Και στις δύο περιπτώσεις, ο κορεσμός είναι στα 100%. Οι ενδιάμεσοι κορεσμοί είναι άλλο κομμάτι.

Ναι, ναι.

Μπορείς ωστόσο να χρησιμοποιήσεις και το 75% color. Το βασικό είναι να μην τα μπερδεύεις. Όταν ξεκινάς με 100άρια, ρυθμίζεις με 100άρια. Αν θέλεις 75άρια, ρυθμίζεις 75άρια.*

*Τα παραπάνω ποσοστά αφορούν την φωτεινότητα του χρώματος. Και στις δύο περιπτώσεις, ο κορεσμός είναι στα 100%. Οι ενδιάμεσοι κορεσμοί είναι άλλο κομμάτι.

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση, θα διαλέξω μόνο 100άρια καθότι στην φωτεινότητα νομίζω ότι χάνω.

Θα σας ειδοποιήσω οπότε με καινούργιο μήνυμα μόλις έχω τις default μετρήσεις να τις δείτε για τα γκρι-χρώματα.

Γειά σας!

Μόλις τελείωσα με τις default μετρήσεις τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Έχω μετρήσεις για θεμοκρασία χρώματος: Cool, Medium, Warm1, Warm2 και επίσης για Gamma 2.2 και 2.4 αντίστοιχα.

Καθότι δεν είμαι έμπειρος :confused:, μπορείτε να μου υποδείξετε ποιό παρουσιάζει τα μικρότερα λάθη?

Ευχαριστώ.

Αρχικά έχεις ρυθμίσει τα White & Black Levels με την βοήθεια των καρτελών ( Windows ) από το AVS709 disc ? ( White level = "Contrast" setting @ tv menu, Black Level = "Brightness" setting @ tv menu )
Δίνε σημασία στις ενδείξεις ( έχουν και εξηγήσεις σε περίπτωση που δεν βγάζεις άκρη ).
Στα χρώμματα π.χ. θα δείς πως είσαι πολύ φωτεινός ( luminance ).
Αντιθέτως στον κορεσμό ( saturation ) και τονικότητα(?) ( hue ) είσαι αρκετά καλά.

Gamma τι target έχεις θέσει σαν επιλογή ?
Θα βλέπεις σε σκοτεινό/εντελώς σκοτεινό δωμάτειο ? καλύτερα 2.4
Θα βλέπεις σε ελαφρώς φωτισμένο ( window light απόγευμα/βράδυ ) χώρο ? 2.2 ή 2.3 gamma target
Φωτεινό δωμάτιο ? 2.0 - 2.2 gamma

Αρχικά έχεις ρυθμίσει τα White & Black Levels με την βοήθεια των καρτελών ( Windows ) από το AVS709 disc ? ( White level = "Contrast" setting @ tv menu, Black Level = "Brightness" setting @ tv menu )
Δίνε σημασία στις ενδείξεις ( έχουν και εξηγήσεις σε περίπτωση που δεν βγάζεις άκρη ).
Στα χρώμματα π.χ. θα δείς πως είσαι πολύ φωτεινός ( luminance ).
Αντιθέτως στον κορεσμό ( saturation ) και τονικότητα(?) ( hue ) είσαι αρκετά καλά.

Gamma τι target έχεις θέσει σαν επιλογή ?
Θα βλέπεις σε σκοτεινό/εντελώς σκοτεινό δωμάτειο ? καλύτερα 2.4
Θα βλέπεις σε ελαφρώς φωτισμένο ( window light απόγευμα/βράδυ ) χώρο ? 2.2 ή 2.3 gamma target
Φωτεινό δωμάτιο ? 2.0 - 2.2 gamma

Ναι η φωτεινότητα-αντίθεση έγιναν με το AVS709

Στην τηλεόραση στο CMS έχω κορεσμό(saturation), tint (hue?) και Luminance(φωτεινότητα), αλλά αυτα ανοίκουν σε μετέποιτα στάδιο.

Το gamma target στο πρόγραμμα HCFR, το έθεσα στο 2.2.
Θα βλέπω σε σκοτεινό δωμάτιο,βραδυ χωρις φως, και την ημέρα οτι φως μπορεί να περάσει απο την κουρτίνα, που δεν είναι και πάρα πολύ.

Bill μη μου πείς οτι πρέπει να ξαναπάρω όλες τις μετρήσεις+σκρινσοτ με target 2.4.. :hanged:

Αν πρέπει, μπορώ να γλιτώσω κάποια απο τις ρυθμισεις· ποιές θερμοκρασίες χρώματος και ποιό gamma να ορίσω στην τηλεόραση, τώρα που έχετε μια εικόνα όλων των default ρυθμίσεων.

Ωραία. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από το cool---gamma 2.4 και βλέπουμε.

Φτιάχνεις brightness/contrast σ' αυτό το mode και ξεκινάς.

Να ορίσω το target gamma στο HCFR στο 2.4 επίσης?

Το brightness/contrast τα έχω ήδη φτιάξει, και είναι ήδη στην καθε default μέτρηση που σας έδειξα.

Μπορείς να το κάνεις, αν και δεν παίζει τόσο ρόλο. Η σημείωση είναι μόνο για το γράφημα για να βλέπεις το target στο 2.4 (την γαλάζια διακεκομμένη γραμμή). Σημασία έχει η ρύθμιση να κάτσει στο 2.3-2.4.

Καλή επιτυχία.